X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam ta serie co Pomaranczka do smarowania :)

Madzia gdzie Ty tyjesz? Wszystko tak jak powinno byc! Pięknie :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca- gratuluję ukończenia pisania pracy! :) i nie martw się że z zakupami jesteś w lesie, nie jesteś jedyna :d nadrobimy :)
    Magdzia- śliczny ten apartament dla córci, nie wiem gdzie Ty te kg chowasz, wyglądasz super :)
    Co do rozstępów to mi sie na piersiach zrobiły mimo smarowania, a cóż.. nic nie poradzę :)
    I też sie witam w III trymestrze :D

f2wl9vvje61wiuku.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś odchorowuje wczorajsze mieszanie z jedzeniem, tak mnie boli żołądek że szok! Ale nie tak ze niedobrze ale tak bardziej jakby mi ktoś z 20 sierpowych przyłożył w żołądek, jak uciskam to już w ogóle. Próbuję się ratować siemieniem lnianym i mięta.. :( heh ale i tak było warto :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Makira...ja mam jeszcze poprawki i recenzje przed soba, egzaminy doktorskie ( 3 szt.) , autoreferat, prezentacja, zaproszenia, obiegowki, catering itd...ja na bank sie nie wyrobie przed porodem, bo pomiedzy jedna a druga rada wydzialu musi byc 3 miesiace i dopiero pozniej obrona....tez chcialam sie wyrobic przed ale moze to i lepiej bo jak bylam u znajomych na obronie to stres taki, ze chyba bym urodzila poczas ;)

No właśnie stres, to mimowolne i może wpłynąć na dziecko, zwłaszcza tak na końcówce, gdzie poród może się zacząć w każdej chwili ;)
    No to jeszcze trochę przed Tobą, ale jak już jest napisane to najważniejsze z głowy :)

gg646iye46nicebi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :* Brzuszek i Lokatorkę kocham Bardzo!!! :)

Co do rozstępów - to czytałam, że mogą również wyjść po porodzie, przy tym, jak nagle nie ma już dużego napiętego brzuszka.

Tęskniąca właśnie się zastanawiałam apropo Twojej obrony, bo jednak musisz odpoczywać i chyba dopiero po urodzeniu, i to też już jak Maleństwo podrośnie.

Etoilka lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, no niestety nie mogę czekać...limit czasu na studiowanie mi się skończył, jestem na 6 roku studiów doktoranckich, musze sie obronic przed koncem wrzesnia 2018.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to faktycznie. Masz 2018 rok zajęty bardzo!!! Ale wiesz, co? Na pewno Ci się uda!!! A kciuki to trzymam, jako dodatkowy bodziec, do jeszcze lepszego rezultatu :)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Mój apartament Ady (oraz reszta - znowu przytyłam, idę expressowo)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f44a44f16db.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4982d0fa59dd.jpg
    Madzia wyglądasz pięknie :D

I to tyle co udało mi się nadrobić, forum nie działa, piszę jedną literę kilka minut, ucina i nie dodaje wiadomości. Może później będzie lepie. Miłego dnia :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska mi puściło forum po 2 h. Masakra jakaś. A Ty zaczynasz 29 tc!!! WOW:)
    i oczywiście dziękuję za komplement :)

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nic po Tobie nie widać tego tycia :D Ładny, zgrabny brzuszek!
    Ja nie dość, że wyglądam jak kulka, to teraz jak idę najpierw widać brzuch a dopiero potem mnie, bo tak mi wybił. Za tydzień we wtorek mam wizytę i aż się boję myśleć, ile ten klocek waży :D

Tęskniąca, trzymam kciuki i wierzę, że dasz radę!

A z autem niestety dupa, bo się okazało że nie są opłacone te wszystkie akcyzy (sprowadzane z Niemiec) i doszłoby jakieś 4-5 tysięcy dodatkowych kosztów. Ale znaleźliśmy dużo takich Opli w okolicach męża, które są już opłacone (że zostaje tylko przerejestrowane), więc będzie się musiał kiedyś wybrać i tam kupić auto.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dużo do nadrabiania :))

Ja brzuszek smaruję takim olejkiem z firmy Kneipp - same naturalne olejki :) nie wiem czy uchroni to przed rozstępami - w sumie jak mają się pojawić to czasem nawet smarowanie najdroższymi kosmetykami nic nie da :(

Magda - piękny brzusio <3 Ada ma super mieszkanko :)

Dziś zobaczyłam, że są duże wyprzedaże w Pepco - nie wiem czy tu już któraś wspominała ale dużo ciuszków jest w dobrej cenie i też elementy dekoracyjne są przecenione :)

Ja dziś zrobiłam zakupy papiernicze na dekoracje, bo w sobotę przyjeżdżają moje koleżanki i robimy sobie takie trochę nietypowe "bociankowe" :)

Mi zależało bardzo na spotkaniu, więc stwierdziłam, że sama je zorganizuję :)
    Pomysłów mam mnóstwo - mam nadzieję, że się z wszystkim wyrobię :)
    I że uda mi się zrobić własnoręcznie dekoracje :)

Tusianka, Monnn, Magdzia85F, Tęskniąca lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka fakt akcyza zalezy od pojemności auta, do 2 wszystko wyglada dobrze powyżej płaci die chyba 15czy 20-%wartosci auta. Najlepsze jest to, ze jesli cena z podana na umówię nie jest taka jak rynkowa wtedy doliczana jest kwota akcyzy z ceny rynkowej. Chyba, ze to ciężarówka wtedy nic sie nie płaci. A przetestowanie do tablice i dowód no i przegląd jesli nie ma i ubezpieczenie. Sama czekam na jeden dokument przetłumaczony i znowu do rejestracji bo nie miałam przetłumaczonej faktury, myślałam Zw padne ze śmiechu.

Obyście znaleźli swoje autko :)

Tęskniąca jak cos podrzucać malucha do mnie i będziesz robiła wszystko by dostac doktorat :) oby tych poprawek nie było bo reszta to juz poleci na pewno i wierze, ze wyrobisz siw do końca

Sylwia skoro 200 po glukozie bierz skierowanie i leć do dobrego diabetologa to podstawa!

Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja dzis w biegu. Wylaczylam budzik i poszlam spac w najlepsze. Obudzilam sie 7:30 w biegu obudzilam malego wyszykowalismy sie i do przedszkola. Spoznilismy sie 20min bo taki mroz u nas dzisiaj ze samochod nawet od środka mi zamarzl hahaha.
    Pozniej badania, wypad do lidla i do szwahierki po wanienke. Pasuje mi idealnie do brodzika pozniej wrzuce zdj :) przyszedl tez lezaczek. Bedzie sie starszak cieszyl bo jest do 18kg wiec jeszcze moze siadac ;)
    A teraz dom ogarniam, siadlam wypic kawe i zaraz lece dalej.

Ja brzuch smaruje palmersem i oliwka od rossmana. Nowych rozstepow nie mam.naciagaja sie te stare ;)

Madzia daj mi swoja figurę!

Sylwia nie dobrze z ta glukoza ale saj znac pelne wyniki.
    Wiecie ze ja np na glukometrze w przychodni mialam 120 a z krwi 89? W tej samej godzinie pobierane roznica 5min..
    Mnie glukoza pewnie za tydzien czeka ehhg

Magdzia85F, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

• key_b Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia pieknu brzuszek :) moj nie kest okragly bo mam oponke nadal ;) nie jest jeszcze taki napięty zeby sie wyrównalo. Ale jestem szeroka w biodrach wiec maly ma dużo miejsca pewnie.

Ja te gluoze mam jutro ciekawe jak to w nl wyglada ;)

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP, o wstawaniu nie pomyślałam :) z dzieckiem na rękach rzeczywiście może być ciężko, bo on ma to siedzisko pod skosem trochę, czyli pupę masz niżej niż kolana, więc trzeba się trochę "dzwignąć" z niego albo znaleźć jakąś inną technikę wstawania, wysunąć się najpierw na brzeg albo przekazać dziecko mężowi :)

Sylwia, a Ty miałaś już wcześniej problem z glukoza, że mierzysz glukometrem?

Makira, ja na początku używałam Oilan mama balsam ujędrniający. A teraz zwykle masło do ciała, mam z Organique, a jak mi się spieszy, to pod prysznicem nacieram się olejkiem. Też mam z Organique.

Ilona, tak o te pajace z kapturem pytałam. Bo chciałam ubrać w to małą na trasie szpital-samochód, pod to body i legginsy i właśnie kocykiem ewentualnie jeszcze przykryć, bo w kwietniu ciężko powiedzieć czy to już wiosna będzie czy zima.

Dziewczyny a ta wit. D to od razu się podaje? Trzeba mieć ze sobą w szpitalu? Właśnie z rzeczami z apteki poczekam chyba na zajęcia w SR dot. pielęgnacji noworodka i połogu, żeby o czymś nie zapomnieć.

Ja dzisiaj byłam na wizycie. Mała waży ok.920-940 gram. A ja mam trochę za wysokie tsh więc dostałam leki. Starość...

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewięć.zeeo to miałaś maraton biegania dzis z rana :) u Nas tez spory mróz :) dachy ledwo odmarzły do południa. A blacha az panowała.

Roznica bedzie nawet z tej samej kropku na tym samym glukometrze, dlatego najlepsza jest krew z żyły i badanie odczynnikami :) ale 30 to niw roznica. Ja kiedys miałam ręce chyba po cukrze jakimś badam tam ponad 200, umylam znow ponad 100 także duzo czynników wpływa na wynik.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narichunde uwazam, ze wystarczy. Będziesz miała czapeczkę, kocyk, a w aucie ja rozepniesz i tak.
    Mi dzis ciocia mówiła, ze w lutym ma byc wiosna haha

machirude lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude u nas w holandii podaje sie d i k od 8 doby zycia.

machirude lubi tę wiadomość

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude na pierwszych badaniach mialam 113 cukier i lekarz kazal mi poczytac o diecie przy cukrzycy ciazowej i sie jej trzymac . Po 2tyg wyregulowalam sobie cukry wiec nie kazal isc do diabetologa tylko sobie kontrolowac a w razie wykroczen wtedy diabetolog. No i dzis ta glukoza.. w domu 86 a tam 120... i po posilkach tez mam ok ale tyle glukozy to i cukier wywalilo :P ciekawe co teraz powie jak zobaczy wyniki. Pewnie dalej karze trzymac diete i kontrolowac sie.

xk81pfk.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude mię musisz mieć w szpitalu, dopiero po wyjściu w domu :)
    A u nas na plusie :) a znalazłam zdjęcia z zeszłego roku i 8.01 było u nas - 35stopni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 13:40

machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ