X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam na chwilę pochwalić się, że zamówiliśmy wózek i fotelik!
    Jupi! Anex cross purple plum + fotelik kiddy. Odbiór za 8 tygodni.

A i już czuję się lepiej.

Etoilka, pomarańczka_33, grzanewino, ibishka, APrzybylska, Tusianka, Tęskniąca, machirude, Ilona92, aga_90, Monnn, Agiii37 lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooozesz Ty ale smaka robisz :-D
    Madzia to super że już Ci lepiej! To najważniejsze!

To teraz pozostaje Ci niecierpliwie czekać na wózek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 15:20

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Dziewczyny wpadam na chwilę pochwalić się, że zamówiliśmy wózek i fotelik!
    Jupi! Anex cross purple plum + fotelik kiddy. Odbiór za 8 tygodni.

A i już czuję się lepiej.
    Bardzo się cieszę, że już lepiej się czujesz :) Wózek bardzo fajny :) 8 tygodni, to będzie akurat ;)

U mnie 3 kanapki i 3 Rafaello ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka, Twój krokodyl mnie powalił ;D te nasze sny to są nieźle pokręcone ;)

co do jedzenia to ja uważam, że trzeba jeść tyle żeby się najeść a ile to będzie to już mało istotne ;D

a ja, pierdoła nad pierdołami, sobie wczoraj rozwaliłam paznokcia - tak umiejętnie otwierałam zmywarkę... boli jak... ale dostałam od mojej pani doktor receptę na oxycort i jutro mam go odebrać z apteki więc jest szansa, że będę żyć ;)

ibishka lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie nie za paznokcia tylko żywieniowe podejście :)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam po recepte na immunoglobuline i oczywiście jak to w Polsce nikt nic nie wie xD szturmowalam NFZ i na razie wiem tyle ze nie jest to refundacja apteczna ale nie wiem jeszcze, jak zdobyc ten zastrzyk :) wiec od poniedzialku dalej bede szturmowac nfz i ministerstwo zdrowia :) pozniej zaliczylam fryzjera a za godzine jade na spotkanie z dziewczynami :)

A jutro bociankowe!!!! Mieszkanie juz prawie gotowe na przyjazd gosci :)))

ibishka, APrzybylska, pomarańczka_33, Tusianka, Tęskniąca, grzanewino lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musiało boleć :/ współczuję.

Moje pazurki są w opłakanym stanie. Połamane i z mega odrostem. Ostatnio u kosmetyczki byłam przed świętami, a następną wizytę mam dopiero w przyszłą sobotę :/

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Ja dzis bylam po recepte na immunoglobuline i oczywiście jak to w Polsce nikt nic nie wie xD szturmowalam NFZ i na razie wiem tyle ze nie jest to refundacja apteczna ale nie wiem jeszcze, jak zdobyc ten zastrzyk :) wiec od poniedzialku dalej bede szturmowac nfz i ministerstwo zdrowia :) pozniej zaliczylam fryzjera a za godzine jade na spotkanie z dziewczynami :)

A jutro bociankowe!!!! Mieszkanie juz prawie gotowe na przyjazd gosci :)))

Jedna z dziewczyn na drugim wątku napisała coś takiego:
    Z tego co czytałam na fb,na Mama rh-(któraś z Dziewczyn polecała) zrozumiałam, że nikt takiej recepty nie zrealizuje, musisz mieć skierowanie z poradni (chyba to jest równoznaczne z przychodnią), która ma kontrakt z NFZ i oni Ci na miejscu muszą dać ten zastrzyk. Ewentualnie gin.może Cię skierować do szpitala, ale zostajesz na 3 dni. Zerknij tam sobie jeszcze ma stronkę sama. Ja wizytę na NFZ mam za 2 tygodnie także też zapytam.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, boli nadal, zakleiłam go plastrem żeby go unieruchomić ale głupio się funkcjonuje bez kciuka ;) ale przynajmniej nie muszę teraz za wiele robić bo przecież jak z takim bólem ;D
    na szczęście obiadu nagotowałam wczoraj przed wypadkiem na chyba 5 dni więc przeżyjemy ;) ale składania łóżeczka nie odpuszczę jutro! ;D

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Na NZ jest krótka inf o immunoglobulinie. Musisz zrobic badanie na obecności antyciał, no jesli beda nikt Ci tego nie poda. Także najlepiej udać siw do oddziału NFZ lub zadzwonić i dopytac.
    Co do kolejek chyba mam szczęście i nie trafiam na duzy ruch. Okulista sam powiedział, zeby zgłaszać sie jak jesteśmy w ciazy, także to zalezy od człowieka.

Sweetmalenka cieżko cos Tobie doradzić przynajmniej z mojej strony bo nie wiem jak radzą sobie osoby z takim problemem. Zycze Tobie duzo siły i wytrwałości, prosze nue tłum emocji, rozmawiaj z Namu i mam nadzieje, ze chociaż to, w małym stopniu Tobie pomoże ❤️

Magda a co tak długo bedziecie czejac na wózek?

Emily udanej zabawy :)

To mi dajecie kopa z tymi słodyczami... a świstać siedzi i zawija w sreberka ;)

Banany i galaretka od nadmiaru cukru chyba bym wystrzeliła w kosmos Haga.

Mu dzis wyszły pyszne udka z kurczaka, z warzywami i sosem...mhmmm takie jak za dziecka! I o dziwo krótko sie gotowały i nie trzeba było godzine ich gryźć , ha ha

Ja szukam komody , no i podobają mi sie kolonialne, indyjskie, kolorowe:D

APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ja też lubię takie meble. Pamiętam, że u Ciebie był taki szklany kredens na którymś zdjęciu - cudo :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ibishka - krokodyl wymiata...śmiałam się chyba ze 20 min ;)

Pocieszcie mnie - na obiad zjadłam 5 pulpetów - to norma, prawda? ;)

ja zjadłam na śniadanie dziś 3 pancakesy i mąż się ze mnie śmiał, bo normalnie po 1 miałam dosyć :P
    wszystko co jemy w ciąży to norma! :P ja nie cierpię ryb/śledzi ani nic w tym stylu, a ostatnio mężowi zjadłam całe śledzie i to ze smakiem! ;d

a z krokodyla też się śmiałam, co nam w tych głowach w ciąży siedzi.. :P

pomarańczka- a te pączki to cała Twoja porcja? :D to oczywiście też norma, ale aż mi słodko na sam widok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 17:23

pomarańczka_33, Tusianka, ibishka, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja tez mam ostatnio apetyt straszny. A dziwne bo na wadze przed świętami mialam +6kg a terwz +5kg woec schudłam kilo :D widzialyscie zmiany w oplatach dla mnie troxhe drogo ;)

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w sumie jak to jest z tą immunoglobuliną, bo wszędzie gdzie czytam piszą, że w pierwszej ciąży podają tylko po porodzie, a w drugiej ciąży w tyg 28-30, wiem że nowością jest od tego roku badanie na obecność przeciwciał 3 razy (było wcześniej tylko na początku i pod koniec), bo dostałam skierowanie na najbliższe badania, ale w sumie to nie wiem co dalej.. poza tym wizytę mam już po 30tyg ciąży. Ktoś to rozkminił i wytłumaczy? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 17:41

f2wl9vvje61wiuku.png

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, tak zjadłam sama wszystko ;D ale kupiłam tego więcej, będzie na później ;D

key_b, widziałam ale ja i tak nie wykupywałam tu żadnego abonamentu - sknera jestem ;)

aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    aga, tak zjadłam sama wszystko ;D ale kupiłam tego więcej, będzie na później ;D

key_b, widziałam ale ja i tak nie wykupywałam tu żadnego abonamentu - sknera jestem ;)
    no i mi smaka narobiłaś :P

f2wl9vvje61wiuku.png

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, to wpadaj na kawkę ;D

w poniedziałek rano atakujemy lidla, mam nadzieję upolować tą z zachodem do sypialni i tą ze zwierzakami dla Kiry nad łóżeczko :D
    https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?articleId=9911

APrzybylska, aga_90, Monnn, Tusianka, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napatrzyłam się na te pączusie i chyba jutro zrobię faworki :) ahhhh w nosie z tą wagą- i tak ciężko cokolwiek zaradzić ;)

Odebrałam wyniki glukozy i chyba spoko: 60,107,100

Machirude kupiłam Twoje łóżeczko :D

Fajne te naklejki z Lidla :)
    Pomarańczka ja wczoraj też z plasterkiem na kciuku. Ale tak się cieszę ze za chwilkę będę mogła znowu zrobić sobie hybrydę:D kiedyś Wam pisałam, że ciąże zaczęłam "Bostonką" i wczoraj wreszcie po tak długim czasie ostatni "zepsuty" paznokieć odpadł. Okropna ta choroba!!!!

Madzia ładny kolor wózka wybraliście :)

APrzybylska, pomarańczka_33, Tusianka, machirude, aga_90, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super spoko wyniki :)

Monnn lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też abonamentu nie miałam premium, ale zauważyłam że do tej pory mogłam sobie prowadzić wykres wagi, a dziś się rano zdziwiłam że nie mogę wpisać. :/ no ale coz :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ