Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEe dziewczyny ja juz obcykane mam bede kapac tak jak malego na kleczkach co najwyzej na samym poczatku gdy ciezko bedzie mi dzwigac postawie wanienke obok na pralce i bede miec na swojej wysokosci obmyslilam to
Bp polez poodpoczywaj to jest teraz czasna slodkie nic nie robienie
Kurcze ja nad chrzcinami nawet nie myslalam haha... ogarne jak sie urodzi :p
U nas juz -6 i to na 3pietrze ciekawe ile przy ziemi jest brrrIlona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam praktycznie całą rodzinę przyjeżdżających więc muszę to jakoś ogarnąć,mama tylko na miejscu, reszta cała Polska, ale na szczęście około 15 do 18 osób tylko więc luz, w domu miałam komunię i było super, pomagała mi moja niania przyszła, było świetnie, ale z małym dzieckiem to się obawiam trochę,bo jednak roboty było sporo.
Też myślałam że szybko ale mieliśmy teraz księdza 6 stycznia i stwierdziliśmy że nie ma na co czekać, na marginesie to moja siostra nie ma jeszcze bierzmowania a ma być chrzesna
Przed chwilą głaskal mój synek kota i nie uwierzcie kot ma kleszcza na szyi, on jest wychodzący na dwór i ma długą sierść i łatwo kleszcze łapie, no ale żeby w styczniu, mrozu przybywaj te cholery zabićIlona92 lubi tę wiadomość
-
no to i tak sporo osób, u nas z nami będzie 9
a co do kleszczy to nawet jak spadnie śnieg to cholery mogą być aktywne, niestety zwierzaki przed kleszczami trzeba chronić okrągły rok... a nasz pies przestał chcieć zjadać tabletki i teraz co miesiąc musimy mu krople zapuszczać
dziewiec.zero, a no to w takim razie wszystko jasne, plan obmyślony od A do Z
u nas też dzisiaj chłodniej było, termometr zewnętrzny kupiłam jeszcze przed świętami ale ciągle nie pamiętam żeby go zamontowaćKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Jeju.. rzeczywiście Gaduły z Was :d
Na szkole rodzenia dziś kąpalismy i przewijaliśmy lalki xD
Z najnowszych doniesień medycyny: octenisept podobno opoźnia gojenie się pępka, a tez byłam go pewna podobno najlepiej jedynie osuszać kikutka. I z tego co położna mówiła to wieeeeelu kosmetyków kupować nie trzeba, pocieszyło mnie to trochę
A po zajęciach napadłam na pepco, dokupiłam znowu super ciuszków, moja szuflada też juz pełna z tym że mam takie bardziej "modowe" rzeczy dla Synka niż to co będzie rzeczywiście potrzebne na początku :d
I dotrwałam ostatnią sztukę w H&M zimowego płaszcza, za zatrważającą cenę 85zł, przeceniony z 279 całe szczęście bo juz się ledwo dopinałam w swójMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja dostałam od babci pieluszki tetrowe z pepco i sa dobrej jakości grube nawet i do tego niektóre ladne kolorowe
Co do chrzcin chciałam robic maj czerwiec ale na kilka osób tylko to sie cos znajdzie jak juz maly będzie na swoecie
Dzien dobry -
nick nieaktualny
-
My chyba chrzciny zrobimy w Wadowicach. Moja rodzina jest mała (rodzice i brat), a znowu mąż ma dużą rodzinę. Ślub robiliśmy tutaj, gdzie mieszkamy i część osób starszych nie przyjechała, bo dla nich za duża odległość. W ogóle ma dużą rodzinę, więc łatwiej będzie przyjechać kilku osobom z mojej strony tam. Myśleliśmy o lipcu, musimy się tylko dowiedzieć kiedy w ich parafii są chrzczone dzieci i będziemy też już pomału coś myśleć
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualnypomarańczka_33 wrote:no to ja pokręciłam bo ja Ciebie z górami kojarzyłam
a w Płocku to się zakochałam jak tam 3 lata studiowałam
to faktycznie mamy blisko
Ej. Ja też tam studiowałam. Zaraz wyjdzie że się znamy!pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas to też z chcrztem będzie niezłe kombinowanie. Rodzina z mojej strony ma 200 km. Wolałabym chrzest robić w sobotę, ale śluby, więc szans brak. Mieszkanie mamy za małe na takie imprezy. Zastanawiam się czy nie zrobić chrztu z rodzicami chrzestnymi i tyle.
-
Po weselu ma które zaprosilismy 140 osob, a przyszlo ok 60 i polowa nawet noe raczyla dawac odpowoedzi, jak dzwonilismy to potwoerdzali, a kono2ec koncow dzien przed weselem sie wykrecili. Do cirzciny tylko rodzoce,nasze babcie, rodzeństwo ktore nedzie chrzestnymi i koniec 13-14 osob. To nawet nie trzeba całej sali, tylko gdzies większy stolik sie zaklepie
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Magda, zależy wszystko od księdza, czy ugodowy. Mój wujek nie robi nigdy problemów, jak ktoś chce chrzest w inny dzień niż niedziela, tak samo jak z tym że rodzice ślubu nie mają. Ale wiem, że to nie jest takie normalne dla wszystkich księży.
Chcieliśmy żeby chrzestną była kuzyna męża, ale gdybyśmy robili chrzciny u nas, to nie wiem czy zgodziłaby się jechać taki kawał (ponad 400km) z trójką dzieci. A tak to chociaż ten problem nam odpadnieIlona92 lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Dzień dobry,
ja mam znajomego księdza, co prawda nie z mojej parafii, ale mi to odpowiada. I chyba zaprosze tylko chrzestnych i najblizsza rodzinę, czyli ok. 8 max 10 osob na obiad do restauracji , pozniej tort i tyle. Z tym tez musze sie pospieszyc, bo ten znajomy ksiadz zmienia w czerwcu parafię i jedzie na Mazury niestety, wiec czasu mało.
Ja dzis podejmuje wyzwanie i udaje sie wlasnie na angielski - ciekawe czy wysiedze godzineBP 02, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Ja tez bede robic maly- rodzice, rodzenstwo i chrzestni. Ale i tak w lokalu, bo w donu by tloczno bylo, no i wygodniej isc na gotowe tym bardziej jak rozne diety ludzie maja ja mam w domu wegetarian i wyznawcow miesa ( ze bez miesa sie nie liczy) tak wiec po prostu kazdy sobie cos tam sam wybierze a ja sie nie bede musiala zastanawiac
-
key_b wrote:Po weselu ma które zaprosilismy 140 osob, a przyszlo ok 60 i polowa nawet noe raczyla dawac odpowoedzi, jak dzwonilismy to potwoerdzali, a kono2ec koncow dzien przed weselem sie wykrecili.
Nie dziwie sie ze juz ich nie zapraszasz!
-
Magdzia, to by dopiero było śmiesznie ale raczej nie bo ja na studia poszłam dwa lata za późno no i studiowałam na pwsz a Ty pewnie politechnika?
Ja na chrzciny bym prosiła tylko dziadków Małej i chrzestną ale że łączymy to z rocznicą to jeszcze dochodzi rodzeństwo i wczoraj źle policzyłam bo z nami to będzie 11 osób
Key_b, no to ładnie Was potraktowali Wasi goście... W takiej sytuacji ja też bym już ich olałaKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualny