Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Teraz mamy takie czasy, że wszędzie da się kupić rzeczy dla dziecka. Jak nie sklep stacjonarny, to chociażby internet + kurier i w 2 dni można mieć rzeczy z dostawą. My też wszystkiego naraz nie będziemy kupować, bo nie ma co szaleć i kupić coś zbędnego, czego się nie użyje. Listę zrobiłam i jak coś będziemy potrzebować, to zamiast szukać jest od razu link i nawet mąż będzie mógł zamówić czy pójść do sklepu - bo będzie wiedział, co ma szukać i jak to wygląda
Koleżanka mi kiedyś opowiadała, że jej się mama pytała, czy kupuje powoli wyprawkę dla dziecka, mimo że koleżanka w ogóle o dzieciach nie myśli Ale kiedyś to było tak, że jak kobieta wychodziła za mąż, to już powoli coś sobie gromadziła jak widziała w sklepie, bo potem mogło nie być. Taki plus naszych czasów
Auto mamy już upatrzone, kwestia czy dostaniemy raty (chociaż powinniśmy, bo historię kredytową mamy i jest ok). Jak się uda, to będzie po prostu szybciej niż myśleliśmyMagdzia85F, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualnyTęskniąca ja dopiero przysiadłam do apteki, więc to co wrzucałam, to co mi pasowało. A ciągle się boję, że kupię coś nie tak!
A gdzie koszule zamawiałaś? Bo ja będąc 6 dni w szpitalu, leżałam 3 po operacji to mąż mi koszulę kupił. Więc jakby co to sobie poradzi. Wziął taką, że na korytarzu każdy by mnie zauważył różowa jaskrawa. Hihi
Np.oslonki do kp na piersi - rozmiary 3, skąd mogę wiedzieć jakie mam? I tu muszę zamówić dwa chociaż.
Jakieś takie mam perypetie;-) albo krem do pupci?
Tusianka a jakie auto kupiliście? Sedan czy kombi? A może SUV?
Sylwia no co Ty??? Ale 380 gr??? Przecież już Dzidziuś powinien mieć z 1 kg więcej?! :'(
-
nick nieaktualnyTeskniaca nie martw sieja zakupy apteczne zmieszcze w maks 100 zl ja koszule mialam dwie teraz wezme trzy cztery bo gdyby nie to ze maz zabieral.i pral.bym umarla. Codziennie byłam wtecz mokra.. pot zmeczenie abemia? Usuwanie wody? Plynelam.
Ojej... 380g zyje dzieciatko?? -
Podczytuję wątek marcówek, Verbena miała problem z przepływami i dlatego maluszek taki mały. Mam nadzieję, że wszystko u nich się dobrze skończy.
Magda, mamy na oku Opla Vectre C w hatchbacku. Aktualnie mamy Fiata Punto, jakiegoś starego po dziadku, bo we wcześniejszym Oplu poszła pompa a że jakoś musieliśmy wrócić do domu, to nie mieliśmy szerokiego wyboru
Koszule będę kupować z https://www.slodkisen.com.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 16:30
3990g, 56cm -
nick nieaktualnyTęskniąca wrote:Koszule bralam z http://www.italianfashion.pl.
Tak dzieciątko żyje, jest stabilne i nie ma większych wad rozwojowych - mały cud
Też właśnie czytałam. Szok! Takie Maleństwo!!!! Niech teraz szybciutko rośnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 16:30
-
nick nieaktualnyTusianka wrote:Podczytuję wątek marcówek, Verbena miała problem z przepływami i dlatego maluszek taki mały. Mam nadzieję, że wszystko u nich się dobrze skończy.
Magda, mamy na oku Opla Vectre C w hatchbacku. Aktualnie mamy Fiata Punto, jakiegoś starego po dziadku, bo we wcześniejszym Oplu poszła pompa a że jakoś musieliśmy wrócić do domu, to nie mieliśmy szerokiego wyboru
Koszule będę kupować z https://www.slodkisen.com.pl/
Czyli wykryli Jej już to wcześniej?
My też postawiliśmy na opla, ale astrę j kombi. Mąż szukał i rodzinnego znalazł!Tusianka lubi tę wiadomość
-
Na którymś usg wykryli, że jest coś nie tak, bo dziecko za mało rosło. Udało jej się znaleźć lekarza, który kazał jej przyjechać do siebie do szpitala i tam się nimi zajmują. Pisała, że lekarze powiedzieli, że to najmniejszy maluch jaki się u nich urodził.
Ilona92 lubi tę wiadomość
3990g, 56cm -
Jesli miała problem z przepływami to łożysko złe pracowali i dziecko nie rosło poprostu. Teraz wszystko bedzie dobrze, oby trafiła na dobrych specjalistów, malucha podtucza do 2 kg i wyjdą do domu:)
Ja akurat kosmetyków do higieny nie kupuje bo tego mam zawsze zapas i małe buteleczki wiec sobie przeleje i nie bedzie problemu.
Dla dziecka kupuje zel do mycia u Franciszka, olej kokosowy do nawilżania, szczotkę do włosów , bepanten, sudocrem a make ziemniaczana mam w domu pampersy dwóch firm , nożyczki do paznokci, cążki sie nie sprawdzają- ponoc, octaniseptu sama uzywam , sol fizjologiczna no i te gaziki sterylne do oczy sie przydadzą dla siebie podkłady poporodowe , wkładki laktacyjne 1 opak, podpaski mega chłonne i heja
My tez sie zastanawiamy nad autem, ale to zobaczymy. Akurat jest okazja wiec zobaczymy. A ze troche wydatków mamy co miesiąc, teraz trzeba powoli wszystko kompletować. Bo jakby nie patrzeć moge rodzic i w połowie marca. Niektóre Dziewczyny sa zaraz po mnie
Z ubran na pierwszy rzut starczy, pozniej bede wiedziała bardziej czego mi trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 16:51
Magdzia85F, Tusianka, Etoilka, Tęskniąca, machirude lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusianka a czyli była pod kontrolą lekarzy! To dobrze! Ciekawe czy zaraz nie będą o tym mówić w mediach, bo tak malutkie dziecko, to naprawdę szok!
Ale będzie dobrze!!!!
Ilona ja sobie kupię w Rossmanie te małe kosmetyki, bo po co mam dźwigać??
A właśnie czemu bephanten i sudocrem? To nie to samo? Pytam bo nie wiem.
Ja chcę jeszcze wkładki laktacyjne, majtki jednorazowe.Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa osobiscie nie umiem.obslugiwac sie nozyczkami jeszcze przy tak maciupkich lapkach
Bepanthen i sudocrem to to samo tylko sudocrem jest bardziej wysuszajacy. Przy olku smarowalam sudocremem ale z biegiem.czasu np gdy olek biegal w lato wmokrych kapielowkach i odparzyl tylek.teraz sudocrem.nie pomogl a bepanthen tak. Teraz kupuje bepanthen bo dodatkowo latwiej sie go naklada nie wiem jak z wydajnoscia bo sudocrem starczal ten duzy na dlugoMagdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Sorki dziewczyny, przerwę Wam na moment Wasze zakupowe rozważania ale musze się pochwalić...
SKOŃCZYŁAM PISAĆ ROZPRAWĘ !!!!! YUPPIIIIIIII...WŁAŚNIE WYSŁAŁAM DO PROMOTORKI DO SPRAWDZENIA....
Chyba otworze moje Picollo, które miało być na Sylwestra, ale na oddziale położniczym mi nie wypadało ...haha
Ale się cieszę....uuuffff...tyle pracy i energii w to włożyłam....oby tylko poprawek nie było za dużo, bo już nie mam do tego cierpliwości.
Tusianka, Etoilka, Ilona92, APrzybylska, Magdzia85F, Sylwiaa95, dziewiec.zero, Monnn, BP 02, machirude, aga_90 lubią tę wiadomość
-
Ja również gratuluję i trzymam kciuki za niewielką ilość poprawek
U mnie w aptece zamknie się w 150zł. Dziś przegrzebałam trochę Pepco i dokupiłam kilka różowych ubranek W Carrefour kupiłam szczoteczkę do włosów, a cążki mam tylko muszę je zdezynfekować. No i muszę zastanowić się co ja będę potrzebować - kapcie, koszula, stanik ... itp.
Mam wstydliwe pytanie: macie hemoroidy?Monnn lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]