Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
pomarańczka_33 wrote:Dziewczyny, właśnie dzisiaj dostałam namiar od młodszej siostry na e-szkołę rodzenia, jest bezpłatna i dla tych z Was, które z jakichś przyczyn nie możecie chodzić do stacjonarnych może się przyda ja się właśnie zarejestrowałam bo nie wiem jak to u nas w końcu wyjdzie, więc chociaż z ten sposób się czegoś dowiem no i będzie też mógł w tym uczestniczyć mój M
https://szkolarodzeniaprenalen.pl/pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
Etoilka wrote:Cześć dziewczyny!
Trochę mnie nie było. Melduję się po wizycie, niestety ze skracającą się szyjką... 4 tygodnie temu miała 4,5cm, teraz 2,7, więc wyraźna różnica. Od dziś mam brać luteinę i więcej "polegiwać" (lekarka zasugerowała, że może w ostatnim miesiącu się nie oszczędzałam i byłam za aktywna - i chyba ma trochę racji). I zobaczymy, jak będzie na następnej wizycie. Staram się myśleć pozytywnie i wierzyć, że już się nie będzie skracać.
Wojtuś ma się dobrze, waży 1030g. No i zmienił położenie na główkowe (i tą swoją malutką główką, położoną niestety nisko, tak napiera na szyjkę...).
Ja też już powoli kompletuję wyprawkę, na razie bardziej ubrankowo-kosmetyczną. Większych gabarytów, jak wózek czy łóżeczko, jeszcze nie mam.
Aga, pytałaś kiedyś o Bezpiecznego Malucha: przepraszam, że odpowiadam tak późno... Mój mąż uważa, że warsztaty były jedną wielką reklamą sponsorów (że jak nie kupisz fotelika Maxi Cosi, to dziecko nie będzie bezpieczne; jak nie posmarujesz Bepanthenem, to będzie miało okropne odparzenia itp). Coś w tym jest. Ale oczywiście ja ze swojej strony absolutnie nie zniechęcam, dużo wartościowych rzeczy można z nich wynieśćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 19:22
Etoilka lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
APrzybylska wrote:Witaj, zastanawiałam się co tam u Ciebie Lubię za to, że jesteś, nie lubię za szyjkę. Musisz trochę odpuścić i poleżeć to szyjka się poprawi. Będzie na pewno dobrze. Już całkiem sporo tego Wojtusia
Dzięki za miłe słowa Akcja leżenie już rozpoczęta!
Nie dość, że go sporo, to jeszcze mały diabeł. Pomierzyć się ledwo co dał, tak szalał u lekarza. Ja Wam mówię, jak któreś z naszych dzieciaków się urodzi z ADHD, to na pewno mój, bądźcie spokojnepomarańczka_33, Magdzia85F, Tęskniąca, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Etoilka wrote:Dzięki za miłe słowa Akcja leżenie już rozpoczęta!
Nie dość, że go sporo, to jeszcze mały diabeł. Pomierzyć się ledwo co dał, tak szalał u lekarza. Ja Wam mówię, jak któreś z naszych dzieciaków się urodzi z ADHD, to na pewno mój, bądźcie spokojneMagdzia85F, Tęskniąca, Etoilka lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyEtoilka zdrówka i cierpliwości do leżenia! Bo wtedy szyjka na pewno się wydłuży!
U mnie gin też się śmiał, że diabełek, ale moja delikatna. Oprócz wydziwiania z pozycjami. Bo naciąga bardzo brzuch.
Pomarańczka ja już się zarejestrowałam. Dziękuję
Dziewczyny a te biustonosze do karmienia, boja mam jeden to powinny być miekkie? Mój to cyca trzyma, że hoho!
Tęskniąca, pomarańczka_33, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Oszczędzajcie się dziewczyny i dużo leżcie! Dowiedziałam się, że we wtorek urodziła moja znajoma, 33t. Pracowała cały czas, ZUS podważył jej L4 bo zmieniła pracę. Niby praca siedząca przy komputerze, sporo jeżdżenia autem, ale już miesiąc temu mówiła że mały napierał główką na kanał rodny. Tydzień temu spotkałyśmy się w aptece i robiła na szybko wyprawkę, bo lekarz ich postraszył że na dniach się może zacząć. I miał rację.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Etoilka- zdążyłam zapomnieć że o to pytałam :d ale spokojnie, zdajemy sobie z mężem z tego sprawę, bardziej chcemy wyciągnąć to co pomiędzy wierszami
Z tym adhd, to może na wyrost, ale mój Synek też bardzo aktywny.. tłumaczę to sobie tym, że odeśpi po porodzie
Oszczędzajcie się! Pomyślcie sobie, że np. niewyprasowane pranie to żadne zło w porównaniu z konsekwencjami przemęczenia ja już jakiś czas temu przestalam prasować nasze ciuchy na zapas. Prasuję to w czym wychodzę
A co do naczyń to polecam zmywarkę! Cudowne urządzenie :d
Ja dziś trochę ogarnelam w mieszkaniu i czuję ból w plecach, ale za bardzo nie mogę leżeć bo wtedy duszę się przez katar ech.. mógłby już być kwiecieńWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 20:38
APrzybylska, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Etoilka - to musieliście trafić na dziwnego kolesia od fotelików - u nas miał trzy, pokazywał różne konfiguracje i podkreślał bardzo mocno dwie rzeczy - to żeby patrzeć na niezależne testy fotelików (typu ADAC) i żeby zadbać o prawidłowy montaż fotelika i jego dopasowanie do kanapy. I mówił, że nawet najlepszy i najdroższy fotelik nie będzie dobry, jeśli nie będzie dobrze zamontowany.
Ja też zrobiłam sobie ostatnio listę w excelu, trochę się różni od tej co tu została wrzucona ale też mam wszytskie pozycje podlinkowane, formuły na wyliczanie ile zostało do wydania i ile przypada na jakie miesiące
Excel to moje zawodowe zboczenie
Co do staników, to podobno te miekkie lepsze, ale ja nie wiem czy u mnie miękkie się sprawdzą - ciężko znaleźć model, w którym będzie duża miska i mały obwód więc pewnie skończy się na stanikach z Alles albo Dalii tych usztywnianych choć trochę.pomarańczka_33, APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
To my mówimy grzecznie dobranoc i na koniec się Wam pokażemy jakie już duże jesteśmy
Emily, ja jako księgowa nie wyobrażam sobie życia bez excela ta tabelka jest mocno podstawowa ale stwierdziłam, że tyle wystarczy a chcę żeby jeszcze mój M mógł z niej korzystać a on już tak mniej z excelem za pan brataga_90, Tusianka, Ilona92, Etoilka, APrzybylska, Tęskniąca, Magdzia85F, dziewiec.zero lubią tę wiadomość
Gosiczek wrote:Ja właśnie piniate robie bo w sobote urodzinki synek ma
Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Gosia wszystkiego najlepszego dla synka pokaż co udało Ci się stworzyć.
key_b najlepsze życzenia dla męża i jego brata
Ja czekam na siostrę, muszę trochę ogarnąć siebie i mieszkanie, ale jakoś nie mam mocyMagdzia85F lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
BARDZO WAŻNE INFO
Laski, które mają Rh- a ojcowie dzieci mają Rh+!
Od 1 stycznia zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia zastrzyk z immunoglobuliną zalecany kobietom pomiędzy 28 a 30 tc ciąży (u których nie wykryto przeciwciał RhD) jest w 100% refundowany. Jeszcze nie wiem jak to działa, ale 12 stycznia idę walczyć o receptę, więc jak tylko będę znała wszystkie szczegóły to dam znaćAPrzybylska, Tusianka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Emily89 wrote:BARDZO WAŻNE INFO
Laski, które mają Rh- a ojcowie dzieci mają Rh+!
Od 1 stycznia zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia zastrzyk z immunoglobuliną zalecany kobietom pomiędzy 28 a 30 tc ciąży (u których nie wykryto przeciwciał RhD) jest w 100% refundowany. Jeszcze nie wiem jak to działa, ale 12 stycznia idę walczyć o receptę, więc jak tylko będę znała wszystkie szczegóły to dam znaćEmily89 lubi tę wiadomość
-
dzień dobry
ja dzisiaj dzień zaczęłam od wydawania pieniędzy zamówiłam łóżeczko, komodę, przewijak, materacyk, elektroniczną nianię i dywan do pokoju Małej
i na razie wystarczy dzisiaj zamierzamy się lenić na maksa w końcu piątek mamy
miłego dnia Dziewczynki!APrzybylska, Magdzia85F, Tusianka, Ilona92, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość
pomarańczka_33 wrote:dzień dobry
ja dzisiaj dzień zaczęłam od wydawania pieniędzy zamówiłam łóżeczko, komodę, przewijak, materacyk, elektroniczną nianię i dywan do pokoju Małej
i na razie wystarczy dzisiaj zamierzamy się lenić na maksa w końcu piątek mamy
miłego dnia Dziewczynki!
Brawo ty ja w przyszłym tygodniu jade po wózek, przewijak na łóżeczko i wanienkeMagdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!!!
Ale miałam poranek. Mam dzisiaj auto oddać do mechanika i Mąż miał jechać autobusem. Niestety zapomniał wejściówki do pracy i po 5 rano miałam wycieczkę. Po 6 przyjechałam i padłam spać. Wstałam 9:30
Pomarańczka pochwal się zakupami:D!!!
Gosiczek wszystkiego naj dla synka!!!
Emily ja też bym kupiła jakiś miękki biustonosz, żeby sutków nie podrażniać. tylko muszę poszukać.
Zmierzyłam się dzisiaj i uff tylko 1 cm mi tyłek urósł i biust. W brzuszku już 7 cm Mała rośnieIlona92 lubi tę wiadomość