X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek ;)

Ja wczoraj miałam okropny dzień, wyłam z bólu 6 h (14-21) a do tego wyłam z bezsilności, bo jak się mieszka samemu to nawet przysłowiowej szklanki wody nie ma kto podać a o jakimkolwiek ruchu nie ma mowy.
    Dobrze, że kuzyn na imprezę jechał to o 20 mi Maca przywiózł ;) i okazało się, że najbardziej smakował mi Cola,której w ogóle w życiu nie pije i jej nie chciałam, ale jak mi ją zostawił to wypiłam jednym duszkiem ;)

W nocy już było lepiej, ale dziś wolę się też nie ruszać.

A propos wanienki, to wpadłam na pomysł, że może w moim przypadku (mała łazienka) dobrym wyjściem byłaby taka z uchwytem na wanne. Co o tym myslicie?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e5243d8cb12.jpg

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca, ale jesteś biedna... leż dzisiaj dużo, obiad zamów, o zakupy najlepiej kogoś poproś. Oszczędzaj się, będzie dobrze!

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane!
    Tęskniąca współczuje sytuacji :/ jedyne co Ciebie ratuje to posiłki na wynis o ile masz cos pod teka . Ewentualnie postaw tatusia do pionu zeby pomógł bo musisz odpoczywać!
    Trzymaj sie dzielnie ❤️

Magda czas , czasem bierz pod uwagę zmęczenie. Ja ciagle moge spac :/
    A wole jechac teraz na promocje u raniowe bo ceny sa super. I przynajmniej ta najgorsza bedzie z głowy, no ubranie musze dotknąć

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka wanienka z uchwytem na wanne kojarzy mi sie tylko z bolem kregoslupa... Jakos sobie nie wyobrazam... juz chyba wolalabym zupelnie na podlodze miec wanienke...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Taka wanienka z uchwytem na wanne kojarzy mi sie tylko z bolem kregoslupa... Jakos sobie nie wyobrazam... juz chyba wolalabym zupelnie na podlodze miec wanienke...
    no właśnie też się tego obawiam, alternatywą jest wanienka na stojaku, ale wtedy się nie ruszę w łazience z wyjatkiem obrotu wokół własnej osi ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca też mam małą łazienkę i biorę stojak.
    I tak jak dziewczyny radzą, musisz poprosić o pomoc. Ty pomagasz a gdzie teraz są Ci, którym pomagałaś???!!

Ilona czekam na wypłatę, bo za dużo na oszczędności wpłaciłam. Z resztą muszę z Mężem jeździć, więc nie zawsze się udaje. Co do zakupów to ubranka ok, kilka rzeczy chcę obejrzeć a w kolejny weekend dostaję ciuszki. Więc dopiero przejrze, co mi trzeba.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu....już chyba dumę schowałam w kieszeń...sąsiadka mi obiadki przywozi, bracia robią zakupy i jak coś chce to po prostu dzwonie do kogoś...jestem mile zaskoczona , bo ludzie reaguja w bardzo pozytywny sposob ;)

Etoilka, Monnn, APrzybylska, Ilona92, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leniwa sobota. Tylko pranie się zrobiło i pokonałam karton ubranek. Zuzia musi zostać miłośniczką samochodzików i koloru niebieskiego ;) Ja już też czekam na wypłatę :D

Etoilka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj nic nie robię, tylko wydaję pieniądze. Nie wiem, czy to wizja możliwego szybszego porodu czy brak zajęcia mnie to tego skłoniły :P
    W każdym razie złożyłam zamówienie (niemałe...) w aptece Gemini, w Dolce Sonno zamówiłam 2 koszule do karmienia i szlafrok, a w Smyku śpiworek do spania, rożek i pieluchy z Motherhood. Średnio lubię zakupy przez internet, więc mam nadzieję, że nie będę mocno zawiedziona, jak już dotrze kurier ;)

APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    A ja od wczoraj nic nie robię, tylko wydaję pieniądze. Nie wiem, czy to wizja możliwego szybszego porodu czy brak zajęcia mnie to tego skłoniły :P
    W każdym razie złożyłam zamówienie (niemałe...) w aptece Gemini, w Dolce Sonno zamówiłam 2 koszule do karmienia i szlafrok, a w Smyku śpiworek do spania, rożek i pieluchy z Motherhood. Średnio lubię zakupy przez internet, więc mam nadzieję, że nie będę mocno zawiedziona, jak już dotrze kurier ;)
    Mam nadzieję, że wszystko przyjdzie piękne i będziesz zadowolona :)
    To już na prawdę z górki i lepiej nie zostawiać na ostatnią chwilę. Ja obecnie poszukuję wanienki, pieluch tetrowych premium (140g/m2) i zabawek. Na Gemini czeka pełen koszyk :)

Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielcie się, co macie na liście z Gemini, bo u mnie jak na razie mało rzeczy w koszyku :D

Wczoraj sobie zrobiłam rozpiskę w excelu apropo do remontu, jakie meble i inne pierdoły, wraz z linkami. Do tej pory wszystko dodawałam do zakładek i mam tam niezły burdel. Przy okazji zrobiłam podobną listę, co chce kupić od jakiego sprzedawcy na Allegro dla Gabrysi :D

A dzisiaj trochę u mnie pracowicie, bo trzeba się w końcu wziąć za opróżnianie szaf i powynosić wszystko.

Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Mam nadzieję, że wszystko przyjdzie piękne i będziesz zadowolona :)
    To już na prawdę z górki i lepiej nie zostawiać na ostatnią chwilę. Ja obecnie poszukuję wanienki, pieluch tetrowych premium (140g/m2) i zabawek. Na Gemini czeka pełen koszyk :)

Do mnie właśnie dopiero od kilku dni dociera, że to już coraz bliżej... :)
    Ja wanienkę dostaję od kuzynki, za zabawkami się specjalnie na razie nie rozglądam (myślę, że je akurat będziemy dostawać w prezencie), a pieluchy kupiłam na razie tylko "wyjściowe", tetrowe i muślinowe. Muszę jeszcze dokupić zwykłe białe.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Podzielcie się, co macie na liście z Gemini, bo u mnie jak na razie mało rzeczy w koszyku :D

Wczoraj sobie zrobiłam rozpiskę w excelu apropo do remontu, jakie meble i inne pierdoły, wraz z linkami. Do tej pory wszystko dodawałam do zakładek i mam tam niezły burdel. Przy okazji zrobiłam podobną listę, co chce kupić od jakiego sprzedawcy na Allegro dla Gabrysi :D

A dzisiaj trochę u mnie pracowicie, bo trzeba się w końcu wziąć za opróżnianie szaf i powynosić wszystko.

Ja zamówiłam Octanisept, maść Maltan na brodawki, maść Linomag do pupy, krem do twarzy dla niemowląt Hipp, sól fizjologiczną, aspirator do nosa, D-Vitum, szczotkę i grzebyk dla niemowląt, nożyczki i cążki do paznokci, małą butelkę z Aventu, gaziki, płatki kosmetyczne dla niemowląt, wkładki laktacyjne, majtki i podkłady poporodowe, podkłady higieniczne, mleczko do prania Lovela, płatki mydlane Dzidziuś.

Trochę rzeczy kupiłam już wcześniej w Rossmannie. Pewnie jeszcze czegoś brakuje, ale to już na spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 16:05

Tusianka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od Gemini również Octenisept, płatki kosmetyczne i chusteczki nawilżane Cleanic Kindii, Bepanthen, Ziaja lano-maść na brodawki, Iladian do mycia podwozia, Femibion.

Macie jakichś sprawdzonych sprzedawców z Allegro? Poza HubiWorld ;)

Tusianka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swiat___Dziecka asortyment i ceny podobne do HubiWorld :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w zasadzie u mnie podobny koszyk :)

Na liście mam prawie większość od HubiWorld :D Oprócz tego BabyPlPl, ale tu tylko łożeczko + materac, flaming24 od niego będziemy zamawiać leżaczek do kąpieli. A z takich spoza allegro to mam jeszcze DolceSonno - koszule i szlafrok.

APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Swiat___Dziecka asortyment i ceny podobne do HubiWorld :)
    Świat___Dziecka ma w ofercie pieluszki podpisane jako LUX z gramaturą 115, a to są właśnie te cieniutkie jak firanka :/

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzalam wlasnie kilkanascie ofert z allegro z pieluszkami i tylko w jednym znalazlam 130g/m2 a tak to wszedzie 110-115..

xk81pfk.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Przejrzalam wlasnie kilkanascie ofert z allegro z pieluszkami i tylko w jednym znalazlam 130g/m2 a tak to wszedzie 110-115..
    Hubi ma 140g/m2

http://allegro.pl/pielucha-tetrowa-bawelniana-lux-pieluchy-tetrowe-i5866183144.html

http://allegro.pl/pielucha-tetrowa-pieluchy-tetrowe-lux-70x80-bawe-z-i7083507195.html

Jak w wyszukiwaniu wpiszesz pieluszka tetrowa lux, to pokazuje się sporo ofert :) W aptece Gemini też można takie znaleźć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 16:36

Sylwiaa95, Tusianka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo nie wiedziałam :D dziekuje bardzo! :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ