X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek ;)

Ja wczoraj miałam okropny dzień, wyłam z bólu 6 h (14-21) a do tego wyłam z bezsilności, bo jak się mieszka samemu to nawet przysłowiowej szklanki wody nie ma kto podać a o jakimkolwiek ruchu nie ma mowy.
    Dobrze, że kuzyn na imprezę jechał to o 20 mi Maca przywiózł ;) i okazało się, że najbardziej smakował mi Cola,której w ogóle w życiu nie pije i jej nie chciałam, ale jak mi ją zostawił to wypiłam jednym duszkiem ;)

W nocy już było lepiej, ale dziś wolę się też nie ruszać.

A propos wanienki, to wpadłam na pomysł, że może w moim przypadku (mała łazienka) dobrym wyjściem byłaby taka z uchwytem na wanne. Co o tym myslicie?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e5243d8cb12.jpg

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca, ale jesteś biedna... leż dzisiaj dużo, obiad zamów, o zakupy najlepiej kogoś poproś. Oszczędzaj się, będzie dobrze!

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane!
    Tęskniąca współczuje sytuacji :/ jedyne co Ciebie ratuje to posiłki na wynis o ile masz cos pod teka . Ewentualnie postaw tatusia do pionu zeby pomógł bo musisz odpoczywać!
    Trzymaj sie dzielnie ❤️

Magda czas , czasem bierz pod uwagę zmęczenie. Ja ciagle moge spac :/
    A wole jechac teraz na promocje u raniowe bo ceny sa super. I przynajmniej ta najgorsza bedzie z głowy, no ubranie musze dotknąć

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka wanienka z uchwytem na wanne kojarzy mi sie tylko z bolem kregoslupa... Jakos sobie nie wyobrazam... juz chyba wolalabym zupelnie na podlodze miec wanienke...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Taka wanienka z uchwytem na wanne kojarzy mi sie tylko z bolem kregoslupa... Jakos sobie nie wyobrazam... juz chyba wolalabym zupelnie na podlodze miec wanienke...
    no właśnie też się tego obawiam, alternatywą jest wanienka na stojaku, ale wtedy się nie ruszę w łazience z wyjatkiem obrotu wokół własnej osi ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca też mam małą łazienkę i biorę stojak.
    I tak jak dziewczyny radzą, musisz poprosić o pomoc. Ty pomagasz a gdzie teraz są Ci, którym pomagałaś???!!

Ilona czekam na wypłatę, bo za dużo na oszczędności wpłaciłam. Z resztą muszę z Mężem jeździć, więc nie zawsze się udaje. Co do zakupów to ubranka ok, kilka rzeczy chcę obejrzeć a w kolejny weekend dostaję ciuszki. Więc dopiero przejrze, co mi trzeba.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu....już chyba dumę schowałam w kieszeń...sąsiadka mi obiadki przywozi, bracia robią zakupy i jak coś chce to po prostu dzwonie do kogoś...jestem mile zaskoczona , bo ludzie reaguja w bardzo pozytywny sposob ;)

Etoilka, Monnn, APrzybylska, Ilona92, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leniwa sobota. Tylko pranie się zrobiło i pokonałam karton ubranek. Zuzia musi zostać miłośniczką samochodzików i koloru niebieskiego ;) Ja już też czekam na wypłatę :D

Etoilka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj nic nie robię, tylko wydaję pieniądze. Nie wiem, czy to wizja możliwego szybszego porodu czy brak zajęcia mnie to tego skłoniły :P
    W każdym razie złożyłam zamówienie (niemałe...) w aptece Gemini, w Dolce Sonno zamówiłam 2 koszule do karmienia i szlafrok, a w Smyku śpiworek do spania, rożek i pieluchy z Motherhood. Średnio lubię zakupy przez internet, więc mam nadzieję, że nie będę mocno zawiedziona, jak już dotrze kurier ;)

APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    A ja od wczoraj nic nie robię, tylko wydaję pieniądze. Nie wiem, czy to wizja możliwego szybszego porodu czy brak zajęcia mnie to tego skłoniły :P
    W każdym razie złożyłam zamówienie (niemałe...) w aptece Gemini, w Dolce Sonno zamówiłam 2 koszule do karmienia i szlafrok, a w Smyku śpiworek do spania, rożek i pieluchy z Motherhood. Średnio lubię zakupy przez internet, więc mam nadzieję, że nie będę mocno zawiedziona, jak już dotrze kurier ;)
    Mam nadzieję, że wszystko przyjdzie piękne i będziesz zadowolona :)
    To już na prawdę z górki i lepiej nie zostawiać na ostatnią chwilę. Ja obecnie poszukuję wanienki, pieluch tetrowych premium (140g/m2) i zabawek. Na Gemini czeka pełen koszyk :)

Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielcie się, co macie na liście z Gemini, bo u mnie jak na razie mało rzeczy w koszyku :D

Wczoraj sobie zrobiłam rozpiskę w excelu apropo do remontu, jakie meble i inne pierdoły, wraz z linkami. Do tej pory wszystko dodawałam do zakładek i mam tam niezły burdel. Przy okazji zrobiłam podobną listę, co chce kupić od jakiego sprzedawcy na Allegro dla Gabrysi :D

A dzisiaj trochę u mnie pracowicie, bo trzeba się w końcu wziąć za opróżnianie szaf i powynosić wszystko.

Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Mam nadzieję, że wszystko przyjdzie piękne i będziesz zadowolona :)
    To już na prawdę z górki i lepiej nie zostawiać na ostatnią chwilę. Ja obecnie poszukuję wanienki, pieluch tetrowych premium (140g/m2) i zabawek. Na Gemini czeka pełen koszyk :)

Do mnie właśnie dopiero od kilku dni dociera, że to już coraz bliżej... :)
    Ja wanienkę dostaję od kuzynki, za zabawkami się specjalnie na razie nie rozglądam (myślę, że je akurat będziemy dostawać w prezencie), a pieluchy kupiłam na razie tylko "wyjściowe", tetrowe i muślinowe. Muszę jeszcze dokupić zwykłe białe.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Podzielcie się, co macie na liście z Gemini, bo u mnie jak na razie mało rzeczy w koszyku :D

Wczoraj sobie zrobiłam rozpiskę w excelu apropo do remontu, jakie meble i inne pierdoły, wraz z linkami. Do tej pory wszystko dodawałam do zakładek i mam tam niezły burdel. Przy okazji zrobiłam podobną listę, co chce kupić od jakiego sprzedawcy na Allegro dla Gabrysi :D

A dzisiaj trochę u mnie pracowicie, bo trzeba się w końcu wziąć za opróżnianie szaf i powynosić wszystko.

Ja zamówiłam Octanisept, maść Maltan na brodawki, maść Linomag do pupy, krem do twarzy dla niemowląt Hipp, sól fizjologiczną, aspirator do nosa, D-Vitum, szczotkę i grzebyk dla niemowląt, nożyczki i cążki do paznokci, małą butelkę z Aventu, gaziki, płatki kosmetyczne dla niemowląt, wkładki laktacyjne, majtki i podkłady poporodowe, podkłady higieniczne, mleczko do prania Lovela, płatki mydlane Dzidziuś.

Trochę rzeczy kupiłam już wcześniej w Rossmannie. Pewnie jeszcze czegoś brakuje, ale to już na spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 16:05

Tusianka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od Gemini również Octenisept, płatki kosmetyczne i chusteczki nawilżane Cleanic Kindii, Bepanthen, Ziaja lano-maść na brodawki, Iladian do mycia podwozia, Femibion.

Macie jakichś sprawdzonych sprzedawców z Allegro? Poza HubiWorld ;)

Tusianka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swiat___Dziecka asortyment i ceny podobne do HubiWorld :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w zasadzie u mnie podobny koszyk :)

Na liście mam prawie większość od HubiWorld :D Oprócz tego BabyPlPl, ale tu tylko łożeczko + materac, flaming24 od niego będziemy zamawiać leżaczek do kąpieli. A z takich spoza allegro to mam jeszcze DolceSonno - koszule i szlafrok.

APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Swiat___Dziecka asortyment i ceny podobne do HubiWorld :)
    Świat___Dziecka ma w ofercie pieluszki podpisane jako LUX z gramaturą 115, a to są właśnie te cieniutkie jak firanka :/

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzalam wlasnie kilkanascie ofert z allegro z pieluszkami i tylko w jednym znalazlam 130g/m2 a tak to wszedzie 110-115..

xk81pfk.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Przejrzalam wlasnie kilkanascie ofert z allegro z pieluszkami i tylko w jednym znalazlam 130g/m2 a tak to wszedzie 110-115..
    Hubi ma 140g/m2

http://allegro.pl/pielucha-tetrowa-bawelniana-lux-pieluchy-tetrowe-i5866183144.html

http://allegro.pl/pielucha-tetrowa-pieluchy-tetrowe-lux-70x80-bawe-z-i7083507195.html

Jak w wyszukiwaniu wpiszesz pieluszka tetrowa lux, to pokazuje się sporo ofert :) W aptece Gemini też można takie znaleźć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 16:36

Sylwiaa95, Tusianka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo nie wiedziałam :D dziekuje bardzo! :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ