Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ibishka Pobilas wszystkich wszystkich! "Piękne" porównanie haha od razu wiedziałam o co chodzi
Chociaż kaszalotku no khmm
Ja nienawidzę tych zdrobnień , malo białej gorączki nie dostane, bo to nie moja wina, ze mam
Teraz biust i brzuch
Wy tez juz tak macie, ze jak chcecie wstać z głębszej kanapy to albo musicie sie "bujnac" albo przysiąść do krawędzi? Juz czuje te kg na brzuchu i podziwiam tych facetów, ktorzy maja brzuch piwosza ! zeby zobaczyc niewymowna musze zrobic niezłego ni wlasnie zapomniałam jak to sie mowi ha ha no i musze ręka brzuch odgarnąć
APrzybylska mamy takie samo body te białe w kropeczki ja dlatego byłam dwa tyg temu jak byli dodatkowo 10%i tak wiele nie było .Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 16:00
Magdzia85F, APrzybylska, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Hahaha nie znałam Jabby ale całkiem sympatyczny jest
Właśnie wróciłam ze spaceru z psem, któremu chyba obecna aura niezbyt odpowiada żałuję że nie wzięłam ze sobą telefonu to bym nagrała w jakim tempie wracał do domu całe 8 m smyczy rozwinął w sekundę i nie miałam szans żeby za nim nadążyćMagdzia85F, APrzybylska, aga_90, BP 02, Tęskniąca, Monnn lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Dobrze, że ten Twój milusiński nie za duży, bo jeszcze by Cię pociągnął po śniegu bez sanek My dawno temu mieliśmy kundelka, który nie chodził tylko latał gdy padał śnieg lub deszcz. Taki panicz, że łapek nie można było mu brudzić, a potrzeby załatwiał migusiem
Ilona kanapa czy łóżko to już spore wyzwanie, tak samo jak bym chciała zajrzeć pod brzuch Przed porodem chyba wybiorę się do kosmetyczki na koszenie, bo samej już teraz mi ciężko.
Mierzyłam dziś w H&M ogrodniczki ciążowe rozm. 40 - były za małe, zdołowałam się. Jestem ogromnaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 16:14
pomarańczka_33, BP 02 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
hmm.. a ja dalej noszę ciążowe jeansy które kupiłam na początku w rozm. 36, chociaż waga rano pokazała mi +9,5kg
z wstawaniem też mam już problemy, jak tylko mąż w pobliżu to mi pomaga
ja w Smyku zamówiłam 2 pajacyki i komplet niedrapków. Z tą wyprzedażą to jakaś ściema bo te same rzeczy widziałam tuż przed świętami w tych samych cenach i wtedy poszalałam
małe pytanko: czy też czujecie że Wasze Pociechy kopią dużo mocniej niż w ostatnich tyg? bo ja od kilku dni czuję dużo mocniejsze kopniaki, aż cały brzuch mi chodzi i zastanawiam się czy to oznacza że urósł i ma więcej siłWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 16:34
APrzybylska lubi tę wiadomość
-
Ania, to fakt moim marzeniem jest akita amerykańska - z takim było by nieco trudniej a nasz panicznie boi się wody i prędzej nauczy się latać niż wejdzie w kałużę a łazienka to w jego odczuciu ogień piekielny i nawet nie stanie tam jedną łapą
Mi też coraz trudniej się ruszać, pamiętam jak się śmiałam z siostry która się skulgiwała z kanapy a teraz samej już mi do tego nie daleko
Co do “koszenia” to też mi to już kiepsko wychodzi a przed porodem to nie wiem kto to zrobi ale ja siebie w tym nie widzęIlona92 lubi tę wiadomość
aga_90 wrote:małe pytanko: czy też czujecie że Wasze Pociechy kopią dużo mocniej niż w ostatnich tyg? bo ja od kilku dni czuję dużo mocniejsze kopniaki, aż cały brzuch mi chodzi i zastanawiam się czy to oznacza że urósł i ma więcej siłKirunia - jesteś już z nami Maleńka
-
Odebralam wyniki. Chyba dobre w nawiasach podaję normy z lab
Na czczo 4.6 mmol/l (<5.1)
Po 1 h 5.6 (<10)
Po 2 h 4.44 (<8.5d)
A z gorszych inf to że mi morfologia zaczyna lecieć trochę. W grudniu miałam hematokryt 42, a dziś 37 przy normie dolnej 38. A hemoglobine miałam wtedy 140,a dziś już tylko 129 przy normie dolnej 120.
Mam nadzieję że to jednorazowy spadek -
BP 02 wrote:Aga ja tez mam takie wrazenie od jakiegos czasu chyba szkrab wiekszy i silniejszy, dlatego mocnoej czuc
Mam takienpytanie- na pewno bylo milion razy mowione ale jak sie dodaje zdjecia?
ja używam strony https://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie i tam jak już dodasz zdjęcie to masz do wyboru "Rodzaj kodów" i wybierasz że na fora internetowe, kopiujesz cały link i wklejasz tu -
BP 02 wrote:Aga ja tez mam takie wrazenie od jakiegos czasu chyba szkrab wiekszy i silniejszy, dlatego mocnoej czuc
Mam takienpytanie- na pewno bylo milion razy mowione ale jak sie dodaje zdjecia?
Tutaj i musisz skopiować link i wkleić go do wypowiedzi.Magdzia85F lubi tę wiadomość
Ja też nie raz aż podskoczę Bardzo to lubię Ja odliczam dni do wizyty - 25.01.
Co ciekawe właśnie w spodnie ciążowe normalnie się mieszczę (kupiłam rozm. 38). Bluzki mam za krótkie, a sukienkę z Sinsay mam SMagdzia85F, ibishka lubią tę wiadomość
Ibishka, ja jeszcze przed ciążą miałam koszmarne niedobory żelaza a tym samym tragiczną morfologię. Buraki, szpinak i wołowina działają cuda naprawdę polecam, przez całą ciążę nie muszę suplementować żelaza
ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyAPrzybylska ja już mam 42 rozmiar. A nosiłam 38. Mamy po prostu na czym siedzieć przeczytałam Twojego drugiego posta... Ja mam na czym siedzieć
Ja jeszcze jakoś wstaję, ale chyba gorzej mi wstać z leżenia. Muszę najpierw na bok się przewrócić i dopiero:-P
Pomarańczka dobrze, że nie jest wielki! Bo byłby problem.
Co do golenia, o dziwo co tydzień to robię i jakoś idzie. Trochę brzuch muszę przegarnąć
Ibishka wyniki ok. Jak nie są poniżej normy, to samo nie martw. Z resztą w ciąży mogą być poza widełkami. Mnie np.leukocyty ciągle ponad normę, hematokryt poniżej od początku i hemoglobina skacze raz w normie a raz nie.
Aga dzieci większe i je bardziej czuć. U mnie Ada kilka dni cicho była a potem poczułam Ją dużo bardziej. Ogólnie to Ona jakieś gilgotania mi tam robi, bo często aż mnie to laskocze.
U mnie USG 3 trymestru 30.01.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 16:56
pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
musiałabym lubić buraki i szpinak dlatego też suplementuję żelazo
Ania- to rozmiarówka była pomylona!
na 3 prenatalne umówiłam nas w razie W na 8.02, ale tak o prawdzie 6.02 mam wizytę u swojego gina, dlatego wciąż się zastanawiam, najwyżej odwołam tą wizytę
ja wczoraj siedziałam na kanapie i w rękach miałam telefon, a rękę opartą na brzuchu, jak Mały kopnął to cały telefon mi podskoczył xDWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 16:59
Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTusianka wrote:Melduję się po wizycie, szyjka 37 mm - więc jest ok. Za to klucha waży 1640g
O jaką duża już Gabrysia!!!!
No i szyjka też super:-)
BP ładny brzuszek!!! Wiesz, że myślałam, że jesteś brunetką?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 17:19
BP 02, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość