Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu, daj znać, jak się mają te pieluszki do tych z HubiWorldu. Przede mną dopiero zakupy
Odkąd jestem na luteinie i magnezie, to brzuch mniej mi się stawia. W zasadzie czuję jedynie takie ciągnięcia, jak za dużo postoję albo coś porobię męczącego. Często boli mnie też spojenie, zmiana pozycji w nocy czy wstanie (jeszcze z tą moją rwą kulszową) to dramat. Ale jakoś sobie trzeba radzić.
Zaczyna Wam się ciężej oddychać? Jak się położę, to sapię jakbym maraton przebiegła A mała kopie wszędzie, po bokach, na dole brzucha, u góry. Ostatnie kilka dni to istne ADHD
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Oj tak mi się też już trudniej oddycha a pokonanie schodów to jak wejście na Mont Everest
Mój mały tez ostatnio tak kopał, że już myślałam, że coś nie tak, ale chyba po prostu zrobił się bardziej aktywny, bo ja się mniej ruszam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 10:30
-
Widzę, że zrobiła się mała burza przez moją opinię.
Nie wiem dlaczego to tak kogoś zabolało, bo ja pisałam o SWOIM dziecku, o tym co JA bym zrobiła lub nie zrobiła. I co sądzę na temat bezpieczeństwa dzieci w aucie. Zbyt wiele się naoglądałam i nasłuchałam, żeby teraz siedzieć cicho. Bo wiem, że wiele osób nawet nie zdaje sobie sprawy jak ważne jest zapewnienie bezpiecznego przejazdu dziecka. Sama nie wiedziałam, dopóki nie zaczęłam mocno zgłębiać tematu...
Przykładowo, zwróciłam uwagę bratowej, że za słabo dociągają pasy w foteliku, usłyszałam, że mała nie lubi być mocno spieta pasami. Tego samego dnia mieli stłuczkę, mała wysunęła się z fotelika. Na szczęście stłuczka była niewielka ale co gdyby ktoś uderzył z większą prędkością?
Przperaszam, ale porównywanie bezpieczeństwa dziecka z rodzajem stosowanych pieluch jest dla mnie zabawne (btw, interesowałam się wielorazówkami, nawet mam kupiony mały pakiecik i chcę spróbować jak dzieć trochę podrośnie).
Tyle w temacie.
Tusianka, tak od tygodnia zauważyłam, że trudniej mi się oddycha i ciężko jednocześnie mówić i iść
Tusianka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!
Właśnie wkroczyłam w 3 trymestr Już coraz bliżej poznania się z Adusią twarzą w twarz!
BP wybacz, że spóźnione, ale wszystkiego co najlepsze! Spełnienia marzeń i porodu sprawnego!
Dziewiec.zero mam nadzieję, że wrócisz!
Pomarańczka odebrałam zaproszenie.
Ilona ale masz brzusio już, wow super!
U mnie noc koszmarna. Wzięłam aż 3 no spy, bo tak mnie podbrzusze bolało. Całe szczęście, że Ada się wierciła. Oby mi przeszło, bo jutro mamy/mieliśmy jechać do rodziców.BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Ilona super brzuszek!
Szkoda ze Gosia sobie poszła.. wiadomo że każdy ma swoje zdanie, wiedzę i doświadczenie i mozemy sie nim tu wymieniać, cóż. A pytałam o te zestawy bo tak jak pisałam wcześniej na allegro są zestawy nie z fotelikiem od producenta rwidentnie 3w1 tylko wózek 2w1 + fotelik. I są to foteliki do wyboru Z atestami...
Ech.. po części czuję sie winna
A co do pieluch to masakra, te z Hubiworld tak dobrze na zdjęciu wyglądały. Poczekam jeszcze na opinię o tych z Gemini i nie wiem czy nie kupię ich jednak gdzieś po "wymacaniu" :d
A ciężej oddycha mi sie jakoś od Świąt, ale połączyłam to z przeziebieniem.. moze rzeczywiście to juz taki urok do końca -
też żałuję, że Gosia zrezygnowała, ale może jeszcze wróci
aga_90, no ja byłam wczoraj w Pepco i coś czuję, że z tetrówkami będzie najtrudniej, były tak przezroczyste i cienkie jakie do Ani przyjechały. stwierdziłam, że nie ma sensu takich cieniutkich kupować, jak nic nie znajdę godnego uwagi to chyba więcej flanelowych kupię
mi póki co, odpukać, dobrze się oddycha i ogólnie dobrze się czuję właśnie biorę się za rozpakowywanie ostatnich rzeczy zagracających pokój Malutkiej. w sobotę składamy łóżeczko i komodę i ustawiamy wszystko tak jak już być powinno
Magdzia, trzymam kciuki za Twoje zdrówko i samopoczucie!
Ilona, super brzuszek i super Mama!Ilona92 lubi tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
W ogóle znalazłam wczoraj w nocy hurtownię z Zielonej Góry z rzeczami dla dzieci. Ceny mają takie same jak u innych sprzedawców, ale mogę podjechać i obejrzeć, bo są na miejscu. Więc muszę przejrzeć, co mają i zaktualizować listę
Ilona92 lubi tę wiadomość
3990g, 56cm -
A jak już gadamy o wózkach i fotelikach to powiedzcie Mi, bo ja zielona jestem, czy jeśli ja kupuje wózek w opcji 2 w 1, a mam osobno fotelik który ma możliwość zamontowania do stelaża to czy jak znajdę adaptery do stelaża żeby pasowało do tego fotelika to mogę podpiąć fotelik do tego stelaża mimo że to dwie różne firmy?? Generalnie nie planuje używać fotelika na dłużej w sensie dopinania do stelaża ale jakby czasem wyskoczyły szybkie zakupy to wygodniej by mi było przełożyć mała z fotelikiem niż przekładać ja z fotelika do wózka.
Któraś bardziej w temacie coś podpowie? -
Widzę, że hormony daj we znaki, trochę więcej luzu. Każda z nas ma prawo do własnego zdania. O to właśnie chodzi, dzięki temu mamy szersze spojrzenie na dany temat, a jeśli się z kimś nie zgadzam to ok, mam do tego prawo i sobie robie po swojemu, po co od razu się obrażać. Mam nadzieje, że jak Gosia ochlonie to do nas wróci. Szkoda żeby grupa się rozpadła tylko z powodu odmiennych zdań, a będzie ich pewnie coraz więcej z biegiem czasu.
A z innej beczki co kupujcie na wyjście ze szpitala dla dziecka. Zastanawiam się czy ma sens kupować kombinezon? Albo może jakiś spiworek? To niby kwiecień, ale może być jeszcze chłodno, z drugiej strony to tylko chwila do samochodu a potem od razu do domu, może kocyk by wystarczył, co myślicie?
Ibishka jeśli znajdziesz pasujące adaptery to bez problemu możesz podpiąć fotelik do tego stelaża. Z tego co się orienotwalam, bo miałam podobny problem to foteliki popularnych firm typu maxi cosi, cybex pasują do większości wózków, przynajmiej tych co miałam na okuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 11:54
Monnn, ibishka, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Bez problemu powinnas znalezc adaptery
Co do wyjscia - tez nie wiem jak zrobic
Mam bawelniany "kombinezon" albo taki podszyty futerkiem. To tez dla mnie trudna sprawa bo na początku kwietnia wcale nie musi byc cieplo. Ale wierze w to, ze jak zaloze spiochy, na to ktorys z tych "kombinezonow" i przykryje kocykiem to bedzie git i oczywiscie czapeczka
ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Muszę poszperac w takim razie na allegro. Bo na foteliku jest napisane espiro. Znalazłam np na allegro aukcje gdzie były adaptery opisane jako 'uniwersalne' i zastanawiam się czy znając moje szczęście zakres uniwersalności tych adapterow nie skończy się na moim foteliku:-D
-
Ja z początku też miałam taki dylemat, ale znajoma położna mówiła że się nie mam co martwić z moim terminem, a nawet jakby było później 10 st to że wystarczy zestaw : body, skarpetki kaftanik i na to jakiś pajacyk najlepiej z polaru i czapeczka i przykryć kocykiem i że to na Trase oddział - samochód w zupełności wystarczy
Ciekawa jaka będzie w ogóle pogoda na wiosnę w ogóle miałam dziś sen że przenosilam ciąże dość długo, i że skaplam się początkiem czerwca że przecież miałam rodzic max 1. 05Emily89, aga_90 lubią tę wiadomość
-
ibishka wrote:Muszę poszperac w takim razie na allegro. Bo na foteliku jest napisane espiro. Znalazłam np na allegro aukcje gdzie były adaptery opisane jako 'uniwersalne' i zastanawiam się czy znając moje szczęście zakres uniwersalności tych adapterow nie skończy się na moim foteliku:-D
Masz fotelik w domu i wiesz jaki będzie wózek? Jakie to będą firmy? Bo często na stronach producentów można znaleźć info o pasujących adapterach
-
ibishka wrote:Ja z początku też miałam taki dylemat, ale znajoma położna mówiła że się nie mam co martwić z moim terminem, a nawet jakby było później 10 st to że wystarczy zestaw : body, skarpetki kaftanik i na to jakiś pajacyk najlepiej z polaru i czapeczka i przykryć kocykiem i że to na Trase oddział - samochód w zupełności wystarczy
Ciekawa jaka będzie w ogóle pogoda na wiosnę w ogóle miałam dziś sen że przenosilam ciąże dość długo, i że skaplam się początkiem czerwca że przecież miałam rodzic max 1. 05
Ja się śmieję, że tradycyjnie na Wielkanoc będzie śnieg xD (mam termin na Wielkanoc własnie ).
-
Emily wózek będzie firmy Kunert model volver, a fotelik mam tylko tyle napisane na nim Espiro bo to dostałam od kuzyna nowy.
U nas w zeszłym roku 12 maja była nawalnica śnieżna więc wszystko możliwe. Ale i tak uważam że kwiecień to dobry termin, bo przez lato i oby piękna jesień maluchy podrosna i jak przyjdzie zima to już tak wydaje mi się łatwiej z 8 miesięcznym brzdacem niż 2 tygodniowa malizna:) -
No właśnie ostatnio te Wielkanoce śnieżne i zimne
Jak przeglądałam oferty wózków na OLXie, to widziałam bardzo często 2w1 plus do tego fotelik np. MaxiCosi. Pewnie coś takiego będziemy szukać, ale to jeszcze przed nami
Wróciłam od dentysty właśnie, ledwo wyleczyłam to co trzeba było, to już drugi ząb mi poszedł w trakcie ciąży i do kanałówki
3990g, 56cm -
Ja tez probuje ogarnac jak z tymi adapterami jest. Ale uznalismy jak cos to najwyzej fotelik bedzie na stale w samoxhodzie i najwyzej jak sie nie da nie bedziemy na stelazu wozic.
Dla mnie osobiscie tez wazne jest aby fotelik byl super bezpieczny, bo wiem ze bede duzo i w dlugie trasy jezdzic. Mysle ze inaczej jak ktos tyle co do sklepu obok, gdzie sie jezdzi po miescie max50 km na godzine.
Nie ma co sie dac zwariowac
Tak sobie jeszcze mysle a propos tych crash testow, ze ja nie widzialam zadnego ktory wlacza polskie marki. Pewno tez dlatego ze skupiaki sie tylko na tych najbardziej znanych na swoim rynku niemieckim czy austriackim. Wie ktos czy jakis jest robiony w Polsce i obejmujacy nasze rodzine? Mysle ze to by bylo duzo bardziej wiarygodne sprawdzenie