X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    APrzybylska na gemini pieluszki maja 175g gęstości.
    Ooo szuflada już z rzeczami!

Pomarańczka tak, Piastów, więc prawie Warszawa. Przynajmniej smog taki sam :-/
    To jakby co, to jakoś się gdzieś doturlam.

A jutro dzwonię do starynkiewicza zapytać o szkołę rodzenia. Bo jest od 18:45 i Mąż będzie mógł być.
    Z rzeczami już są 3 szuflady :)

Madzia tetrowe z 175g gęstości? Możesz mi podrzucić link, bom ślepa ;)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flanele maja 175g ;)

APrzybylska lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu coś namieszałam? ;-(

Na tel siedzę i dopiero na kompie sprawdzę.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomaranczka ja pod Płockiem mieszkań, Warszawę zaliczam raz na 2/3 tyg. Wczesniej mieszkałam ram jakies 3 lata, małopolska i powrót :D
    Magda to kolezanka ciebie moja zabierze i bedzie git :)
    O wlasnie szkoła rodzenia ...

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się Madzia ;) mój ciążowy mózg wciąż wymyśla nowe słowa i wyrzuca te poprawne.

Zamówiłam dziś Pampersy dla siostry 174 sztuki z kodem rabatowym za 100,99zł :) wzięłam też dla siebie paczkę 76 sztuk rozmiaru 2. Darmowa wysyłka i za całość wyszło 136zł

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.aptekagemini.pl/weber-pielucha-flanelowa-kolorowa-115g-m2-70x80cm-1-sztuka.html

są ale kolorowe ;)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Pomaranczka ja pod Płockiem mieszkań, Warszawę zaliczam raz na 2/3 tyg. Wczesniej mieszkałam ram jakies 3 lata, małopolska i powrót :D
    Magda to kolezanka ciebie moja zabierze i bedzie git :)
    O wlasnie szkoła rodzenia ...
    no to ja pokręciłam bo ja Ciebie z górami kojarzyłam ;D
    a w Płocku to się zakochałam jak tam 3 lata studiowałam <3
    to faktycznie mamy blisko :D

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5154f579a2f0d70amed.jpg
    7e6e8327f5a84295med.jpg
    Wanienka idealnie wchodzi w brodzik :) a leżaczek jest testowany przez starszaka ;) opinia pozytywna hihi

pomarańczka_33, APrzybylska, ibishka, Tusianka, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto i obiecane zdjęcia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9764ee898a1f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d0e68a86d4b.jpg

Az się sama zdziwiłam ile tego jest :)
    Zamówione mam jeszcze : rożek, płyn dzidziuś do płukania, Natłuszczający płyn do kąpieli i krem do pielęgnacji z ziaji i 2 op. Pieluch 1 z dady :) tzn nie tyle zamówione co siostra mi w Krakowie ma kupić i jak będzie jechac w odwiedziny to przywiezie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:01

pomarańczka_33, dziewiec.zero, APrzybylska, Tusianka, Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewięć.zero - pasuje super ale współczuję Twojemu kręgosłupowi ;) leżaczek super :D

Ibishka, wow! duuużo tego ;)

ibishka lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia wanienka jak ulał :) Ale faktycznie Twój kręgosłup nie będzie zadowolony :/

Iza zobaczysz, że to dopiero początek, ale faktycznie sporo :D

ibishka lubi tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzisiaj moj mały kopie powyzej pepka :D

xk81pfk.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tera moja kolej na lezenie i narzeknie...
    cos mi dzisiaj brzuch twardnieje mocno od dwoch godzin, ale nie bolesnie na szczescie wiec nie wpadam w panike. A zaczelo sie ze zle stanelam i jakos dziwnie skrecilam tulow. I teraz sie martwie czy nic se nie zrobilam. Polozylam sie i zobaczymy jak sie bedzie sytuacja rozwijac

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Tera moja kolej na lezenie i narzeknie...
    cos mi dzisiaj brzuch twardnieje mocno od dwoch godzin, ale nie bolesnie na szczescie wiec nie wpadam w panike. A zaczelo sie ze zle stanelam i jakos dziwnie skrecilam tulow. I teraz sie martwie czy nic se nie zrobilam. Polozylam sie i zobaczymy jak sie bedzie sytuacja rozwijac
    Sandra poleż, odpocznij i oby było lepiej :)

BP 02 lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzesz magnez? Bo już mi się myli która co bierze :)
    Odpoczywaj i zobaczysz że jutro będzie lepiej. Może to kwestia większej aktywności lub tego może naciagnelas mięśnie brzucha przy tym i to taka reakcja teraz.
    Mi ustąpiły te twardnienie co miałam ostatnio jak magnez zaczęłam brać znow

BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

ja kiepsko czuję się jakoś od wczoraj, byliśmy u mojego brata w odwiedziny 100 km od domu i jakoś tak mnie brzuch boli od wczoraj ., słabo mi jakoś, w pracy było mi tak ciężko ale tylko jeszcze 14 dni roboczych przede mną teoretycznie, już nie mogę się doczekać, mam powoli dość,

Ja czasem liczę ruchy ale mój malec aktywny dopóki nie dotknie ktoś brzucha, nie uwierzyłybyście on przestaje się ruszać autentycznie jakby czuł.

Powiecie że jestem niemądra ale zaklepałam dwa terminy w knajpie na chrzciny na 2 i 3 czerwca, u nas w parafii chrzczą w pierwszą sobotę miesiąca o 18, później knajpa i do domu jakoś dziwne to dla mnie, ale można tez w niedzielę po mszy chrzest, mój proboszcz jest dziwny jakiś, knajpę zaklepąlm tak wcześnie bo u nas jest z tym kiepsko coś bliżej domu i dobrego to trudno, a mam sprawdzona bo brałam catering na komunię i było super, teraz wole z małym dzieckiem na gotowe.bo w jednej nie było terminów już a w drugiej jest jeszcze musimy z księdzem pogadać i będzie ok

wczoraj przed wyjazdem mały tak mnie kopał w szyjkę że musiałam się położyć a wstałam przed chwilą,biorę no spę i magnez myślę że będzie ok, dzisiaj ogólnie mam dzień na nieleżenie, nie mogę się ułożyć na łóżku.

Dziewięć zero super ta wanienka i synek też, fajnie będzie dwóch chłopaków u Ciebie tak jak u mnie:)

APrzybylska super ta szuflada, ja to przy Was wymiękam z tymi zakupami.

Madzia przesłodki brzuszek taki gładziutki, bardzo dobrą masz sylwetkę, pewnie Ci w cycki idzie ;)

Ilona i Pomarańczka też używam tego kremu z Pharmaceris M Foliacti uważam ze jest super, chociaż mam po poprzedniej ciąży sporo rozstępów, teraz ma jeden nad pępkiem albo mi się wydaje.

Ibiska imponująca ilość, ale wszystko lepiej mieć pod dostatkiem żeby nie musieć później latać.

Odnośnie fotela to marzy mi się taki, ale trochę drogi, zastanawiam się.

http://allegro.pl/fotel-uszak-pikowany-duzy-wybor-tkanin-styl-i6770464369.html?reco_id=a4bcd43a-f4ac-11e7-8df2-ecf4bbd615e0&ars_rule_id=201

ogólnie chłonę teraz ser biały jogurty i sam nabiał, takie mam ciągoty teraz.
    Miłego wieczorku gaduły :)

dziewiec.zero, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w pracy kleknęłam na kolana bo chciałam coś wyciągnąć spod maszyny i położyłam się całym ciężarem na brzuchu na krześle bo zapomniałam że go mam ;)

BP polecam Magne B6, biorę go dużo jak jest kiepsko to biorę nospę, odpoczynek robi swoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 21:03

BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore biore magnez, az 1000 mg z polecenia lekarki bo mialam zanizony poziom przy mojej anemii- specjalny zwie sie magnerot :)
    Dzieki za dobre slowa, leze sobie juz godzinke i chyba troche juz lepiej :)
    Agi, ja mysle ze przewidujaca raczej jestes :) ja tez owoli sie nad chrzcinami zastanawiam bo do mnie to beda daleko mieli wiec trzeba wczesniej dac znac i sobie nysle tak fajna restauracje z tarasem ogarnac. Jako ze w lipcu bym chciala to moze byc przyjemnie :)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiii, Ty to himenka normalnie jesteś, że jeszcze pracujesz.. ale dobrze, że już nie długo i odpoczniesz :)
    a co do chrzcin, to jak planujesz w knajpce to lepiej wcześniej zaklepać termin, więc to nic dziwnego ;)
    u nas chrzciny będą połączone z naszą rocznicą ślubu, 13 maja :D i akurat w naszej parafii chrzty są w drugą i czwartą niedzielę więc wszystko idealnie pasuje :D tylko ja to w domu będę obiad robić, Mama przyjedzie wcześniej to pomoże w kuchni i damy radę :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP, oby Ci szybko przeszło! ja to się nie znam na takich objawach i nie wiem co pomaga, ale odpoczynek na pewno dobrze robi :)

BP 02 lubi tę wiadomość

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ