X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee dziewczyny ja juz obcykane mam bede kapac tak jak malego na kleczkach ;) co najwyzej na samym poczatku gdy ciezko bedzie mi dzwigac postawie wanienke obok na pralce i bede miec na swojej wysokosci :) obmyslilam to :D

Bp polez poodpoczywaj to jest teraz czasna slodkie nic nie robienie ;)

Kurcze ja nad chrzcinami nawet nie myslalam haha... ogarne jak sie urodzi ;) :p

U nas juz -6 i to na 3pietrze ciekawe ile przy ziemi jest brrr

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam praktycznie całą rodzinę przyjeżdżających więc muszę to jakoś ogarnąć,mama tylko na miejscu, reszta cała Polska, ale na szczęście około 15 do 18 osób tylko więc luz, w domu miałam komunię i było super, pomagała mi moja niania przyszła, było świetnie, ale z małym dzieckiem to się obawiam trochę,bo jednak roboty było sporo.

Też myślałam że szybko ale mieliśmy teraz księdza 6 stycznia i stwierdziliśmy że nie ma na co czekać, na marginesie to moja siostra nie ma jeszcze bierzmowania a ma być chrzesna

Przed chwilą głaskal mój synek kota i nie uwierzcie kot ma kleszcza na szyi, on jest wychodzący na dwór i ma długą sierść i łatwo kleszcze łapie, no ale żeby w styczniu, mrozu przybywaj te cholery zabić ;)

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to i tak sporo osób, u nas z nami będzie 9 ;)

a co do kleszczy to nawet jak spadnie śnieg to cholery mogą być aktywne, niestety zwierzaki przed kleszczami trzeba chronić okrągły rok... a nasz pies przestał chcieć zjadać tabletki i teraz co miesiąc musimy mu krople zapuszczać

dziewiec.zero, a no to w takim razie wszystko jasne, plan obmyślony od A do Z :)
    u nas też dzisiaj chłodniej było, termometr zewnętrzny kupiłam jeszcze przed świętami ale ciągle nie pamiętam żeby go zamontować :P

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii ja planuję chrzest Małego we wrześniu a już pytałam w hotelowej restauracji obok nas, czy sa wolne terminy na wrzesień i kiedy mamy przyjść rezerwować :)
    Więc nic dziwnego, że masz już rezerwację, jak chcesz chrzcić w czerwcu :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju.. rzeczywiście Gaduły z Was :d
    Na szkole rodzenia dziś kąpalismy i przewijaliśmy lalki xD
    Z najnowszych doniesień medycyny: octenisept podobno opoźnia gojenie się pępka, a tez byłam go pewna :/ podobno najlepiej jedynie osuszać kikutka. I z tego co położna mówiła to wieeeeelu kosmetyków kupować nie trzeba, pocieszyło mnie to trochę :)
    A po zajęciach napadłam na pepco, dokupiłam znowu super ciuszków, moja szuflada też juz pełna :D z tym że mam takie bardziej "modowe" rzeczy dla Synka niż to co będzie rzeczywiście potrzebne na początku :d
    I dotrwałam ostatnią sztukę w H&M zimowego płaszcza, za zatrważającą cenę 85zł, przeceniony z 279 :D całe szczęście bo juz się ledwo dopinałam w swój :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie sie patrzy na wasze wyprawki. Ja to jestem w czarnej du... :-)

monroe, Agiii37 lubią tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuje zrobić chrzciny w domu :) ale trochę się boję bo licząc rodzeństwo, rodziców, chrzestnego i babcie to wychodzi z nami 16 dorosłych i 5 dzieci w przedziale wieku 1.5 do 8..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dostałam od babci pieluszki tetrowe z pepco i sa dobrej jakości grube nawet :) i do tego niektóre ladne kolorowe ;)

Co do chrzcin chciałam robic maj czerwiec ale na kilka osób tylko to sie cos znajdzie jak juz maly będzie na swoecie

Dzien dobry ;)

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :) u nas chrzciny to tylko w lokalu bo samego rodzenstwa z rodzinami dzieciaki tez juz przedzial 11-15 lat i dziadkowie to 36 osob ;)

Melduje ze u nas -9 na termometrze. Brrrr czyzby zima sie namyslila?

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba chrzciny zrobimy w Wadowicach. Moja rodzina jest mała (rodzice i brat), a znowu mąż ma dużą rodzinę. Ślub robiliśmy tutaj, gdzie mieszkamy i część osób starszych nie przyjechała, bo dla nich za duża odległość. W ogóle ma dużą rodzinę, więc łatwiej będzie przyjechać kilku osobom z mojej strony tam. Myśleliśmy o lipcu, musimy się tylko dowiedzieć kiedy w ich parafii są chrzczone dzieci i będziemy też już pomału coś myśleć :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    no to ja pokręciłam bo ja Ciebie z górami kojarzyłam ;D
    a w Płocku to się zakochałam jak tam 3 lata studiowałam <3
    to faktycznie mamy blisko :D

Ej. Ja też tam studiowałam. Zaraz wyjdzie że się znamy!

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to też z chcrztem będzie niezłe kombinowanie. Rodzina z mojej strony ma 200 km. Wolałabym chrzest robić w sobotę, ale śluby, więc szans brak. Mieszkanie mamy za małe na takie imprezy. Zastanawiam się czy nie zrobić chrztu z rodzicami chrzestnymi i tyle.

• key_b Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po weselu ma które zaprosilismy 140 osob, a przyszlo ok 60 i polowa nawet noe raczyla dawac odpowoedzi, jak dzwonilismy to potwoerdzali, a kono2ec koncow dzien przed weselem sie wykrecili. Do cirzciny tylko rodzoce,nasze babcie, rodzeństwo ktore nedzie chrzestnymi i koniec ;) 13-14 osob. To nawet nie trzeba całej sali, tylko gdzies większy stolik sie zaklepie

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, zależy wszystko od księdza, czy ugodowy. Mój wujek nie robi nigdy problemów, jak ktoś chce chrzest w inny dzień niż niedziela, tak samo jak z tym że rodzice ślubu nie mają. Ale wiem, że to nie jest takie normalne dla wszystkich księży.

Chcieliśmy żeby chrzestną była kuzyna męża, ale gdybyśmy robili chrzciny u nas, to nie wiem czy zgodziłaby się jechać taki kawał (ponad 400km) z trójką dzieci. A tak to chociaż ten problem nam odpadnie :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    ja mam znajomego księdza, co prawda nie z mojej parafii, ale mi to odpowiada. I chyba zaprosze tylko chrzestnych i najblizsza rodzinę, czyli ok. 8 max 10 osob na obiad do restauracji , pozniej tort i tyle. Z tym tez musze sie pospieszyc, bo ten znajomy ksiadz zmienia w czerwcu parafię i jedzie na Mazury niestety, wiec czasu mało.

Ja dzis podejmuje wyzwanie i udaje sie wlasnie na angielski - ciekawe czy wysiedze godzine ;)

BP 02, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy mają brzuchy,
    mam i ja :-)
    Zaczynamy 25t:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77d8c0696c30.jpg

dziewiec.zero, BP 02, Magdzia85F, APrzybylska, pomarańczka_33, Tęskniąca, Ilona92, key_b, aga_90, Tusianka, Monnn, Etoilka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bede robic maly- rodzice, rodzenstwo i chrzestni. Ale i tak w lokalu, bo w donu by tloczno bylo, no i wygodniej isc na gotowe ;) tym bardziej jak rozne diety ludzie maja :) ja mam w domu wegetarian i wyznawcow miesa ( ze bez miesa sie nie liczy) ;) tak wiec po prostu kazdy sobie cos tam sam wybierze a ja sie nie bede musiala zastanawiac :)

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    Po weselu ma które zaprosilismy 140 osob, a przyszlo ok 60 i polowa nawet noe raczyla dawac odpowoedzi, jak dzwonilismy to potwoerdzali, a kono2ec koncow dzien przed weselem sie wykrecili.
    Co za ludzie! Ja rozumiem ze cos sie moze stac ( mi tez w ostatniej chwili ktos wypadl z powodu choroby), ale na ostatni dzien tak o???!
    Nie dziwie sie ze juz ich nie zapraszasz!

dxomclb10296nsxe.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, to by dopiero było śmiesznie ;) ale raczej nie bo ja na studia poszłam dwa lata za późno ;) no i studiowałam na pwsz a Ty pewnie politechnika?

Ja na chrzciny bym prosiła tylko dziadków Małej i chrzestną ale że łączymy to z rocznicą to jeszcze dochodzi rodzeństwo i wczoraj źle policzyłam bo z nami to będzie 11 osób ;)

Key_b, no to ładnie Was potraktowali Wasi goście... W takiej sytuacji ja też bym już ich olała

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka ja rok później. A mieszkałaś w akademiku?
    No ja na polibudzie.

U nas byłoby 10+3 dzieci. No i my. Czyli sporo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 10:21

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ