Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie na liście z Gemini jest Octenisept (mała buteleczka, bo może lepiej będzie działać wacik nasączony spirytusem), sól fizjologiczna, Maltan, Bepanthen, Diclofor, Linomag maść zielony, D-Vitum w kapsułkac i paracetamol w syropie od pierwszego dnia. Jeszcze zastanawiam się nad dorzuceniem herbatki na laktację, żeby mieć pod ręką "w razie gdyby".
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Hej
Najnowsze zalecenia na temat pielęgnacji kikuta pępowinowego się zmieniły, wcześniej psikalo się octaniseptem, a teraz zalecają tylko osuszanie...dokładne osuszanie po kąpieli. Te zalecenia co chwilę się tak zmieniają, że ciężko nadążyć.Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
Sylwia cukier z rana podskoczył przez stres, czesto sama tak mam
Teraz poczekasz na pobranie i bedzie dobrze, zobaczysz.
Co do pielęgnacji pupy to jak z wyborem kremy do twarzy. Tak jak Etiolka pisała dzieci same to zweryfikują
Dzieciom po urodzeniu podaje sie wit D i k?
Ibishka jedz na co masz ochote, raz na jakis czas mozna.
Co do burgerów mi najbardziej smakowały na poczatku ciazy bo wszustko inne byli mdłe dla mnie teraz pojade raz na miesiąc i jest ok
Hemoroidów nie mam, a zaparć ? Hmm raczej tak ale juz tego nie czuje haha
W nocy cieżko mi sie leży, tak mnie mała juz gniecie od środka i czuje juz przeponę
Magda super mem uśmiałam sie.
Aaaa było o ubrankach wiec te "pajace?" Z kapturem czy jak to sie nazywa sa dosyc grube, na zewnatr sa przeszyte tym pikowabiem wiec na wczesna wiosnę chyba ok. Pod to body, spodenki to , kocyk i chyba bedzie ciepło jesli temp bedzie powyżej 15 . A i jakby miedzy materiałem w środku była ta lekka wata ale to jak wezmiwsz materiał w palce i potrzesz.- obym zrozumiało opisała, a ten z jednorożcem nie ma stopek i jest cieńszy tak z polowe , ale w kapturze jest "owieczka"
Mi zostało 80 dniMagdzia85F, Etoilka, machirude lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdzia85F wrote:Ibishka K w zastrzyku podają. A wit. D trzeba podawać.
80 dni!!! Wow!!! to już blisko!!! )
BP - te wózki to sporo mają kolorów do wyboru
Machirude - piękny fotel!!! a ten mem dla żartu był
Sylwia dużo. Dieta i będzie ok!!! Nie zamartwiaj się! :* -
nick nieaktualnyMakira wrote:Dziewczyny co polecacie do smarowania brzucha? Nie mogę znaleźć odpowiedniego produktu,od ziaji mi się zaczęła łuszczyc skora, perfekta mi wysusza, z nivea okropny zapach i bio Oil zbyt tłusty brudzi ubrania...
Ja stosuję elancyl na rozstępy dla kobiet w ciąży. Dobrze natłuszcza. -
nick nieaktualnyMój apartament Ady (oraz reszta - znowu przytyłam, idę expressowo)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f44a44f16db.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4982d0fa59dd.jpgTusianka, APrzybylska, Monnn, pomarańczka_33, Ilona92, aga_90, Etoilka, machirude, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie Ilona tak jak napisała Madzia, witaminę K od 2017 podają w szpitalu w zastrzyku, a nam zostaje witamina D. Na początek do 6msca życia to jest 400j. A potem się zwiększa. Ja zamierzam kupić D vitum dla niemowląt przy większych dawkach jest devikap, tam się podaję w kropelkach i jedna kropla to ok 500j.ale to jest na receptę ale dzięki temu wychodzi taniej bo ok 3-5, ale to już temat raczej na 1 rok +
Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Makira wrote:Dziewczyny co polecacie do smarowania brzucha? Nie mogę znaleźć odpowiedniego produktu,od ziaji mi się zaczęła łuszczyc skora, perfekta mi wysusza, z nivea okropny zapach i bio Oil zbyt tłusty brudzi ubrania...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 10:52
Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Tęskniąca a tego żelu to tez musteli używasz? Ja stosuje balsam Musteli i jest fajny, do tego pod prysznicem idzie tez oliwka bambino. Cieszyłam się z oliwki w żelu Johnsona ale niestety dostałam od niej wysypki (szkoda bo fajna w aplikacji była). Jak to z tymi rozstępami jest.... bo jak czytam to dziewczynom pokazują sie na kilka dni przed porodem....
-
Dzięki dziewczyny za polecenie, wypróbuję któryś z tych produktów, mam nadzieję, że w końcu coś się u mnie sprawdzi. Obecnie nie widzę u mnie rozstępów, ale wiem, że potrafią wyjść w ostatnich tygodniach ciąży...
Tęskniąca pisałaś, że skończyłaś pisać rozprawę łał gratulacje! Podziwiam, ja jestem w trakcie pisania mgr i nie mogę się zebrać, żeby to ostatecznie skończyć, a chciałabym się obronić w marcu jeszcze przed porodem. Niestety kompletowanie wyprawki skutecznie mnie odciąga od pisania hahaMonnn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTęskniąca wrote:Madzia jak Ty jesteś idealna !!!! Nic Ci w biodra nie poszło, brzuszek słodki, piekny i okrągły...aż zazdroszczę
Teskniąca oj poszło. Dziękuję bardzo :-* jakbym wagę podała, to... Inaczej to wygląda.
Chyba mój kochany brzusio po prostu odciaga uwagę od mankamentów. -
a tak w ogóle to dzień dobry!
weekend mieliśmy pod tytułem "mąż i ja" dlatego chwilę mi zajęło zanim Was nadrobiłam ale się udało
Tęskniąca - gratulacje!!
Co do pępuszka to na podstawie doświadczeń mojej siostry skłaniam się ku osuszaniu, jeśli w szpitalu będą kazać psikać to trudno ale w domu będę osuszać, bo wtedy zdecydowanie szybciej się goi. Moja siostra przy pierwszym synku psikała właśnie octaniseptem i się bardzo długo goił a przy drugiej córeczce ograniczała się tylko do osuszania i się pięknie i szybko zagoił
A jeśli chodzi o wit D to też nie wiem czy będę podawać i jaką dawkę bo urodzę akurat w takim czasie że Mała będzie mogła korzystać z naturalnej wit D, jeszcze zobaczymy ale wiem na pewno, że im mniej chemii dla niemowlęcia tym lepiej
Magdzia, wyglądasz super! Twoja waga kłamie
Ibishka, i bardzo dobrze - raz na jakiś czas to nawet wskazane ja w weekend eklerki robiłam
Powiem szczerze, że Wasze kwoty koszyków z aptek przyprawiły mnie o zawrót głowy, ja to jednak jestem minimalistką
Sylwiaa95, bidulko trzymaj się tam dzielnie na tej krzywej!
BP, ja kupiłam taki fotel: http://allegro.pl/fotel-bujany-metalowa-rama-eko-tapicerowany-xxl-i6846284665.html
i teraz widzę, że jest tańszy niż wtedy kiedy ja kupowałam
Mama tylko doszyje mi pokrowce na poręcze i będzie dla mnie rewelacyjnyMagdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Monnn- tak, wszystko mam z Musteli
Też mi koleżaniki mowiły, że rozstepy w oststnim tygodniu sie pojawiły
Makira...ja mam jeszcze poprawki i recenzje przed soba, egzaminy doktorskie ( 3 szt.) , autoreferat, prezentacja, zaproszenia, obiegowki, catering itd...ja na bank sie nie wyrobie przed porodem, bo pomiedzy jedna a druga rada wydzialu musi byc 3 miesiace i dopiero pozniej obrona....tez chcialam sie wyrobic przed ale moze to i lepiej bo jak bylam u znajomych na obronie to stres taki, ze chyba bym urodzila poczas