Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja właśnie pożegnałam siostrę i jej synka wpadli do mnie niezapowiedziani, ale mogłam młodego wykorzystać do testów wózka i fotelika
Też zastanawiam się jaka będzie pogoda w kwietniu. Na święta raczej nie planuję nic szykować, bo liczę na inne zajęcie. Gorzej, że ja nie mogę się zdecydować jak wystroić mała, nie tylko jak ciepło powinna być ubrana (to oczywiście żart, ale chcę żeby była śliczna, słodka i różowa).ibishka lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
APrzybylska wrote:A ja właśnie pożegnałam siostrę i jej synka wpadli do mnie niezapowiedziani, ale mogłam młodego wykorzystać do testów wózka i fotelika
Też zastanawiam się jaka będzie pogoda w kwietniu. Na święta raczej nie planuję nic szykować, bo liczę na inne zajęcie. Gorzej, że ja nie mogę się zdecydować jak wystroić mała, nie tylko jak ciepło powinna być ubrana (to oczywiście żart, ale chcę żeby była śliczna, słodka i różowa).APrzybylska, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość
-
ibishka wrote:I będzie śliczna i zobaczysz że w co byś ją nie ubrała to i tak będziecie się nad nią rozplywac
Tusianka lubi tę wiadomość
Siwulec wrote:Dzień dobry wszystkim
przepraszam że się tutaj tak wtrącam, ale szukam lekarza do prowadzenia ciąży w Poznaniu - są tutaj jakieś poznanianki i mogą kogoś polecić ? -
ibishka wrote:Normalnie zaraz się chyba wściekne, od kilku dni tak mnie swędzi skóra na brzuchu ze idzie zwariować, a smaruje się dwa razy dziennie! Też tak macie?
Swędzi i świeci się, a na piersiach się łuszczy też nic nie pomaga. Zamówiłam sobie Palmersa, zobaczymy co to warte.
A Ty czym się ratujesz?14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
BP 02 wrote:Ja tez probuje ogarnac jak z tymi adapterami jest. Ale uznalismy jak cos to najwyzej fotelik bedzie na stale w samoxhodzie i najwyzej jak sie nie da nie bedziemy na stelazu wozic.
Dla mnie osobiscie tez wazne jest aby fotelik byl super bezpieczny, bo wiem ze bede duzo i w dlugie trasy jezdzic. Mysle ze inaczej jak ktos tyle co do sklepu obok, gdzie sie jezdzi po miescie max50 km na godzine.
Nie ma co sie dac zwariowac
Tak sobie jeszcze mysle a propos tych crash testow, ze ja nie widzialam zadnego ktory wlacza polskie marki. Pewno tez dlatego ze skupiaki sie tylko na tych najbardziej znanych na swoim rynku niemieckim czy austriackim. Wie ktos czy jakis jest robiony w Polsce i obejmujacy nasze rodzine? Mysle ze to by bylo duzo bardziej wiarygodne sprawdzenie
Taki ładny post napisałam, a on się nie dodał wypowiem się tylko o testach ADAC - żeby fotelik wziął w nim udział musi być dostępny na niemieckim rynku i jeszcze jak to mówią specjaliści fotelikowi - musi spełniać warunki "żeby Helmut i Helga chcieli go kupić"
Znam jedną polską firmę, która zrobiła sobie prywatnie testy w ADACu, żeby wiedzieć czy ich fotele są bezpieczne. Według specjalistów z 8gwiazdek, przeszedł bardzo dobrze te testy. Potwierdzać to może homologacja i-Size, którą tez niełatwo zdobyć.
Jest to firma Avionaut. Sami bierzemy pod uwagę ten fotelik od nich (ma bazę isofix, waży tylko 2,5 kg, ma ochronę boczną i ponoć super wkładkę dopasowaną do noworodzia), jeżeli będzie pasował do naszych aut.
Minus tego, że następny fotelik mają przodem, chociaż my i tak celujemy w fotelik z przedziału 9-25 kg.
-
APrzybylska wrote:
Swędzi i świeci się, a na piersiach się łuszczy też nic nie pomaga. Zamówiłam sobie Palmersa, zobaczymy co to warte.
A Ty czym się ratujesz?
Chociaż ostatnio zauważam że hcchyba ogólnie mi się skóra przesuszac zaczęła bo swędza mnie i łydki i przedramiona.
Mezu dogryza że trzeba się myć to nie będzie swędzialo i gadaj tu z nimWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 16:37
Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
Ja olejek z Palmersa polecam, używam tylko na noc (rano wolę balsamy) i jak na razie jest ok - nic mnie nie swędzi.
Jeśli rozglądacie się za koszulami/szlafrokiem do szpitala, to polecam dolce sonno. Dostałam dziś przesyłkę i jak na tę cenę, na jakość nie ma co narzekać. Ja jestem zadowolonaibishka, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Ibishka, mnie tez lydki zaczely swedziec i sie zastanawiam czy nie puchna albo co... brzuch troche tez, ale chyba da sie zniesc... ja sie smaruje ziaja mamma i jeszcze ziaja balsamem oliwkowym- dodam ze poki co ( odpukac) rozstepow nie ma a juz 30 cm wiecej w talii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 16:47
-
Stosując Mustelle nic mnie nie swędzi, póki co.
Dziś musiałam kupić sobie kolejny stanik , to już 4 rozmiar..a coś mi się wydaje, że to nie koniec
Dziś Mała się prawie nie wierci....trochę się martwie, ale może po prostu ma gorszy dzień, w końcu to kobitka liczę, na to, że jutro juz wszystko wróci do normy Może dlatego, że ja miałam lepszy dzień - umyłam podłogę i pozałatwiałam trochę spraw..więc jak na mnie-teraz- to prawie jak 2-godzinny trening na siłowni
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Stosując Mustelle nic mnie nie swędzi, póki co.
Dziś musiałam kupić sobie kolejny stanik , to już 4 rozmiar..a coś mi się wydaje, że to nie koniec
Dziś Mała się prawie nie wierci....trochę się martwie, ale może po prostu ma gorszy dzień, w końcu to kobitka liczę, na to, że jutro juz wszystko wróci do normy Może dlatego, że ja miałam lepszy dzień - umyłam podłogę i pozałatwiałam trochę spraw..więc jak na mnie-teraz- to prawie jak 2-godzinny trening na siłowni
też tak miałam 2 dni temu, aż się trochę zaczęłam martwić, bo czułam ruchy, ale bardzo delikatne i tylko kilka, ale widocznie synek miał gorszy dzień bo wieczorem, jak się położyłam to nadrobił konkretnie a dziś szaleje cały dzień! -
Mnie tez swędzi brzuch, jak zaczne to nie moge przestać. Wydaje mi sie, ze to od nadciągającej sie skory jakby nie patrzeć musi sie dobrze nawyginać zeby pomieścić tego arbuza
Co do ubranek, mam i gruby pajac i kombinezon także bez różnicy jaka bedzie pogoda, ale i tak myśle, ze na pierwsze wyjście sam pajac i kocyk mkze byc mały, zeby nie przewiało, a pozniej bedzie lżej. W tamtym roku od kwietnia do końca maja było zimno i "przymrozki" do -8.
Mi sie wydaje, ze w tych testach biorą udział marki zachodnie , a większość uwaza, ze zachod jest taki dobry i większość rzeczy na lepszych. Wypromowali sobie marki i tak to juz jest. Czytac, czytac i wybrać to co Nam wydaje siw dobre/ -
BP 02 wrote:Emily, tak wlasnie myslalam, sadze w takim tazie ze te testy sa nie do konca opiniodawczo miarodajne w stosunku do polskich produktow
Warto patrzeć czy fotelik ma nową homologację (tą i-Size) a nie starą (ece czy jakoś tak).
Ale mało jest fotelików polskich takich stricte fotelików, a nie nosidełek.
A przynajmniej ja słyszałam tylko o avionaut.
-
Ja stosuję pharmaceris m i sobie go chwale, ładnie nawilża skórę. Mam też palmersa i właściwie nie mogę się do niego doczepić, gdyby nie ten zapach, niby nie jest zły, ale trochę mi przekadza. I mój hit olejek ze słodkich migdałów, nie ma nic lepszego. Później zamierzam tez nim robić masaż krocza.
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Ja mialam efectime a teraz mam olejek babydream. Z tym że ja i tak mam olbrzymie rozstępy-po 1 ciąży i po tyciu a potem schudnięciu.
Jestem po lekarzu i wszystko ok. Chodze na NFZ wiec nie mam USG na każdej wizycie
twardnienie brzucha-normalne, tylko codzienna krew z nosa może niepokoić ale kazała dr. mierzyć ciśnienie.
Przytyłam 11 kg ale podobno ładnie wyglądam, i mam cienką skórę bo położna słuchając serca dziecka poczuła pod palcami jak ją kopie:P
Dostałam skierowanie na mocz, morf i TSH. Od początku ciąży walczę z anemią, więc zobaczymy czy coś się zmieniło.Etoilka, APrzybylska, Tęskniąca, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:Ja mialam efectime a teraz mam olejek babydream. Z tym że ja i tak mam olbrzymie rozstępy-po 1 ciąży i po tyciu a potem schudnięciu.
Jestem po lekarzu i wszystko ok. Chodze na NFZ wiec nie mam USG na każdej wizycie
twardnienie brzucha-normalne, tylko codzienna krew z nosa może niepokoić ale kazała dr. mierzyć ciśnienie.
Przytyłam 11 kg ale podobno ładnie wyglądam, i mam cienką skórę bo położna słuchając serca dziecka poczuła pod palcami jak ją kopie:P
Dostałam skierowanie na mocz, morf i TSH. Od początku ciąży walczę z anemią, więc zobaczymy czy coś się zmieniło.
Wszystkie pisałyśmy, że ładnie wyglądaszIlona92 lubi tę wiadomość
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]