X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do krzywej, to jak pójdę i będzie mega kolejka to mam prawo się 'wepchnac' żeby nie czekac godzinę na pierwsze pobranie?

APrzybylska lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    A co do krzywej, to jak pójdę i będzie mega kolejka to mam prawo się 'wepchnac' żeby nie czekac godzinę na pierwsze pobranie?

oczywiście !!!!

grzanewino, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka u mnie podobnie i również 3 cyferki... :-/

xk81pfk.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, jak najbardziej. A jakby się ktoś wykłócał, to babeczka w laboratorium niech go naprostuje.

Sylwia, głowa do góry. Urodzimy, to będzie wielka akcja zbijania kilogramów!

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, śmieszne z tym krokodylem :)

A mnie z rana obudziła dziś sąsiadka z dołu, że jej sufit przecieka...no i rzeczywiście przypchała się jakaś rura u nas od wanny. Całe szczęście mąż był w domu i ogarnął zarówno kogoś, kto to odetka i zgłosił do ubezpieczenia, wiec szkody u sasiadki przynajmniej beda pokryte juz nie z naszej kieszeni. Okazało się, że nazbierał się kamień, wyglądało to jakby ktoś gruz wrzucił do rury...

W ogóle to od jakiegoś miesiąca ciągle coś się dzieje, zaczęło się od jakiegos malego zwarcia w urodziny męża, pozniej na parkingu zarylismy bokiem o jakąś ściankę-całe tylne drzwi do wymiany(całe szczęście koszt znowu z ubezpieczenia pokryli), w sylwestra iskra z zimnego ognia mi spadła na mojego kapcia-renifera i się trochę przypalił :) w tym tygodniu mąż sobie coś naciągnął i ledwo chodzi a teraz ta rura :) mam nadzieję że to przejściowa kumulacja i że na wiosnę już wszystko będzie szło bez problemów i że przede wszystkim Mała bedzie zdrowa.

Ja zrobiłam dziś większe zakupy, bo zamowilam laktator, wanienkę ze stojakiem i te duperele to szpitala: wkładki popor., siateczkowe gatki.

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie juniorka dziś po raz pierwszy obudziła o 5 rano, bo gimnastykę poranną uprawiała chyba :D

Tusianka, APrzybylska, Etoilka, Agiii37, pomarańczka_33, Monnn lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Ibishka, śmieszne z tym krokodylem :)

A mnie z rana obudziła dziś sąsiadka z dołu, że jej sufit przecieka...no i rzeczywiście przypchała się jakaś rura u nas od wanny. Całe szczęście mąż był w domu i ogarnął zarówno kogoś, kto to odetka i zgłosił do ubezpieczenia, wiec szkody u sasiadki przynajmniej beda pokryte juz nie z naszej kieszeni. Okazało się, że nazbierał się kamień, wyglądało to jakby ktoś gruz wrzucił do rury...

W ogóle to od jakiegoś miesiąca ciągle coś się dzieje, zaczęło się od jakiegos malego zwarcia w urodziny męża, pozniej na parkingu zarylismy bokiem o jakąś ściankę-całe tylne drzwi do wymiany(całe szczęście koszt znowu z ubezpieczenia pokryli), w sylwestra iskra z zimnego ognia mi spadła na mojego kapcia-renifera i się trochę przypalił :) w tym tygodniu mąż sobie coś naciągnął i ledwo chodzi a teraz ta rura :) mam nadzieję że to przejściowa kumulacja i że na wiosnę już wszystko będzie szło bez problemów i że przede wszystkim Mała bedzie zdrowa.

Ja zrobiłam dziś większe zakupy, bo zamowilam laktator, wanienkę ze stojakiem i te duperele to szpitala: wkładki popor., siateczkowe gatki.
    A to już wiem gdzie się podział mój peszek ;) serio jakbym czytał o sobie, stale coś i na w ciąż. Mój mąż kiedyś nawet ziemniaków nie pozwalał mi obierać, a o myciu okien na 10 piętrze nie było mowy ;) Ja miałam ostatnio tydzień pod znakiem poparzeń, ale od jakiegoś czasu jest spokój. :) przykro, że poszło do Ciebie, mam nadzieję, że szybko odejdzie.

Ja dziś dostałam materac do łóżeczka i czekam na paczkę z Gemini.

machirude lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do znajomego która pracuje w laboratorium, i o zgrozo tu w naszej dziurze nie funkcjonuje coś takiego jak pierwszenstwo na krzywa w laboratorium, że ludzie by zjedli i mnie i broniąca mnie laborantke i przeważnie kończy się wzywaniem kierownika, ale mówi że jak się jakaś ciężarna wcześniej zapyta to one mają sposób na ludzi w poczekalni, mam przyjsc za pięć siódma wejściem od wewnątrz szpitala a nie wejściem dla pacjentów z zewnątrz, i wtedy bez kolejki oznacza Mi ma czczo, dadzą glukoze i z laboratorium mnie na poczekalnie wypuszcza a potem już nie ma problemu :)

Tusianka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydawało mi się, że gdzie jak gdzie, ale w laboratorium nie powinno być problemu. Tym bardziej na krzywą :/ Ale dobrze, że udało Ci się jakieś rozwiązanie znaleźć!

ibishka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jaja... u mnie w laboratorium tez wisi kartka ze ciezarne pierwsze.
    A to że ludzie odwracają wzrok-norma... chpciaż miałam 2 przypadki gdzie ktoś ustąpił mi miejsca w autobusie. Nie wiem czy widać było brzuszek w kurtce zimowej, ale chyba tak. Mam krój "A" coś, a la kurtka Lewandowskiej wiec ona i tak odstaje;p
    No i w Rosmannie kasjerki zawsze wołają żebym pierwsza przyszła :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka - krokodyl wymiata...śmiałam się chyba ze 20 min ;)

Pocieszcie mnie - na obiad zjadłam 5 pulpetów - to norma, prawda? ;)

APrzybylska, Etoilka, Tusianka, ibishka, pomarańczka_33, machirude, aga_90 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ibishka - krokodyl wymiata...śmiałam się chyba ze 20 min ;)

Pocieszcie mnie - na obiad zjadłam 5 pulpetów - to norma, prawda? ;)
    Potrzebowałaś tyle i już :) 5 pulpetów to norma :)

Tęskniąca, Etoilka, grzanewino, machirude lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Potrzebowałaś tyle i już :) 5 pulpetów to norma :)

10 pierogów zaraz po dużym talerzu zupy też, prawda? :D

Tęskniąca, grzanewino, Tusianka, ibishka, APrzybylska, pomarańczka_33, machirude, Agiii37 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda prawda :)

Etoilka, ibishka lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwa banany i pól miseczki galaretki też?

Tusianka, ibishka, APrzybylska, pomarańczka_33, machirude, Agiii37 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, witaminy!! :)

pomarańczka_33, Agiii37 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wciągnęłam 5 szaszłyków :D Więc chyba norma :D

Etoilka, grzanewino, APrzybylska, pomarańczka_33, Tęskniąca, machirude, Agiii37 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko to norma :-D a moja norma będzie dziś kosmiczna ilość pierogów ruskich bo idę do teściowej i coś czuję że 10 pierogów to będzie tylko rozgrzewka ;-)

Etoilka, pomarańczka_33, grzanewino, APrzybylska, Tusianka, Tęskniąca, machirude, Agiii37 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff przeżyłam i nawet nie było tragicznie tym razem ;) wyobraźcie sobie, że mam wizualnie brzuch mniejszy niż wg tygodni ciąży aż o 4 tygodnie! lekarka nieustannie jest pod wrażeniem ;) ogólnie u nas wszystko super, oby tak dalej :D
    zaraz Was będę nadrabiać, tylko najpierw się z Wami podzielę moim drugim śniadaniem (nieco późnym dzisiaj) ;D
    2v96etx.jpg

Magdzia85F, Etoilka, grzanewino, ibishka, APrzybylska, Tusianka, Tęskniąca, machirude, Ilona92, aga_90, Monnn, Agiii37 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, jadłabym <3

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ