Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEmily89 wrote:W sensie ten Kiddy wzięliście?
Tak, dokładnie. Z resztą na 6 lat gwarancję Nam dał sprzedawca, a więc pewnie na sprzedaż też pójdzie. (Chyba, że uda się z drugim dzieckiem)
Sylwia gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 13:55
-
Magdzia85F wrote:Tak, dokładnie. Z resztą na 6 lat gwarancję Nam dał sprzedawca, a więc pewnie na sprzedaż też pójdzie. (Chyba, że uda się z drugim dzieckiem)
Sylwia gratulacje
A do tego Kiddy ma program wymiany fotelików jeżeli mielibyście stłuczkę/wypadek (tfu, tfu!). Ale na wszelki wypadek zorientujcie sie jakie warunki trzeba spełnić.Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Chyba odpalę tokarkę i sama zrobie karuzele taka jaka pokazała Emily-uwazam, ze to najlepsza opcja na początek. Zreszta nie na tak krótko jak sie to nam wydaje, bo co miesiąc dziecko zaczyna rozróżniać kolory z tego co pamietam. Bobas wszystkie kolory zacznie rozróżniać po 4 miesiącach, wiec ja nie widze sensu wydawania 200zl na karuzele zreszta zamówić teraz leżaczek czy matę ro kwestia 2 dni. chyba, ze mamy pieniadze jedziemy i kupujemy bez sprawdzania różnicy cenowej.
A propo wzroku http://m.mjakmama24.pl/niemowle/rozwoj-niemowlaka/rozwoj-wzroku-niemowlecia-co-widzi-dziecko-w-pierwszych-miesiacach-zycia,554_3279.html
A co do fotelików to tez sie zgodzę z Emily, zeby jechac i przymierzyć bo co po tym hak Brdzie super hiper, a nue zamontuje go do auta? Widziałam tez na ceneo sporo cybexow i kiddy z baza na promo.
BP mozna sie bawić? Mozna (chodzi o śluby ) - z przymrużeniem oka. Nigdy nir zwracałam uwagi czy ktos był po rozwodzie, ślubie, dla mnie liczy die człowiek w stosunku do mojej osoby.
Ja tetrowki kupie u mnie na "wiosce" Pani powiedziała, ze sa grube bo nawet rolnicy przychodzą i kupują do przecedzają mleka, wiec musza byc dobre
Przypomniało mi sie o jagodach, podgotowałam je i zjadłam z jogurtem, po maka dostała czkawki, ale czy 10 min po jedzeniu to nie za szybko? Chyba zbieg okoliczności, prawda? Chociaż mogłaby byc jagodoźercą jak mamaTusianka, APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTęskniąca wrote:a ja już mam wybrany wózek (ostatecznie , haha ) i łóżeczko z komodą. Dalej mam problem z wanienką a raczej z brakiem miejsca na nią. Już nie mogę się doczekać kiedy zamówie te rzeczy....chciałabym przed końcem tego miesiąca, nie za wcześnie? Cały czas mi się wydaję, że to jeszcze ddduuużżżżooo czasu
Nieee, ja już to wszystko o czym piszesz mam w domu, stoi złożone oprócz wózka i fotelika, ale też już są zamowione i będą pod koniec lutego, a dziś właśnie wanienka przyszla. I w weekend właśnie się zorientowalam, że już mniej niż 3 miesiące mi zostały, a luty jest krótki i wydaje mi się, że to zleci raz dwa... a jak nie masz miejsca na wanienkę, to są też te takie wiaderka tummy tub.
Emily, czyli fotelik najlepiej montować na środku kanapy? Myślałam, że za pasażerem.
Też dostałam SMSa od Smyka, a wczoraj kupiłam tam dwa kombinezony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 14:40
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Ilona92 wrote:Chyba odpalę tokarkę i sama zrobie karuzele taka jaka pokazała Emily-uwazam, ze to najlepsza opcja na początek. Zreszta nie na tak krótko jak sie to nam wydaje, bo co miesiąc dziecko zaczyna rozróżniać kolory z tego co pamietam. Bobas wszystkie kolory zacznie rozróżniać po 4 miesiącach, wiec ja nie widze sensu wydawania 200zl na karuzele zreszta zamówić teraz leżaczek czy matę ro kwestia 2 dni. chyba, ze mamy pieniadze jedziemy i kupujemy bez sprawdzania różnicy cenowej.
A propo wzroku http://m.mjakmama24.pl/niemowle/rozwoj-niemowlaka/rozwoj-wzroku-niemowlecia-co-widzi-dziecko-w-pierwszych-miesiacach-zycia,554_3279.html
Ja też uważam, że od razu to nie będzie potrzebne ale szukam już czegoś "na przyszłość" Obserwuję, porównuję ceny i czytam opinie. Oczywiście wmawiam sobie, że moja córka będzie idealnie zasypiać, nie będzie potrzebować ani smoczka, ani innych wspomagaczy uspokajania Wiem, że tak nie będzie, więc od razu nie krzyczcie na mnie
Ja jutro wybieram się do Smyka. Mam kartę, ale smsa nie dostałam
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Żadne dziecko nie bedzie takie jakie to sobie wyobrażamy, ale nauczymy sie je podchodzić ja tam smoczki juz mam i nie uwazam, ze sa złe do pewnego momentu. Ja wiem o błędach moich rodzicow i bede brac je pod uwagę przy wychowywaniu swojego.
APrzybylska marzenia nie sa karalne
Ja mam 4 toooorby ubran i nie mige jyz wchodzić na strony z ubrankami haha, chyba ze beda to środku czystości , promo Shnuggle czy kocykowWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 14:53
APrzybylska lubi tę wiadomość
-
Ilona92 wrote:Żadne dziecko nie bedzie takie jakie to sobie wyobrażamy, ale nauczymy sie je podchodzić ja tam smoczki juz mam i nie uwazam, ze sa złe do pewnego momentu. Ja wiem o błędach moich rodzicow i bede brac je pod uwagę przy wychowywaniu swojego.
APrzybylska marzenia nie sa karalne
Ja mam 4 toooorby ubran i nie mige jyz wchodzić na strony z ubrankami haha, chyba ze beda to środku czystości , promo Shnuggle czy kocykow
Co do chemii - Lovella jest dobra, ale często do mnie dociera, że nie dopiera i trzeba odplamiacz. Czy Jelp jest lepszy w usuwaniu plam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 14:59
nick nieaktualnyAPrzybylska dam Ci znać, bo przyjdzie mi w tym tygodniu. Będę prać, to zobaczę.
Ilona ja jeszcze smoczkow nie mam
Jakbym miała pokój Ady gotowy to pewnie bym już wszystko kupiła. A tak poczekam.
Karuzeli,bujaczka nie kupuję. I chyba pierwsze cuuszki kupię w Pepco. Chyba że nie będzie rozpinanych to w h&M. Mąż stwierdził, że Małej będzie wszystko jedno w co ubrqna, bo i tak za wiele nie będzie kojarzyć.
A jeszcze czytałam, że do gondoli trzeba dokupić prześcieradło. Myślałam, że pieluszka i kocyk wystarczą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 15:21
-
U mnie też intensywny weekend, ale chyba mam już wszystko z wyprawki Uf. Teraz muszę tylko do końca lutego czekać na mebelki, między czasie poprac wszystko i pozostaje juz tylko odliczac dni. Tak sobie myślę, że torbę do szpitala przynajmniej dla siebie może juz spakuje w najbliższym czasie, tak dla swojego spokoju ducha
A co do wanienki to któraś juz polecala te wiaderka, a druga opcja to składana wanienka, wg mnie fajny patent jak ktoś ma mało miejsca w mieszkaniu. Te wiaderka mnie osobiscie jakoś nie przekonują, ale ja nie mam zadnego doświadczenia,a opinie mają super.Tusianka lubi tę wiadomość
-
APrzybylska wrote:Ilona ja już mam 4 smoczki 2 z TommyTeepe 0-3mce i 2 3-6mc z Lovi. Jaka by nie była, będzie idealna. Tak samo jak Twoja córeczka dla Ciebie
Co do chemii - Lovella jest dobra, ale często do mnie dociera, że nie dopiera i trzeba odplamiacz. Czy Jelp jest lepszy w usuwaniu plam?
APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Ilona92 wrote:
BP mozna sie bawić? Mozna (chodzi o śluby ) - z przymrużeniem oka. Nigdy nir zwracałam uwagi czy ktos był po rozwodzie, ślubie, dla mnie liczy die człowiek w stosunku do mojej
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
ibishka wrote:Nie wiem ile w tym prawdy, w praktyce. Ale na kursach dot. Rozwoju Niemowlat i ich rehabilitacji mówili że bardzo ważna jest konsekwencją w wyborze firm, bo to daje dziecku poczuje bezpieczeństwa. W sensie że jeśli wybieramy firmę np avebt, lub lovi czy coś to żeby kolejne etapy typu większy smoczek itp brać z jednej firmy. Bo każda firma ma minimalnie różne kształty. Tak samo jak ważne jest wytworzenie rytuałów, że np stała pora kąpieli zawsze itp. Dzięki stałym rzeczom podobno są maluchy spokojniejsze. Ale jak to się ma do rzeczywistości to nie wiem
Bo to prawda i popieram nawet jaki jie mająca doswiadczenia z dzieckiem własnym.
Jesli np kupie masło , a masło. Definicja jest taka sama , ale wkurza mnie jak wyjmuje i od jednego producenta moge od razu smarować, a drugi jest twarde hak skala. Nawet buty. Kupie z ochnika chodzę i chodzę, kupie lasockiego i juz nie jest tak wygodnie, także jak taki maluch nie doświadczony bedzie miał ciagle zmieniane rzeczy to tez bedzie sie denerwował.Magdzia85F, Tusianka, ibishka lubią tę wiadomość
-
ibishka wrote:Nie wiem ile w tym prawdy, w praktyce. Ale na kursach dot. Rozwoju Niemowlat i ich rehabilitacji mówili że bardzo ważna jest konsekwencją w wyborze firm, bo to daje dziecku poczuje bezpieczeństwa. W sensie że jeśli wybieramy firmę np avebt, lub lovi czy coś to żeby kolejne etapy typu większy smoczek itp brać z jednej firmy. Bo każda firma ma minimalnie różne kształty. Tak samo jak ważne jest wytworzenie rytuałów, że np stała pora kąpieli zawsze itp. Dzięki stałym rzeczom podobno są maluchy spokojniejsze. Ale jak to się ma do rzeczywistości to nie wiem
Madzia czekam na info jak u Ciebie sprawdził się proszek. Też mam ubranka z Pepco. Troszkę się zgadzam z Twoim mężem, te wszystkie śliczne ciuszki to raczej dla naszego okaMagdzia85F, ibishka lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyBP ja rozumiem o co chodzi, dlatego się śmiałam. Z drugiej strony uważam, że ja to trochę "konserwa" jestem i czasem mnie coś oburza, ale jakoś mam to gdzieś po chwili.
Ja dlatego, jak dostałam zestaw - laktator tomme tippi, to kupuję już resztę z tych rzeczy - smoczek, butelki (muszę dokupić).
APrzybylska - no bo te ciuszki to dla Nas, dla Mam żebyśmy dzieci stroiły. HeheAPrzybylska, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Ilona92 wrote:Chyba odpalę tokarkę i sama zrobie karuzele taka jaka pokazała Emily-uwazam, ze to najlepsza opcja na początek. Zreszta nie na tak krótko jak sie to nam wydaje, bo co miesiąc dziecko zaczyna rozróżniać kolory z tego co pamietam. Bobas wszystkie kolory zacznie rozróżniać po 4 miesiącach, wiec ja nie widze sensu wydawania 200zl na karuzele zreszta zamówić teraz leżaczek czy matę ro kwestia 2 dni. chyba, ze mamy pieniadze jedziemy i kupujemy bez sprawdzania różnicy cenowej.
Też uważam, że cena za tą karuzelę jest ostro przesadzona więc tylko do niej wzdycham xD
machirude wrote:
Emily, czyli fotelik najlepiej montować na środku kanapy? Myślałam, że za pasażerem.
Najbezpieczniej jest na środku (o ile warunki pozwalają, czyli sa 3 osobne siedzenia, jest isofix czy odpowiednia długość pasa) ponieważ wtedy fotelik jest daleko od bocznych stref zgniotu. Potem wymienia się na równi miejsca z tyłu po bokach (za pasażerem się bardziej chwali, bo masz dostęp do dziecka od strony pobocza w razie awaryjnej sytuacji i CHYBA łatwiej zamontować lusterko do obserwacji [lepszy kąt widzenia w lusterku wstecznym] - ale to tylko moje podejrzenia) i na końcu miejsce pasażera z przodu [przy wyłączonej poduszce] ze względu na dużą możliwość rozproszenia uwagi i ograniczoną widoczność przez boczną szybę.
Tusianka, proszę, to jest coś takiego https://img01-olxpl.akamaized.net/img-olxpl/420371845_2_644x461_prowadnice-tunele-isofix-dodaj-zdjecia.jpg .
Oczywiście możliwe, że nie będzie potrzebne (w naszym aucie jest łatwy dostęp, ale u kumpeli to tragedia jest i tunele ratują im życie ).
Ze smoczków to chcę kupić chicco physio soft, który jest cały z kauczuku zrobiony. Ale liczę na to, że uda mi się nie dać smoczka przez te pierwsze 4-6 tygodni życia (może zaburzać laktację).
Magdzia - prześcieradło na materacyk do gondoli się przyda - jest na gumkę, łatwiej je uprać niż prać materac
A co do tego wybierania jednej firmy się nie zgodzę - bo może być tak, że smoczek do uspokajania będzie pasował z jednej firmy a do butelki z innej, więc do tego podchodziłabym z dystansem na zasadzie - zobaczymy co się będzie sprawdzaćMagdzia85F, Tusianka, machirude lubią tę wiadomość
-
Też stawiam na jak najprostsze ubranka na początek Kuzynka męża chciała nam dać jakieś bluzeczki, spódniczki po swojej córce. Ładnie to wygląda wszystko na zdjęciach, ale to jej trzecie dziecko, to ma jakieś tam doświadczenie. Ja jednak wolę coś prostego na początek, żeby przypadkiem nie zrobić małej krzywdy
U nas znowu mąż się nastawia, że malutka będzie super spała, nie będzie płakać i będzie w ogóle bezproblemowa A ja się nastawiam, że może mieć problemy z brzuszkiem czy być z tych high need baby - najwyżej się potem pozytywnie rozczarujęMagdzia85F, ibishka, APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Przyszły do mnie koszule z https://www.slodkisen.com.pl/, za sztukę płaciłam około 25 zł - jak na tą cenę są bardzo ok. Bawełna wygląda na dobrej jakości, więc po praniu tez powinno by w miarę. Śmiało mogę polecić.APrzybylska, Ilona92, Tusianka, machirude lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTęskniąca wrote:Przyszły do mnie koszule z https://www.slodkisen.com.pl/, za sztukę płaciłam około 25 zł - jak na tą cenę są bardzo ok. Bawełna wygląda na dobrej jakości, więc po praniu tez powinno by w miarę. Śmiało mogę polecić.
Też kupiłam od tego sprzedawcy, ale z allegro.
Tylko rozpinane na środku, bo mi kilka kobietek mówiło, że te boczne nie są wygodne i się rozpinają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 16:33