X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie tylko na początku starań regularnie wpisywałam temperaturę i do połowy ciąży korzystałam z kalendarza, a później już mniej. Ponoć to, co trafia do internetu zostaje na wieczność, po co ktoś ma na 100lat czytać co mnie bolało lub co brałam ;)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym sobie takie pączki zjadla. Wczoraj skusilam się na kolacje na zapiekanki, takie wiecie jak kiedyś były: pieczarki, cebula, ser, tylko że domowe, bo miałam parę pieczarek do utylizacji, no i to był zły pomysł bo rano cukier w kosmos, także, ja od jutra Wam zdjęcia warzyw wstawiam :)

Monnn, mam nadzieję, że będziesz zadowolona :)

Czy Wasze dzieci (w brzuchach) ruszają się tak dynamicznie, czy tak się "przewalają" raczej? Bo moja ostatnio chyba wypiela tylek i taki tylko jakby balon się przemieszczał czuje, tzn kopnie czasami, ale to są takie dwa kopy i to najczęściej chyba i nogami i rękami jednoczesnie i koniec. Tak jakby się przewracala na drugi bok i szła spać dalej. No i nie wiem, też tak macie? Muszę ją chyba baczniej poobserwowac, bo ostatnio skupiam się na wyprawce.

Tusianka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude- rodzaj i sposób kopania uzależniony jest od danej pozycji Dziecka, więc wszystko jest możliwe :P

a ja się zakochałam! na drugim wątku ktoś zarzucił linkiem http://literki-szyte.pl/ i marzą mi się akie literki :D ale chyba poczekam, aż ktoś będzie chciał nam zrobić prezent, bo wyprawkę kupię sama, a zawsze dobrze mieć co odpowiedzieć na pytanie co byśmy chcieli :)

Tusianka, machirude lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te literki też mnie urzekły :D

Gabrycha często wypina pupkę - czuję, jak coś dużego się przesuwa pod ręką :D

Magdzia85F, aga_90, machirude lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo róznie czuję ruchy-od kopania ruchy, i przelewanie, po czkawkę.
    Często też czuję kopanie "do wewnątrz" a nie w brzuch.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czesto sie wypina, kręci ale na szczęście mocno nie kopie czy tam okłada rączkami:) a to co myślałam ostatnio, ze to pupa na usg okazało sie byc głowa. Ja wlasnie koncze moje 300 g lodów haha

Marichunde a jakie pieczywo miałaś? Ser tez potrafi wywalić cukier po paru godzinach bo to i tłuszcz i białko na ktore cukrzycy tez dają insulinę:)

APrYbylska ten kredens to pamiątka po babci mojego Biedermeier:)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też właśnie wydaje się, że czuję pupke koło pępka, albo to plecki lub glowka, w każdym bądź razie mam wrażenie że jest twarzą do środka skierowana, może dlatego takie uczucie balona w brzuchu.

Ilona, no myślę że właśnie trochę za tłusto było :/

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja literki tu oglądalam, troche drozsze ale moim zdaniem jakosc wykonania jest lepsza:

https://www.dzidziusiowo.com/literki#literki

Tusianka lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, wkurzyłam się...przegładam 5-10-15, wybralam kilka rzeczy, pozniej wchodze na maila, widze kupon rabatowty, no to dopisuje do zamowienia...i co...w tym momencie ceny wzrosly, a ten kupon sprawil, ze wrocily do poziomu poprzedniego...dla mnie zysk 0% - osmieszaja sie ;p

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre z tym kuponem :p to samo na Zalando, jak zniżka to ceny wyższe.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 22:07

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje pupe i glowe bo nasz lezy wzdłuż i z mam dwie wypuklosci ale nie wiem ktore jest ktore ;D czkawki nie czuje. ;)

A wasze maluchy jak sa ulozone? Wy pewnie czesciej macie usg my w nl mamy 4-5 na cala ciaze wiec mogę sie tylko domyślać

Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zalezy czy chodzimy prywatnie na wizyty czy państwowe. Państwowo usg sa 3:), a prywatnie na każdej wizycie.
    Ja mam usg 30 tc w środę :)

Moja ostatnio była ułożona glowkowo, ale lekarz powiedział, ze ma jeszcze duzo miejsca na kręcenie :)
    Mi sie ciagle porod śni i karmienie piersią, ale o dziwi dzis nie mogłam urodzić łożyska, ale za to mała karmiłam piersią i nawet nie bolało haha

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

moja mała jest odwrócona główką w dół od samego początku. Tatuś się śmieje, że stoi na głowie jak cyrkowiec ;)

Wczoraj byłam na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia - i jestem zdegustowana trochę : tego nie jeść, tamtego nie jeść, wszystko idzie do maluszka- cukier, tłuszcze trans itd....metabolizm zwalnia o 40% , będziecie grube ....No i padł mój "ulubiony" tekst - "ciąża to nie choroba"......skoro nie to będę jeść na co mam ochotę i koniec kropka ;)

Zestresowałam się tym wczoraj, teraz mam wrażenie, że jestem złą matką, bo jam często fast foody i mało warzyw...i się stresuje co by tu zjesc dzis a czego nie...a stres pewnie jest jeszcze gorszy niz zła dieta...a miałam upiec dzis pączki, bo narobiłyście mi ochoty ;)

Miłego dnia dziewczyny ;)

ibishka, Tusianka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam USG na każdej wizycie, chodzę na NFZ. I to cały komplet - badanie na fotelu, usg dowcipne, i przez brzuch. Widocznie mój lekarz ma gdzieś wytyczne państwowe :D Wizytę u niego mam we wtorek, więc dowiem się jak mała ułożona. Ale czuję, że się kreci, bo raz kopie mnie wysoko pod żebrami, potem znowu nisko nad spojeniem, a innym razem po bokach.
    A USG u specjalisty z certyfikatem mam dopiero 6 lutego.

Tęskniąca, mówić sobie każde może co mu ślina na język przyniesie. Ale każda z nas jest matką, ma swój rozum i wie, co dla niej i dla jej dziecka najlepsze :)

Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziwne te zajęcia.. a polozna mmlodsza czy starsza? U nas na zajęciach na stoliku leżą cukierki i babka sama zachęca by sie czestować :d
    A moim zdaniem wszystko z umiarem i nie ma żadnego problemu.. szczęśliwa matko to i szczęśliwe dziecko- rób te pączki :D

Mój synek na wizytę zawsze obraca sie grzecznie główką w dół, a wracamy do domu i wraca z powrotem do pozycji w poprzek :d

Miłego dnia :)

Tęskniąca, Tusianka, ibishka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w czwartek i jestem ciekawa jak jest ułożona i ile waży. Ostatnio czuje ja czasem równocześnie i centralnie koło pępka i w dole brzucha :)

Hehe od razu czuć że zaczęły się ferie m.in.z Warszawy - tylko żeby się żadna przypadkiem nie obrazila:-) - aut u nas co niemiara, pieczywa brakuje, w sklepie godzina w kolejce to minimum, a o miejscu parkingowym można zapomnieć.
    Ogólnie na ferie zawsze w robi się tłoczno, ale kumulacja jest zawsze ferie woj. Mazowieckiego. Dla takich malomiejskich wsiorkow jak ja to jest jakaś masakra :-) ale w tym roku po raz 1 siedzę w domu a nie chodzę do pracy więc powinno być łatwiej :-)

Na pocieszenie Brownie już w piekarniku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 11:12

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - jestem uratowana:) :) ;)

zobaczcie co znalazłam ;)

https://megustawino.pl

Monnn, ibishka, Tusianka, Sylwiaa95, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj wina to mi brakuje :)

Monnn lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo jest mojito i whisky :D

Mam te winko natureo wytrawne, i więcej wina w tym winie niż piwa bezalkoholowego w piwie ;)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    Ooooo jest mojito i whisky :D

Mam te winko natureo wytrawne, i więcej wina w tym winie niż piwa bezalkoholowego w piwie ;)

Próbowałaś, dobre jest ?

Monnn lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ