X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    Hek dziewczyny. Ale mam niemoc ok kilku dni. Nie wiem czy to zbliżający się 3 trym. Czy cos innego, ale na nic sil nie mam

Ja mam tak od wczoraj. Detka. I za tydzień zaczynam 3 trymestr. Oby Nam to przeszło!

Gosiczek a dzieciaczki w jakim wieku?

APrzybylska w jakim sklepie kupiłaś? Bo bardzo ładne!

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    Hek dziewczyny. Ale mam niemoc ok kilku dni. Nie wiem czy to zbliżający się 3 trym. Czy cos innego, ale na nic sil nie mam

Ja ostatnio tez do południa w łóżku. Na całe szczęście mąż ma urlop wiec moge2 sobie pozwolić

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ja mam tak od wczoraj. Detka. I za tydzień zaczynam 3 trymestr. Oby Nam to przeszło!

HubiWorld na allegro ma takie same i duzo innych az sie zdecydowac nie moge :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie na HubiWorld kupiłam :) polecam :)

Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • key_b Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze nie tylko ja tak mam ;D znaczy niedobrze,ze sie zle czujemy, ale ja juz mam wizje cukrzycy albo innych glupich dolegliwości.

Mialam dzisiaj sen,ze bede rodzic. Przedemna dziewczyna rodzila i te sceny były takie realistyczne O.o ona urodziła i mnie na tym samym wyrze polozyli, jeszcze cieplym bleh... W ogole zastanawialam sie jak to bedzie ze Tymek ma sie urpdzic w kwietniu a ja juz rodze...przeciez kest styczeń :o I jak ja dam temu na imię, bo przeciez tamto jest zarezerwowane... A pozniej myślę "kurde skoro ja teraz urodze to nie ma szans ze znowu w kwietniu bede rodzic...." i mialam rozkmine czy jeatem w ciazy podwojnej czy nie.... O matko! Zaczyna sie.....

Tusianka lubi tę wiadomość

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska kupowałaś ten zestaw 75x55 czy 75x100? ;)

xk81pfk.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

Córka w tym roku bedzie miała 9 a synek 6

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    Dobrze ze nie tylko ja tak mam ;D znaczy niedobrze,ze sie zle czujemy, ale ja juz mam wizje cukrzycy albo innych glupich dolegliwości.

Mialam dzisiaj sen,ze bede rodzic. Przedemna dziewczyna rodzila i te sceny były takie realistyczne O.o ona urodziła i mnie na tym samym wyrze polozyli, jeszcze cieplym bleh... W ogole zastanawialam sie jak to bedzie ze Tymek ma sie urpdzic w kwietniu a ja juz rodze...przeciez kest styczeń :o I jak ja dam temu na imię, bo przeciez tamto jest zarezerwowane... A pozniej myślę "kurde skoro ja teraz urodze to nie ma szans ze znowu w kwietniu bede rodzic...." i mialam rozkmine czy jeatem w ciazy podwojnej czy nie.... O matko! Zaczyna sie.....

Mi się za to kiedyś śniło, że poszłam na wizytę do mojego ginekologa, robi mi USG i nagle z tekstem, że on tu widzi jeszcze dwa dodatkowe dzieciaczki :O i że wygląda na to, że każde jest młodsze od drugiego o jakiegoś 4 tygodnie i że "mąż nie próżnował" :D od razu, że pisze skierowanie na cesarkę, bo dzieci muszą być wyjmowane w dobrej kolejności :D
    Mąż ze śmiechu nie mógł wytrzymać, jak mu to opowiadałam :D

Magdzia85F, Sylwiaa95, key_b, aga_90 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich snów to można filmy tworzyć :P
    Od chodzenia nago do kościoła, przez zdrady męża, ratowanie świata po rodzenie na kuchennej podłodze, z asystą telefoniczną mojej teściowej :P

Ah i zapomniałabym o powtarzającej się tematyce karmienia piersią w wielu snach :P zapominam karmić, wyjeżdżam i zostawiam dziecko bez pokarmu, albo karmię razy dziennie bo to przecież wystarczy :P

Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    APrzybylska kupowałaś ten zestaw 75x55 czy 75x100? ;)
    To jest komplet do wózeczka 75×55.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się nic nie śni - a propo ciąży.
    Raczej jak coś mi się już śni, to jak jest dynamiczny sen, to sobie przypominam, że muszę być ostrożna, bo ciąża.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    za Waszą namową poszłam do mojego gina i uspokoił mnie całe szczęście ;)

Na pytanie, czemu tak źle znoszę ciąże przez te skurcze odpowiedział: " ja Panią bardzo przepraszam, bardzo dobrze Pani wygląda...ale ja muszę to Pani powiedzieć....jest już Pani znacznie po drugiej stronie 30....poziom hormonów już nie jest taki jak być powinien i dlatego macica się Pani obkurcza...Luteinka do 34 tyg ciąży i Polocard do 32 i powinno być lepiej."

no i kazał unikać jazdy samochodem, chodzić nie więcej niż godzinę dziennie i leżeć ile się da ;)

Mam wytrzymać jeszcze przynajmniej 8 tyg ;)

APrzybylska, Magdzia85F, ibishka, Tusianka, aga_90, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniaca dobrze ze twoj gin potrafi realnie podejsc do sprawy a nie cie straszy jak tamten

Tęskniąca lubi tę wiadomość

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca super podejście lekarza!:) No i tak Cię uspokoił, że naprawdę ufff.
    Dobra ile Ty masz lat, że przez wiek gorzej przechodzisz ?

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, nie jestem taka zaawansowana wiekiem jakby sie wydawało ;) haha, urodzę po skończonych 36 latach mojego życia ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, może to dlatego że pierwszy poród? No i to magiczne 35 lat. Ale czy naprawdę to ma aż taki wpływ? Może jesteś bardziej wrażliwa i masz delikatny organizm.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca - super lekarz! Świetne podejście!! Aż się uradowałam w środku - uwielbiam takich ludzi :)

Magdzia85F, Tęskniąca lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię takich lekarzy!! Cudowne dusze :)
    I ciesze się że tamten nie miał racji. Dużo zdrówka i odpoczynku dla Ciebie :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej dziewczyny,
    za Waszą namową poszłam do mojego gina i uspokoił mnie całe szczęście ;)

Na pytanie, czemu tak źle znoszę ciąże przez te skurcze odpowiedział: " ja Panią bardzo przepraszam, bardzo dobrze Pani wygląda...ale ja muszę to Pani powiedzieć....jest już Pani znacznie po drugiej stronie 30....poziom hormonów już nie jest taki jak być powinien i dlatego macica się Pani obkurcza...Luteinka do 34 tyg ciąży i Polocard do 32 i powinno być lepiej."

no i kazał unikać jazdy samochodem, chodzić nie więcej niż godzinę dziennie i leżeć ile się da ;)

Mam wytrzymać jeszcze przynajmniej 8 tyg ;)
    No i super bardzo się cieszę :) to teraz odpoczywaj :)

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca, super wieści! O wiele lepsze niż te poszpitalne. Teraz dużo wypoczywaj i będzie dobrze :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ