X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca olej to prasowanie! Z doswiadczenia mowie da sie bez niego zyc ;) a Ty mialas sie nie meczyc!

Ilona92, Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Teskniaca olej to prasowanie! Z doswiadczenia mowie da sie bez niego zyc ;) a Ty mialas sie nie meczyc!

Pozmywałam !!! ;) na 3 raty ...
    a co do prasowania, zmieniłam taktykę, prasuje tylko to co założe ;) a to że deska stoi na srodku pokoju ze starta prania juz mi nie przeszkadza;)

na 15.01 jestem umowiona do specjalisty - oby pomoglo.

Aga miałaś szczescie, ze w Lidlu jeszcze cos tak fajnego upolowalas ;)
    Aniu - dzieki za wskazówke co do pieluszek

Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam i ja:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1abd5c00910.jpg

Monnn, aga_90, Ilona92, APrzybylska, Magdzia85F, Tusianka, pomarańczka_33, grzanewino, dziewiec.zero lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Key_b super są te wózki stokke, byłam mocno na tak, ale w sklepie mi odradzono ze względu na słaba amortyzację, a będę jeździć po wertepach ;)

W przyszłym tygodniu idę pić glukozę, lubię słodkie to mam nadzieje, że będzie smakowało :)

Skarpetuszki :)

https://naforum.zapodaj.net/10ae4a65287f.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 15:49

Ilona92, APrzybylska, Magdzia85F, Tęskniąca, Tusianka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn skąd te śliczności?

Magdzia85F lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W smyku za 9,90zł :) są cudne :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino - mamy identyczne bodziaki te z chmurkami - siostra nam kupiła ;D

tabelka jako tako ogarnięta, wrzucam tu linka dla BP i każdej która chce zerknąć :)
    https://drive.google.com/file/d/1nyYpoYQmTPYQckwl7K7j-wLxKWosO9Ni/view?usp=sharing

Monnn, APrzybylska, Magdzia85F, grzanewino, Tusianka, BP 02 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    grzanewino - mamy identyczne bodziaki te z chmurkami - siostra nam kupiła ;D

tabelka jako tako ogarnięta, wrzucam tu linka dla BP i każdej która chce zerknąć :)
    https://drive.google.com/file/d/1nyYpoYQmTPYQckwl7K7j-wLxKWosO9Ni/view?usp=sharing
    Kocham tabelki :)

Zołza to siostra? ;)

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Kocham tabelki :)

Zołza to siostra? ;)
    tak :) starsza, a Asia młodsza ;)
    to właśnie Zołza będzie ze mną przy porodzie :)

• Monnn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w okolicach pępka z jednej strony mam takie jakby wybrzuszenie. Czasem mnie to pobolewa, nie jest twarde. Widzę to już kilka dni.... Jak myślicie to Mała? Sama nie wiem a wizyta dopiero 16.01.

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogłam jeszcze czapuńki kupić do kompletu, bo były i może jeszcze we wtorek będą :D

Pomaranczka - a jak tam ząb?

3i49l6d8vill3k1j.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    tak :) starsza, a Asia młodsza ;)
    to właśnie Zołza będzie ze mną przy porodzie :)
    Bardzo ładnie, moja to Gnida :)

Monnn ciężko powiedzieć :/ próbowałaś to delikatnie wcisnąć do środka? Może to jakaś niewielka przepuklina?

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monn - jest duża szansa, że to Mała ale jak bardzo Cię to niepokoi to może zadzwoń do gina i się zapytaj

grzanewino - całe szczęście skończyło się na strachu, po dwóch dniach ból ustąpił, więc bolał tylko od stłuczenia :) a że w tamtą sobotę nie było szans, żeby się dostać do dentysty to odpuściłam rtg

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Ja siedzę i czekam u lekarza, właśnie Pani w rejestracji moja znajoma mówiła mi że ja to będę miała cięcie, słyszałam że mój gin jest super od cesarek ale trochę się przestraszyłam, zapytam go ale jeszcze nie teraz, jak będzie bliżej rozwiązania

Odnośnie wyprawki to mam kapsułki do prania trochę chusteczek, szampon oliwke, z podarowanych rzeczy to mam fotelik, bujak i matę edukacyjną, podobnie jak inne też jestem w czarnej d....e, pod koniec stycznia zacznę ogarniać bo wtedy będę miała większy przypływ pieniędzy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i dostałam gratis skarpetki jak zamówiłam stanik do karmienia

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi powodzenia u lekarza.

Gdzie kupowałaś stanik?

dziewiec.zero lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Agi powodzenia u lekarza.

Gdzie kupowałaś stanik?
    Dolaczam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez allegro firma GAIA, ja mam małą miskę a duży podbiust tak to określają, przed ciążą 80 b teraz 85 c i jeszcze luz jest, tylko ta firma mi służy pięknie trzyma moje małe cyce :)

U lekarza ok, widziałam siusiaka serce, ale nie mierzył za niecałe 3 tyg mam usg 30 tydz to zobaczę wszystko wyraźnie, wszystko jest ok, jeszcze 3 tyg i będę w klubie lenia.
    Zacznę szaleć z wyprawką wykońcu

pomarańczka_33, APrzybylska, Magdzia85F, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie dzisiaj dostałam namiar od młodszej siostry na e-szkołę rodzenia, jest bezpłatna i dla tych z Was, które z jakichś przyczyn nie możecie chodzić do stacjonarnych może się przyda :) ja się właśnie zarejestrowałam bo nie wiem jak to u nas w końcu wyjdzie, więc chociaż z ten sposób się czegoś dowiem no i będzie też mógł w tym uczestniczyć mój M :)
    https://szkolarodzeniaprenalen.pl/

Tusianka, Magdzia85F, APrzybylska, Monnn, Etoilka, Tęskniąca, BP 02 lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Trochę mnie nie było. Melduję się po wizycie, niestety ze skracającą się szyjką... 4 tygodnie temu miała 4,5cm, teraz 2,7, więc wyraźna różnica. Od dziś mam brać luteinę i więcej "polegiwać" (lekarka zasugerowała, że może w ostatnim miesiącu się nie oszczędzałam i byłam za aktywna - i chyba ma trochę racji). I zobaczymy, jak będzie na następnej wizycie. Staram się myśleć pozytywnie i wierzyć, że już się nie będzie skracać.

Wojtuś ma się dobrze, waży 1030g. No i zmienił położenie na główkowe (i tą swoją malutką główką, położoną niestety nisko, tak napiera na szyjkę...).

Ja też już powoli kompletuję wyprawkę, na razie bardziej ubrankowo-kosmetyczną. Większych gabarytów, jak wózek czy łóżeczko, jeszcze nie mam.

Aga, pytałaś kiedyś o Bezpiecznego Malucha: przepraszam, że odpowiadam tak późno... Mój mąż uważa, że warsztaty były jedną wielką reklamą sponsorów (że jak nie kupisz fotelika Maxi Cosi, to dziecko nie będzie bezpieczne; jak nie posmarujesz Bepanthenem, to będzie miało okropne odparzenia itp). Coś w tym jest. Ale oczywiście ja ze swojej strony absolutnie nie zniechęcam, dużo wartościowych rzeczy można z nich wynieść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 19:12

APrzybylska, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ