Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdzia85F wrote:Ilona zaraz mam odstawić, bo dopiero na 13 więc spoko a Mąż zdążył całe szczęście, nawet był sporo przed czasem.
Ibishka w takich sytuacjach najlepiej wysłuchać i nie wdawać sie w dyskusje. Czasem sama mam taki dzien, ze bez kija nie podchodź i najlepiej gdyby nikt sie do mnie nie odzywał. A ten totek to na odwal sie bo na pewno jest bardzo zmęczony psychicznie, także zrób to co najbardziej lubi o bedzie lepiej !
Dziewięć.zero obyście byli pierwsi. Ludzie to jednak szm***. Mi wózek babeczka trzyma od ponad miesiąca bo miała sporo dziwnych akcji wysyłkowych itp, ciagle jesteśmy w kontakcie wiec ani ja ani ona sue nie martwimyMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
olKaczucha wrote:Hej dziewczyny )
Odebrałam wyniki badania moczu. Wyszły mi obecne ciała ketonowie w ilości 5 mg.. czy któraś może tak miała i orientuje sie co to może oznaczać?
Dodam że w tym badaniu glukoza nieobecna a wcześniejsze badanie na krzywa bylo ok.
Jeżeli robilas badanie z moczu porannego (no bo przeciez jakiego innego ) to poprostu zjadłaś za mało przed spaniem . Posiew nic nie da bo ketony to nie bakterie , albo grzyby. Zakwaszoną raczej nie jestes skoro w moczu nie było cukru. Organizm miał za mało energii do pracy wiec posłużył sie zapasami i ot stad ketony ja powinnam badac codziennie bo z cukrzyca ro tak cześciej moze byc. Zjedz pozniej posiłek i jeżeli mozesz oddaj znow mocz, albo kup sobie paski Ketodiastix nimi mozesz sprawdzać mocz kiedy tylko chcesz. Tam jest i glukoza i ketony. Nawet na laboratoriach na studiach ich używaliśmyMagdzia85F, olKaczucha, Monnn lubią tę wiadomość
-
No ja mam wanienkę i bedzie stała poprostu pod prysznicem, brodzika nie mam tylko taki spływowy, wiec za szybko jej tam nie wykąpie. Ja tez nie kupuje żadnych myjek i wkładów. Jak myć to wezme tetrowki i po sprawie zreszta dziecko az takie brudne nie bedzie no chyba, ze kupa wyjdzie pod sama pachę
Ja gąbki uzywam jak Ibishka. Do mycia uzywam teraz myjki , ale jak byłam na wakacjach e Grecji to kupiłam sobie zapas Rych prawdziwych no w Polsce to dziadostwo strasznie drogie.
Co do materaca to tez chce jakis piankowo kokosowy i zeby jednak troche grubości miał bo to tak jak my bysmy spały. Taki jakis srednio twardy musi buc. Chociaż cos gdzies kiedys obiło mi sie o uszy, zeby jakis materacu nie kupować byli wlasnie cos z pianki ale jakiej? Skleroza nie boli.
Magda super wyniki!Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewiec.zero wrote:No i po moim wozku miala trzymac do 17 i tak kazala przyjechac. Maz dzwoni a ona ze juz sprzedany wkurzylam sie! Maz mni e pociesza ze kupimy nowy ale i tak jestem zla za nieslownosc ehhh
powodzenia w takim razie w dalszym szukaniu, na pewno będzie lepszy niż tenKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnydziewiec.zero wrote:No i po moim wozku miala trzymac do 17 i tak kazala przyjechac. Maz dzwoni a ona ze juz sprzedany wkurzylam sie! Maz mni e pociesza ze kupimy nowy ale i tak jestem zla za nieslownosc ehhh
Grrr - co za pech!!!
Ale czekaj, czekaj - nowy?? Wózek nowy???
Ilona dziękuję -
Ilona dzięki za info:) jestem spokojniejszy.
Położna mówiła żeby też raczej nie decydować się na kokos bo jak dzidziuś to zasika np. Co może się zdarzyć to moze zaplesniec.
A z pianki wysokoelastycznej są chyba najlepsze .. i minimum 7 cm grubości musi miećIlona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Materace podobno najlepsze lateksowe i własnie z pianki wysokoelastycznej
Gąbki, myjki (takie siateczkowe) i zabawki gumowe do kąpieli z dziurkami to straszne siedlisko bakterii.
Najlepiej własnie pieluszką myć (bo ją łatwo wysuszyć i wygotować w razie czego).
Ja właśnie tą Ikeowską chcę kupić ze względu na to, że będziemy kąpać w pokoju Małego i żeby nie dźwigać tyle tej wanienki
A potem albo wymienimy na większą i będziemywkładć do wanny, albo własnie coś w stylu basenu dla dziecka do kąpieli kupimy Zajomi nam ostatnio o tym basenie opowiadali i nawet fajne to rozwiązanie jestgrzanewino, Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTęskniąca wrote:ibishka...ja kiedyś usłyszałam : " jak Bóg daje dziecko, to daje też i na dziecko..." i jakoś zawsze sie to sprawdza.
Pamietaj, ze każda żmija przemija...za 3 miesiace moze sie los odwrocic i jak dzidzia się urodzi, to bedzie wszystko jak trzeba.
Nie zadreczaj sie....pozwól sobie tylko na godz. smutku i nerwów dziennie...reszta ma byc spokojna
Sciskam mocno...bedzie dobrze !!!!
Ibishka też jestem takiego zdania, ułoży Wam się wszystkoMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIlona92 wrote:Co za babsko !! W gardle jej staną pieniadze za ten wózek.
Po obiedzie zjadłam prawie 3paski czekolady milki z orzechami i toffie az teraz siedzę i myśle bo co żarłam tyle słodkiego ?
Bo się chciało:-)
Ja dziś mało zjadłam i się czuję świetnie!
Emily a coś z Ikei jeszcze polecasz?
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Znajomi, których dziecię już chodzi polecają rozwiązania na zabezpieczenie kontaktów, rogów itp
Kumpela zadowolona z łóżeczka i materacyka z IKEA.
I na później krzesełko do karmienia też podobno się sprawdza
Ja na razie jeszcze nawet nie oglądałam tych dzieciowych rzeczy z IKEA
Łóżeczko i materac pewnie kupimy z allegro, ale poza tym to przy zakupie wanienki na pewno spojrzymy na pozostałe rzeczyMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja wybrałam łóżeczko, materacyk, wózek tez. Wanienka jest. W niedziele jadę na shopping ubraniowy bo w smaku z karta jest dodatkowe -10%. Dzis w cocodrillo widziałam kombinezon narciarski z 230 na 30... poprostu jak za darmo:)
Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jak ogólnie nie przepadam za ikeowskim asortymentem tak to krzesełko do karmienia jest naprawdę fajne i co ważne łatwe do utrzymania w czystości
Ależ Mała mnie dzisiaj kopie, cały brzuch mi tańczy teraz się bawiłyśmy, ja jej kuksańce a ona mi kopniaki i tak kilka razy a tatuś obserwował i się cieszyłTęskniąca, ibishka, Tusianka, grzanewino, Etoilka, aga_90, Ilona92, Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Hej dziewczyny widziala temat wanieniek my kupilismy te
Taka bialo zielona i stojaczek. Bo tutaj jest obowiazkowy po porodzie przez tydzien na 8h dziennie przychodzi pani zajmuje sie dzieckiem mna i posprzata ugotuje itd. I dla niej musi być wygodnie. Wysoki przewijak wanienka ze stojakiem itd.Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!!!
Dziewięć.zero teraz może kup przez internet. Bo i tak taniej niż te inne.
Ilona o to niezłe okazje. Ja jeszcze czekam. Ale w sumie mam jeszcze czas.
A ten kombinezon to wow promocja!!!
Pomarańczka moja też tak reaguje, a wczoraj jak glaskałam brzuch z jednej strony to się wypiłam, chyba do głaskania. Mąż aż się śmiał, że drugiego pieszczocha w domu będzie miał
Key wow fajnie będziesz mieć!!! Zazdroszczę.
A te wanienki super, co to za firma?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 08:28
pomarańczka_33, Tęskniąca lubią tę wiadomość