X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Narichunde uwazam, ze wystarczy. Będziesz miała czapeczkę, kocyk, a w aucie ja rozepniesz i tak.
    Mi dzis ciocia mówiła, ze w lutym ma byc wiosna haha
    ooo a ja słyszałam, że w lutym to ma być śnieg i mróz - zobaczymy która wersja się sprawdzi ;D

machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude, ja wlasnie pod katem wstawania z dzieckiem mysle, tym bardziej ze mi czasem juz teraz z moim wielkim balonem trudno z nizszych mebli :D

Ja mam nadzieje ze u mnie w kwietniu juz bedzie ladnie :) choc w zeszlym roku na skub pogoda nam psikusa sprawila ;) bylo brzydko i chlodno :( a ja sie pierwszych upalow spodziewalam naiwna :D

machirude lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wgl co do wit D, nawet jak byli to gorące lato 2 lata temu, miałam pozniej badana wit D i tak była na niskim poziomie. Za mali slonca u nas jest . Zreszta trzeba sue kapać w słońcu przez min 14-20 min i wystawić duze partie ciała . Zreszta od lat wit D jest suplementowaba. Tak jak i obligatoryjnie w Polsce sol jest jodowana.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oświećcie mnie prosze ;)

Body zakłada sie ze spodenkami, tak?
    Pajacyk - juz bez niczego ?
    a pajacyk i spioszki to to samo?
    w takim razie z czym zaklada sie kaftanik? ze spodenkami?

;)

Monnn, machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpioszki są bez rękawów więc kaftanik świetnie się nada właśnie do nich :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia na body możesz ubrać spodenki _tzw. Polspioszki lub leginsy i skarpetki, możesz też na body ubrać kaftanik i śpioszki, lub na body ubrać pajacyk.
    Śpioszki to są takie spodenki z szelkamido góry a pajacyk to nasz z rękawami całe takie ubranko :) ja próbuję od 2 tygodni Googlowac jak się powinno ubierać itp i jestem przerażona że nie będę wiedzieć co i jak, ale to ponoć przychodzi intuicyjnie :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dziewczyny, oświećcie mnie prosze ;)

Body zakłada sie ze spodenkami, tak?
    Pajacyk - juz bez niczego ?
    a pajacyk i spioszki to to samo?
    w takim razie z czym zaklada sie kaftanik? ze spodenkami?

;)

Jak ubierzesz tak bedzie :) nie ma sztywnych zasad moim zdaniem :)
    Ja planuje body a na to spiochy lub pajacyki zalezy od pogody. A czasem same pajacyki albo samo body :D
    Grunt zebys widziala ze ani marznie ani sie gotuje dziexko :)

Ilona92, Tęskniąca lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny,
    właśnie przegladam Nexta i nie wiem co i jak ....zeby pozniej sie nie okazalo ze mam same pajacyki ;p albo body i nie mam co to tego zalozyc...wiec teraz juz mi rozjasnilyscie troche ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z liczeniem ruchów dziecka? Że niby minimum 10 w ciągu godziny.. tyle że tyle to nalicze w kilka minut. Liczycie ruchy swoich maluchów? :)

Emily89, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z liczeniem ruchów dziecka? Że niby minimum 10 w ciągu godziny.. tyle że tyle to nalicze w kilka minut. Liczycie ruchy swoich maluchów? :)
    Ja teraz nie licze, po ktoryms tam tygodniu sie zaczyna liczyc ale z synem pamietam ze potrafilam w 15min nawet z 60 naliczyc hahaha ;) teraz Antek jest spokojniejszy, czasem sama go zaczepiam zeby sie ruszyl ;)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w szpitalu mówili mi, żeby liczyć po 28 tygodniu. Ma być minimum 6 ruchów na godzinę, jeśli nie ma, liczymy w kolejnej godzinie, jesli nadal nie ma wiecej niz 6 ruchow - jedziemy do szpitala. Mówili, żeby lizyć trzy razy dziennie po godzinie.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Teraz w szpitalu mówili mi, żeby liczyć po 28 tygodniu. Ma być minimum 6 ruchów na godzinę, jeśli nie ma, liczymy w kolejnej godzinie, jesli nadal nie ma wiecej niz 6 ruchow - jedziemy do szpitala. Mówili, żeby lizyć trzy razy dziennie po godzinie.
    U mnie mówiła dr że 10 ruchów na godzinę (w czasie aktywności dziecka). Jak ciężko wyczuć, to zjeść coś słodkiego i się położyć. Gdyby nadal nie było to wtedy najlepiej na ip. Pamiętajmy też że dziecko nie musi się ruszać przez cały dzień.

I tak od 28 tc się to robi :)

Chociaż ja się smieję, że mój Młody taki ruchliwy teraz że nie mam nawet potrzeby liczenia :)

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    działa, pisze się i nie zacina :) można zacząć nadrabianie, żeście nagadały ;)

Moja malucha coś ostatnio mniej ruchliwa, ale nie tak, że w ogóle. Nadal mam problemy z żołądkiem i zgagą. Nic nie pomaga, muszę się przemęczyć. Co do hemoroidów to wydaje mi się, że coś się tam niedobrego dzieje i zacznę brać coś profilaktycznie. Z zakupów dla Zuzi chcę jeszcze wziąć Espumisan w razie kolki.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kołki APrzybylska. Przerobiłam leki z siostra cioteczna, ktora rodziła na poczatku listopada. Morał taki, Na jej przypadku żaden polski lek nie pomógł... moj jej kupił Sab simplex i tak ciągnie na nim drugi miesiąc i kupują jeszcze takie rurki do gazu...

Inishka faktycznie w tamtym roku były dwa takie tygodnie z mega mrozami az nam filtr paliwa w jednym aucie zamarzł, drugi padł. Ale słońce tez byli ! Ja bym wolała zime niz płucne, tutaj na wiosnę było fatalnie :( tak beznadziejnego roku jak zeszły to nie widziałam jeszcze w zyciu :/
    Co do ruchów to tak jak Emily pisze. Najważniejsze liczyć po jedzeniu bo w ciagu śnią rożnie sie ruszamy wiec nie zawsze czuje ruchy, chociaż wczoraj czułam nawet na zakupach.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Co do kołki APrzybylska. Przerobiłam leki z siostra cioteczna, ktora rodziła na poczatku listopada. Morał taki, Na jej przypadku żaden polski lek nie pomógł... moj jej kupił Sab simplex i tak ciągnie na nim drugi miesiąc i kupują jeszcze takie rurki do gazu...

Radzio mojej siostry miewał raczej gazy niż kolki i po Espumisanie podawanym profilaktycznie było znacznie lepiej. Wiadomo, to chyba nawet Ty pisałaś, że dzieciaczki zweryfikują co im będzie najlepsze :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a ja nie liczę ruchów, ale szczerze, to Moja to się więcej przesuwa niż jakoś kopie.
    Leżę a tu nagle robi się taka góra na brzuchu. Wczoraj np. to mi wsadziła nogi pod żebra (chyba nogi) bo pod ręką było czuć pół ciałka, ale bolało pod żebrami. :P

Czasem coś kopnie mocniej - szczególnie, jak Mąż buzię przyłoży do brzucha i cos gada :D Albo jak głaszczę brzuch:)

Tęskniąca z tymi ciuchami też mam problem. Kaftaniki będą wygodne, bo przez głowę nie trzeba wkładać - a tego się najbardziej boję!!!

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam wyniki... na czczo 118, 1h po 201 2h po 144.... jak nic cukrzyca... :(

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    I mam wyniki... na czczo 118, 1h po 201 2h po 144.... jak nic cukrzyca... :(

Teraz do diabetologa. Sylwia będzie dobrze!!!

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zrobiłam pierwszy w życiu pomponik :)

6737d253da3c3953med.jpg

Magdzia85F, APrzybylska, Tęskniąca, pomarańczka_33, Tusianka, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• ibishka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    O a ja nie liczę ruchów, ale szczerze, to Moja to się więcej przesuwa niż jakoś kopie.
    Leżę a tu nagle robi się taka góra na brzuchu. Wczoraj np. to mi wsadziła nogi pod żebra (chyba nogi) bo pod ręką było czuć pół ciałka, ale bolało pod żebrami. :P

Czasem coś kopnie mocniej - szczególnie, jak Mąż buzię przyłoży do brzucha i cos gada :D Albo jak głaszczę brzuch:)

Tęskniąca z tymi ciuchami też mam problem. Kaftaniki będą wygodne, bo przez głowę nie trzeba wkładać - a tego się najbardziej boję!!!
    Madzia ja większość bodow itp wynajduje rozpinanych na kopertę żeby nie przekładać przez głowę :)

Jadę odebrać przesyłkę do kiosku z pierwszymi zamówionymi rzeczami :-)

Magdzia85F, Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ