X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka Pobilas wszystkich wszystkich! "Piękne" porównanie haha od razu wiedziałam o co chodzi ;)
    Chociaż kaszalotku no khmm :P

Ja nienawidzę tych zdrobnień , malo białej gorączki nie dostane, bo to nie moja wina, ze mam
    Teraz biust i brzuch :)

Wy tez juz tak macie, ze jak chcecie wstać z głębszej kanapy to albo musicie sie "bujnac" albo przysiąść do krawędzi? Juz czuje te kg na brzuchu i podziwiam tych facetów, ktorzy maja brzuch piwosza ! :O zeby zobaczyc niewymowna musze zrobic niezłego ni wlasnie zapomniałam jak to sie mowi :/ ha ha no i musze ręka brzuch odgarnąć

APrzybylska mamy takie samo body te białe w kropeczki :) ja dlatego byłam dwa tyg temu jak byli dodatkowo 10%i tak wiele nie było .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 16:00

Magdzia85F, APrzybylska, BP 02 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha nie znałam Jabby ale całkiem sympatyczny jest ;D

Właśnie wróciłam ze spaceru z psem, któremu chyba obecna aura niezbyt odpowiada ;D żałuję że nie wzięłam ze sobą telefonu to bym nagrała w jakim tempie wracał do domu ;D całe 8 m smyczy rozwinął w sekundę i nie miałam szans żeby za nim nadążyć ;D

Magdzia85F, APrzybylska, aga_90, BP 02, Tęskniąca, Monnn lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że ten Twój milusiński nie za duży, bo jeszcze by Cię pociągnął po śniegu bez sanek ;) My dawno temu mieliśmy kundelka, który nie chodził tylko latał gdy padał śnieg lub deszcz. Taki panicz, że łapek nie można było mu brudzić, a potrzeby załatwiał migusiem ;)

Ilona kanapa czy łóżko to już spore wyzwanie, tak samo jak bym chciała zajrzeć pod brzuch ;) Przed porodem chyba wybiorę się do kosmetyczki na koszenie, bo samej już teraz mi ciężko.

Mierzyłam dziś w H&M ogrodniczki ciążowe rozm. 40 - były za małe, zdołowałam się. Jestem ogromna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 16:14

pomarańczka_33, BP 02 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm.. a ja dalej noszę ciążowe jeansy które kupiłam na początku w rozm. 36, chociaż waga rano pokazała mi +9,5kg :O

z wstawaniem też mam już problemy, jak tylko mąż w pobliżu to mi pomaga :P
    ja w Smyku zamówiłam 2 pajacyki i komplet niedrapków. Z tą wyprzedażą to jakaś ściema bo te same rzeczy widziałam tuż przed świętami w tych samych cenach i wtedy poszalałam :)

małe pytanko: czy też czujecie że Wasze Pociechy kopią dużo mocniej niż w ostatnich tyg? bo ja od kilku dni czuję dużo mocniejsze kopniaki, aż cały brzuch mi chodzi i zastanawiam się czy to oznacza że urósł i ma więcej sił :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 16:34

APrzybylska lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, to fakt ;) moim marzeniem jest akita amerykańska - z takim było by nieco trudniej ;) a nasz panicznie boi się wody i prędzej nauczy się latać niż wejdzie w kałużę a łazienka to w jego odczuciu ogień piekielny i nawet nie stanie tam jedną łapą ;D

Mi też coraz trudniej się ruszać, pamiętam jak się śmiałam z siostry która się skulgiwała z kanapy a teraz samej już mi do tego nie daleko :P

Co do “koszenia” to też mi to już kiepsko wychodzi a przed porodem to nie wiem kto to zrobi ale ja siebie w tym nie widzę :P

Ilona92 lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    małe pytanko: czy też czujecie że Wasze Pociechy kopią dużo mocniej niż w ostatnich tyg? bo ja od kilku dni czuję dużo mocniejsze kopniaki, aż cały brzuch mi chodzi i zastanawiam się czy to oznacza że urósł i ma więcej sił :D
    Aga, ja tak, czasem jak mi zasadzi kopniaka to cała podskakuję nie przygotowana na takie atrakcje ;D

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja tez mam takie wrazenie od jakiegos czasu :) chyba szkrab wiekszy i silniejszy, dlatego mocnoej czuc :)
    Mam takienpytanie- na pewno bylo milion razy mowione ale jak sie dodaje zdjecia? :)

dxomclb10296nsxe.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wyniki. Chyba dobre :) w nawiasach podaję normy z lab
    Na czczo 4.6 mmol/l (<5.1)
    Po 1 h 5.6 (<10)
    Po 2 h 4.44 (<8.5d)

A z gorszych inf to że mi morfologia zaczyna lecieć trochę. W grudniu miałam hematokryt 42, a dziś 37 przy normie dolnej 38. A hemoglobine miałam wtedy 140,a dziś już tylko 129 przy normie dolnej 120.
    Mam nadzieję że to jednorazowy spadek :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Aga ja tez mam takie wrazenie od jakiegos czasu :) chyba szkrab wiekszy i silniejszy, dlatego mocnoej czuc :)
    Mam takienpytanie- na pewno bylo milion razy mowione ale jak sie dodaje zdjecia? :)
    w takim razie bardzo mnie to cieszy, bo mimo zapewnień lekarza że syenk w normie to i tak wydawał mi się malutki :) za 3tyg wizyta to się dowiem na pewno :) a teraz mam chociaż takie małe potwierdzenie :)

ja używam strony https://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie i tam jak już dodasz zdjęcie to masz do wyboru "Rodzaj kodów" i wybierasz że na fora internetowe, kopiujesz cały link i wklejasz tu :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/

Tutaj i musisz skopiować link i wkleić go do wypowiedzi.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie raz aż podskoczę :) Bardzo to lubię :) Ja odliczam dni do wizyty - 25.01.

Co ciekawe właśnie w spodnie ciążowe normalnie się mieszczę (kupiłam rozm. 38). Bluzki mam za krótkie, a sukienkę z Sinsay mam S ;)

Magdzia85F, ibishka lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, ja jeszcze przed ciążą miałam koszmarne niedobory żelaza a tym samym tragiczną morfologię. Buraki, szpinak i wołowina działają cuda :) naprawdę polecam, przez całą ciążę nie muszę suplementować żelaza :)

ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska ja już mam 42 rozmiar. A nosiłam 38. Mamy po prostu na czym siedzieć;-) przeczytałam Twojego drugiego posta... Ja mam na czym siedzieć:-\

Ja jeszcze jakoś wstaję, ale chyba gorzej mi wstać z leżenia. Muszę najpierw na bok się przewrócić i dopiero:-P

Pomarańczka dobrze, że nie jest wielki! Bo byłby problem.

Co do golenia, o dziwo co tydzień to robię i jakoś idzie. Trochę brzuch muszę przegarnąć :-P

Ibishka wyniki ok. Jak nie są poniżej normy, to samo nie martw. Z resztą w ciąży mogą być poza widełkami. Mnie np.leukocyty ciągle ponad normę, hematokryt poniżej od początku i hemoglobina skacze raz w normie a raz nie.

Aga dzieci większe i je bardziej czuć. U mnie Ada kilka dni cicho była a potem poczułam Ją dużo bardziej. Ogólnie to Ona jakieś gilgotania mi tam robi, bo często aż mnie to laskocze.

U mnie USG 3 trymestru 30.01.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 16:56

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musiałabym lubić buraki i szpinak :P dlatego też suplementuję żelazo ;)

Ania- to rozmiarówka była pomylona! :)

na 3 prenatalne umówiłam nas w razie W na 8.02, ale tak o prawdzie 6.02 mam wizytę u swojego gina, dlatego wciąż się zastanawiam, najwyżej odwołam tą wizytę :)

ja wczoraj siedziałam na kanapie i w rękach miałam telefon, a rękę opartą na brzuchu, jak Mały kopnął to cały telefon mi podskoczył xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 16:59

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga polecam steki wołowe!!! Mniam!!! Ja jadam kilka razy w tygodniu. Do tego na ciepło buraki. Szpinak też lubię. Może bym zrobiła z makaronem jutro.

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Aga, no tak, jak nie smakują to gorzej ;) aczkolwiek buraki to nie ale szpinak można przemycić tak że nie czuć jego smaku ;)

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/24fb8067ecb2.jpg.html

No to w koncu pokaze moj wielki brzuch;)

Tusianka, aga_90, Magdzia85F, grzanewino, APrzybylska, pomarańczka_33, Etoilka, Ilona92, ibishka, Monnn, Agiii37 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie, szyjka 37 mm - więc jest ok. Za to klucha waży 1640g :D

Magdzia85F, BP 02, aga_90, APrzybylska, pomarańczka_33, grzanewino, Etoilka, Ilona92, ibishka, Tęskniąca, Monnn, Agiii37 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Melduję się po wizycie, szyjka 37 mm - więc jest ok. Za to klucha waży 1640g :D

O jaką duża już Gabrysia!!!! :-)
    No i szyjka też super:-)

BP ładny brzuszek!!! Wiesz, że myślałam, że jesteś brunetką?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 17:19

BP 02, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP- śliczna piłeczka :D

Tusianka- super że wszystko ok, duża ta Twoja córa :D

BP 02, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ