X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, dzieki, pewno zakuoie te same kosmetyki dla dziecka :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na liście z Gemini jest Octenisept (mała buteleczka, bo może lepiej będzie działać wacik nasączony spirytusem), sól fizjologiczna, Maltan, Bepanthen, Diclofor, Linomag maść zielony, D-Vitum w kapsułkac i paracetamol w syropie od pierwszego dnia. Jeszcze zastanawiam się nad dorzuceniem herbatki na laktację, żeby mieć pod ręką "w razie gdyby".

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Makira Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Najnowsze zalecenia na temat pielęgnacji kikuta pępowinowego się zmieniły, wcześniej psikalo się octaniseptem, a teraz zalecają tylko osuszanie...dokładne osuszanie po kąpieli. Te zalecenia co chwilę się tak zmieniają, że ciężko nadążyć.

Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia cukier z rana podskoczył przez stres, czesto sama tak mam :/
    Teraz poczekasz na pobranie i bedzie dobrze, zobaczysz.

Co do pielęgnacji pupy to jak z wyborem kremy do twarzy. Tak jak Etiolka pisała dzieci same to zweryfikują :)

Dzieciom po urodzeniu podaje sie wit D i k?

Ibishka jedz na co masz ochote, raz na jakis czas mozna.
    Co do burgerów mi najbardziej smakowały na poczatku ciazy bo wszustko inne byli mdłe dla mnie :/ teraz pojade raz na miesiąc i jest ok :)
    Hemoroidów nie mam, a zaparć ? Hmm raczej tak ale juz tego nie czuje haha
    W nocy cieżko mi sie leży, tak mnie mała juz gniecie od środka i czuje juz przeponę:/

Magda super mem :D uśmiałam sie.

Aaaa było o ubrankach wiec te "pajace?" Z kapturem czy jak to sie nazywa sa dosyc grube, na zewnatr sa przeszyte tym pikowabiem wiec na wczesna wiosnę chyba ok. Pod to body, spodenki to , kocyk i chyba bedzie ciepło jesli temp bedzie powyżej 15 . A i jakby miedzy materiałem w środku była ta lekka wata ale to jak wezmiwsz materiał w palce i potrzesz.- obym zrozumiało opisała, a ten z jednorożcem nie ma stopek i jest cieńszy tak z polowe , ale w kapturze jest "owieczka"

Mi zostało 80 dni :O

Magdzia85F, Etoilka, machirude lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukier moim glulometrem godzine po 211... witamy sie z cukrzycą :(

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka K w zastrzyku podają. A wit. D trzeba podawać.

80 dni!!! Wow!!! to już blisko!!! :))

BP - te wózki to sporo mają kolorów do wyboru :)

Machirude - piękny fotel!!! a ten mem dla żartu był :P

Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ibishka K w zastrzyku podają. A wit. D trzeba podawać.

80 dni!!! Wow!!! to już blisko!!! :))

BP - te wózki to sporo mają kolorów do wyboru :)

Machirude - piękny fotel!!! a ten mem dla żartu był :P

Sylwia :( dużo. Dieta i będzie ok!!! Nie zamartwiaj się! :*

• Makira Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecacie do smarowania brzucha? Nie mogę znaleźć odpowiedniego produktu,od ziaji mi się zaczęła łuszczyc skora, perfekta mi wysusza, z nivea okropny zapach i bio Oil zbyt tłusty brudzi ubrania...

gg646iye46nicebi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Dziewczyny co polecacie do smarowania brzucha? Nie mogę znaleźć odpowiedniego produktu,od ziaji mi się zaczęła łuszczyc skora, perfekta mi wysusza, z nivea okropny zapach i bio Oil zbyt tłusty brudzi ubrania...

Ja stosuję elancyl na rozstępy dla kobiet w ciąży. Dobrze natłuszcza.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Mustele i jestem bardzo zadowolona, subtelnie pachnie i ładnie się wchłania. Skóra super wyglada. Używam też żelu do biustu - też rewelacja jak dla mnie.

Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój apartament Ady (oraz reszta - znowu przytyłam, idę expressowo)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f44a44f16db.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4982d0fa59dd.jpg

Tusianka, APrzybylska, Monnn, pomarańczka_33, Ilona92, aga_90, Etoilka, machirude, Agiii37 lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Ilona tak jak napisała Madzia, witaminę K od 2017 podają w szpitalu w zastrzyku, a nam zostaje witamina D. Na początek do 6msca życia to jest 400j. A potem się zwiększa. Ja zamierzam kupić D vitum dla niemowląt :) przy większych dawkach jest devikap, tam się podaję w kropelkach i jedna kropla to ok 500j.ale to jest na receptę ale dzięki temu wychodzi taniej bo ok 3-5, ale to już temat raczej na 1 rok + :-)

Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    ja ogólnie mam bardzo suchą skórę a w ciąży to już w ogóle i dla mnie rewelacyjnie sprawdzają się oba poniższe. Emotopic do mycia (i zamierzam Malutką w tym kąpać od początku) a ten drugi do smarowania i mój brzuch jest tak gładziutki jak nigdy wcześniej ;)
    3520rcz.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 10:52

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jak Ty jesteś idealna !!!! Nic Ci w biodra nie poszło, brzuszek słodki, piekny i okrągły...aż zazdroszczę ;)

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca a tego żelu to tez musteli używasz? Ja stosuje balsam Musteli i jest fajny, do tego pod prysznicem idzie tez oliwka bambino. Cieszyłam się z oliwki w żelu Johnsona ale niestety dostałam od niej wysypki (szkoda bo fajna w aplikacji była). Jak to z tymi rozstępami jest.... bo jak czytam to dziewczynom pokazują sie na kilka dni przed porodem....

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za polecenie, wypróbuję któryś z tych produktów, mam nadzieję, że w końcu coś się u mnie sprawdzi. Obecnie nie widzę u mnie rozstępów, ale wiem, że potrafią wyjść w ostatnich tygodniach ciąży...

Tęskniąca pisałaś, że skończyłaś pisać rozprawę łał gratulacje! Podziwiam, ja jestem w trakcie pisania mgr i nie mogę się zebrać, żeby to ostatecznie skończyć, a chciałabym się obronić w marcu jeszcze przed porodem. Niestety kompletowanie wyprawki skutecznie mnie odciąga od pisania haha ;D

Monnn lubi tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Tęskniąca ma rację- masz na prawdę ładny brzuszek :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Madzia jak Ty jesteś idealna !!!! Nic Ci w biodra nie poszło, brzuszek słodki, piekny i okrągły...aż zazdroszczę ;)

Teskniąca oj poszło. Dziękuję bardzo :-* jakbym wagę podała, to... Inaczej to wygląda.
    Chyba mój kochany brzusio po prostu odciaga uwagę od mankamentów.

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to dzień dobry! :)

weekend mieliśmy pod tytułem "mąż i ja" ;) dlatego chwilę mi zajęło zanim Was nadrobiłam ;) ale się udało :)

Tęskniąca - gratulacje!! :)

Co do pępuszka to na podstawie doświadczeń mojej siostry skłaniam się ku osuszaniu, jeśli w szpitalu będą kazać psikać to trudno ale w domu będę osuszać, bo wtedy zdecydowanie szybciej się goi. Moja siostra przy pierwszym synku psikała właśnie octaniseptem i się bardzo długo goił a przy drugiej córeczce ograniczała się tylko do osuszania i się pięknie i szybko zagoił :)

A jeśli chodzi o wit D to też nie wiem czy będę podawać i jaką dawkę bo urodzę akurat w takim czasie że Mała będzie mogła korzystać z naturalnej wit D, jeszcze zobaczymy ale wiem na pewno, że im mniej chemii dla niemowlęcia tym lepiej :)

Magdzia, wyglądasz super! Twoja waga kłamie ;D

Ibishka, i bardzo dobrze - raz na jakiś czas to nawet wskazane ;) ja w weekend eklerki robiłam ;D

Powiem szczerze, że Wasze kwoty koszyków z aptek przyprawiły mnie o zawrót głowy, ja to jednak jestem minimalistką ;)

Sylwiaa95, bidulko trzymaj się tam dzielnie na tej krzywej!

BP, ja kupiłam taki fotel: http://allegro.pl/fotel-bujany-metalowa-rama-eko-tapicerowany-xxl-i6846284665.html
    i teraz widzę, że jest tańszy niż wtedy kiedy ja kupowałam ;)
    Mama tylko doszyje mi pokrowce na poręcze i będzie dla mnie rewelacyjny :D

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn- tak, wszystko mam z Musteli

Też mi koleżaniki mowiły, że rozstepy w oststnim tygodniu sie pojawiły

Makira...ja mam jeszcze poprawki i recenzje przed soba, egzaminy doktorskie ( 3 szt.) , autoreferat, prezentacja, zaproszenia, obiegowki, catering itd...ja na bank sie nie wyrobie przed porodem, bo pomiedzy jedna a druga rada wydzialu musi byc 3 miesiace i dopiero pozniej obrona....tez chcialam sie wyrobic przed ale moze to i lepiej bo jak bylam u znajomych na obronie to stres taki, ze chyba bym urodzila poczas ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ