X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam na chwilę pochwalić się, że zamówiliśmy wózek i fotelik!
    Jupi! Anex cross purple plum + fotelik kiddy. Odbiór za 8 tygodni.

A i już czuję się lepiej.

Etoilka, pomarańczka_33, grzanewino, ibishka, APrzybylska, Tusianka, Tęskniąca, machirude, Ilona92, aga_90, Monnn, Agiii37 lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooozesz Ty ale smaka robisz :-D
    Madzia to super że już Ci lepiej! To najważniejsze!

To teraz pozostaje Ci niecierpliwie czekać na wózek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 15:20

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Dziewczyny wpadam na chwilę pochwalić się, że zamówiliśmy wózek i fotelik!
    Jupi! Anex cross purple plum + fotelik kiddy. Odbiór za 8 tygodni.

A i już czuję się lepiej.
    Bardzo się cieszę, że już lepiej się czujesz :) Wózek bardzo fajny :) 8 tygodni, to będzie akurat ;)

U mnie 3 kanapki i 3 Rafaello ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka, Twój krokodyl mnie powalił ;D te nasze sny to są nieźle pokręcone ;)

co do jedzenia to ja uważam, że trzeba jeść tyle żeby się najeść a ile to będzie to już mało istotne ;D

a ja, pierdoła nad pierdołami, sobie wczoraj rozwaliłam paznokcia - tak umiejętnie otwierałam zmywarkę... boli jak... ale dostałam od mojej pani doktor receptę na oxycort i jutro mam go odebrać z apteki więc jest szansa, że będę żyć ;)

ibishka lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie nie za paznokcia tylko żywieniowe podejście :)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam po recepte na immunoglobuline i oczywiście jak to w Polsce nikt nic nie wie xD szturmowalam NFZ i na razie wiem tyle ze nie jest to refundacja apteczna ale nie wiem jeszcze, jak zdobyc ten zastrzyk :) wiec od poniedzialku dalej bede szturmowac nfz i ministerstwo zdrowia :) pozniej zaliczylam fryzjera a za godzine jade na spotkanie z dziewczynami :)

A jutro bociankowe!!!! Mieszkanie juz prawie gotowe na przyjazd gosci :)))

ibishka, APrzybylska, pomarańczka_33, Tusianka, Tęskniąca, grzanewino lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musiało boleć :/ współczuję.

Moje pazurki są w opłakanym stanie. Połamane i z mega odrostem. Ostatnio u kosmetyczki byłam przed świętami, a następną wizytę mam dopiero w przyszłą sobotę :/

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Ja dzis bylam po recepte na immunoglobuline i oczywiście jak to w Polsce nikt nic nie wie xD szturmowalam NFZ i na razie wiem tyle ze nie jest to refundacja apteczna ale nie wiem jeszcze, jak zdobyc ten zastrzyk :) wiec od poniedzialku dalej bede szturmowac nfz i ministerstwo zdrowia :) pozniej zaliczylam fryzjera a za godzine jade na spotkanie z dziewczynami :)

A jutro bociankowe!!!! Mieszkanie juz prawie gotowe na przyjazd gosci :)))

Jedna z dziewczyn na drugim wątku napisała coś takiego:
    Z tego co czytałam na fb,na Mama rh-(któraś z Dziewczyn polecała) zrozumiałam, że nikt takiej recepty nie zrealizuje, musisz mieć skierowanie z poradni (chyba to jest równoznaczne z przychodnią), która ma kontrakt z NFZ i oni Ci na miejscu muszą dać ten zastrzyk. Ewentualnie gin.może Cię skierować do szpitala, ale zostajesz na 3 dni. Zerknij tam sobie jeszcze ma stronkę sama. Ja wizytę na NFZ mam za 2 tygodnie także też zapytam.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, boli nadal, zakleiłam go plastrem żeby go unieruchomić ale głupio się funkcjonuje bez kciuka ;) ale przynajmniej nie muszę teraz za wiele robić bo przecież jak z takim bólem ;D
    na szczęście obiadu nagotowałam wczoraj przed wypadkiem na chyba 5 dni więc przeżyjemy ;) ale składania łóżeczka nie odpuszczę jutro! ;D

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Na NZ jest krótka inf o immunoglobulinie. Musisz zrobic badanie na obecności antyciał, no jesli beda nikt Ci tego nie poda. Także najlepiej udać siw do oddziału NFZ lub zadzwonić i dopytac.
    Co do kolejek chyba mam szczęście i nie trafiam na duzy ruch. Okulista sam powiedział, zeby zgłaszać sie jak jesteśmy w ciazy, także to zalezy od człowieka.

Sweetmalenka cieżko cos Tobie doradzić przynajmniej z mojej strony bo nie wiem jak radzą sobie osoby z takim problemem. Zycze Tobie duzo siły i wytrwałości, prosze nue tłum emocji, rozmawiaj z Namu i mam nadzieje, ze chociaż to, w małym stopniu Tobie pomoże ❤️

Magda a co tak długo bedziecie czejac na wózek?

Emily udanej zabawy :)

To mi dajecie kopa z tymi słodyczami... a świstać siedzi i zawija w sreberka ;)

Banany i galaretka od nadmiaru cukru chyba bym wystrzeliła w kosmos Haga.

Mu dzis wyszły pyszne udka z kurczaka, z warzywami i sosem...mhmmm takie jak za dziecka! I o dziwo krótko sie gotowały i nie trzeba było godzine ich gryźć , ha ha

Ja szukam komody , no i podobają mi sie kolonialne, indyjskie, kolorowe:D

APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ja też lubię takie meble. Pamiętam, że u Ciebie był taki szklany kredens na którymś zdjęciu - cudo :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ibishka - krokodyl wymiata...śmiałam się chyba ze 20 min ;)

Pocieszcie mnie - na obiad zjadłam 5 pulpetów - to norma, prawda? ;)

ja zjadłam na śniadanie dziś 3 pancakesy i mąż się ze mnie śmiał, bo normalnie po 1 miałam dosyć :P
    wszystko co jemy w ciąży to norma! :P ja nie cierpię ryb/śledzi ani nic w tym stylu, a ostatnio mężowi zjadłam całe śledzie i to ze smakiem! ;d

a z krokodyla też się śmiałam, co nam w tych głowach w ciąży siedzi.. :P

pomarańczka- a te pączki to cała Twoja porcja? :D to oczywiście też norma, ale aż mi słodko na sam widok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 17:23

pomarańczka_33, Tusianka, ibishka, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja tez mam ostatnio apetyt straszny. A dziwne bo na wadze przed świętami mialam +6kg a terwz +5kg woec schudłam kilo :D widzialyscie zmiany w oplatach dla mnie troxhe drogo ;)

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w sumie jak to jest z tą immunoglobuliną, bo wszędzie gdzie czytam piszą, że w pierwszej ciąży podają tylko po porodzie, a w drugiej ciąży w tyg 28-30, wiem że nowością jest od tego roku badanie na obecność przeciwciał 3 razy (było wcześniej tylko na początku i pod koniec), bo dostałam skierowanie na najbliższe badania, ale w sumie to nie wiem co dalej.. poza tym wizytę mam już po 30tyg ciąży. Ktoś to rozkminił i wytłumaczy? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 17:41

f2wl9vvje61wiuku.png

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, tak zjadłam sama wszystko ;D ale kupiłam tego więcej, będzie na później ;D

key_b, widziałam ale ja i tak nie wykupywałam tu żadnego abonamentu - sknera jestem ;)

aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    aga, tak zjadłam sama wszystko ;D ale kupiłam tego więcej, będzie na później ;D

key_b, widziałam ale ja i tak nie wykupywałam tu żadnego abonamentu - sknera jestem ;)
    no i mi smaka narobiłaś :P

f2wl9vvje61wiuku.png

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, to wpadaj na kawkę ;D

w poniedziałek rano atakujemy lidla, mam nadzieję upolować tą z zachodem do sypialni i tą ze zwierzakami dla Kiry nad łóżeczko :D
    https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?articleId=9911

APrzybylska, aga_90, Monnn, Tusianka, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napatrzyłam się na te pączusie i chyba jutro zrobię faworki :) ahhhh w nosie z tą wagą- i tak ciężko cokolwiek zaradzić ;)

Odebrałam wyniki glukozy i chyba spoko: 60,107,100

Machirude kupiłam Twoje łóżeczko :D

Fajne te naklejki z Lidla :)
    Pomarańczka ja wczoraj też z plasterkiem na kciuku. Ale tak się cieszę ze za chwilkę będę mogła znowu zrobić sobie hybrydę:D kiedyś Wam pisałam, że ciąże zaczęłam "Bostonką" i wczoraj wreszcie po tak długim czasie ostatni "zepsuty" paznokieć odpadł. Okropna ta choroba!!!!

Madzia ładny kolor wózka wybraliście :)

APrzybylska, pomarańczka_33, Tusianka, machirude, aga_90, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super spoko wyniki :)

Monnn lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też abonamentu nie miałam premium, ale zauważyłam że do tej pory mogłam sobie prowadzić wykres wagi, a dziś się rano zdziwiłam że nie mogę wpisać. :/ no ale coz :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ