X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam ta serie co Pomaranczka do smarowania :)

Madzia gdzie Ty tyjesz? Wszystko tak jak powinno byc! Pięknie :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca- gratuluję ukończenia pisania pracy! :) i nie martw się że z zakupami jesteś w lesie, nie jesteś jedyna :d nadrobimy :)
    Magdzia- śliczny ten apartament dla córci, nie wiem gdzie Ty te kg chowasz, wyglądasz super :)
    Co do rozstępów to mi sie na piersiach zrobiły mimo smarowania, a cóż.. nic nie poradzę :)
    I też sie witam w III trymestrze :D

f2wl9vvje61wiuku.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś odchorowuje wczorajsze mieszanie z jedzeniem, tak mnie boli żołądek że szok! Ale nie tak ze niedobrze ale tak bardziej jakby mi ktoś z 20 sierpowych przyłożył w żołądek, jak uciskam to już w ogóle. Próbuję się ratować siemieniem lnianym i mięta.. :( heh ale i tak było warto :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Makira...ja mam jeszcze poprawki i recenzje przed soba, egzaminy doktorskie ( 3 szt.) , autoreferat, prezentacja, zaproszenia, obiegowki, catering itd...ja na bank sie nie wyrobie przed porodem, bo pomiedzy jedna a druga rada wydzialu musi byc 3 miesiace i dopiero pozniej obrona....tez chcialam sie wyrobic przed ale moze to i lepiej bo jak bylam u znajomych na obronie to stres taki, ze chyba bym urodzila poczas ;)

No właśnie stres, to mimowolne i może wpłynąć na dziecko, zwłaszcza tak na końcówce, gdzie poród może się zacząć w każdej chwili ;)
    No to jeszcze trochę przed Tobą, ale jak już jest napisane to najważniejsze z głowy :)

gg646iye46nicebi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :* Brzuszek i Lokatorkę kocham Bardzo!!! :)

Co do rozstępów - to czytałam, że mogą również wyjść po porodzie, przy tym, jak nagle nie ma już dużego napiętego brzuszka.

Tęskniąca właśnie się zastanawiałam apropo Twojej obrony, bo jednak musisz odpoczywać i chyba dopiero po urodzeniu, i to też już jak Maleństwo podrośnie.

Etoilka lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, no niestety nie mogę czekać...limit czasu na studiowanie mi się skończył, jestem na 6 roku studiów doktoranckich, musze sie obronic przed koncem wrzesnia 2018.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to faktycznie. Masz 2018 rok zajęty bardzo!!! Ale wiesz, co? Na pewno Ci się uda!!! A kciuki to trzymam, jako dodatkowy bodziec, do jeszcze lepszego rezultatu :)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Mój apartament Ady (oraz reszta - znowu przytyłam, idę expressowo)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f44a44f16db.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4982d0fa59dd.jpg
    Madzia wyglądasz pięknie :D

I to tyle co udało mi się nadrobić, forum nie działa, piszę jedną literę kilka minut, ucina i nie dodaje wiadomości. Może później będzie lepie. Miłego dnia :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska mi puściło forum po 2 h. Masakra jakaś. A Ty zaczynasz 29 tc!!! WOW:)
    i oczywiście dziękuję za komplement :)

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nic po Tobie nie widać tego tycia :D Ładny, zgrabny brzuszek!
    Ja nie dość, że wyglądam jak kulka, to teraz jak idę najpierw widać brzuch a dopiero potem mnie, bo tak mi wybił. Za tydzień we wtorek mam wizytę i aż się boję myśleć, ile ten klocek waży :D

Tęskniąca, trzymam kciuki i wierzę, że dasz radę!

A z autem niestety dupa, bo się okazało że nie są opłacone te wszystkie akcyzy (sprowadzane z Niemiec) i doszłoby jakieś 4-5 tysięcy dodatkowych kosztów. Ale znaleźliśmy dużo takich Opli w okolicach męża, które są już opłacone (że zostaje tylko przerejestrowane), więc będzie się musiał kiedyś wybrać i tam kupić auto.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dużo do nadrabiania :))

Ja brzuszek smaruję takim olejkiem z firmy Kneipp - same naturalne olejki :) nie wiem czy uchroni to przed rozstępami - w sumie jak mają się pojawić to czasem nawet smarowanie najdroższymi kosmetykami nic nie da :(

Magda - piękny brzusio <3 Ada ma super mieszkanko :)

Dziś zobaczyłam, że są duże wyprzedaże w Pepco - nie wiem czy tu już któraś wspominała ale dużo ciuszków jest w dobrej cenie i też elementy dekoracyjne są przecenione :)

Ja dziś zrobiłam zakupy papiernicze na dekoracje, bo w sobotę przyjeżdżają moje koleżanki i robimy sobie takie trochę nietypowe "bociankowe" :)

Mi zależało bardzo na spotkaniu, więc stwierdziłam, że sama je zorganizuję :)
    Pomysłów mam mnóstwo - mam nadzieję, że się z wszystkim wyrobię :)
    I że uda mi się zrobić własnoręcznie dekoracje :)

Tusianka, Monnn, Magdzia85F, Tęskniąca lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka fakt akcyza zalezy od pojemności auta, do 2 wszystko wyglada dobrze powyżej płaci die chyba 15czy 20-%wartosci auta. Najlepsze jest to, ze jesli cena z podana na umówię nie jest taka jak rynkowa wtedy doliczana jest kwota akcyzy z ceny rynkowej. Chyba, ze to ciężarówka wtedy nic sie nie płaci. A przetestowanie do tablice i dowód no i przegląd jesli nie ma i ubezpieczenie. Sama czekam na jeden dokument przetłumaczony i znowu do rejestracji bo nie miałam przetłumaczonej faktury, myślałam Zw padne ze śmiechu.

Obyście znaleźli swoje autko :)

Tęskniąca jak cos podrzucać malucha do mnie i będziesz robiła wszystko by dostac doktorat :) oby tych poprawek nie było bo reszta to juz poleci na pewno i wierze, ze wyrobisz siw do końca

Sylwia skoro 200 po glukozie bierz skierowanie i leć do dobrego diabetologa to podstawa!

Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja dzis w biegu. Wylaczylam budzik i poszlam spac w najlepsze. Obudzilam sie 7:30 w biegu obudzilam malego wyszykowalismy sie i do przedszkola. Spoznilismy sie 20min bo taki mroz u nas dzisiaj ze samochod nawet od środka mi zamarzl hahaha.
    Pozniej badania, wypad do lidla i do szwahierki po wanienke. Pasuje mi idealnie do brodzika pozniej wrzuce zdj :) przyszedl tez lezaczek. Bedzie sie starszak cieszyl bo jest do 18kg wiec jeszcze moze siadac ;)
    A teraz dom ogarniam, siadlam wypic kawe i zaraz lece dalej.

Ja brzuch smaruje palmersem i oliwka od rossmana. Nowych rozstepow nie mam.naciagaja sie te stare ;)

Madzia daj mi swoja figurę!

Sylwia nie dobrze z ta glukoza ale saj znac pelne wyniki.
    Wiecie ze ja np na glukometrze w przychodni mialam 120 a z krwi 89? W tej samej godzinie pobierane roznica 5min..
    Mnie glukoza pewnie za tydzien czeka ehhg

Magdzia85F, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

• key_b Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia pieknu brzuszek :) moj nie kest okragly bo mam oponke nadal ;) nie jest jeszcze taki napięty zeby sie wyrównalo. Ale jestem szeroka w biodrach wiec maly ma dużo miejsca pewnie.

Ja te gluoze mam jutro ciekawe jak to w nl wyglada ;)

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP, o wstawaniu nie pomyślałam :) z dzieckiem na rękach rzeczywiście może być ciężko, bo on ma to siedzisko pod skosem trochę, czyli pupę masz niżej niż kolana, więc trzeba się trochę "dzwignąć" z niego albo znaleźć jakąś inną technikę wstawania, wysunąć się najpierw na brzeg albo przekazać dziecko mężowi :)

Sylwia, a Ty miałaś już wcześniej problem z glukoza, że mierzysz glukometrem?

Makira, ja na początku używałam Oilan mama balsam ujędrniający. A teraz zwykle masło do ciała, mam z Organique, a jak mi się spieszy, to pod prysznicem nacieram się olejkiem. Też mam z Organique.

Ilona, tak o te pajace z kapturem pytałam. Bo chciałam ubrać w to małą na trasie szpital-samochód, pod to body i legginsy i właśnie kocykiem ewentualnie jeszcze przykryć, bo w kwietniu ciężko powiedzieć czy to już wiosna będzie czy zima.

Dziewczyny a ta wit. D to od razu się podaje? Trzeba mieć ze sobą w szpitalu? Właśnie z rzeczami z apteki poczekam chyba na zajęcia w SR dot. pielęgnacji noworodka i połogu, żeby o czymś nie zapomnieć.

Ja dzisiaj byłam na wizycie. Mała waży ok.920-940 gram. A ja mam trochę za wysokie tsh więc dostałam leki. Starość...

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewięć.zeeo to miałaś maraton biegania dzis z rana :) u Nas tez spory mróz :) dachy ledwo odmarzły do południa. A blacha az panowała.

Roznica bedzie nawet z tej samej kropku na tym samym glukometrze, dlatego najlepsza jest krew z żyły i badanie odczynnikami :) ale 30 to niw roznica. Ja kiedys miałam ręce chyba po cukrze jakimś badam tam ponad 200, umylam znow ponad 100 także duzo czynników wpływa na wynik.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narichunde uwazam, ze wystarczy. Będziesz miała czapeczkę, kocyk, a w aucie ja rozepniesz i tak.
    Mi dzis ciocia mówiła, ze w lutym ma byc wiosna haha

machirude lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude u nas w holandii podaje sie d i k od 8 doby zycia.

machirude lubi tę wiadomość

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude na pierwszych badaniach mialam 113 cukier i lekarz kazal mi poczytac o diecie przy cukrzycy ciazowej i sie jej trzymac . Po 2tyg wyregulowalam sobie cukry wiec nie kazal isc do diabetologa tylko sobie kontrolowac a w razie wykroczen wtedy diabetolog. No i dzis ta glukoza.. w domu 86 a tam 120... i po posilkach tez mam ok ale tyle glukozy to i cukier wywalilo :P ciekawe co teraz powie jak zobaczy wyniki. Pewnie dalej karze trzymac diete i kontrolowac sie.

xk81pfk.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude mię musisz mieć w szpitalu, dopiero po wyjściu w domu :)
    A u nas na plusie :) a znalazłam zdjęcia z zeszłego roku i 8.01 było u nas - 35stopni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 13:40

machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ