Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w sumie tylko na początku starań regularnie wpisywałam temperaturę i do połowy ciąży korzystałam z kalendarza, a później już mniej. Ponoć to, co trafia do internetu zostaje na wieczność, po co ktoś ma na 100lat czytać co mnie bolało lub co brałam14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyTeż bym sobie takie pączki zjadla. Wczoraj skusilam się na kolacje na zapiekanki, takie wiecie jak kiedyś były: pieczarki, cebula, ser, tylko że domowe, bo miałam parę pieczarek do utylizacji, no i to był zły pomysł bo rano cukier w kosmos, także, ja od jutra Wam zdjęcia warzyw wstawiam
Monnn, mam nadzieję, że będziesz zadowolona
Czy Wasze dzieci (w brzuchach) ruszają się tak dynamicznie, czy tak się "przewalają" raczej? Bo moja ostatnio chyba wypiela tylek i taki tylko jakby balon się przemieszczał czuje, tzn kopnie czasami, ale to są takie dwa kopy i to najczęściej chyba i nogami i rękami jednoczesnie i koniec. Tak jakby się przewracala na drugi bok i szła spać dalej. No i nie wiem, też tak macie? Muszę ją chyba baczniej poobserwowac, bo ostatnio skupiam się na wyprawce.Tusianka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
Machirude- rodzaj i sposób kopania uzależniony jest od danej pozycji Dziecka, więc wszystko jest możliwe
a ja się zakochałam! na drugim wątku ktoś zarzucił linkiem http://literki-szyte.pl/ i marzą mi się akie literki ale chyba poczekam, aż ktoś będzie chciał nam zrobić prezent, bo wyprawkę kupię sama, a zawsze dobrze mieć co odpowiedzieć na pytanie co byśmy chcieliTusianka, machirude lubią tę wiadomość
-
U mnie czesto sie wypina, kręci ale na szczęście mocno nie kopie czy tam okłada rączkami:) a to co myślałam ostatnio, ze to pupa na usg okazało sie byc głowa. Ja wlasnie koncze moje 300 g lodów haha
Marichunde a jakie pieczywo miałaś? Ser tez potrafi wywalić cukier po paru godzinach bo to i tłuszcz i białko na ktore cukrzycy tez dają insulinę
APrYbylska ten kredens to pamiątka po babci mojego Biedermeier:)Tusianka, machirude lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo mi też właśnie wydaje się, że czuję pupke koło pępka, albo to plecki lub glowka, w każdym bądź razie mam wrażenie że jest twarzą do środka skierowana, może dlatego takie uczucie balona w brzuchu.
Ilona, no myślę że właśnie trochę za tłusto byłoIlona92 lubi tę wiadomość
-
Ej, wkurzyłam się...przegładam 5-10-15, wybralam kilka rzeczy, pozniej wchodze na maila, widze kupon rabatowty, no to dopisuje do zamowienia...i co...w tym momencie ceny wzrosly, a ten kupon sprawil, ze wrocily do poziomu poprzedniego...dla mnie zysk 0% - osmieszaja sie ;p
-
Ja tez czuje pupe i glowe bo nasz lezy wzdłuż i z mam dwie wypuklosci ale nie wiem ktore jest ktore czkawki nie czuje.
A wasze maluchy jak sa ulozone? Wy pewnie czesciej macie usg my w nl mamy 4-5 na cala ciaze wiec mogę sie tylko domyślaćIlona92, Tusianka lubią tę wiadomość
-
To zalezy czy chodzimy prywatnie na wizyty czy państwowe. Państwowo usg sa 3:), a prywatnie na każdej wizycie.
Ja mam usg 30 tc w środę
Moja ostatnio była ułożona glowkowo, ale lekarz powiedział, ze ma jeszcze duzo miejsca na kręcenie
Mi sie ciagle porod śni i karmienie piersią, ale o dziwi dzis nie mogłam urodzić łożyska, ale za to mała karmiłam piersią i nawet nie bolało hahaTusianka lubi tę wiadomość
-
Hej,
moja mała jest odwrócona główką w dół od samego początku. Tatuś się śmieje, że stoi na głowie jak cyrkowiec
Wczoraj byłam na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia - i jestem zdegustowana trochę : tego nie jeść, tamtego nie jeść, wszystko idzie do maluszka- cukier, tłuszcze trans itd....metabolizm zwalnia o 40% , będziecie grube ....No i padł mój "ulubiony" tekst - "ciąża to nie choroba"......skoro nie to będę jeść na co mam ochotę i koniec kropka
Zestresowałam się tym wczoraj, teraz mam wrażenie, że jestem złą matką, bo jam często fast foody i mało warzyw...i się stresuje co by tu zjesc dzis a czego nie...a stres pewnie jest jeszcze gorszy niz zła dieta...a miałam upiec dzis pączki, bo narobiłyście mi ochoty
Miłego dnia dziewczynyibishka, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Mam USG na każdej wizycie, chodzę na NFZ. I to cały komplet - badanie na fotelu, usg dowcipne, i przez brzuch. Widocznie mój lekarz ma gdzieś wytyczne państwowe Wizytę u niego mam we wtorek, więc dowiem się jak mała ułożona. Ale czuję, że się kreci, bo raz kopie mnie wysoko pod żebrami, potem znowu nisko nad spojeniem, a innym razem po bokach.
A USG u specjalisty z certyfikatem mam dopiero 6 lutego.
Tęskniąca, mówić sobie każde może co mu ślina na język przyniesie. Ale każda z nas jest matką, ma swój rozum i wie, co dla niej i dla jej dziecka najlepszeTęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Ale dziwne te zajęcia.. a polozna mmlodsza czy starsza? U nas na zajęciach na stoliku leżą cukierki i babka sama zachęca by sie czestować :d
A moim zdaniem wszystko z umiarem i nie ma żadnego problemu.. szczęśliwa matko to i szczęśliwe dziecko- rób te pączki
Mój synek na wizytę zawsze obraca sie grzecznie główką w dół, a wracamy do domu i wraca z powrotem do pozycji w poprzek :d
Miłego dniaTęskniąca, Tusianka, ibishka lubią tę wiadomość
-
Ja mam wizytę w czwartek i jestem ciekawa jak jest ułożona i ile waży. Ostatnio czuje ja czasem równocześnie i centralnie koło pępka i w dole brzucha
Hehe od razu czuć że zaczęły się ferie m.in.z Warszawy - tylko żeby się żadna przypadkiem nie obrazila:-) - aut u nas co niemiara, pieczywa brakuje, w sklepie godzina w kolejce to minimum, a o miejscu parkingowym można zapomnieć.
Ogólnie na ferie zawsze w robi się tłoczno, ale kumulacja jest zawsze ferie woj. Mazowieckiego. Dla takich malomiejskich wsiorkow jak ja to jest jakaś masakra ale w tym roku po raz 1 siedzę w domu a nie chodzę do pracy więc powinno być łatwiej
Na pocieszenie Brownie już w piekarnikuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 11:12
Tusianka lubi tę wiadomość