X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ilona zaraz mam odstawić, bo dopiero na 13 :) więc spoko a Mąż zdążył całe szczęście, nawet był sporo przed czasem.
    To najważniejsze :)

Ibishka w takich sytuacjach najlepiej wysłuchać i nie wdawać sie w dyskusje. Czasem sama mam taki dzien, ze bez kija nie podchodź i najlepiej gdyby nikt sie do mnie nie odzywał. A ten totek to na odwal sie bo na pewno jest bardzo zmęczony psychicznie, także zrób to co najbardziej lubi o bedzie lepiej ! :)

Dziewięć.zero obyście byli pierwsi. Ludzie to jednak szm***. Mi wózek babeczka trzyma od ponad miesiąca bo miała sporo dziwnych akcji wysyłkowych itp, ciagle jesteśmy w kontakcie wiec ani ja ani ona sue nie martwimy

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Hej dziewczyny :))
    Odebrałam wyniki badania moczu. Wyszły mi obecne ciała ketonowie w ilości 5 mg.. czy któraś może tak miała i orientuje sie co to może oznaczać?
    Dodam że w tym badaniu glukoza nieobecna a wcześniejsze badanie na krzywa bylo ok.

Jeżeli robilas badanie z moczu porannego (no bo przeciez jakiego innego :)) to poprostu zjadłaś za mało przed spaniem . Posiew nic nie da bo ketony to nie bakterie , albo grzyby. Zakwaszoną raczej nie jestes skoro w moczu nie było cukru. Organizm miał za mało energii do pracy wiec posłużył sie zapasami i ot stad ketony :) ja powinnam badac codziennie bo z cukrzyca ro tak cześciej moze byc. Zjedz pozniej posiłek i jeżeli mozesz oddaj znow mocz, albo kup sobie paski Ketodiastix nimi mozesz sprawdzać mocz kiedy tylko chcesz. Tam jest i glukoza i ketony. Nawet na laboratoriach na studiach ich używaliśmy :P

Magdzia85F, olKaczucha, Monnn lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam wanienkę i bedzie stała poprostu pod prysznicem, brodzika nie mam tylko taki spływowy, wiec za szybko jej tam nie wykąpie. Ja tez nie kupuje żadnych myjek i wkładów. Jak myć to wezme tetrowki i po sprawie zreszta dziecko az takie brudne nie bedzie no chyba, ze kupa wyjdzie pod sama pachę :D
    Ja gąbki uzywam jak Ibishka. Do mycia uzywam teraz myjki , ale jak byłam na wakacjach e Grecji to kupiłam sobie zapas Rych prawdziwych no w Polsce to dziadostwo strasznie drogie.

Co do materaca to tez chce jakis piankowo kokosowy i zeby jednak troche grubości miał bo to tak jak my bysmy spały. Taki jakis srednio twardy musi buc. Chociaż cos gdzies kiedys obiło mi sie o uszy, zeby jakis materacu nie kupować byli wlasnie cos z pianki ale jakiej? Skleroza nie boli.

Magda super wyniki!

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po moim wozku :/ miala trzymac do 17 i tak kazala przyjechac. Maz dzwoni a ona ze juz sprzedany :/ wkurzylam sie! Maz mni e pociesza ze kupimy nowy ;) :D ale i tak jestem zla za nieslownosc ehhh

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:
    No i po moim wozku :/ miala trzymac do 17 i tak kazala przyjechac. Maz dzwoni a ona ze juz sprzedany :/ wkurzylam sie! Maz mni e pociesza ze kupimy nowy ;) :D ale i tak jestem zla za nieslownosc ehhh
    ale świnia ta baba! :/ też bym była zła!
    powodzenia w takim razie w dalszym szukaniu, na pewno będzie lepszy niż ten ;D

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:

Grrr - co za pech!!!

Ale czekaj, czekaj - nowy?? Wózek nowy???

Ilona dziękuję:)

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona dzięki za info:) jestem spokojniejszy.

Położna mówiła żeby też raczej nie decydować się na kokos bo jak dzidziuś to zasika np. Co może się zdarzyć to moze zaplesniec.
    A z pianki wysokoelastycznej są chyba najlepsze .. i minimum 7 cm grubości musi mieć :)

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za babsko !! W gardle jej staną pieniadze za ten wózek.

Po obiedzie zjadłam prawie 3paski czekolady milki z orzechami i toffie :O az teraz siedzę i myśle bo co żarłam tyle słodkiego ?

Etoilka lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Materace podobno najlepsze lateksowe i własnie z pianki wysokoelastycznej :)

Gąbki, myjki (takie siateczkowe) i zabawki gumowe do kąpieli z dziurkami to straszne siedlisko bakterii.
    Najlepiej własnie pieluszką myć (bo ją łatwo wysuszyć i wygotować w razie czego).

Ja właśnie tą Ikeowską chcę kupić ze względu na to, że będziemy kąpać w pokoju Małego i żeby nie dźwigać tyle tej wanienki :)

A potem albo wymienimy na większą i będziemywkładć do wanny, albo własnie coś w stylu basenu dla dziecka do kąpieli kupimy :) Zajomi nam ostatnio o tym basenie opowiadali i nawet fajne to rozwiązanie jest :)

grzanewino, Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    ibishka...ja kiedyś usłyszałam : " jak Bóg daje dziecko, to daje też i na dziecko..." i jakoś zawsze sie to sprawdza.
    Pamietaj, ze każda żmija przemija...za 3 miesiace moze sie los odwrocic i jak dzidzia się urodzi, to bedzie wszystko jak trzeba.
    Nie zadreczaj sie....pozwól sobie tylko na godz. smutku i nerwów dziennie...reszta ma byc spokojna ;)
    Sciskam mocno...bedzie dobrze !!!!

Ibishka też jestem takiego zdania, ułoży Wam się wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Co za babsko !! W gardle jej staną pieniadze za ten wózek.

Po obiedzie zjadłam prawie 3paski czekolady milki z orzechami i toffie :O az teraz siedzę i myśle bo co żarłam tyle słodkiego ?

Bo się chciało:-)

Ja dziś mało zjadłam i się czuję świetnie!:-)

Emily a coś z Ikei jeszcze polecasz?

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomi, których dziecię już chodzi polecają rozwiązania na zabezpieczenie kontaktów, rogów itp :)
    Kumpela zadowolona z łóżeczka i materacyka z IKEA.

I na później krzesełko do karmienia też podobno się sprawdza :)

Ja na razie jeszcze nawet nie oglądałam tych dzieciowych rzeczy z IKEA :)
    Łóżeczko i materac pewnie kupimy z allegro, ale poza tym to przy zakupie wanienki na pewno spojrzymy na pozostałe rzeczy :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O krzesle słyszałam, bo tanie i dobre :)

Nad łóżeczkiem się zastanawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam krzeselko z ikea. Zaje...biste bylo serio! Kiedys trafilam w ciuchu za 8zl hyhyhyhy z ta tacka itp

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:
    Mialam krzeselko z ikea. Zaje...biste bylo serio! Kiedys trafilam w ciuchu za 8zl hyhyhyhy z ta tacka itp

One normalnie są po 49 zł - ale 8 zł, tooo wow!!!

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybrałam łóżeczko, materacyk, wózek tez. Wanienka jest. W niedziele jadę na shopping ubraniowy bo w smaku z karta jest dodatkowe -10%. Dzis w cocodrillo widziałam kombinezon narciarski z 230 na 30... poprostu jak za darmo:)

Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    One normalnie są po 49 zł - ale 8 zł, tooo wow!!!
    No mowie ci traf zycia :D pozniej oddalam szwahierce ona swojej i tak poszlo dalej :D teraz nie wiem gdzie szukac ale napewno kupie takie samo :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ogólnie nie przepadam za ikeowskim asortymentem tak to krzesełko do karmienia jest naprawdę fajne i co ważne łatwe do utrzymania w czystości :)

Ależ Mała mnie dzisiaj kopie, cały brzuch mi tańczy ;D teraz się bawiłyśmy, ja jej kuksańce a ona mi kopniaki i tak kilka razy ;D a tatuś obserwował i się cieszył ;D

Tęskniąca, ibishka, Tusianka, grzanewino, Etoilka, aga_90, Ilona92, Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • key_b Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) widziala temat wanieniek my kupilismy te

d00baea33b98e9f5med.jpg
    Taka bialo zielona ;) i stojaczek. Bo tutaj jest obowiazkowy :/ po porodzie przez tydzien na 8h dziennie przychodzi pani zajmuje sie dzieckiem mna i posprzata ugotuje itd. I dla niej musi być wygodnie. Wysoki przewijak wanienka ze stojakiem itd. ;)

Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!

Dziewięć.zero teraz może kup przez internet. Bo i tak taniej niż te inne.

Ilona o to niezłe okazje. Ja jeszcze czekam. Ale w sumie mam jeszcze czas.
    A ten kombinezon to wow promocja!!!

Pomarańczka moja też tak reaguje, a wczoraj jak glaskałam brzuch z jednej strony to się wypiłam, chyba do głaskania. Mąż aż się śmiał, że drugiego pieszczocha w domu będzie miał:-)

Key wow fajnie będziesz mieć!!! Zazdroszczę.
    A te wanienki super, co to za firma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 08:28

pomarańczka_33, Tęskniąca lubią tę wiadomość

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ