X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, dzieki, pewno zakuoie te same kosmetyki dla dziecka :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na liście z Gemini jest Octenisept (mała buteleczka, bo może lepiej będzie działać wacik nasączony spirytusem), sól fizjologiczna, Maltan, Bepanthen, Diclofor, Linomag maść zielony, D-Vitum w kapsułkac i paracetamol w syropie od pierwszego dnia. Jeszcze zastanawiam się nad dorzuceniem herbatki na laktację, żeby mieć pod ręką "w razie gdyby".

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Makira Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Najnowsze zalecenia na temat pielęgnacji kikuta pępowinowego się zmieniły, wcześniej psikalo się octaniseptem, a teraz zalecają tylko osuszanie...dokładne osuszanie po kąpieli. Te zalecenia co chwilę się tak zmieniają, że ciężko nadążyć.

Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia cukier z rana podskoczył przez stres, czesto sama tak mam :/
    Teraz poczekasz na pobranie i bedzie dobrze, zobaczysz.

Co do pielęgnacji pupy to jak z wyborem kremy do twarzy. Tak jak Etiolka pisała dzieci same to zweryfikują :)

Dzieciom po urodzeniu podaje sie wit D i k?

Ibishka jedz na co masz ochote, raz na jakis czas mozna.
    Co do burgerów mi najbardziej smakowały na poczatku ciazy bo wszustko inne byli mdłe dla mnie :/ teraz pojade raz na miesiąc i jest ok :)
    Hemoroidów nie mam, a zaparć ? Hmm raczej tak ale juz tego nie czuje haha
    W nocy cieżko mi sie leży, tak mnie mała juz gniecie od środka i czuje juz przeponę:/

Magda super mem :D uśmiałam sie.

Aaaa było o ubrankach wiec te "pajace?" Z kapturem czy jak to sie nazywa sa dosyc grube, na zewnatr sa przeszyte tym pikowabiem wiec na wczesna wiosnę chyba ok. Pod to body, spodenki to , kocyk i chyba bedzie ciepło jesli temp bedzie powyżej 15 . A i jakby miedzy materiałem w środku była ta lekka wata ale to jak wezmiwsz materiał w palce i potrzesz.- obym zrozumiało opisała, a ten z jednorożcem nie ma stopek i jest cieńszy tak z polowe , ale w kapturze jest "owieczka"

Mi zostało 80 dni :O

Magdzia85F, Etoilka, machirude lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukier moim glulometrem godzine po 211... witamy sie z cukrzycą :(

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka K w zastrzyku podają. A wit. D trzeba podawać.

80 dni!!! Wow!!! to już blisko!!! :))

BP - te wózki to sporo mają kolorów do wyboru :)

Machirude - piękny fotel!!! a ten mem dla żartu był :P

Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ibishka K w zastrzyku podają. A wit. D trzeba podawać.

80 dni!!! Wow!!! to już blisko!!! :))

BP - te wózki to sporo mają kolorów do wyboru :)

Machirude - piękny fotel!!! a ten mem dla żartu był :P

Sylwia :( dużo. Dieta i będzie ok!!! Nie zamartwiaj się! :*

• Makira Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecacie do smarowania brzucha? Nie mogę znaleźć odpowiedniego produktu,od ziaji mi się zaczęła łuszczyc skora, perfekta mi wysusza, z nivea okropny zapach i bio Oil zbyt tłusty brudzi ubrania...

gg646iye46nicebi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Dziewczyny co polecacie do smarowania brzucha? Nie mogę znaleźć odpowiedniego produktu,od ziaji mi się zaczęła łuszczyc skora, perfekta mi wysusza, z nivea okropny zapach i bio Oil zbyt tłusty brudzi ubrania...

Ja stosuję elancyl na rozstępy dla kobiet w ciąży. Dobrze natłuszcza.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Mustele i jestem bardzo zadowolona, subtelnie pachnie i ładnie się wchłania. Skóra super wyglada. Używam też żelu do biustu - też rewelacja jak dla mnie.

Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój apartament Ady (oraz reszta - znowu przytyłam, idę expressowo)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f44a44f16db.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4982d0fa59dd.jpg

Tusianka, APrzybylska, Monnn, pomarańczka_33, Ilona92, aga_90, Etoilka, machirude, Agiii37 lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Ilona tak jak napisała Madzia, witaminę K od 2017 podają w szpitalu w zastrzyku, a nam zostaje witamina D. Na początek do 6msca życia to jest 400j. A potem się zwiększa. Ja zamierzam kupić D vitum dla niemowląt :) przy większych dawkach jest devikap, tam się podaję w kropelkach i jedna kropla to ok 500j.ale to jest na receptę ale dzięki temu wychodzi taniej bo ok 3-5, ale to już temat raczej na 1 rok + :-)

Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    ja ogólnie mam bardzo suchą skórę a w ciąży to już w ogóle i dla mnie rewelacyjnie sprawdzają się oba poniższe. Emotopic do mycia (i zamierzam Malutką w tym kąpać od początku) a ten drugi do smarowania i mój brzuch jest tak gładziutki jak nigdy wcześniej ;)
    3520rcz.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 10:52

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jak Ty jesteś idealna !!!! Nic Ci w biodra nie poszło, brzuszek słodki, piekny i okrągły...aż zazdroszczę ;)

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca a tego żelu to tez musteli używasz? Ja stosuje balsam Musteli i jest fajny, do tego pod prysznicem idzie tez oliwka bambino. Cieszyłam się z oliwki w żelu Johnsona ale niestety dostałam od niej wysypki (szkoda bo fajna w aplikacji była). Jak to z tymi rozstępami jest.... bo jak czytam to dziewczynom pokazują sie na kilka dni przed porodem....

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za polecenie, wypróbuję któryś z tych produktów, mam nadzieję, że w końcu coś się u mnie sprawdzi. Obecnie nie widzę u mnie rozstępów, ale wiem, że potrafią wyjść w ostatnich tygodniach ciąży...

Tęskniąca pisałaś, że skończyłaś pisać rozprawę łał gratulacje! Podziwiam, ja jestem w trakcie pisania mgr i nie mogę się zebrać, żeby to ostatecznie skończyć, a chciałabym się obronić w marcu jeszcze przed porodem. Niestety kompletowanie wyprawki skutecznie mnie odciąga od pisania haha ;D

Monnn lubi tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Tęskniąca ma rację- masz na prawdę ładny brzuszek :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Madzia jak Ty jesteś idealna !!!! Nic Ci w biodra nie poszło, brzuszek słodki, piekny i okrągły...aż zazdroszczę ;)

Teskniąca oj poszło. Dziękuję bardzo :-* jakbym wagę podała, to... Inaczej to wygląda.
    Chyba mój kochany brzusio po prostu odciaga uwagę od mankamentów.

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to dzień dobry! :)

weekend mieliśmy pod tytułem "mąż i ja" ;) dlatego chwilę mi zajęło zanim Was nadrobiłam ;) ale się udało :)

Tęskniąca - gratulacje!! :)

Co do pępuszka to na podstawie doświadczeń mojej siostry skłaniam się ku osuszaniu, jeśli w szpitalu będą kazać psikać to trudno ale w domu będę osuszać, bo wtedy zdecydowanie szybciej się goi. Moja siostra przy pierwszym synku psikała właśnie octaniseptem i się bardzo długo goił a przy drugiej córeczce ograniczała się tylko do osuszania i się pięknie i szybko zagoił :)

A jeśli chodzi o wit D to też nie wiem czy będę podawać i jaką dawkę bo urodzę akurat w takim czasie że Mała będzie mogła korzystać z naturalnej wit D, jeszcze zobaczymy ale wiem na pewno, że im mniej chemii dla niemowlęcia tym lepiej :)

Magdzia, wyglądasz super! Twoja waga kłamie ;D

Ibishka, i bardzo dobrze - raz na jakiś czas to nawet wskazane ;) ja w weekend eklerki robiłam ;D

Powiem szczerze, że Wasze kwoty koszyków z aptek przyprawiły mnie o zawrót głowy, ja to jednak jestem minimalistką ;)

Sylwiaa95, bidulko trzymaj się tam dzielnie na tej krzywej!

BP, ja kupiłam taki fotel: http://allegro.pl/fotel-bujany-metalowa-rama-eko-tapicerowany-xxl-i6846284665.html
    i teraz widzę, że jest tańszy niż wtedy kiedy ja kupowałam ;)
    Mama tylko doszyje mi pokrowce na poręcze i będzie dla mnie rewelacyjny :D

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn- tak, wszystko mam z Musteli

Też mi koleżaniki mowiły, że rozstepy w oststnim tygodniu sie pojawiły

Makira...ja mam jeszcze poprawki i recenzje przed soba, egzaminy doktorskie ( 3 szt.) , autoreferat, prezentacja, zaproszenia, obiegowki, catering itd...ja na bank sie nie wyrobie przed porodem, bo pomiedzy jedna a druga rada wydzialu musi byc 3 miesiace i dopiero pozniej obrona....tez chcialam sie wyrobic przed ale moze to i lepiej bo jak bylam u znajomych na obronie to stres taki, ze chyba bym urodzila poczas ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ