Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBP, wszystkiego najlepszego
Monnn, to jest Pinio Basic. My akurat kupilismy przy okazji jak bylismy w Wawie w sklepie Tomi, bo było akurat dostępne. Ale one są dostępne chyba w większości dużych sklepów z rzeczami dla dzieci, wózkami etc. i przez internet, tylko większość sklepów internetowych które dostarczają przez kuriera nie ma opcji wniesienia na pietro.
Z minusów tego łóżeczka, to to, że szuflada nie jest na prowadnicach i nie ma tego przykrycia takiego od góry, ale byłam tego świadoma kupując a jest b.porządnie zrobione i stabilne, nie chybocze się jak się dotknie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 21:21
BP 02, Monnn, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Sandra wszystkiego najlepszego!
Zamówiłam z HubiWorld pieluszki, dziś przyszły - tetrowe, flanelowe, muślinowe i z bambusa...powiem tak - ponad połowa pójdzie na ścierki - jakość jest tragiczna. Jedna tak zakurzona, że aż szara....strasznie się zawiodłam, aż się boje kupić przez neta coś innego.
Dziś oglądałam po raz setny wózki i chyba wybrałam model wreszcie , z kolorem jeszcze się waham Najporęcznieszy okazał się dla mnie Invictus - wysokość , zwrotność , waga wszystko mi odpowiada. Jedyny minus dla mnie - brak przekładanej rączki. Słyszeliście jeszcze o jakiś minusach ?
Aha...nie było mnie dzień - do nadrobienia miałam chyba ze 4 strony haha - mam 160 cm, zaczynałam od 54 kg choć moja codzienna waga to 49 kg po prostu "przed" troche mi sie przytyło ale lekarz mówi - że właśnie to mi pomoglo, bo lepiej hormony sie mialy - coz, pozostaje mi mu wierzyc na slowo...haha
Mebeli z Pinio były moim faworytem, ale maja dośc duze komody, a ja nie mam duzo miejsca , zdecydowalam sie ostatecznie na mebelki Noukies.
Z wiekszych rzeczy juz mam prawie wszystko upatrzone, pod koniec lutego zamawiam teraz pora rozejrzec sie za "drogiazgami"Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 22:28
Ilona92, Monnn, BP 02 lubią tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:Mi się dzisiaj znowu brzuch stawia... Już chyba 5 raz w ciągu godziny... i krzyż boli.
Jutro idę do ginekolog, zobaczymy co tam.
mi te dolegliwosci minely jak tylko lekarz przepisal mi Luteine . roznica w samopoczuciu kolosalna, moze u Ciebie bedzie podobnie. trzymam kciuki
-
Fotelik osobno koniecznie!
Większość fotelikow z zestawow 3w1 nie maja zadnych testow.
I sa chyba tylko do 9kg albo 10kg... chociaz w fotelikach wazniejszy jest wzrost niz waga. Nastepny fotelik moze byc dopiero jak dziecko siedzi i wzrostem pasuje do fotelika (pasy musza poprawnie przechodzic).
Ja wiem, że jestem fotelikowym swirem, ale w zyciu nie wlozylabym dziecka do fotelika bez testow z zalozeniem ze za jakis czas kupie porzadny... dla mnie to tak jakby powiedziec, ze zaczne dziecko kochac za jakis czas, a teraz mi na nim nie zalezy.
-
sweetmalenka wrote:Ale w ogóle Wam nie twardnieje brzuszek? Czy rzadziej po prostu?
Emily89 wrote:Fotelik osobno koniecznie!
Większość fotelikow z zestawow 3w1 nie maja zadnych testow.
I sa chyba tylko do 9kg albo 10kg... chociaz w fotelikach wazniejszy jest wzrost niz waga. Nastepny fotelik moze byc dopiero jak dziecko siedzi i wzrostem pasuje do fotelika (pasy musza poprawnie przechodzic).
Ja wiem, że jestem fotelikowym swirem, ale w zyciu nie wlozylabym dziecka do fotelika bez testow z zalozeniem ze za jakis czas kupie porzadny... dla mnie to tak jakby powiedziec, ze zaczne dziecko kochac za jakis czas, a teraz mi na nim nie zalezy.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
BP 02 wrote:Owszem, swietuje dzis kolejny rok
BP 02 lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Emily- ja nie mowie o foteliku "następnym" tzn gdy dziecko już siedzi. I nie mówię też o foteliku "od producenta" bez atestow. Fotelikiem zajmuje się facet- my starczy ze mam ciężki wybór odnośnie wózka. Jednak będąc szczera.. To nie bardzo wiem czym różni się np. Fotelik od producenta od cybexa czy maxi-cosu. Tzn nie widzę różnic. I wychodzę z założenia ze jeśli nawet w zestawie 3w1 będzie fotelik od producenta i niższa cena to wole kupić zestaw i osobno dokupić inny fotelik np. Używany.
-
nick nieaktualnyAniu prosze o usuniecie mnie z pierwszej strony. Zegnam sie z wami i zycze spokojnych ciaz niestety wkurzaja mnie stwierdzenia ze jak nie bede miec fotelika z testami to jestem zla matka i nie kocham swohego dziecka.
Rownie dobrze moge miec poglad ze jesli nie uzywasz pieluch wielorazowych to nie kochasz swojego dziecka i wogole kto ci te dziecko pozwolil zabrac do domu..
Mam zdrowe podejscie do zycia i nie dam sie zwariowac ale takie pisanie jest zwyczajnie chamskie. A wiec nie bede miec fotelika testowanego ale bede kochac swoje dziecko bez tego i mysle ze kiedys mi nie wypomni patrzac na zdjecie ze byl gorszy i niekochany bo mial fotelik bez gwiazdek
Tak wiec milego oczekiwania na maluszki, duzo zdrowia dla was i dla nich i zeby kwiecien nastapil szybko! buziakielfiontko lubi tę wiadomość
-
Gosia, ok rozumiem i Tobie również życzę spokojnej reszty ciąży. Zaglądaj jeśli będziesz miała ochotę
Wiadomo, tak jak każda rzecz związana z rodzicielstwem, dobór fotelika to sprawa indywidualna, każdy robi według swojego sumienia. A ten watek jest po to aby każda z nas mogla się swobodnie wypowiedzieć i nie była oceniana, ale zrozumiana i wysłuchana. Więc proszę nie obrażamy się i szanujemy wzajemnie, jak już kiedyś pisałam. Nie ma tu alfy i omegi - uczymy się, wymieniamy poglądy, wspieramyMonnn, ibishka, BP 02, Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Hej
Dziewczyny, nie ma powodów do kłótni, każda z nas sama decyduje o zakupach, a tym co dla nas i dla naszych maluszków będzie najlepsze. Forum i dyskusje są po to, by każda z nas mogła się czegoś dowiedzieć, o coś zapytać a także mieć zdanie zupełnie odmienne od reszty dziewczyn
Siedzę po pierwszym pobraniu i wypiciu glukozy- w smaku do wypicia, ale wczoraj tak się stresowałam tym faktem, ze jestem zupełnie niewyspana- z przerażenia nie mogłam zasnąćAPrzybylska, BP 02, Magdzia85F lubią tę wiadomość