X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Narichunde uwazam, ze wystarczy. Będziesz miała czapeczkę, kocyk, a w aucie ja rozepniesz i tak.
    Mi dzis ciocia mówiła, ze w lutym ma byc wiosna haha
    ooo a ja słyszałam, że w lutym to ma być śnieg i mróz - zobaczymy która wersja się sprawdzi ;D

machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude, ja wlasnie pod katem wstawania z dzieckiem mysle, tym bardziej ze mi czasem juz teraz z moim wielkim balonem trudno z nizszych mebli :D

Ja mam nadzieje ze u mnie w kwietniu juz bedzie ladnie :) choc w zeszlym roku na skub pogoda nam psikusa sprawila ;) bylo brzydko i chlodno :( a ja sie pierwszych upalow spodziewalam naiwna :D

machirude lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wgl co do wit D, nawet jak byli to gorące lato 2 lata temu, miałam pozniej badana wit D i tak była na niskim poziomie. Za mali slonca u nas jest . Zreszta trzeba sue kapać w słońcu przez min 14-20 min i wystawić duze partie ciała . Zreszta od lat wit D jest suplementowaba. Tak jak i obligatoryjnie w Polsce sol jest jodowana.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oświećcie mnie prosze ;)

Body zakłada sie ze spodenkami, tak?
    Pajacyk - juz bez niczego ?
    a pajacyk i spioszki to to samo?
    w takim razie z czym zaklada sie kaftanik? ze spodenkami?

;)

Monnn, machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpioszki są bez rękawów więc kaftanik świetnie się nada właśnie do nich :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia na body możesz ubrać spodenki _tzw. Polspioszki lub leginsy i skarpetki, możesz też na body ubrać kaftanik i śpioszki, lub na body ubrać pajacyk.
    Śpioszki to są takie spodenki z szelkamido góry a pajacyk to nasz z rękawami całe takie ubranko :) ja próbuję od 2 tygodni Googlowac jak się powinno ubierać itp i jestem przerażona że nie będę wiedzieć co i jak, ale to ponoć przychodzi intuicyjnie :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dziewczyny, oświećcie mnie prosze ;)

Body zakłada sie ze spodenkami, tak?
    Pajacyk - juz bez niczego ?
    a pajacyk i spioszki to to samo?
    w takim razie z czym zaklada sie kaftanik? ze spodenkami?

;)

Jak ubierzesz tak bedzie :) nie ma sztywnych zasad moim zdaniem :)
    Ja planuje body a na to spiochy lub pajacyki zalezy od pogody. A czasem same pajacyki albo samo body :D
    Grunt zebys widziala ze ani marznie ani sie gotuje dziexko :)

Ilona92, Tęskniąca lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny,
    właśnie przegladam Nexta i nie wiem co i jak ....zeby pozniej sie nie okazalo ze mam same pajacyki ;p albo body i nie mam co to tego zalozyc...wiec teraz juz mi rozjasnilyscie troche ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z liczeniem ruchów dziecka? Że niby minimum 10 w ciągu godziny.. tyle że tyle to nalicze w kilka minut. Liczycie ruchy swoich maluchów? :)

Emily89, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z liczeniem ruchów dziecka? Że niby minimum 10 w ciągu godziny.. tyle że tyle to nalicze w kilka minut. Liczycie ruchy swoich maluchów? :)
    Ja teraz nie licze, po ktoryms tam tygodniu sie zaczyna liczyc ale z synem pamietam ze potrafilam w 15min nawet z 60 naliczyc hahaha ;) teraz Antek jest spokojniejszy, czasem sama go zaczepiam zeby sie ruszyl ;)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w szpitalu mówili mi, żeby liczyć po 28 tygodniu. Ma być minimum 6 ruchów na godzinę, jeśli nie ma, liczymy w kolejnej godzinie, jesli nadal nie ma wiecej niz 6 ruchow - jedziemy do szpitala. Mówili, żeby lizyć trzy razy dziennie po godzinie.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Teraz w szpitalu mówili mi, żeby liczyć po 28 tygodniu. Ma być minimum 6 ruchów na godzinę, jeśli nie ma, liczymy w kolejnej godzinie, jesli nadal nie ma wiecej niz 6 ruchow - jedziemy do szpitala. Mówili, żeby lizyć trzy razy dziennie po godzinie.
    U mnie mówiła dr że 10 ruchów na godzinę (w czasie aktywności dziecka). Jak ciężko wyczuć, to zjeść coś słodkiego i się położyć. Gdyby nadal nie było to wtedy najlepiej na ip. Pamiętajmy też że dziecko nie musi się ruszać przez cały dzień.

I tak od 28 tc się to robi :)

Chociaż ja się smieję, że mój Młody taki ruchliwy teraz że nie mam nawet potrzeby liczenia :)

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    działa, pisze się i nie zacina :) można zacząć nadrabianie, żeście nagadały ;)

Moja malucha coś ostatnio mniej ruchliwa, ale nie tak, że w ogóle. Nadal mam problemy z żołądkiem i zgagą. Nic nie pomaga, muszę się przemęczyć. Co do hemoroidów to wydaje mi się, że coś się tam niedobrego dzieje i zacznę brać coś profilaktycznie. Z zakupów dla Zuzi chcę jeszcze wziąć Espumisan w razie kolki.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kołki APrzybylska. Przerobiłam leki z siostra cioteczna, ktora rodziła na poczatku listopada. Morał taki, Na jej przypadku żaden polski lek nie pomógł... moj jej kupił Sab simplex i tak ciągnie na nim drugi miesiąc i kupują jeszcze takie rurki do gazu...

Inishka faktycznie w tamtym roku były dwa takie tygodnie z mega mrozami az nam filtr paliwa w jednym aucie zamarzł, drugi padł. Ale słońce tez byli ! Ja bym wolała zime niz płucne, tutaj na wiosnę było fatalnie :( tak beznadziejnego roku jak zeszły to nie widziałam jeszcze w zyciu :/
    Co do ruchów to tak jak Emily pisze. Najważniejsze liczyć po jedzeniu bo w ciagu śnią rożnie sie ruszamy wiec nie zawsze czuje ruchy, chociaż wczoraj czułam nawet na zakupach.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Co do kołki APrzybylska. Przerobiłam leki z siostra cioteczna, ktora rodziła na poczatku listopada. Morał taki, Na jej przypadku żaden polski lek nie pomógł... moj jej kupił Sab simplex i tak ciągnie na nim drugi miesiąc i kupują jeszcze takie rurki do gazu...

Radzio mojej siostry miewał raczej gazy niż kolki i po Espumisanie podawanym profilaktycznie było znacznie lepiej. Wiadomo, to chyba nawet Ty pisałaś, że dzieciaczki zweryfikują co im będzie najlepsze :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a ja nie liczę ruchów, ale szczerze, to Moja to się więcej przesuwa niż jakoś kopie.
    Leżę a tu nagle robi się taka góra na brzuchu. Wczoraj np. to mi wsadziła nogi pod żebra (chyba nogi) bo pod ręką było czuć pół ciałka, ale bolało pod żebrami. :P

Czasem coś kopnie mocniej - szczególnie, jak Mąż buzię przyłoży do brzucha i cos gada :D Albo jak głaszczę brzuch:)

Tęskniąca z tymi ciuchami też mam problem. Kaftaniki będą wygodne, bo przez głowę nie trzeba wkładać - a tego się najbardziej boję!!!

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam wyniki... na czczo 118, 1h po 201 2h po 144.... jak nic cukrzyca... :(

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    I mam wyniki... na czczo 118, 1h po 201 2h po 144.... jak nic cukrzyca... :(

Teraz do diabetologa. Sylwia będzie dobrze!!!

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zrobiłam pierwszy w życiu pomponik :)

6737d253da3c3953med.jpg

Magdzia85F, APrzybylska, Tęskniąca, pomarańczka_33, Tusianka, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• ibishka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    O a ja nie liczę ruchów, ale szczerze, to Moja to się więcej przesuwa niż jakoś kopie.
    Leżę a tu nagle robi się taka góra na brzuchu. Wczoraj np. to mi wsadziła nogi pod żebra (chyba nogi) bo pod ręką było czuć pół ciałka, ale bolało pod żebrami. :P

Czasem coś kopnie mocniej - szczególnie, jak Mąż buzię przyłoży do brzucha i cos gada :D Albo jak głaszczę brzuch:)

Tęskniąca z tymi ciuchami też mam problem. Kaftaniki będą wygodne, bo przez głowę nie trzeba wkładać - a tego się najbardziej boję!!!
    Madzia ja większość bodow itp wynajduje rozpinanych na kopertę żeby nie przekładać przez głowę :)

Jadę odebrać przesyłkę do kiosku z pierwszymi zamówionymi rzeczami :-)

Magdzia85F, Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ