X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    trafiłam właśnie na ranking najbardziej eleganckich imion...na 1 miejscu wsród kobiecych jest Amanda ...i...omal nie oplułam monitora ze śmiechu, bo 3 domu ode mnie jest agencja towarzyska "Amanda" i to imię na pewno nie kojarzy mi się elegancko ;)
    Oto ranking:

https://kobieta.onet.pl/dziecko/ranking-najbardziej-eleganckich-i-wytwornych-imion-dla-dzieci/j8n6yzp?utm_source=onetsg_fb&utm_medium=social&utm_campaign=onetsg_fb

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak a Onet, jak zwykle taki światowy, jakby polskich imion nie było.
    A Amanda tragedia, dobre z tą agencją. Pewnie dla elegantów:-D

Gosiczek, Ilona92 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża na wsi na pewno nikt by nie wyśmiewał ;) serio, kiedy się skończy moda na takie dziwadła. Już fala na Brajanki i Dżesiki przeminęła, teraz takie cuda.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php

Tutaj macie tabelkę z wagami. To są wago dla skończonych tygodni.
    No i tak, jak Aga pisze - jeżeli lekarz mówi, że ok, to ok i nie ma się czego doszukiwać :D

Ja umieram na zgagę. Mam w środku tonę rozpalonego węgla :(
    Mi ostatnio teściowa poradziła żebym wzięła łyżeczkę musztardy i o dziwo pomogło. Spróbuj, na pewno nie zaszkodzi.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

ckaik0s36dsxflg9.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Madzia, nie jestem taka zaawansowana wiekiem jakby sie wydawało ;) haha, urodzę po skończonych 36 latach mojego życia ;)
    Nie jesteś sama, ja jutro kończę 36 i też ta ciąża już nie jest taka jak miałam 25, brzuch się napina prawie cały dzień. Lekarz miał rację, to przez wiek.

ckaik0s36dsxflg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgosia82 wrote:
    Nie jesteś sama, ja jutro kończę 36 i też ta ciąża już nie jest taka jak miałam 25, brzuch się napina prawie cały dzień. Lekarz miał rację, to przez wiek.

Ja w kwietniu skończyłam 36, jest ciężej ale ostatnio 10 lat temu ciągle musiałam leżeć , teraz ciągle pracuję i myślę że jest lepiej niż było nie ma to znaczenia zależy od organizmu wszystko. Jak będę rodzić to zabraknie mi kilka tygodni do 37 urodzin.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama miała 40 jak urodziła moją młodszą siostrę i z tego co pamiętam to też długo pracowała. Ale kiedyś to było inaczej. Teraz wszyscy diety, bieganie a potem byle katar do lekarza.
    Wg mnie ja się za bardzo że sobą cackam. Pewnie przy kolejnej ciąży będzie inaczej, bo będzie Ada, którą trzeba się będzie zająć.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca super wieści! Wszystko bedzie dobrze!

Ja byłam dzis u diabetologa i ginekologa. Miałam zrobic w 27 tc morfologię, mocz, cukier i zapomniałam, dzis chciałam, ale kazdy mowil , ze do 13 nie zdąży, wiec o dziwo moja diabetolog dała skierowanie i wyniki były po godzinie... wszystko dobrze.
    Na usg tez wszystko ok. Mała była juz główka w dół, serduszko 125/min. Wszystko prawidłowo, brzuch, łożysko, ilosc wód, dziecko. Mała dzis była gliwa do dołu, ale lekarz pow ze na tym etapie sie jeszcze przekręca. Za dwa tyg mam usg 30 tc...masakra. Ostatnio doszła do mnie wiadomość o porodzie i o zmianach i sie przestraszyłam.
    Z gin na NFZ zrezygnowałam bo prawdopodobnie ta lekarka nie bedzie juz przyjmować, wiec moja diabetolog powiedziała, ze gdybym chciała skierowania na badania czy do szpitala to nie ma problemu :)

Nie pamietam, ktora pisała o insulinie: także moja porada: do porodu zostało mali czasu, lepiej insulina nuz problemy ze rozwojem dziecka. Teoja trzustka tez pracuje na zwiększonych obrotach, a to nic dobrego. 1zastrxyk dziennie to pryszcz, a kluc sie mozesz w pośladki, brzuch, uda, przedramiona i pod łopatki ... mnie tez wkur. Denerwuje ta choroba, ale co zrobie? Albo zycie, albo piach ... także uszy do gory. Kazdy metabolizm jest inny.

A z waga mam 1kg na plus w miesiąc. Także od poczatku +8kg

APrzybylska, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Moja mama miała 40 jak urodziła moją młodszą siostrę i z tego co pamiętam to też długo pracowała. Ale kiedyś to było inaczej. Teraz wszyscy diety, bieganie a potem byle katar do lekarza.
    Wg mnie ja się za bardzo że sobą cackam. Pewnie przy kolejnej ciąży będzie inaczej, bo będzie Ada, którą trzeba się będzie zająć.
    Zgadza sie!
    Ludzie kiedys chcieli pracowac, robic, a teraz wyciągają ręce i sie rozczulają nad sobą. ( wiem sama jestem momentami nie lepsza!)

Ale jednak ciąża po 35 r.z jest inna, rozmawiałam z kilkoma kobietami i to potwierdzają.
    Wgl mija ciocia miała rodzic na poczatku marca, a przez nadciśnienie i owinięte w pępowinę dziecko zrobiono jej cesarkę w wigilie. Jak mała dobije do 2jg wypiszą ja do domu, na razie inkubator. Ciocia w czerwcu skobczy49 lat, 1-sza ciąża...

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgosia82 wrote:
    Mi ostatnio teściowa poradziła żebym wzięła łyżeczkę musztardy i o dziwo pomogło. Spróbuj, na pewno nie zaszkodzi.
    Dziękuję za radę :) ja jestem ogólnie miłośniczką musztardy i dziś też jadłam (jako dodatek). Męczę się strasznie, a cokolwiek zjem jest gorzej. Mam nadzieję, że kiedyś przejdzie.
    Magdzia85F wrote:
    Moja mama urodziła mojego brata w wieku 43 lat, miała cukrzyce ciążową, to było już 4 dziecko, a pracowała prawie do końca i nigdy nie marudziła, że coś jej dolega. Chociaż było widać, że bardzo bała się porodu.

Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama jak mnie urodziła miała 45 lat, ale to było jej 8dziecko. Mówi, że nie miała czasu się nad sobą cackać bo była 7 dzieci do ogarnięcia i gospodarstwo.

Ale ludzie w tamtych czasach żyli spokojniej, jedli zdrowiej, nie było tyle chemii wszędzie...
    Niestety - to taki minus postępu cywilizacyjnego :(

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Tęskniąca super wieści! Wszystko bedzie dobrze!

Ja byłam dzis u diabetologa i ginekologa. Miałam zrobic w 27 tc morfologię, mocz, cukier i zapomniałam, dzis chciałam, ale kazdy mowil , ze do 13 nie zdąży, wiec o dziwo moja diabetolog dała skierowanie i wyniki były po godzinie... wszystko dobrze.
    Na usg tez wszystko ok. Mała była juz główka w dół, serduszko 125/min. Wszystko prawidłowo, brzuch, łożysko, ilosc wód, dziecko. Mała dzis była gliwa do dołu, ale lekarz pow ze na tym etapie sie jeszcze przekręca. Za dwa tyg mam usg 30 tc...masakra. Ostatnio doszła do mnie wiadomość o porodzie i o zmianach i sie przestraszyłam.
    Z gin na NFZ zrezygnowałam bo prawdopodobnie ta lekarka nie bedzie juz przyjmować, wiec moja diabetolog powiedziała, ze gdybym chciała skierowania na badania czy do szpitala to nie ma problemu :)

Nie pamietam, ktora pisała o insulinie: także moja porada: do porodu zostało mali czasu, lepiej insulina nuz problemy ze rozwojem dziecka. Teoja trzustka tez pracuje na zwiększonych obrotach, a to nic dobrego. 1zastrxyk dziennie to pryszcz, a kluc sie mozesz w pośladki, brzuch, uda, przedramiona i pod łopatki ... mnie tez wkur. Denerwuje ta choroba, ale co zrobie? Albo zycie, albo piach ... także uszy do gory. Kazdy metabolizm jest inny.

A z waga mam 1kg na plus w miesiąc. Także od poczatku +8kg

A maleństwo ile waży?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc DZiewczyny :)

Ja dzis w ramach studniowkowej paniki, ze nic jeszcze nie gotowe kupilam kolyske :D
    o taka:

https://wickershop.uk/en_GB/p/The-Original-White-Grey-Crib-Bedding-Sets-Wooden-Swinging-Cradle-for-Babies/175

co prawda nie ma tych pieknych szarych otulaczy, tylko wszystko biale ale i tak jest piekna :) A ze na wyprzedazy to zaplacilam 270 PLN jakies przy 50% znizce :))
    teraz jeszcze ogarniac komode z przewijakiem i fotel :)

Ja za kiikla dni koncze 33 lata, wiec tez do mlodek nie naleze, ale chyba jeszcze tak do konca nie zwapnialam ;)

Teskniaca, ciesze sie ze juz lepiej i wszystko jasne i mniej stresu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 20:44

Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP ja w marcu 33 więc piąteczka!!!

Kołyska śliczna!!!

BP 02 lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Smyku jest - 50% na rożki przez internet:)
    Ja we wrześniu skończyłam 27 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 21:14

BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w marcu bede miala 23 :D

BP 02 lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za 15dni dobijam do 28 ;)

Same dobre wiesci dzis oprocz zgagi Ani ;)
    Niestety pierwsza ciaze tez tak sie meczylam i bardzo Ci wspolczuje.

Ja tez zaczynam wyprawkę ;) kupilam karuzelke aspirator do nosa i kilka tetrowych i flanelowych pieluszek. Zaczynam to od dupy strony hahaha :D ale jakos sie ogarne ;)

Nie mam zbytnio co pisac jakas nieogarnieta jestem do zycia, brak mi na wszystko czasu ehhhh. A dzis zaczynamy 25tydz. Czemu to sie tak ciagnie. Chcialabym juz kwiecien!

BP 02, Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Ja we wrześniu skończyłam 27 :)
    Ja w czerwcu :d

A właśnie zauważyłam że nawet na suwaczku mam napisane że waga dziecka obecnie to 500-700g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 21:55

f2wl9vvje61wiuku.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeść :)

Ja wiedziałam, że tak będzie - do pracy nie chodzę a czasu nie mam na nic :P ciągle jest coś do zrobienia ;) ale całe szczęście ogólnie dobrze się czuję, poza kręgosłupem (może w końcu zaczęłabym ćwiczyć... tiaa...) Mała urządza imprezy brzuszne więc jest dobrze :)
    Moja jedynka na szczęście nie jest pęknięta, więc kamień z serca. Bolała mnie tylko od stłuczenia a i warga się już prawie zagoiła więc jest ok :)

Ja rocznikowo już 34 lata ale tak dokładnie dopiero pod koniec sierpnia więc szczycę się jeszcze magiczną 33 (kocham trójki i trzynastki <3 )

Tęskniąca, cieszę się że u Ciebie już lepiej :) moja siostra też miała zagrożenie przedwczesnym porodem i miała skróconą szyjkę i też jej nic nie robili tylko kazali leżeć i dużo wypoczywać i koniec końców urodziła w terminie :)

Postanowień noworocznych nie robię bo to pic na wodę, zresztą nie czuję potrzeby jakichś diametralnych zmian, mogłabym być mniej nerwowa ale nie wiem czy to się da ;D

Dzwoniłam dzisiaj zapytać o szkołę rodzenia i pani po zapytaniu o mój termin porodu powiedziała żebym zadzwoniła pod koniec stycznia to mnie wtedy zapisze na przełom lutego i marca i się zastanawiam czy to aby nie za późno będzie i czy gdzieś indziej nie poszukać, muszę to przedumać... A Wy jak myślicie?

Ilona92 lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Melduje się w nowym roku, i życzę nam przede wszystkim bezproblemowego dotrwanie do kwietnia i lekkich porodów ;)

Pomarańczka ja dziś tez dzwoniłam do szkoły rodzenia i podobnie jak u Ciebie tj. mam czekać aż zgłosi się więcej dziewczyn z podobnym terminem do mojego i dopiero wystartujemy, niby w lutym, w każdym razie mam czekać na telefon.... a chciałabym już zacząć.

Jejciu ale dziś poszalalam z zakupami dla mojej księżniczki :D zamówilam pościel, kocyki i podusie.

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ