Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czesc Dziewczyny
Oby z tym malenstw wszystko dobrze sie ulozylo...! Szok, ze taki okruszek
Teskniaca gratulacje!
Ktoras pisala o oplu vectrze c- my taki mamy i chwalimy sobie, choc moze powoli tez sie do zmieny zabierzemy bo troszke lat juz ma nasz wehikul
Ja mysle, ze za duzo wydatkow aptecznych nie bede miec. Masc na sutki mam juz z Ziaji (kocham ich produkty). Pewno cos dla malucha tez od nich kupie, ale musze sie zorientowac co dokladnie. Octenisept mam, bo uzywam na codzien do dezynfekcji wszelkich skaleczen, kupilam majtki poporodpwe. Na pewno podklady i wkladki laktacyhne jeszcze musze poszukac...
Ale kupilam wozek Adbor Marsel- zupelnie nie bralam go pod uwage wczesniej ale zachwycil mnie tym jaki jest skretny ale mimo to stabilny. No i super latwo sie sklada/ zmienia czesci co prawda ich fotelik z bezpieczenstwem ma raczej tyle wspolnego co ja z wyzsza matemattka, ale dokupie osobny.
Ogladalam tez dzis forele- bo chce wygodny do karmienia znalezc, ale ciezko i ceny slone... ma ktoras cos na oku?
Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIlona, zamówiłam identyczny kombinezon z jednorozcem i ten różowy z kieszenią/kotem w Smyku. Jak one na żywo? Nadają się jako okrycie wierzchnie na wiosnę?
Ja na razie tylko uszczegółowilam swoją listę zakupow, czekam na wypłatę i pewnie zacznę zamawiać. Chciałabym niezbędne rzeczy do końca lutego mieć już załatwione.
Magda, ja tam czuje się piękna na razie przynajmniej mam usprawiedliwienie dla wystające brzucha i nie muszę się z nim kryć
BP, kupowalismy fotel do salonu jakieś 1,5 roku temu ale tak sobie myślałam, że fajny będzie do karmienia, także mamy taki tron:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 21:04
Monnn, Etoilka, BP 02, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie
Wiem że dużo w tej aptece, ale ja brałam też dwa wielkie płyny do prania lovela, butelki, smoczki dużo wacikow lekarstw i takie ogólnie pierdoly strasznie się tego nazbierało, na allegro mam w koszyku łóżeczko pościel, ręczniki wanienke, materac przewijak, prześcieradła i tak myślę że jest ok, nie szaleje, bo wiem dokładnie czego mogę potrzebować.
Odnośnie maści Bepanthen jest najlepsza i kupuje ja do pupy dla dziecka i do brodawek peknietych jest super, lewą miałam prawie do połowy peknieta i tylko ta maść pomogła, dziecko mogło jeść z piersi bez wycierania jej więc będę używać.
Sudocrem nie rozumiem jego fenomenu, dla mnie był beznadziejny wogole na pupę nie pomagał, syn miał na pampersy odparzenia to aż mu się pecherze zrobiły w pachnie, bo wszystkiego próbowaliśmy i tylko Bepanthen pomógł, używałam też puder.
Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania ja niestety mam hemoroidy, już od około 10 lat, z tym, ze czasem są(uaktywnuaja się) a czasem mam spokój przez dobre pół roku.... Na szczęście mam je w środku. Upierdliwe przy tym są wzdęcia i zaparcia.... a teraz równo z ciąża się przyplątały.
Kurczę ależ mnie plecy bolą!!! Wieczorami to nie wiem jak mam siedzieć, pomaga jedynie leżakowanie...
-
Dziewczyny, rzadko tu ostatnio wchodzę, ale dobrze Was śledzić, bo ja jeszcze w ogóle nie jestem zorientowana czego będę potrzebować, a dzięki Wam właśnie kupiłam dwie koszule do szpitala, bo jakiś link tu był i akurat przecena
Szok z tym Maleństwem, oby teraz szybko przybierało na wadze i zdrowo rosło.
Ja akurat byłam w czwartek na izbie przyjęć na Karowej, bo miałam jakieś delikatne plamienie i się wystraszyłam. Faktycznie wtedy mówili, że mają 3 ciężkie przypadki, możliwe że ten Maluszek to jeden z nich.
U nas na szczęście wszystko dobrze, ale trafiłam na zwolnienie, mam się oszczędzać. Grześ jest duży, bo obecnie ma ok 1114g. Wychodzi o dwa tygodnie większy niż wg OM, ale lekarz powiedział że przy niedoczynności tarczycy to normalne. Generalnie jest bardzo proporcjonalny, wymiary mu się różnią max o 3 dni.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
myszkaka wrote:Dziewczyny, rzadko tu ostatnio wchodzę, ale dobrze Was śledzić, bo ja jeszcze w ogóle nie jestem zorientowana czego będę potrzebować, a dzięki Wam właśnie kupiłam dwie koszule do szpitala, bo jakiś link tu był i akurat przecena
Szok z tym Maleństwem, oby teraz szybko przybierało na wadze i zdrowo rosło.
Ja akurat byłam w czwartek na izbie przyjęć na Karowej, bo miałam jakieś delikatne plamienie i się wystraszyłam. Faktycznie wtedy mówili, że mają 3 ciężkie przypadki, możliwe że ten Maluszek to jeden z nich.
U nas na szczęście wszystko dobrze, ale trafiłam na zwolnienie, mam się oszczędzać. Grześ jest duży, bo obecnie ma ok 1114g. Wychodzi o dwa tygodnie większy niż wg OM, ale lekarz powiedział że przy niedoczynności tarczycy to normalne. Generalnie jest bardzo proporcjonalny, wymiary mu się różnią max o 3 dni.
Eee pierwsze słyszę że dzieci przy niedoczynności są większeStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
machirude wrote:
BP, kupowalismy fotel do salonu jakieś 1,5 roku temu ale tak sobie myślałam, że fajny będzie do karmienia, także mamy taki tron:
Swietny! Ogladalam podobny w Abrze ale prawie 1000 pln to troche duzo...
powiedz czy dobrze sie z niego wstaje? Bo tego sie tez troche obawiam, ze ciezko sie podniesc bedzie...
Machirude ja tez pierwsze slysze ze przy niedoczynnosci tarczycy wieksze dzieci, choc moj skrzat rzeczywisciebtez duzy. Ciekawemachirude lubi tę wiadomość
-
BP 02 wrote:Czesc Dziewczyny
Oby z tym malenstw wszystko dobrze sie ulozylo...! Szok, ze taki okruszek
Teskniaca gratulacje!
Ktoras pisala o oplu vectrze c- my taki mamy i chwalimy sobie, choc moze powoli tez sie do zmieny zabierzemy bo troszke lat juz ma nasz wehikul
Ja mysle, ze za duzo wydatkow aptecznych nie bede miec. Masc na sutki mam juz z Ziaji (kocham ich produkty). Pewno cos dla malucha tez od nich kupie, ale musze sie zorientowac co dokladnie. Octenisept mam, bo uzywam na codzien do dezynfekcji wszelkich skaleczen, kupilam majtki poporodpwe. Na pewno podklady i wkladki laktacyhne jeszcze musze poszukac...
Ale kupilam wozek Adbor Marsel- zupelnie nie bralam go pod uwage wczesniej ale zachwycil mnie tym jaki jest skretny ale mimo to stabilny. No i super latwo sie sklada/ zmienia czesci co prawda ich fotelik z bezpieczenstwem ma raczej tyle wspolnego co ja z wyzsza matemattka, ale dokupie osobny.
Ogladalam tez dzis forele- bo chce wygodny do karmienia znalezc, ale ciezko i ceny slone... ma ktoras cos na oku?
Ja też fanka ziaji
Maść na sutki od nich. A dla małej mam : Natłuszczający płyn do kąpieli od 1 dnia, oliwke dla niemowląt też od 1 dnia, krem pielęgnacyjny a od 1 miesiąca jeszcze jest świetny płyn na ciemieniuche:)
Na pupę sudocrem i bepanten.
Co do hemoroidow to czy takie stricte mam to nie wiem ale na pewno mam zaparcia okropne teraz. A wczoraj to mieliśmy dzień paskudzenia, aż wstyd się przyznać : po obiedzie mus owocowy, potem o zgrozo chipsy przepite kefirem.a zaraz po tym budyń z herbatnikami. Na szczęście mąż dzielnie mi towarzyszył bo samej to aż wstyd..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 08:35
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Wypiłam 3/4 tej glukozy a reszte wylalam bo jeszcze lyk a bym zwymiotowała wole wypic mniej niz wcale nie miec badania tak czy siak bede musiala mierzyc cukry i pewnie cukrzyca bo na czczo 120 z glukometru....a wyjezdzajac z domu mialam 90 potem 86.... teraz siedze i ciagnie mnie ciagle na wymioty...
-
Agiii37 wrote:Wiem że dużo w tej aptece, ale ja brałam też dwa wielkie płyny do prania lovela, butelki, smoczki dużo wacikow lekarstw i takie ogólnie pierdoly strasznie się tego nazbierało,
Już pogodziłam się z myslą o tych cenach...w pierwszej chwili, pomyslalam tylko o srodkach pielegnacyjnych dla maluchow i dlatego mnie to zszokowalo
A my witamy w 3 trymestrzeMagdzia85F, Tusianka, Ilona92, aga_90, Etoilka, Agiii37 lubią tę wiadomość