Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Teskniaca- gratuluję ukończenia pisania pracy! i nie martw się że z zakupami jesteś w lesie, nie jesteś jedyna :d nadrobimy
Magdzia- śliczny ten apartament dla córci, nie wiem gdzie Ty te kg chowasz, wyglądasz super
Co do rozstępów to mi sie na piersiach zrobiły mimo smarowania, a cóż.. nic nie poradzę
I też sie witam w III trymestrzeMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
A ja dziś odchorowuje wczorajsze mieszanie z jedzeniem, tak mnie boli żołądek że szok! Ale nie tak ze niedobrze ale tak bardziej jakby mi ktoś z 20 sierpowych przyłożył w żołądek, jak uciskam to już w ogóle. Próbuję się ratować siemieniem lnianym i mięta.. heh ale i tak było warto
-
Tęskniąca wrote:Makira...ja mam jeszcze poprawki i recenzje przed soba, egzaminy doktorskie ( 3 szt.) , autoreferat, prezentacja, zaproszenia, obiegowki, catering itd...ja na bank sie nie wyrobie przed porodem, bo pomiedzy jedna a druga rada wydzialu musi byc 3 miesiace i dopiero pozniej obrona....tez chcialam sie wyrobic przed ale moze to i lepiej bo jak bylam u znajomych na obronie to stres taki, ze chyba bym urodzila poczas
No właśnie stres, to mimowolne i może wpłynąć na dziecko, zwłaszcza tak na końcówce, gdzie poród może się zacząć w każdej chwili
No to jeszcze trochę przed Tobą, ale jak już jest napisane to najważniejsze z głowy -
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny :* Brzuszek i Lokatorkę kocham Bardzo!!!
Co do rozstępów - to czytałam, że mogą również wyjść po porodzie, przy tym, jak nagle nie ma już dużego napiętego brzuszka.
Tęskniąca właśnie się zastanawiałam apropo Twojej obrony, bo jednak musisz odpoczywać i chyba dopiero po urodzeniu, i to też już jak Maleństwo podrośnie.Etoilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magdzia85F wrote:Mój apartament Ady (oraz reszta - znowu przytyłam, idę expressowo)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f44a44f16db.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4982d0fa59dd.jpg
I to tyle co udało mi się nadrobić, forum nie działa, piszę jedną literę kilka minut, ucina i nie dodaje wiadomości. Może później będzie lepie. Miłego dniaMagdzia85F lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
Magda, nic po Tobie nie widać tego tycia Ładny, zgrabny brzuszek!
Ja nie dość, że wyglądam jak kulka, to teraz jak idę najpierw widać brzuch a dopiero potem mnie, bo tak mi wybił. Za tydzień we wtorek mam wizytę i aż się boję myśleć, ile ten klocek waży
Tęskniąca, trzymam kciuki i wierzę, że dasz radę!
A z autem niestety dupa, bo się okazało że nie są opłacone te wszystkie akcyzy (sprowadzane z Niemiec) i doszłoby jakieś 4-5 tysięcy dodatkowych kosztów. Ale znaleźliśmy dużo takich Opli w okolicach męża, które są już opłacone (że zostaje tylko przerejestrowane), więc będzie się musiał kiedyś wybrać i tam kupić auto.Magdzia85F lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Hej, dużo do nadrabiania )
Ja brzuszek smaruję takim olejkiem z firmy Kneipp - same naturalne olejki nie wiem czy uchroni to przed rozstępami - w sumie jak mają się pojawić to czasem nawet smarowanie najdroższymi kosmetykami nic nie da
Magda - piękny brzusio Ada ma super mieszkanko
Dziś zobaczyłam, że są duże wyprzedaże w Pepco - nie wiem czy tu już któraś wspominała ale dużo ciuszków jest w dobrej cenie i też elementy dekoracyjne są przecenione
Ja dziś zrobiłam zakupy papiernicze na dekoracje, bo w sobotę przyjeżdżają moje koleżanki i robimy sobie takie trochę nietypowe "bociankowe"
Mi zależało bardzo na spotkaniu, więc stwierdziłam, że sama je zorganizuję
Pomysłów mam mnóstwo - mam nadzieję, że się z wszystkim wyrobię
I że uda mi się zrobić własnoręcznie dekoracjeTusianka, Monnn, Magdzia85F, Tęskniąca lubią tę wiadomość
-
Tusianka fakt akcyza zalezy od pojemności auta, do 2 wszystko wyglada dobrze powyżej płaci die chyba 15czy 20-%wartosci auta. Najlepsze jest to, ze jesli cena z podana na umówię nie jest taka jak rynkowa wtedy doliczana jest kwota akcyzy z ceny rynkowej. Chyba, ze to ciężarówka wtedy nic sie nie płaci. A przetestowanie do tablice i dowód no i przegląd jesli nie ma i ubezpieczenie. Sama czekam na jeden dokument przetłumaczony i znowu do rejestracji bo nie miałam przetłumaczonej faktury, myślałam Zw padne ze śmiechu.
Obyście znaleźli swoje autko
Tęskniąca jak cos podrzucać malucha do mnie i będziesz robiła wszystko by dostac doktorat oby tych poprawek nie było bo reszta to juz poleci na pewno i wierze, ze wyrobisz siw do końca
Sylwia skoro 200 po glukozie bierz skierowanie i leć do dobrego diabetologa to podstawa!Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry
Ja dzis w biegu. Wylaczylam budzik i poszlam spac w najlepsze. Obudzilam sie 7:30 w biegu obudzilam malego wyszykowalismy sie i do przedszkola. Spoznilismy sie 20min bo taki mroz u nas dzisiaj ze samochod nawet od środka mi zamarzl hahaha.
Pozniej badania, wypad do lidla i do szwahierki po wanienke. Pasuje mi idealnie do brodzika pozniej wrzuce zdj przyszedl tez lezaczek. Bedzie sie starszak cieszyl bo jest do 18kg wiec jeszcze moze siadac
A teraz dom ogarniam, siadlam wypic kawe i zaraz lece dalej.
Ja brzuch smaruje palmersem i oliwka od rossmana. Nowych rozstepow nie mam.naciagaja sie te stare
Madzia daj mi swoja figurę!
Sylwia nie dobrze z ta glukoza ale saj znac pelne wyniki.
Wiecie ze ja np na glukometrze w przychodni mialam 120 a z krwi 89? W tej samej godzinie pobierane roznica 5min..
Mnie glukoza pewnie za tydzien czeka ehhgMagdzia85F, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość
-
Madzia pieknu brzuszek moj nie kest okragly bo mam oponke nadal nie jest jeszcze taki napięty zeby sie wyrównalo. Ale jestem szeroka w biodrach wiec maly ma dużo miejsca pewnie.
Ja te gluoze mam jutro ciekawe jak to w nl wygladaMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBP, o wstawaniu nie pomyślałam z dzieckiem na rękach rzeczywiście może być ciężko, bo on ma to siedzisko pod skosem trochę, czyli pupę masz niżej niż kolana, więc trzeba się trochę "dzwignąć" z niego albo znaleźć jakąś inną technikę wstawania, wysunąć się najpierw na brzeg albo przekazać dziecko mężowi
Sylwia, a Ty miałaś już wcześniej problem z glukoza, że mierzysz glukometrem?
Makira, ja na początku używałam Oilan mama balsam ujędrniający. A teraz zwykle masło do ciała, mam z Organique, a jak mi się spieszy, to pod prysznicem nacieram się olejkiem. Też mam z Organique.
Ilona, tak o te pajace z kapturem pytałam. Bo chciałam ubrać w to małą na trasie szpital-samochód, pod to body i legginsy i właśnie kocykiem ewentualnie jeszcze przykryć, bo w kwietniu ciężko powiedzieć czy to już wiosna będzie czy zima.
Dziewczyny a ta wit. D to od razu się podaje? Trzeba mieć ze sobą w szpitalu? Właśnie z rzeczami z apteki poczekam chyba na zajęcia w SR dot. pielęgnacji noworodka i połogu, żeby o czymś nie zapomnieć.
Ja dzisiaj byłam na wizycie. Mała waży ok.920-940 gram. A ja mam trochę za wysokie tsh więc dostałam leki. Starość... -
Dziewięć.zeeo to miałaś maraton biegania dzis z rana u Nas tez spory mróz dachy ledwo odmarzły do południa. A blacha az panowała.
Roznica bedzie nawet z tej samej kropku na tym samym glukometrze, dlatego najlepsza jest krew z żyły i badanie odczynnikami ale 30 to niw roznica. Ja kiedys miałam ręce chyba po cukrze jakimś badam tam ponad 200, umylam znow ponad 100 także duzo czynników wpływa na wynik.
-
Machirude na pierwszych badaniach mialam 113 cukier i lekarz kazal mi poczytac o diecie przy cukrzycy ciazowej i sie jej trzymac . Po 2tyg wyregulowalam sobie cukry wiec nie kazal isc do diabetologa tylko sobie kontrolowac a w razie wykroczen wtedy diabetolog. No i dzis ta glukoza.. w domu 86 a tam 120... i po posilkach tez mam ok ale tyle glukozy to i cukier wywalilo ciekawe co teraz powie jak zobaczy wyniki. Pewnie dalej karze trzymac diete i kontrolowac sie.