Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny wpadam na chwilę pochwalić się, że zamówiliśmy wózek i fotelik!
Jupi! Anex cross purple plum + fotelik kiddy. Odbiór za 8 tygodni.
A i już czuję się lepiej.Etoilka, pomarańczka_33, grzanewino, ibishka, APrzybylska, Tusianka, Tęskniąca, machirude, Ilona92, aga_90, Monnn, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Dziewczyny wpadam na chwilę pochwalić się, że zamówiliśmy wózek i fotelik!
Jupi! Anex cross purple plum + fotelik kiddy. Odbiór za 8 tygodni.
A i już czuję się lepiej.
U mnie 3 kanapki i 3 RafaelloMagdzia85F lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
ibishka, Twój krokodyl mnie powalił te nasze sny to są nieźle pokręcone
co do jedzenia to ja uważam, że trzeba jeść tyle żeby się najeść a ile to będzie to już mało istotne
a ja, pierdoła nad pierdołami, sobie wczoraj rozwaliłam paznokcia - tak umiejętnie otwierałam zmywarkę... boli jak... ale dostałam od mojej pani doktor receptę na oxycort i jutro mam go odebrać z apteki więc jest szansa, że będę żyćibishka lubi tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Ja dzis bylam po recepte na immunoglobuline i oczywiście jak to w Polsce nikt nic nie wie xD szturmowalam NFZ i na razie wiem tyle ze nie jest to refundacja apteczna ale nie wiem jeszcze, jak zdobyc ten zastrzyk wiec od poniedzialku dalej bede szturmowac nfz i ministerstwo zdrowia pozniej zaliczylam fryzjera a za godzine jade na spotkanie z dziewczynami
A jutro bociankowe!!!! Mieszkanie juz prawie gotowe na przyjazd gosci ))ibishka, APrzybylska, pomarańczka_33, Tusianka, Tęskniąca, grzanewino lubią tę wiadomość
-
To musiało boleć współczuję.
Moje pazurki są w opłakanym stanie. Połamane i z mega odrostem. Ostatnio u kosmetyczki byłam przed świętami, a następną wizytę mam dopiero w przyszłą sobotę14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Emily89 wrote:Ja dzis bylam po recepte na immunoglobuline i oczywiście jak to w Polsce nikt nic nie wie xD szturmowalam NFZ i na razie wiem tyle ze nie jest to refundacja apteczna ale nie wiem jeszcze, jak zdobyc ten zastrzyk wiec od poniedzialku dalej bede szturmowac nfz i ministerstwo zdrowia pozniej zaliczylam fryzjera a za godzine jade na spotkanie z dziewczynami
A jutro bociankowe!!!! Mieszkanie juz prawie gotowe na przyjazd gosci ))
Jedna z dziewczyn na drugim wątku napisała coś takiego:
Z tego co czytałam na fb,na Mama rh-(któraś z Dziewczyn polecała) zrozumiałam, że nikt takiej recepty nie zrealizuje, musisz mieć skierowanie z poradni (chyba to jest równoznaczne z przychodnią), która ma kontrakt z NFZ i oni Ci na miejscu muszą dać ten zastrzyk. Ewentualnie gin.może Cię skierować do szpitala, ale zostajesz na 3 dni. Zerknij tam sobie jeszcze ma stronkę sama. Ja wizytę na NFZ mam za 2 tygodnie także też zapytam.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Ania, boli nadal, zakleiłam go plastrem żeby go unieruchomić ale głupio się funkcjonuje bez kciuka ale przynajmniej nie muszę teraz za wiele robić bo przecież jak z takim bólem
na szczęście obiadu nagotowałam wczoraj przed wypadkiem na chyba 5 dni więc przeżyjemy ale składania łóżeczka nie odpuszczę jutro!Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Czesc. Na NZ jest krótka inf o immunoglobulinie. Musisz zrobic badanie na obecności antyciał, no jesli beda nikt Ci tego nie poda. Także najlepiej udać siw do oddziału NFZ lub zadzwonić i dopytac.
Co do kolejek chyba mam szczęście i nie trafiam na duzy ruch. Okulista sam powiedział, zeby zgłaszać sie jak jesteśmy w ciazy, także to zalezy od człowieka.
Sweetmalenka cieżko cos Tobie doradzić przynajmniej z mojej strony bo nie wiem jak radzą sobie osoby z takim problemem. Zycze Tobie duzo siły i wytrwałości, prosze nue tłum emocji, rozmawiaj z Namu i mam nadzieje, ze chociaż to, w małym stopniu Tobie pomoże ❤️
Magda a co tak długo bedziecie czejac na wózek?
Emily udanej zabawy
To mi dajecie kopa z tymi słodyczami... a świstać siedzi i zawija w sreberka
Banany i galaretka od nadmiaru cukru chyba bym wystrzeliła w kosmos Haga.
Mu dzis wyszły pyszne udka z kurczaka, z warzywami i sosem...mhmmm takie jak za dziecka! I o dziwo krótko sie gotowały i nie trzeba było godzine ich gryźć , ha ha
Ja szukam komody , no i podobają mi sie kolonialne, indyjskie, kolorowe:DAPrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Ilona ja też lubię takie meble. Pamiętam, że u Ciebie był taki szklany kredens na którymś zdjęciu - cudo
Ilona92 lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Tęskniąca wrote:Ibishka - krokodyl wymiata...śmiałam się chyba ze 20 min
Pocieszcie mnie - na obiad zjadłam 5 pulpetów - to norma, prawda?
ja zjadłam na śniadanie dziś 3 pancakesy i mąż się ze mnie śmiał, bo normalnie po 1 miałam dosyć
wszystko co jemy w ciąży to norma! ja nie cierpię ryb/śledzi ani nic w tym stylu, a ostatnio mężowi zjadłam całe śledzie i to ze smakiem! ;d
a z krokodyla też się śmiałam, co nam w tych głowach w ciąży siedzi..
pomarańczka- a te pączki to cała Twoja porcja? to oczywiście też norma, ale aż mi słodko na sam widokWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 17:23
pomarańczka_33, Tusianka, ibishka, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja tez mam ostatnio apetyt straszny. A dziwne bo na wadze przed świętami mialam +6kg a terwz +5kg woec schudłam kilo widzialyscie zmiany w oplatach dla mnie troxhe drogo
-
a w sumie jak to jest z tą immunoglobuliną, bo wszędzie gdzie czytam piszą, że w pierwszej ciąży podają tylko po porodzie, a w drugiej ciąży w tyg 28-30, wiem że nowością jest od tego roku badanie na obecność przeciwciał 3 razy (było wcześniej tylko na początku i pod koniec), bo dostałam skierowanie na najbliższe badania, ale w sumie to nie wiem co dalej.. poza tym wizytę mam już po 30tyg ciąży. Ktoś to rozkminił i wytłumaczy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 17:41
-
aga, to wpadaj na kawkę
w poniedziałek rano atakujemy lidla, mam nadzieję upolować tą z zachodem do sypialni i tą ze zwierzakami dla Kiry nad łóżeczko
https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?articleId=9911APrzybylska, aga_90, Monnn, Tusianka, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Napatrzyłam się na te pączusie i chyba jutro zrobię faworki ahhhh w nosie z tą wagą- i tak ciężko cokolwiek zaradzić
Odebrałam wyniki glukozy i chyba spoko: 60,107,100
Machirude kupiłam Twoje łóżeczko
Fajne te naklejki z Lidla
Pomarańczka ja wczoraj też z plasterkiem na kciuku. Ale tak się cieszę ze za chwilkę będę mogła znowu zrobić sobie hybrydę kiedyś Wam pisałam, że ciąże zaczęłam "Bostonką" i wczoraj wreszcie po tak długim czasie ostatni "zepsuty" paznokieć odpadł. Okropna ta choroba!!!!
Madzia ładny kolor wózka wybraliścieAPrzybylska, pomarańczka_33, Tusianka, machirude, aga_90, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość