Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ilona zaraz mam odstawić, bo dopiero na 13 :) więc spoko a Mąż zdążył całe szczęście, nawet był sporo przed czasem.
    To najważniejsze :)

Ibishka w takich sytuacjach najlepiej wysłuchać i nie wdawać sie w dyskusje. Czasem sama mam taki dzien, ze bez kija nie podchodź i najlepiej gdyby nikt sie do mnie nie odzywał. A ten totek to na odwal sie bo na pewno jest bardzo zmęczony psychicznie, także zrób to co najbardziej lubi o bedzie lepiej ! :)

Dziewięć.zero obyście byli pierwsi. Ludzie to jednak szm***. Mi wózek babeczka trzyma od ponad miesiąca bo miała sporo dziwnych akcji wysyłkowych itp, ciagle jesteśmy w kontakcie wiec ani ja ani ona sue nie martwimy

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Hej dziewczyny :))
    Odebrałam wyniki badania moczu. Wyszły mi obecne ciała ketonowie w ilości 5 mg.. czy któraś może tak miała i orientuje sie co to może oznaczać?
    Dodam że w tym badaniu glukoza nieobecna a wcześniejsze badanie na krzywa bylo ok.

Jeżeli robilas badanie z moczu porannego (no bo przeciez jakiego innego :)) to poprostu zjadłaś za mało przed spaniem . Posiew nic nie da bo ketony to nie bakterie , albo grzyby. Zakwaszoną raczej nie jestes skoro w moczu nie było cukru. Organizm miał za mało energii do pracy wiec posłużył sie zapasami i ot stad ketony :) ja powinnam badac codziennie bo z cukrzyca ro tak cześciej moze byc. Zjedz pozniej posiłek i jeżeli mozesz oddaj znow mocz, albo kup sobie paski Ketodiastix nimi mozesz sprawdzać mocz kiedy tylko chcesz. Tam jest i glukoza i ketony. Nawet na laboratoriach na studiach ich używaliśmy :P

nick nieaktualny, olKaczucha, Monnn lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam wanienkę i bedzie stała poprostu pod prysznicem, brodzika nie mam tylko taki spływowy, wiec za szybko jej tam nie wykąpie. Ja tez nie kupuje żadnych myjek i wkładów. Jak myć to wezme tetrowki i po sprawie zreszta dziecko az takie brudne nie bedzie no chyba, ze kupa wyjdzie pod sama pachę :D
    Ja gąbki uzywam jak Ibishka. Do mycia uzywam teraz myjki , ale jak byłam na wakacjach e Grecji to kupiłam sobie zapas Rych prawdziwych no w Polsce to dziadostwo strasznie drogie.

Co do materaca to tez chce jakis piankowo kokosowy i zeby jednak troche grubości miał bo to tak jak my bysmy spały. Taki jakis srednio twardy musi buc. Chociaż cos gdzies kiedys obiło mi sie o uszy, zeby jakis materacu nie kupować byli wlasnie cos z pianki ale jakiej? Skleroza nie boli.

Magda super wyniki!

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po moim wozku :/ miala trzymac do 17 i tak kazala przyjechac. Maz dzwoni a ona ze juz sprzedany :/ wkurzylam sie! Maz mni e pociesza ze kupimy nowy ;) :D ale i tak jestem zla za nieslownosc ehhh

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:
    No i po moim wozku :/ miala trzymac do 17 i tak kazala przyjechac. Maz dzwoni a ona ze juz sprzedany :/ wkurzylam sie! Maz mni e pociesza ze kupimy nowy ;) :D ale i tak jestem zla za nieslownosc ehhh
    ale świnia ta baba! :/ też bym była zła!
    powodzenia w takim razie w dalszym szukaniu, na pewno będzie lepszy niż ten ;D

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:

Grrr - co za pech!!!

Ale czekaj, czekaj - nowy?? Wózek nowy???

Ilona dziękuję:)

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona dzięki za info:) jestem spokojniejszy.

Położna mówiła żeby też raczej nie decydować się na kokos bo jak dzidziuś to zasika np. Co może się zdarzyć to moze zaplesniec.
    A z pianki wysokoelastycznej są chyba najlepsze .. i minimum 7 cm grubości musi mieć :)

Ilona92, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za babsko !! W gardle jej staną pieniadze za ten wózek.

Po obiedzie zjadłam prawie 3paski czekolady milki z orzechami i toffie :O az teraz siedzę i myśle bo co żarłam tyle słodkiego ?

Etoilka lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Materace podobno najlepsze lateksowe i własnie z pianki wysokoelastycznej :)

Gąbki, myjki (takie siateczkowe) i zabawki gumowe do kąpieli z dziurkami to straszne siedlisko bakterii.
    Najlepiej własnie pieluszką myć (bo ją łatwo wysuszyć i wygotować w razie czego).

Ja właśnie tą Ikeowską chcę kupić ze względu na to, że będziemy kąpać w pokoju Małego i żeby nie dźwigać tyle tej wanienki :)

A potem albo wymienimy na większą i będziemywkładć do wanny, albo własnie coś w stylu basenu dla dziecka do kąpieli kupimy :) Zajomi nam ostatnio o tym basenie opowiadali i nawet fajne to rozwiązanie jest :)

grzanewino, Ilona92, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    ibishka...ja kiedyś usłyszałam : " jak Bóg daje dziecko, to daje też i na dziecko..." i jakoś zawsze sie to sprawdza.
    Pamietaj, ze każda żmija przemija...za 3 miesiace moze sie los odwrocic i jak dzidzia się urodzi, to bedzie wszystko jak trzeba.
    Nie zadreczaj sie....pozwól sobie tylko na godz. smutku i nerwów dziennie...reszta ma byc spokojna ;)
    Sciskam mocno...bedzie dobrze !!!!

Ibishka też jestem takiego zdania, ułoży Wam się wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Co za babsko !! W gardle jej staną pieniadze za ten wózek.

Po obiedzie zjadłam prawie 3paski czekolady milki z orzechami i toffie :O az teraz siedzę i myśle bo co żarłam tyle słodkiego ?

Bo się chciało:-)

Ja dziś mało zjadłam i się czuję świetnie!:-)

Emily a coś z Ikei jeszcze polecasz?

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomi, których dziecię już chodzi polecają rozwiązania na zabezpieczenie kontaktów, rogów itp :)
    Kumpela zadowolona z łóżeczka i materacyka z IKEA.

I na później krzesełko do karmienia też podobno się sprawdza :)

Ja na razie jeszcze nawet nie oglądałam tych dzieciowych rzeczy z IKEA :)
    Łóżeczko i materac pewnie kupimy z allegro, ale poza tym to przy zakupie wanienki na pewno spojrzymy na pozostałe rzeczy :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O krzesle słyszałam, bo tanie i dobre :)

Nad łóżeczkiem się zastanawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam krzeselko z ikea. Zaje...biste bylo serio! Kiedys trafilam w ciuchu za 8zl hyhyhyhy z ta tacka itp

nick nieaktualny, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:
    Mialam krzeselko z ikea. Zaje...biste bylo serio! Kiedys trafilam w ciuchu za 8zl hyhyhyhy z ta tacka itp

One normalnie są po 49 zł - ale 8 zł, tooo wow!!!

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybrałam łóżeczko, materacyk, wózek tez. Wanienka jest. W niedziele jadę na shopping ubraniowy bo w smaku z karta jest dodatkowe -10%. Dzis w cocodrillo widziałam kombinezon narciarski z 230 na 30... poprostu jak za darmo:)

nick nieaktualny, Monnn lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    One normalnie są po 49 zł - ale 8 zł, tooo wow!!!
    No mowie ci traf zycia :D pozniej oddalam szwahierce ona swojej i tak poszlo dalej :D teraz nie wiem gdzie szukac ale napewno kupie takie samo :)

nick nieaktualny, Ilona92 lubią tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ogólnie nie przepadam za ikeowskim asortymentem tak to krzesełko do karmienia jest naprawdę fajne i co ważne łatwe do utrzymania w czystości :)

Ależ Mała mnie dzisiaj kopie, cały brzuch mi tańczy ;D teraz się bawiłyśmy, ja jej kuksańce a ona mi kopniaki i tak kilka razy ;D a tatuś obserwował i się cieszył ;D

Tęskniąca, ibishka, Tusianka, grzanewino, Etoilka, aga_90, Ilona92, nick nieaktualny, Monnn lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • key_b Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) widziala temat wanieniek my kupilismy te

d00baea33b98e9f5med.jpg
    Taka bialo zielona ;) i stojaczek. Bo tutaj jest obowiazkowy :/ po porodzie przez tydzien na 8h dziennie przychodzi pani zajmuje sie dzieckiem mna i posprzata ugotuje itd. I dla niej musi być wygodnie. Wysoki przewijak wanienka ze stojakiem itd. ;)

nick nieaktualny, Monnn lubią tę wiadomość

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!

Dziewięć.zero teraz może kup przez internet. Bo i tak taniej niż te inne.

Ilona o to niezłe okazje. Ja jeszcze czekam. Ale w sumie mam jeszcze czas.
    A ten kombinezon to wow promocja!!!

Pomarańczka moja też tak reaguje, a wczoraj jak glaskałam brzuch z jednej strony to się wypiłam, chyba do głaskania. Mąż aż się śmiał, że drugiego pieszczocha w domu będzie miał:-)

Key wow fajnie będziesz mieć!!! Zazdroszczę.
    A te wanienki super, co to za firma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 08:28

pomarańczka_33, Tęskniąca lubią tę wiadomość

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ