X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupujecie karuzele do lozeczka? :P

xk81pfk.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    My dostaliśmy w spadku od siostry mojej ;)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wiem, każda szkoła ma jakieś swoje zasady.. do mojej można sie było zapisac po 20tyg.

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Ja dzis kupilam taka jak mielismy dla olka tiny love podrozna ;)
    Dopisze jeszcze ze fajna byla bo mozna bylo dzwiek wylaczyc. Olek nienawidzil muzycznych zabawek, plakal jak bobr przy grajacej grzechotce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 23:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szkoly rodzenia raczej sie nie zapisze bo i po co ;) jedyna nowoscia sa zajecia z chustowania czego robic nie bede wiec po co mi to, a z drugiej nie chce mi sie kombinowac opieki dla syna

• key_b Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Ja w czerwcu :d

A właśnie zauważyłam że nawet na suwaczku mam napisane że waga dziecka obecnie to 500-700g :)
    Te suwaczki troche kłamią ;) Tymek wazyl prawie pol kilo w 20tc

Co do szkoly rodzenia to mamy ponoc w okolicy jakas anglojęzyczna. (Bo ia w holandii mieszkam) Ale szkoda mi czasu maz wraca styrany po pracy nie bede go za soba ciągnąć. A samej tak głupio.

A co do karuzeli to właśnie sama nie wiem

Od wczoraj bardzo boli mnie podbrzusze... Jak leze czy siedzę jeat ok. Ale jak chodzę to az rwie. Kupiłam magnez ale jest napisane ze nie zalecane dla kobiet w ciąży i wole nie brać. 9.01 mam wizytę u poloznej to się dopytam wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 07:01

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie strasznie podoba karuzela z BabySenses bo ma zabawki odwrocone do dziecka (a nie tak jak zazwyczaj, ze dziecko widzi tylko bok lub tyl zabawki).

My na szkole rodzenia chodzimy od poczatku grudnia i praktycznie wszystkie jestesmy w jednym terminie wiec ten przelom lutego/marca brzmi dziwnie... troche pozno :(

Ja biore magne B6 - bo to lek a nie suplement :)

A suwaczki klamia w moim przypadku tez bo mlody tydzien temu wazyl ponad 1kg :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    A maleństwo ile waży?
    Nie ważył bo za 2 tyg mam usg 30 tygodnia :)
    Ale mała jest duza, tak mi sie wydaje. Az moj powiedział, ze jaka juz spora jest :)

Ja oprócz 2 czapek, kocyka i wanienki nie mam jeszcze nic. Chociaż teraz mamy wybrać sie na zakupy.
    O wózek miała dzwonić kobieta kiedy mogłaby go podrzucić, zobaczymy. Jak nie to poszukamy drugiego :)

Tez miałam dzwonić do szkoły rodzenia bo u mnie sa 2 i nie wiem, ktora lepsza.

Teraz wogole sa super promocje:)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Siedzę na badaniu glukozą. Poszło gładko :-)

My mamy dopiero dwa bodziaki. Chyba jestem najbardziej w czarnej d... ;-P

Po wypłacie zaczynam szaleć.

Z tą szkołą rodzenia to chciałam z Mężem ale te co patrzę są od 18 a On do 18 pracuje.

APrzybylska lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja po śniadaniu idę jeszczę do internisty, bo bóle w okolicy nerki wcale mi nie przeszły, przestał tylko napinać sie brzuch. Dziś w nocy dwa razy obudził mnie atak bólu.

Madzia...w czarnej d....a nawet w czernej dziurze, to ja jestem, bo mam tylko laktator ;) a w moim stanie to nie jestem na siłach zeby isc do jakiegokolwiek sklepu ;(

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzisiaj ostatni dzień II trymestru :) Nawet udało mi się w miarę przespać noc, wydaje mi się że dodatkowa poduszka pod głowę pomogła. Za to Gabrysia już kolejny dzień dostaje jakiegoś ADHD po 23 i szaleje do 2 :D

My mamy komplet z H&M, body i spodenki z Lidla, parę kosmetyków kupionych na promocji w Rossmanie, więc też szału nie robi :D Chociaż w zakładkach mam miliard rzeczy :D
    Jutro ma przyjść facet od remontu zobaczyć, co trzeba zrobić i mam nadzieję, że da radę jeszcze w styczniu wszystko porobić. Od lutego chciałabym już ruszyć z kupowaniem rzeczy dla małej.

A co szkoły rodzenia, to u mnie od 28-30 tygodnia dopiero się można zapisywać. I też chciałabym chodzić z mężem, ale zależy od tego jaka zmiana mu wypadnie. Bo samej to tak średnio mi się widzi.

Tęskniąca, dobrze że w dzisiejszych czasach mamy internet i można zamówić wszystko :) Ja tak będę robić, bo nie lubię tłoku w sklepach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 09:42

Magdzia85F lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie lubie tloku w sklepach, ale ja jestem malo internetowa, lubie wszystko dotknac :D wiec chodze po sklepach tuz przed zamknieciem i na poczatku tygodnia, wtedy zwykle mniej ludzi :)

Chyba musimy zrobic ankiete kto jest najbardIej w d z szykowaniem ;) chociaz, ja chyba nie jestem na takim szarym koncu jednak ;)

Juz prawie weekend :)

Magdzia85F, Tęskniąca lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewięć.zero - no wiesz, Ty jesteś już doświadczoną mamusią to się nie dziwię, że nie idziesz do szkoły, ale ja nowicjuszka to czuję że by mi się przydało ;) poszukam jeszcze dzisiaj może gdzieś coś znajdę - niekoniecznie przy szpitalu :) bo jak tam będzie przełom lutego i marca to się może okazać że jej nie skończę a urodzę ;D

key_b - ja to i tak będę sama na zajęcia chodzić bo mój M co dwa tygodnie pracuje do 19 więc i tak by nie dał rady. a w końcu go przekonałam, że jednak lepiej będzie jak go ze mną nie będzie przy porodzie, umówiliśmy się że zawołają go już na przecięcie pępowiny :)

Magdzia - powodzenia w wytrwaniu bez jedzenia ;)

Co do wyprawki to zamierzam dzisiaj popracować nad tabelką co by to wszystko jakoś uporządkować ;) dzisiaj obiadu robić nie muszę, mieszkanie w miarę ogarnięte więc myślę, że trochę nad tym posiedzę :)

Tęskniąca - trzymam kciuki, żeby z tymi nerkami to nic poważnego nie było!

Tusianka - a ja nawet nie zauważyłam, że weszłyśmy już w III trymestr ;D dopiero jak Ty napisałaś to zerknęłam, że to już ;)

Ja nie znoszę chodzić na zakupy więc w większości zamawiam przez internet, w razie co będę odsyłać ;) pilnuję tylko że jak zamawiam coś z allegro to żeby od firmy to było :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomaranczka- podzielisz sie potem tabelka moze? Chetnie sprawdze co oninelam :D ps ja tez kocham 13-stke

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia wiedziałam, że dasz radę :)

Ja z wyprawką już jestem prawie na finiszu ;) ale sporo od siostry dostałam. Wczoraj znowu karton ubranek przywiozłam, muszę przejrzeć i wybrać te bardziej dziewczyńskie ;)

Gosia ja też chcę już kwiecień, ale to zleci bardzo szybko. Tak samo, jak od testu do teraz.

Sandra piękna kołyska :)

Ja zastanawiam się nad karuzelą Fisher Price z motylko-misiami. Jest przesłodka :)

https://patiimaks.pl/produkt/karuzela-z-misiami-cdn41-fisher-price.html?gclid=Cj0KCQiAvrfSBRC2ARIsAFumcm85xOYfgFGcc6eo2TgzAGMyasqLkottrMtJ4Z5gXTiUiFdie1hxsFEaArlhEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Pomaranczka- podzielisz sie potem tabelka moze? Chetnie sprawdze co oninelam :D ps ja tez kocham 13-stke
    Dołączam się :) męża poznałam w piątek 13-ego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 11:44

Magdzia85F, pomarańczka_33, BP 02 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my braliśmy ślub w piątek 13-ego :D

BP, jeśli uda mi się ją ogarnąć to nie widzę problemu :)

aga_90, BP 02, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomaranczka ja i doswiadczenie hahaha :D uwierz ze jestem przerazona- doswiadczenie to moze miec matka trojki czworki i to juz starszakow ;D jestem przerazona czy dam rade czy sobie poradze z opieka nad starszakiem i malym. Jak zorganizowac dzien zeby wszystko gralo, co zrobic zeby starszy nie ucierpial chociazby na poswiecaniu czasu.. od czterech lat sposob pielegnacji noworodka czy chociazby pozniejszego rozszerzania diety sie zmienily wiec w sumie nie wiem nic :D

Ilona92, BP 02, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

ja byłam u internisty właśnie, obejrzał wyniki badań z krwi i moczu, zlecił kolejne, żeby mieć pewność, pomacał po plecach i stwierdził, że nerki to można wykluczyć, to raczej kręgosłup. Co w sumie też mnie uspokoiło , bo jesli tak, to objaw ciąży a nie jakieś choroby ;)
    Korzystając z okazji, że doszłam do tego lekarza, to wstąpiłam też do sklepu na zakupy i do 5-10-15 gdzie jest -70% i oto efekt ;) WRESZCIE COŚ MAM i to mega słodkiego ;) Co prawda, bluzeczka przez głowe ale raz Mała chyba wytrzyma - bedzie na specjalna okazję :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ca20ea63192.jpg

Magdzia85F, BP 02, APrzybylska, pomarańczka_33, Tusianka, aga_90, key_b, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdawalam prawko 13 o 13 :) i na szczescie mialam zlote baletki ;D

Magdzia85F, Tęskniąca, pomarańczka_33, aga_90 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ