X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka Pobilas wszystkich wszystkich! "Piękne" porównanie haha od razu wiedziałam o co chodzi ;)
    Chociaż kaszalotku no khmm :P

Ja nienawidzę tych zdrobnień , malo białej gorączki nie dostane, bo to nie moja wina, ze mam
    Teraz biust i brzuch :)

Wy tez juz tak macie, ze jak chcecie wstać z głębszej kanapy to albo musicie sie "bujnac" albo przysiąść do krawędzi? Juz czuje te kg na brzuchu i podziwiam tych facetów, ktorzy maja brzuch piwosza ! :O zeby zobaczyc niewymowna musze zrobic niezłego ni wlasnie zapomniałam jak to sie mowi :/ ha ha no i musze ręka brzuch odgarnąć

APrzybylska mamy takie samo body te białe w kropeczki :) ja dlatego byłam dwa tyg temu jak byli dodatkowo 10%i tak wiele nie było .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 16:00

Magdzia85F, APrzybylska, BP 02 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha nie znałam Jabby ale całkiem sympatyczny jest ;D

Właśnie wróciłam ze spaceru z psem, któremu chyba obecna aura niezbyt odpowiada ;D żałuję że nie wzięłam ze sobą telefonu to bym nagrała w jakim tempie wracał do domu ;D całe 8 m smyczy rozwinął w sekundę i nie miałam szans żeby za nim nadążyć ;D

Magdzia85F, APrzybylska, aga_90, BP 02, Tęskniąca, Monnn lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że ten Twój milusiński nie za duży, bo jeszcze by Cię pociągnął po śniegu bez sanek ;) My dawno temu mieliśmy kundelka, który nie chodził tylko latał gdy padał śnieg lub deszcz. Taki panicz, że łapek nie można było mu brudzić, a potrzeby załatwiał migusiem ;)

Ilona kanapa czy łóżko to już spore wyzwanie, tak samo jak bym chciała zajrzeć pod brzuch ;) Przed porodem chyba wybiorę się do kosmetyczki na koszenie, bo samej już teraz mi ciężko.

Mierzyłam dziś w H&M ogrodniczki ciążowe rozm. 40 - były za małe, zdołowałam się. Jestem ogromna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 16:14

pomarańczka_33, BP 02 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm.. a ja dalej noszę ciążowe jeansy które kupiłam na początku w rozm. 36, chociaż waga rano pokazała mi +9,5kg :O

z wstawaniem też mam już problemy, jak tylko mąż w pobliżu to mi pomaga :P
    ja w Smyku zamówiłam 2 pajacyki i komplet niedrapków. Z tą wyprzedażą to jakaś ściema bo te same rzeczy widziałam tuż przed świętami w tych samych cenach i wtedy poszalałam :)

małe pytanko: czy też czujecie że Wasze Pociechy kopią dużo mocniej niż w ostatnich tyg? bo ja od kilku dni czuję dużo mocniejsze kopniaki, aż cały brzuch mi chodzi i zastanawiam się czy to oznacza że urósł i ma więcej sił :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 16:34

APrzybylska lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, to fakt ;) moim marzeniem jest akita amerykańska - z takim było by nieco trudniej ;) a nasz panicznie boi się wody i prędzej nauczy się latać niż wejdzie w kałużę a łazienka to w jego odczuciu ogień piekielny i nawet nie stanie tam jedną łapą ;D

Mi też coraz trudniej się ruszać, pamiętam jak się śmiałam z siostry która się skulgiwała z kanapy a teraz samej już mi do tego nie daleko :P

Co do “koszenia” to też mi to już kiepsko wychodzi a przed porodem to nie wiem kto to zrobi ale ja siebie w tym nie widzę :P

Ilona92 lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    małe pytanko: czy też czujecie że Wasze Pociechy kopią dużo mocniej niż w ostatnich tyg? bo ja od kilku dni czuję dużo mocniejsze kopniaki, aż cały brzuch mi chodzi i zastanawiam się czy to oznacza że urósł i ma więcej sił :D
    Aga, ja tak, czasem jak mi zasadzi kopniaka to cała podskakuję nie przygotowana na takie atrakcje ;D

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja tez mam takie wrazenie od jakiegos czasu :) chyba szkrab wiekszy i silniejszy, dlatego mocnoej czuc :)
    Mam takienpytanie- na pewno bylo milion razy mowione ale jak sie dodaje zdjecia? :)

dxomclb10296nsxe.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wyniki. Chyba dobre :) w nawiasach podaję normy z lab
    Na czczo 4.6 mmol/l (<5.1)
    Po 1 h 5.6 (<10)
    Po 2 h 4.44 (<8.5d)

A z gorszych inf to że mi morfologia zaczyna lecieć trochę. W grudniu miałam hematokryt 42, a dziś 37 przy normie dolnej 38. A hemoglobine miałam wtedy 140,a dziś już tylko 129 przy normie dolnej 120.
    Mam nadzieję że to jednorazowy spadek :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Aga ja tez mam takie wrazenie od jakiegos czasu :) chyba szkrab wiekszy i silniejszy, dlatego mocnoej czuc :)
    Mam takienpytanie- na pewno bylo milion razy mowione ale jak sie dodaje zdjecia? :)
    w takim razie bardzo mnie to cieszy, bo mimo zapewnień lekarza że syenk w normie to i tak wydawał mi się malutki :) za 3tyg wizyta to się dowiem na pewno :) a teraz mam chociaż takie małe potwierdzenie :)

ja używam strony https://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie i tam jak już dodasz zdjęcie to masz do wyboru "Rodzaj kodów" i wybierasz że na fora internetowe, kopiujesz cały link i wklejasz tu :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/

Tutaj i musisz skopiować link i wkleić go do wypowiedzi.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie raz aż podskoczę :) Bardzo to lubię :) Ja odliczam dni do wizyty - 25.01.

Co ciekawe właśnie w spodnie ciążowe normalnie się mieszczę (kupiłam rozm. 38). Bluzki mam za krótkie, a sukienkę z Sinsay mam S ;)

Magdzia85F, ibishka lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, ja jeszcze przed ciążą miałam koszmarne niedobory żelaza a tym samym tragiczną morfologię. Buraki, szpinak i wołowina działają cuda :) naprawdę polecam, przez całą ciążę nie muszę suplementować żelaza :)

ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska ja już mam 42 rozmiar. A nosiłam 38. Mamy po prostu na czym siedzieć;-) przeczytałam Twojego drugiego posta... Ja mam na czym siedzieć:-\

Ja jeszcze jakoś wstaję, ale chyba gorzej mi wstać z leżenia. Muszę najpierw na bok się przewrócić i dopiero:-P

Pomarańczka dobrze, że nie jest wielki! Bo byłby problem.

Co do golenia, o dziwo co tydzień to robię i jakoś idzie. Trochę brzuch muszę przegarnąć :-P

Ibishka wyniki ok. Jak nie są poniżej normy, to samo nie martw. Z resztą w ciąży mogą być poza widełkami. Mnie np.leukocyty ciągle ponad normę, hematokryt poniżej od początku i hemoglobina skacze raz w normie a raz nie.

Aga dzieci większe i je bardziej czuć. U mnie Ada kilka dni cicho była a potem poczułam Ją dużo bardziej. Ogólnie to Ona jakieś gilgotania mi tam robi, bo często aż mnie to laskocze.

U mnie USG 3 trymestru 30.01.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 16:56

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musiałabym lubić buraki i szpinak :P dlatego też suplementuję żelazo ;)

Ania- to rozmiarówka była pomylona! :)

na 3 prenatalne umówiłam nas w razie W na 8.02, ale tak o prawdzie 6.02 mam wizytę u swojego gina, dlatego wciąż się zastanawiam, najwyżej odwołam tą wizytę :)

ja wczoraj siedziałam na kanapie i w rękach miałam telefon, a rękę opartą na brzuchu, jak Mały kopnął to cały telefon mi podskoczył xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 16:59

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga polecam steki wołowe!!! Mniam!!! Ja jadam kilka razy w tygodniu. Do tego na ciepło buraki. Szpinak też lubię. Może bym zrobiła z makaronem jutro.

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Aga, no tak, jak nie smakują to gorzej ;) aczkolwiek buraki to nie ale szpinak można przemycić tak że nie czuć jego smaku ;)

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/24fb8067ecb2.jpg.html

No to w koncu pokaze moj wielki brzuch;)

Tusianka, aga_90, Magdzia85F, grzanewino, APrzybylska, pomarańczka_33, Etoilka, Ilona92, ibishka, Monnn, Agiii37 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie, szyjka 37 mm - więc jest ok. Za to klucha waży 1640g :D

Magdzia85F, BP 02, aga_90, APrzybylska, pomarańczka_33, grzanewino, Etoilka, Ilona92, ibishka, Tęskniąca, Monnn, Agiii37 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Melduję się po wizycie, szyjka 37 mm - więc jest ok. Za to klucha waży 1640g :D

O jaką duża już Gabrysia!!!! :-)
    No i szyjka też super:-)

BP ładny brzuszek!!! Wiesz, że myślałam, że jesteś brunetką?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 17:19

BP 02, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP- śliczna piłeczka :D

Tusianka- super że wszystko ok, duża ta Twoja córa :D

BP 02, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ