X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja w ciąży zrobiłam się bardziej tolerancyjna na słodkie, bo z cytryną i w dość dużej ilości wody to nie było aż takie ciężkie do przejścia. Ale tak, tak wiem, że są różne żołądki i przy nawrocie nudności może być nie za fajnie. Jednak mam nadzieję, że będziesz dzielna :)

Dziś przyjdzie paczka dla Zuzi - ochraniacz do łóżeczka i komplet minky do wózka :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na glukoze wybiorę w przyszłym tyg lub początkiem następnego.. Ale ja się najbardziej nie tyle smaku boję co tego że trzeba tyle na czczo wytrzymać. A ja nauczona śniadaniami zaraz po wstaniu i jak dłużej bym coś nie zjadła to ki się robi niedobrze i słabo z głodu. Dziewczyny ale głowy do góry. Damy radę, w końcu robimy to nie dla siebie a dla malenstw:)
    Ja np od zawsze byłam tyfus do warzyw i zjeść pomidora to było dla mnie nierealne, a teraz z rozsądku raz na jakiś czas dokoptuje go do kanapki :)

Magdzia85F, aga_90 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska to pochwal się i wstaw zakupy:-)

Ibishka ja uwielbiam warzywa :-) szkoda, że teraz takie słabe.
    Mam podobnie do Ciebie ze śniadaniem.

Ja lubię słodkie. Ale rano mi nigdy nie wchodzi. Nie martwię się, że zwrócę. Po prostu trochę się pomęczę.

Czy Wy dziewczyny też nie możecie zjeść więcej? U mnie dwie kromki chleba takiego kwadratowego i po prostu pełna jestem jakbym zjadła obiad.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 07:52

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    A my już po wizycie :D Mały waży 690g i podobno prawidłowo, więc Teskniąca nie martw sie dodatkowo ;) i super że jesteś w domu, teraz już bedzie tylko lepiej! :)

Zapytałam o ten magnez czy powinnam brać to polecił kupić MagneB6 i brac 2xdziennie.
    A co do krzywej cukrowej powiedział że ważne że wartości w normie, także jestem spokojna :)

Sylwia kup sobie cytrynową glukoze, serio da się przeżyć ten smak, nie jest najgorzej :)
    Q

A mi sie wydaje że malutko waży ale to może dlatego że mnie gin nastarszył że moje dziecko małe. A kiedy miałaś wcześniejsze usg i ile wtedy ważyło maleństwo?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że wstawię :D

Ja mogę zjeść połowę tego, co wcześniej. Chociaż oczy chcą ;/

Przed ciążą byłam mistrzem zdrowego odżywiania - jadłam najczęściej jeden posiłek dziennie (oczywiście gdzieś zakupiony, bo nie gotowałam) lub wcale. Kawa, izotoniki i fajki ;)

Pewnie, że damy radę (no ja już po glukozie, ale ogólnie). Zabierzcie dziewczyny coś do zjedzenia ze sobą zaraz po ostatnim pobraniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska ja nie mogę. Bo biorę letrox i muszę jeszcze 30 minut czekać z jedzeniem i piciem.

O to faktycznie zdrowy tryb życia ;-)

• ibishka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    APrzybylska to pochwal się i wstaw zakupy:-)

Ibishka ja uwielbiam warzywa :-) szkoda, że teraz takie słabe.
    Mam podobnie do Ciebie ze śniadaniem.

Ja lubię słodkie. Ale rano mi nigdy nie wchodzi. Nie martwię się, że zwrócę. Po prostu trochę się pomęczę.

Czy Wy dziewczyny też nie możecie zjeść więcej? U mnie dwie kromki chleba takiego kwadratowego i po prostu pełna jestem jakbym zjadła obiad.
    Właśnie przed chwilą przy śniadaniu się zdziwiłam! Zawsze jadłam 3 małe kwadratowe kromki ziarnistego i było ok, a dziś już drugi dzień z rzędu po 2 miałam dość i dziś już 3 odłożyłam :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    APrzybylska ja nie mogę. Bo biorę letrox i muszę jeszcze 30 minut czekać z jedzeniem i piciem.

O to faktycznie zdrowy tryb życia ;-)
    no tak, też mam to cholerstwo :/ Już któryś miesiąc, a jak często zapominam i potem słucham jak mi piszczą kiszki.

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    no tak, też mam to cholerstwo :/ Już któryś miesiąc, a jak często zapominam i potem słucham jak mi piszczą kiszki.

Dopiszesz mnie na 24.04? Płeć niespodzianka :-)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Dopiszesz mnie na 24.04? Płeć niespodzianka :-)

Gotowe :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka no właśnie ja też mam ostatnio, że ledwo wchodzi. Szkoda, że waga nie idzie z tym w parze :-P

APrzybylska ja już przywykłam. Zazwyczaj po 4 rano jak chodzę do wc to biorę i jak wstaję mogę zjeść i wypić kawkę.

Gosiczek a Ty chcesz niespodziankę? Czy jeszcze po prostu nie wiesz, kto w brzuszku mieszka?

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek ostatnio 4tyg temu Mały miał 480g
    Ale skoro mój lekarz mówi że prawidłowo to znaczy ze tak jest :) dodatkowo powiedział ze wszystkie parametry sprawdził, Dzidzia zdrowa, więc możemy sobie darować 3 prenatalne :) chociaz nie wiem czy nie chcialabym go sobie dodatkowo obejrzeć :d

Po wypiciu tej glukozy głód troszeczkę ustępuje, bo to w końcu 300kcal :d

U mnie noc przerywana katarem i siusiu, wstalam z bólem głowy :/

f2wl9vvje61wiuku.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny na zwykłym usg lekarz też może zwazyc malucha?
    Ja się zastanawiam czy mały przyrost na wadze u mnie (w dalszym ciągu jakieś +3.2-3.5) może wpłynąć na małą masę u małej?czy to raczej niezależnie jedno od drugiego? Ja mam wizytę za ok 2 tyg (i o zgrozo dopiero 19.40) i się zastanawiam ile mała powinna przybrać do tego czasu.. Mała miała w 21t1d 420g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 09:22

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php

Tutaj macie tabelkę z wagami. To są wago dla skończonych tygodni.
    No i tak, jak Aga pisze - jeżeli lekarz mówi, że ok, to ok i nie ma się czego doszukiwać :D

Ja umieram na zgagę. Mam w środku tonę rozpalonego węgla :(

aga_90 lubi tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, wydaje mi sie ze maly przyrost wagi nie jest zwiazany- przynajmniej u mnie- ja przytylam nieco ponad 4,5 kg chyba ( moze 5) bo w sumie nie jestem pewna dokladnej wagi sprzed a maluch jest duzy... mi zwykly ginekolog liczyl mase dziecka :) to sie wylicza programem podajac dane z dlugosci kosci nogi, obwodu glowki i chyba brzuszka :) i jest granica bledu dosc spora ( u mnie podali +-50 gramow)

dxomclb10296nsxe.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja mam ciężkie noce. Jak nie budzę się na siku, to przez skurcz łydek. Jeszcze wczoraj nie mogłam usnąć, a mała szalała w brzuchu do 3. Teraz też się zwlekłam, bo zaczęła się dopominać śniadania. Co do jedzenia to też zauważyłam, że jednorazowo zjadam mniej, bo więcej nie dam rady. Ale za to szybciej się robię głodna, więc między posiłkami królują owoce i warzywa.

Na każdej wizycie ginekolog mierzy i waży małą. Zresztą u mnie każda wizyta jest kompleksowa: badanie wziernikiem, usg dopochwowe i zwykłe.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam się chwalić, to się chwalę i uciekam do siostry. Tak bardzo chcę to używać, że poproszę męża żeby łóżeczko złożył i misia zapakuję spać ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9dd28ec102d4.jpg

Magdzia85F, Tusianka, Sylwiaa95, aga_90, ibishka lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Miałam się chwalić, to się chwalę i uciekam do siostry. Tak bardzo chcę to używać, że poproszę męża żeby łóżeczko złożył i misia zapakuję spać ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9dd28ec102d4.jpg
    Śliczne :)!! I w dodatku powiem że mam prawie identyczne, tzn różni się spodem, bo Ty masz miętowy w kropki a mój jest szary w romby:)

Super ta stronka :) dodałam tabelkę do zakładek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 10:29

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ibishka no właśnie ja też mam ostatnio, że ledwo wchodzi. Szkoda, że waga nie idzie z tym w parze :-P

APrzybylska ja już przywykłam. Zazwyczaj po 4 rano jak chodzę do wc to biorę i jak wstaję mogę zjeść i wypić kawkę.

Gosiczek a Ty chcesz niespodziankę? Czy jeszcze po prostu nie wiesz, kto w brzuszku mieszka?

Chce niespodziankę. W domu mam już synka i córkę

Magdzia85F, ibishka, APrzybylska lubią tę wiadomość

• key_b Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hek dziewczyny. Ale mam niemoc ok kilku dni. Nie wiem czy to zbliżający się 3 trym. Czy cos innego, ale na nic sil nie mam

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ