X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ale super wiadomość Monnn ;) teraz będziesz mogła wspierać ją doświadczeniem ;)

Siostra już ma 4 letnią córkę, ale w sumie teraz to ja jestem "na bierząco" :) trzymam kciuki i na pewno skieruje ją tu na forum :)

Tęskniąca, Ilona92, Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie weekend bez szaleństw. W sobotę zazwyczaj robimy wieksze zakupy, wiec pół dnia z głowy, bo wszędzie kolejki. A ja bardzo rozleniwiona od paru dni jestem, trudno mi się zwlec z łóżka o normalnej porze. Od poniedziałku musze sie ogarnąć. Dodatkowo trochę swiruję, że Mała mało się rusza, więc rano i wieczorem liczyłam ruchy, no i było te 10, więc chyba wszystko ok, może po prostu jest ułożona tak, że mniej ją odczuwam.

Ja nie wiem za bardzo o co chodzi z WOŚP i Brytyjczykami. Z tego co wiem zbierają na sprzęt dla noworodków dla szpitali o 1 st.ref. Ja wpłaciłam, zwłaszcza że mój bank daje drugie tyle od siebie, więc skoro pobierają ode mnie rozne opłaty, to niech się chociaż dołożą:)

ibishka, Monnn, Tusianka lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem o co dokładnie chodzi. Też wpłaciłam jak co roku, bo znam za dużo osób których dzieciaczkom pomógł sprzęt od WOŚP, plus z racji zawodu miałam okazję przewalic się przez mase szpitali i oddziałów dziecięcych i tam wszędzie było pełno tych serduszek. A raz nawet była sytuacja ze brakowało jednego jakiegoś sprzętu dla maluszka i dyrektor szpitala dzwonił z prośbą do WOŚP i w przeciągu niecałej doby sprzęt przyjechał :) więc my zawsze popieramy.
    Ale każdy ma prawo do własnego zdania :)

machirude, Monnn, Tusianka, BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Hej, u mnie weekend bez szaleństw. W sobotę zazwyczaj robimy wieksze zakupy, wiec pół dnia z głowy, bo wszędzie kolejki. A ja bardzo rozleniwiona od paru dni jestem, trudno mi się zwlec z łóżka o normalnej porze. Od poniedziałku musze sie ogarnąć. Dodatkowo trochę swiruję, że Mała mało się rusza, więc rano i wieczorem liczyłam ruchy, no i było te 10, więc chyba wszystko ok, może po prostu jest ułożona tak, że mniej ją odczuwam.

Ja nie wiem za bardzo o co chodzi z WOŚP i Brytyjczykami. Z tego co wiem zbierają na sprzęt dla noworodków dla szpitali o 1 st.ref. Ja wpłaciłam, zwłaszcza że mój bank daje drugie tyle od siebie, więc skoro pobierają ode mnie rozne opłaty, to niech się chociaż dołożą:)
    Tymek Od badania glukozy tez sie bardzo nalo ruszal, jeden dzien juz panikowalam bo naliczylam 3-4 ruchy.... Na caly dzien ale pewnie panikowalam i tych ruchow było wiecej. Chcialam już dzwonic do położnej ale na nastepny dzien zaczal wariować i fikac koziolki. Wiec moze po prostu odpoczywa. Jak ja mam leniwy dzien to i on mniej ruchliwy. Jak ja sie troche poruszam, cos porobie to mlody tez nabiera powera :)

machirude lubi tę wiadomość

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    A ja po dosc intensywnym weekendzie, zrobilismy z 500 km, maz mial konferencje i pojechalam sobie z nim :)
    Jak wrocilismy to mialam juz serdecznie dosc i tylko sie polozylam na kanapie z ksiazka.
    Dzis z kolei ja kiepsko spalam, moze przemeczenie, albo nerwy bo mam ocene roczna w pracy... a moja szefoea pomimo ze mila i wspierajaca, to zawsze se wymysli cos co jej zdaniem bedzie nie tak ;) typ prymuski ;)

Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP_02 - 500 km mogło dać Ci w kość, ja już nie wybieram się autem dalej niż 50 km, bo później bardzo cierpie na bol kregoslupa i bioder. A oceną w pracy się nie stresuj, pewnie zrobiłaś wszystko co można, a skoro szefowa to taki typ jak piszesz, to norma że może kręcić nosem...nie ma się czym przejmować, teraz przecież masz inne priorytety ;) a za 3 tygodnie taka ocena pozostanie tylko wspomnieniem i to mało istotnym ;)

Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już mam wybrany wózek (ostatecznie , haha ;) ) i łóżeczko z komodą. Dalej mam problem z wanienką a raczej z brakiem miejsca na nią. Już nie mogę się doczekać kiedy zamówie te rzeczy....chciałabym przed końcem tego miesiąca, nie za wcześnie? Cały czas mi się wydaję, że to jeszcze ddduuużżżżooo czasu ;)

Ostatnio mam ludzioagresje ;p, wszyscy mnie wkurzają ale inaczej niz zawsze, bo zazwyczaj wściekałam się na bliższe mi osoby a obce były mi obojętne. Teraz irytują mnie nieznani a za to mam więcej cierpliwości i zrozumienia dla bliskich, może to "instynkt wicia gniazda" mi się włącza ? ;) Mam nadzieję, że przejdzie, bo stane się nieznośna dla niewinnych ludzików.

Magdzia85F, pomarańczka_33, Ilona92, Monnn, Tusianka, BP 02, machirude, grzanewino lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!

My w weekend byliśmy u rodziców :) Młodsza siostra obchodziła 21 urodziny :) No i zrobiliśmy 400km, ale ja tam mogę jeździć, bo plecy nie dokuczają. Bardziej to, ze Mała mi kopie w pęcherz, więc co chwila mi się siku chciało, ale już wiem, jak to jest - chce się a potem kilka kropelek. :P

Monnn gratulacje!!! :D

BP trzymam kciuki za ocenę od szefowej!!!

Tęskniąca - ja tam zawsze anty ludzie jestem :P hehe a teraz po prostu po mnie wszystko spływa.I jaki wózek???

key-b u mnie Mała przy badaniu glukozą praktycznie niewzruszona. Ale daj Jej kiełbaski (albo np. podrobów) to akcja jest:P

Przywieźliśmy trochę łupów od sióstr: laktator elektryczny tomme tippi, nianię, podgrzewacz od butelek (w razie w), wkładki laktacyjne, pampersy dla Małej, pieluchy materiałowe - cały worek, ciuszków trochę (siostra ma więcej na 74) :) Więc już wiem, co mam kupować.

Emily czy możesz mi coś powiedzieć nt. firmy Kiddy i ich fotelików?

Ilona92, pomarańczka_33, Monnn, Tusianka, BP 02, machirude lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :) u mnie weekend pod znakiem spotkań i wyjazdów. Byłam nawet na basenie - 4 długości i zawał ;)

Dziś Gemini w końcu dostarczy paczkę, to będę mogła Wam napisać jak ich pieluszki. Na razie staram się wrócić do normy, bo te dwa dni mnie wybiły z rytmu i muszę poczytać co tam u Was, ale widzę, że też sporo na wyjazdach.

Monnn super nowina - trzymam kciuki :) U nas z siostrą się śmiejemy, że to sztafeta była, bo ona urodziła, a ja zaszłam. Ciekawe komu ja oddam ;)

Magdzia85F, pomarańczka_33, Ilona92, Monnn, Tusianka, BP 02, machirude lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)

u nas weekend minął pracowicie ale nie zabrakło też czasu na wspólne leniuchowanie :)
    dzisiaj z rana pojechaliśmy do Lidla żeby upolować m.in. naklejki na ścianę i jakież było moje zdziwienie jak się okazało, że tam tylko parę ludzi na krzyż ;) tłumy chyba ten mały mrozek odstraszył ;D ale ja tam nie narzekam bo przynajmniej zrobiliśmy zakupy w spokoju i bez przepychanek a co najważniejsze upolowaliśmy wszystko co chcieliśmy ;D

Tęskniąca - ja się ostatnio od jakiegoś pana w autobusie dowiedziałam, że jestem "jędzowata" :P no ale fakt jest faktem, że obcy ludzie zawsze mnie denerwowali i nie wdaję się w żadne dyskusje z nimi :P

a tu się Wam pochwalę pokojem Kiruni <3 jeszcze parę rzeczy jest do ogarnięcia, ale jaśnie szanowny Pan Pierre dol Nick się pomału wyprowadza i jest coraz piękniej ;D
    bimloi.jpg

Magdzia85F, Monnn, Ilona92, APrzybylska, Tusianka, Agiii37, BP 02, machirude, key_b, grzanewino, Etoilka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzane wino ja absolutnie nie zgłaszam sprzeciwu dla Twojego wyboru, napisałam rylko dlaczego te koszulki mnie odrzucają. Ja mam troche inne podejście do rożnych rzeczy, dlatego kazdy ma swoj "wybór".

Monn super wiadomość! Trzymam mocno kciuki oby kreska zaczęła ciemniej i dzidzia zdrowo rosła!

Z moich obserwacji wynika, ze im mam niższy poziom glukozy tym moje małe jest bardziej ruchliwe:) im wyższe to śpi bo tak w sumie to działa( albo jest na hi cukrowym :)) uprawia szaleństwa po bardziej wartościowym posiłku niz po słodyczach, jakos nie specjalnie ja to rusza hehe

BP nie przejmuj sie! Tak juz było pisane na pewno zrobiłaś wszustko najlepiej jak potrafiłam, a sa takie typy kobiet i mężczyzn, którym nie ważne co zrobisz czy powiesz i tak beda niezadowoleni, także przełożona moze poprostu faceta niw ma :P

Tęskniąca co wybrałaś?
    Co do za wcześnie, ja juz nie mam nawet ochoty wychodzić do sklepów i wybierać dupereli, zaczyna mi byc coraz ciężej i większość rzeczy mnie wkurza , a lepiej zeby opieprz dostawali obcy niz nam bliskie osoby:) także spuść sobie z cisnienia lepiej na nieznajomym on i tak ciebie nie zna :D

WOŚP to specyficzna sprawa, im stałam sie bardziej świadoma tego co sie dzieje tym czasami bardziej tego zaluje:) nie zawsze jak cos kupie jest kompatybilne z tym z czym chce ro połączyć lub bedzie mi sie opłacało to kupic by wydawać tyle na serwis. A gotówki maja wiecej niz dostępność euro w banku z dnia na dzien :P

Magda tez taki sam spadek ostatnio dostałam co Ty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 09:59

Magdzia85F, Monnn, pomarańczka_33, BP 02 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje posłusznie , że wybrałam:

mebleki (łóżeczko i komoda):
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd993d2cbf1a.jpg

wózek Invictus :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9b707801d99.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a3a7695b996.png

Magdzia - u mnie podobnie - omlecik, mielone to tak -jest wtedy "taniec radości"....słodkie - to tak sobie.

Pomarańczka - śliczny pokoik, a dywanik wymiata cudo...no i Pan Pies - król domu jak widzę - uwielbiam ;)

Emily - to ja tez poprosze o rade - podoba mi się Cybex Aton - tylko tez jest chyba kilka modeli - ktory wybrac?

Monnn, Magdzia85F, pomarańczka_33, Tusianka, Ilona92, APrzybylska, BP 02, machirude, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka jeszcze naklejka na ścianę i widać finish;)

Tęskniąca cudo mebelki :D

Dzięki dziewczyny za kciuki ;)

Co do WOŚP to pochwale się Wam, że wczoraj udało nam się wygrać w licytacji czerwone body WOŚP dla naszej księżniczki :)

Jutro mam wizytę i zastanawiam się czy znowu pani doktor będzie taka miła jak ostatnio, z tym że teraz to powie że już się skończył mój limit kilogramów.:D (9 na plusie)

pomarańczka_33, Ilona92, BP 02, machirude lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:

Jutro mam wizytę i zastanawiam się czy znowu pani doktor będzie taka miła jak ostatnio, z tym że teraz to powie że już się skończył mój limit kilogramów.:D (9 na plusie)

Ja wizytuje pojutrze, też mam + 9 kg ;) teoretycznie jeszcze 6, 7 kg chyba możemy....do 15 kg podobno jest "zdrowo" ;)

Monnn, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak piszesz ;)

I ja właśnie te 15 sobie założyłam i jeśli będzie tyle to super, a jeśli trochę "nagnę" to co poradzę....;)

Tęskniąca, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit: pieluszki są super - mięsiste, śnieżno białe, bardzo ładnie i dokładnie obszyte.
    Brałam te:

https://www.aptekagemini.pl/weber-pielucha-tetrowa-biala-115g-m2-60x80cm-1-sztuka.html

W linku jest 115g, a w opisie 140g :)

pomarańczka_33, Tęskniąca, Monnn, Tusianka, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już 15 kg przytyłam. I co najlepsze, że mniej jem, bo mój żołądek się buntuje :( ale Mąż pociesza mnie i mówi, że dla Niego jestem wspaniała i kochana, i że zrzucę!
    Nie będę Wam zrzędzić, bo sobie obiecałam i chyba się już przyzwyczajam do looku pulpeta.

Brzuch to mam już wielki - w nocy z przekładaniem to tragedia.

Tęskniąca ja mogę Ci polecić - cybex atom M ( jest większy od 5 i ostatnio polecany, to jest troszkę starsza wersja 5, ale jest odrobinę większa - koszt ok. 449 zł + adaptery).

Aprzybylska to daj znać, koniecznie :) Bo mnie trochę ten Hubi zraził i sama już nie wiem, co kupić u Niego.

Pomarańczka - super pies :D Pokoik coraz bliżej końca (u Nas to dopiero w marcu, Mąż ma 6 dni wolnego).

Ilona co do wośp - to mam podobne zdanie do Ciebie.

Monnn olej tą babę, bo Ona jest lekko dziwna :P

Monnn, pomarańczka_33, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz ja (ostatni i uciekam do fizjoterapeuty ;) )

Oto my:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b62b4b5e511f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03cc575aa657.jpg

Magdzia85F, Tusianka, Monnn, Ilona92, pomarańczka_33, aga_90, APrzybylska, Agiii37, BP 02, machirude, grzanewino, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że weekendy intensywne :D Ja właśnie wróciłam do domu zmarznięta. Byłam męża odprowadzić na pociąg, do stacji mamy jakieś 1,5km, jeszcze pociąg się spóźnił prawie 20 minut, a schować się nie ma gdzie. Jak przejeżdżał inny pociąg i zabuczał, to aż się Gabrysia przestraszyła :D

Wczoraj coś się mniej ruszała niż zwykle, ale popołudniu i na wieczór było te 10 ruchów, więc widocznie miała dzień lenia.

Magda, jestem za Tobą jeżeli chodzi o przyrost wagi, ale po porodzie będziemy zrzucać! Moja mama w każdej ciąży tyła po ponad 30kg, więc moje 13 nie jest takie najgorsze.

Magdzia85F, machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Dziewczyny :D a psowy jak najbardziej, zawsze musi być w centrum i sprawdzać co się dzieje ;) naklejkę dzisiaj kupiliśmy, więc na dniach będziemy naklejać :) a w tym dywaniku to się zakochałam od pierwszego wejrzenia bo... się okazało, że to obrazek z bajki z książeczki z mojego dzieciństwa, którą zresztą mam do dziś i za parę lat pokażę ją Małej :D

Monnn, gratulacje! i dla Siostry i dla Ciebie :D

na temat WOŚP się nie będę wypowiadać, może powiem tyko tyle że nie jestem ich miłośniczką ;)

Tęskniąca, fajny wózek i ładne mebelki, aczkolwiek ja się boję białych mebli ;D
    jaki masz już fajny duży brzusio <3

Ania, super! dzięki za info, w takim razie dzisiaj zamawiam pieluszki :D

Madzia, wagą się nie przejmuj, za każdym razem jak widzę Twoje zdjęcie to super wyglądasz, mówię Ci - Twoja waga kłamie ;D

Magdzia85F, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ