X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wchodzę. To nie dla mnie.

Tęskniąca lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz obejrzę tylko muszę się zwlec z łóżka do kompa bo na tel mi nie otwiera :)

A po obiadku uraczylam nas Musem owocowym - pomarańcze, mandarynki, jabłka, kiwi, banan. Ttlko tak teraz myślę czy to był dobry pomysł jak jutro przed 7 idę na krzywa?! :) Ilona? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 20:09

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Chcecie obejrzeć ostatni etap porodu :

http://www.planujemydziecko.pl/index.php/Ciekawostki/Filmy-z-porodu/Porod-naturalny2

*tylko dla osób o mocnych nerwach ;)

Ja obejrzałam wszystkie odcinki serialu dokumentacyjnego "Porody" na ipla tv :)

Dla mnie fajne doświadczenie - już tak się nie boję jak myślę o ZZO :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Ja obejrzałam wszystkie odcinki serialu dokumentacyjnego "Porody" na ipla tv :)

Dla mnie fajne doświadczenie - już tak się nie boję jak myślę o ZZO :)

Kama, ale w "porodach" jest wszystko od strony głowy mamy, a na tym filmiku, kamera jest między nogami ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie powinno mieć to wpływu :) Mi tylko mówili za każdym razem, żeby zachować post 8-10 godzinny a wcześniej żywić się, jak zwykle. Bo często ludzie specjalnie przed krzywą trzymają dietę i wychodzą nierzeczywiste wyniki :D

ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Kama, ale w "porodach" jest wszystko od strony głowy mamy, a na tym filmiku, kamera jest między nogami ;)

Nie wszystko, ale rzeczywiście nie ma tak stricte od "dupy" strony :P to idę popatrzeć <zwyrol> :P

O grubo... dobry filmik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 20:38

Tęskniąca lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka Ma racje. Musisz zachować "post" na conajmniej 8h przed badaniem, musisz byc na czczo. Zdrowy musik owocowy:) także jesli miałabyś problem z trzustka to i tak wyjdzie to na badaniu, czy to przez pieczywo, słodycze czy owoce:) także nie martw sie:) po fruktozie wkrótce nie bedzie śladu:)

Tusianka, ibishka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja natomiast dziś w Lidlu chciałam upolować poduszkę pod tyłek, bo mi okropnie cierpnie i łapią mnie skurcze, ale nie było
    https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?articleId=10279
    i naklejek na ściany też już nie było ani jednej i w ogóle nic nie było :D

3i49l6d8vill3k1j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja już po wypiciu glukozy - jak dla mnie nawet smaczne i nie było problemu z wypiciem :-D teraz tylko proszę o kciuki żeby mnie nie zemdlilo przez 2 h i będzie sukces :)

Ilona92, Tusianka, pomarańczka_33, Magdzia85F, Monnn, APrzybylska, Tęskniąca, grzanewino, aga_90 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka, powodzenia :) dasz radę :)

grzanewino, my byliśmy ok 8 w lidlu i jeszcze wtedy było wszystko dostępne ;) oprócz naklejek kupiliśmy też składany materac i lampki nocne :)

a filmów o porodach od “dupy strony” w życiu nie obejrzę - to zdecydowanie nie dla mnie ;)

Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po śniadaniu :) bezproblemowo poszło :) po południu wyniki :)

Magdzia85F, Ilona92, Monnn, pomarańczka_33, Tęskniąca, Tusianka, aga_90 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka no i super, że gładko poszło:-)
    U mnie też, tylko spać się chciało.

Pomarańczka też nie obejrzę takiego filmiku.

Dziewczyny pytanie intymne. Te które mogą współżyć, czy jest Wam ciężko? Bo ja np.juz z pozycji to jedna, dwie. I kiedy po porodzie można zacząć znowu z Mężem zabawy?

• ibishka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja zauważyłam jedynie ze niektóre pozycje które wcześniej były ok teraz mam wrażenie że są 'za głębokie', hmm a po porodzie to wydaje mi się że jak się zachować wszystko? Ale to może wypowiedza się dziewczyny które już mają dzieciaczki :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Mąż ma stresa co do głębszego włożenia:-\ chyba bym wolała, żeby mi się nie chciało... Bo czuję się jak wieloryb wyrzucony na brzeg...
    I mnie już tak ciężko, że ja pitolę!

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w sumie też zazwyczaj dwie powyzje, bo inaczej niewygodnie... :)
    A co do współżycia po porodzie to chyba poczekam do wizyty kontrolnej (ale i ta w połogu powinno się powstrzymać od zbliżeń).

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Monnn Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia Ty się ciesz ze w ogóle masz ochotę..... ja to się czuje mocno aseksualna, zero chęci :/
    A miało być tak pięknie, ciąża- będę wyglądać i czuć się pięknie, nowe doznania w łóżku.... kłamali ;)

grzanewino, aga_90 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ta promocja -50% w smyku obowiazuje tez stacjonarnie? Zebym na darmo 15km w jedna strone nie jechala :D

xk81pfk.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Dziewczyny ta promocja -50% w smyku obowiazuje tez stacjonarnie? Zebym na darmo 15km w jedna strone nie jechala :D

Możesz jechać- obowiązuje ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u mnie tez jest jedna pozycja , ake szczerze jak cos jest to pozniej zaluje... przez te stresy , sytuacje napięte to żenada ... co do poporodzie to chyba po połogu. Zreszta sama będziesz czuła kuedy będziesz na siłach , wiesz szwy w razie gdyby, poza rym bliskość dziecka zaspokaja poczucie bliskości także wydaje mi siw, ze do 8tyg musza zrobic sobie faceci fap time ;)
    A co do penetracji jesli nie macie przeciwwskazań to nie ma co sie ograniczać, no wiadomo bez wydziwiania-) dziecko odczuwa to jako cos pozytywnego, kołysanie, endorfiny . Moje tego ju nie poczuje ha ha

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ciągle mam libido -1000... Mój M zasługuje na order za cierpliwość, ale pomimo że ja taka ciągle na nie to On jest kochany, czuły i opiekuńczy. Szkoda mi Go no ale nie będę się zmuszać bo to bez sensu

olKaczucha lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ