X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do krzywej, to jak pójdę i będzie mega kolejka to mam prawo się 'wepchnac' żeby nie czekac godzinę na pierwsze pobranie?

APrzybylska lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    A co do krzywej, to jak pójdę i będzie mega kolejka to mam prawo się 'wepchnac' żeby nie czekac godzinę na pierwsze pobranie?

oczywiście !!!!

grzanewino, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka u mnie podobnie i również 3 cyferki... :-/

xk81pfk.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, jak najbardziej. A jakby się ktoś wykłócał, to babeczka w laboratorium niech go naprostuje.

Sylwia, głowa do góry. Urodzimy, to będzie wielka akcja zbijania kilogramów!

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, śmieszne z tym krokodylem :)

A mnie z rana obudziła dziś sąsiadka z dołu, że jej sufit przecieka...no i rzeczywiście przypchała się jakaś rura u nas od wanny. Całe szczęście mąż był w domu i ogarnął zarówno kogoś, kto to odetka i zgłosił do ubezpieczenia, wiec szkody u sasiadki przynajmniej beda pokryte juz nie z naszej kieszeni. Okazało się, że nazbierał się kamień, wyglądało to jakby ktoś gruz wrzucił do rury...

W ogóle to od jakiegoś miesiąca ciągle coś się dzieje, zaczęło się od jakiegos malego zwarcia w urodziny męża, pozniej na parkingu zarylismy bokiem o jakąś ściankę-całe tylne drzwi do wymiany(całe szczęście koszt znowu z ubezpieczenia pokryli), w sylwestra iskra z zimnego ognia mi spadła na mojego kapcia-renifera i się trochę przypalił :) w tym tygodniu mąż sobie coś naciągnął i ledwo chodzi a teraz ta rura :) mam nadzieję że to przejściowa kumulacja i że na wiosnę już wszystko będzie szło bez problemów i że przede wszystkim Mała bedzie zdrowa.

Ja zrobiłam dziś większe zakupy, bo zamowilam laktator, wanienkę ze stojakiem i te duperele to szpitala: wkładki popor., siateczkowe gatki.

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie juniorka dziś po raz pierwszy obudziła o 5 rano, bo gimnastykę poranną uprawiała chyba :D

Tusianka, APrzybylska, Etoilka, Agiii37, pomarańczka_33, Monnn lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Ibishka, śmieszne z tym krokodylem :)

A mnie z rana obudziła dziś sąsiadka z dołu, że jej sufit przecieka...no i rzeczywiście przypchała się jakaś rura u nas od wanny. Całe szczęście mąż był w domu i ogarnął zarówno kogoś, kto to odetka i zgłosił do ubezpieczenia, wiec szkody u sasiadki przynajmniej beda pokryte juz nie z naszej kieszeni. Okazało się, że nazbierał się kamień, wyglądało to jakby ktoś gruz wrzucił do rury...

W ogóle to od jakiegoś miesiąca ciągle coś się dzieje, zaczęło się od jakiegos malego zwarcia w urodziny męża, pozniej na parkingu zarylismy bokiem o jakąś ściankę-całe tylne drzwi do wymiany(całe szczęście koszt znowu z ubezpieczenia pokryli), w sylwestra iskra z zimnego ognia mi spadła na mojego kapcia-renifera i się trochę przypalił :) w tym tygodniu mąż sobie coś naciągnął i ledwo chodzi a teraz ta rura :) mam nadzieję że to przejściowa kumulacja i że na wiosnę już wszystko będzie szło bez problemów i że przede wszystkim Mała bedzie zdrowa.

Ja zrobiłam dziś większe zakupy, bo zamowilam laktator, wanienkę ze stojakiem i te duperele to szpitala: wkładki popor., siateczkowe gatki.
    A to już wiem gdzie się podział mój peszek ;) serio jakbym czytał o sobie, stale coś i na w ciąż. Mój mąż kiedyś nawet ziemniaków nie pozwalał mi obierać, a o myciu okien na 10 piętrze nie było mowy ;) Ja miałam ostatnio tydzień pod znakiem poparzeń, ale od jakiegoś czasu jest spokój. :) przykro, że poszło do Ciebie, mam nadzieję, że szybko odejdzie.

Ja dziś dostałam materac do łóżeczka i czekam na paczkę z Gemini.

machirude lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do znajomego która pracuje w laboratorium, i o zgrozo tu w naszej dziurze nie funkcjonuje coś takiego jak pierwszenstwo na krzywa w laboratorium, że ludzie by zjedli i mnie i broniąca mnie laborantke i przeważnie kończy się wzywaniem kierownika, ale mówi że jak się jakaś ciężarna wcześniej zapyta to one mają sposób na ludzi w poczekalni, mam przyjsc za pięć siódma wejściem od wewnątrz szpitala a nie wejściem dla pacjentów z zewnątrz, i wtedy bez kolejki oznacza Mi ma czczo, dadzą glukoze i z laboratorium mnie na poczekalnie wypuszcza a potem już nie ma problemu :)

Tusianka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydawało mi się, że gdzie jak gdzie, ale w laboratorium nie powinno być problemu. Tym bardziej na krzywą :/ Ale dobrze, że udało Ci się jakieś rozwiązanie znaleźć!

ibishka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jaja... u mnie w laboratorium tez wisi kartka ze ciezarne pierwsze.
    A to że ludzie odwracają wzrok-norma... chpciaż miałam 2 przypadki gdzie ktoś ustąpił mi miejsca w autobusie. Nie wiem czy widać było brzuszek w kurtce zimowej, ale chyba tak. Mam krój "A" coś, a la kurtka Lewandowskiej wiec ona i tak odstaje;p
    No i w Rosmannie kasjerki zawsze wołają żebym pierwsza przyszła :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka - krokodyl wymiata...śmiałam się chyba ze 20 min ;)

Pocieszcie mnie - na obiad zjadłam 5 pulpetów - to norma, prawda? ;)

APrzybylska, Etoilka, Tusianka, ibishka, pomarańczka_33, machirude, aga_90 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ibishka - krokodyl wymiata...śmiałam się chyba ze 20 min ;)

Pocieszcie mnie - na obiad zjadłam 5 pulpetów - to norma, prawda? ;)
    Potrzebowałaś tyle i już :) 5 pulpetów to norma :)

Tęskniąca, Etoilka, grzanewino, machirude lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Potrzebowałaś tyle i już :) 5 pulpetów to norma :)

10 pierogów zaraz po dużym talerzu zupy też, prawda? :D

Tęskniąca, grzanewino, Tusianka, ibishka, APrzybylska, pomarańczka_33, machirude, Agiii37 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda prawda :)

Etoilka, ibishka lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwa banany i pól miseczki galaretki też?

Tusianka, ibishka, APrzybylska, pomarańczka_33, machirude, Agiii37 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, witaminy!! :)

pomarańczka_33, Agiii37 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wciągnęłam 5 szaszłyków :D Więc chyba norma :D

Etoilka, grzanewino, APrzybylska, pomarańczka_33, Tęskniąca, machirude, Agiii37 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko to norma :-D a moja norma będzie dziś kosmiczna ilość pierogów ruskich bo idę do teściowej i coś czuję że 10 pierogów to będzie tylko rozgrzewka ;-)

Etoilka, pomarańczka_33, grzanewino, APrzybylska, Tusianka, Tęskniąca, machirude, Agiii37 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff przeżyłam i nawet nie było tragicznie tym razem ;) wyobraźcie sobie, że mam wizualnie brzuch mniejszy niż wg tygodni ciąży aż o 4 tygodnie! lekarka nieustannie jest pod wrażeniem ;) ogólnie u nas wszystko super, oby tak dalej :D
    zaraz Was będę nadrabiać, tylko najpierw się z Wami podzielę moim drugim śniadaniem (nieco późnym dzisiaj) ;D
    2v96etx.jpg

Magdzia85F, Etoilka, grzanewino, ibishka, APrzybylska, Tusianka, Tęskniąca, machirude, Ilona92, aga_90, Monnn, Agiii37 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, jadłabym <3

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ