Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę, że każdy ma plany na dziecko xD my też - nasze będzie grzecznie, będzie pięknie spało i załatwiało potrzebę od razu na sedes xD
A mąż jeszcze mówi, że nie będzie jadło mleka tylko od razu wjedzie schaowy z ziemniaczkami i kiszonymAPrzybylska, Tęskniąca, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Aha....z tym używaniem smoczka, to ja mam tez mętlik w głowie.
Jedni mówią, że powodują zaburzenia laktacji,a inni że smoczek jest dobry, bo jest jednym z czynników zapobiegania śmierci łóżeczkowej .....prawda pewnie pośrodku ....
Aha , Kamila jesteś niezastapiona, dzięki za opinie o fotelikuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 16:38
Emily89 lubi tę wiadomość
-
Emily89 wrote:Widzę, że każdy ma plany na dziecko xD my też - nasze będzie grzecznie, będzie pięknie spało i załatwiało potrzebę od razu na sedes xD
A mąż jeszcze mówi, że nie będzie jadło mleka tylko od razu wjedzie schaowy z ziemniaczkami i kiszonymTusianka, Ilona92, APrzybylska, Emily89 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
ja smoczek kupiłam tylko w razie w , tzn jesli daj Boże! Bede kp i mała bedzie "wisiała" ciagle na cycku to chciałabym ja przechytrzyć zeby miec 5min na siku. Nie jestem zwolennikiem smoczków, ake nie wiadomo. A co do monogamii firm dla całego asortymentu sie nie da, czy to butelki, ubranka. Ja zrozumiałam to pod katem jednego produktu np. Butelka avent, proszek jeleń itp.
My sie nastawiamy na wszystkie mozliwe scenariusze, jakos moj N nie wzdycha, ze bedzie pięknie i kolorowo to człowiek tylko. Nawet wiecie jak to jest chować szczeniaka od małego.
Po koszule to chyba przejdę sie na "rynek" bo one beda mi potrzebne tylko do szpitala. Do domu mam swoje "podomki"ibishka, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Dokładnie tak jak mówi Ilona. Do butelki może się lepiej sprawdzić np tomme tippe, a uspokajacz z lovi. Ale tu chodzi o jeden asortyment, jeśli 0-3 używam uspokajacza z lovi to 3-6tez się powinno.
Zresztą co my się martwiny teraz jak nam życie zweryfikuje
Nie ma co robić za eksperta z każdej dziedziny bo przeważnie jak się mysli że się wie wszystko o wszystkim to wychodzi z tego d...
Oby wszystkie nasze dzieci były grzeczne, wychowane, ekonomiczne itp:-D
Po mamusiach:-DWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 17:10
Magdzia85F, APrzybylska, Tusianka, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Przyszły do mnie koszule z https://www.slodkisen.com.pl/, za sztukę płaciłam około 25 zł - jak na tą cenę są bardzo ok. Bawełna wygląda na dobrej jakości, więc po praniu tez powinno by w miarę. Śmiało mogę polecić.
A pytanko: czy kupujecie jakiś prezent dla tatusiów?14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Ja nie planowalam nic dla Tatusia, za to licze na prezent z tytulu urodzenia dziecka nawet mam juz wybrany, tylko musze sie upewnic czy maz jest tego swiadomy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 17:21
grzanewino lubi tę wiadomość
-
APrzybylska wrote:A pytanko: czy kupujecie jakiś prezent dla tatusiów?
a poza tym będzie miał prezenty raz na jakiś czas w postaci wyjścia z kumplamiMagdzia85F, Tusianka, Emily89, APrzybylska, Ilona92, aga_90 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyEmily, to u nas raczej się nie da na środku bo mamy kanapę 2+1. Myślałam, że za pasażerem lepiej, bo przy zderzeniu czołowym wydaje mi się, że tam bezpieczniej niż za kierowca. W sumie to aż mnie ciarki przeszły jak sobie o tym pomyślałam... Emily, a Ty się zawodowo zajmujesz takimi sprawami, czy po prostu tak zgłębiasz temat?
Dziewczyny, chyba wiekszosc oddzialu w kwietniu będzie w koszulach i szlafrokach DolceSonno paradowala. Też zamowilam ale jeszcze czekam na paczkę.Magdzia85F, Tusianka, APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMachirude hehe będziemy jak z jednej taśmy
Ja Mężowi nic nie kupuję ani On mi nic. Dla Nas najważniejszym i najlepszym prezentem będzie zdrowa Adusia
Mąż planował urlop i zapowiadają się 3 tygodnie razem! A potem tydzień w czerwcu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 17:24
machirude, Tusianka, pomarańczka_33, APrzybylska, Ilona92, ibishka lubią tę wiadomość
-
Machirude - dobrze zglebiam temat. Juz przed zajsciem w ciaze zaczelam. Przez to jestem swirem fotelikowym, ale dla mnie bezpieczenstwo to podstawa. I tak samo jak ja jezdze z adapterem do pasa dbajac o dzieciątko w brzuszku, tak pozniej chce wiedziec, ze zrobilam co moglam, zeby jezdzil bezpiecznie-nie zaleznie czy bedzie to wyjazd do przychodni czy na drugi koniec Polski.
Wiadomo, ze przy zderzeniu z tirem fotelik moze nie wystarczyc ale na pewno zminimalizuje obrazenia. Co do miejsca - środkowe miejsce jest bezpieczne przy kazdym zderzeniu - fotelik nie wyleci przez przestrzen miedzy przednimi fotelami (dobrze zapiety ofc).machirude lubi tę wiadomość
-
A co do ciarek - ja sie naogladalam filmikow i naczytalam i wylalam wiele lez jak ludzka nieswiadomosc moze doprowadzic do tragedii...
Przykladowo, odbiegajac od fotelikow, rozmawialam ostatnio z przyjaciółką na temat zostawiania maluszka w mieszkaniu by wyskoczyc szybko wyrzucic śmieci czy do osiedlowego po bulki. I ona mowi ze bala sie, bo w ciagu tych kilku minut cos mogloby sie stac malemu, a ja sie boje, bo mi sie moze cos stac i dziecko zostaje samo na duzo dluzej... takze ja mam schizy czasem ostre xD ale staram sie jednak zyc normalnie :pmachirude lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMąż mnie zaskoczył bo wysłał sms z pracy, że ustalali urlooy na rok i napisał, że z Nami chce być dłużej. Kochany!
Pomarańczka ale tacierzynski normalnie należy się Mężowi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 17:40
pomarańczka_33, BP 02 lubią tę wiadomość
-
A propo jazdy samochodem chyba po 30 którymś tygodniu wogole powinno sie przesiąść tylko na miejsce pasażera.
Magda super sprawa z tym wolnym. Pomaranczka na pewno Twój maz dostanie umowę na czas nieokreślony! Trzymam mocno za to kciuki!
Ludzie niektórzy nie maja poprostu wyobraźni stad sa te tragedie, a suma sumarum sa poprostu debilami -przepraszam, ze tak sie wyrażę.
Zreszta kazdy z Nas postrzega rożne sprawy inaczej, także dopóki nie znajdziemy sie w takiej samej sytuacji oceniać jest latwo.
Dla mnie tez jest nie dopomyslenia kupowanie kurczaków ze sklepu. Także jesli chodzi o jedzenie to tez jestem
Świrem na tym punkciepomarańczka_33, Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPomarańczka będzie dobrze!!! Zobaczysz!!!
Ilona wiadomo, że każdy ma jakieś świry hehe
A to muszę się pospieszyć - jeśli chodzi o jazdę autem, bo jeszcze chcę pojeździć do CH, żeby ciuszki kupić.Tusianka, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
W teorii od 3 trymestru powinno sie przesiasc. Chodzi o to, ze odleglosc brzucha od srodka kierownicy powinna byc nie mniejsza bodajze niz 25 cm (nie pamietam dokladnie czy to bylo tyle). Wynika to z tego, ze poduszka jak sie rozklada to dopoki nie rozlozy sie zupelnie to jest twarda jak kamien. I uderzenie poduszki w brzuch moze sie skonczyc tragicznie. Wiec to nie chodzi tylko o to zeby sie przesiasc ale zeby na miejscu pasazera kobieta tez byla odsunieta od poduszki mozliwie daleko (zachowujac poprawne ulozenie pasa bezpieczenstwa.
Jak ktos ma dlugie rece i nogi albo nie ma poduszki powietrznej to moze prowadzic auto (choc pewniebi wzgledy samopoczucia, rozkojarzenia tez mowia za tym zeby jednak oddaly kierownice komus innemu :p).
-
Ja juz po ocenie rocznej- bez wiekszych zgrzytow, choc oczywiscie "ten rok byl slabszy"...
Na szczescie moje zale przyjela
Juz w domku i powigilijne pierogi w nagrode zjadlam ( nie ze od wigilii czekaly, tylko od razu przed czesc pomrozilam)
I jeszcze lody i smaku slonego karmelu na poprawe nastroju
Ponoc dzis jest najsmutniejszy dzien roku wirtualna polska twierdzilaAPrzybylska, Tusianka, Tęskniąca, Magdzia85F, ibishka, machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość