X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bp wszystkiego dobrego :)

Machirude a gdzie kupiłaś łóżeczko??? :)

BP 02 lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra wszystkiego najlepszego! :) zarzuciłabyś nam tu jakimś pysznym tortem :D

Etoilka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP, sto lat! Spełnienia marzeń i wszystkiego dobrego!

Madzia, zdrówka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 21:14

BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP, wszystkiego najlepszego :)

Monnn, to jest Pinio Basic. My akurat kupilismy przy okazji jak bylismy w Wawie w sklepie Tomi, bo było akurat dostępne. Ale one są dostępne chyba w większości dużych sklepów z rzeczami dla dzieci, wózkami etc. i przez internet, tylko większość sklepów internetowych które dostarczają przez kuriera nie ma opcji wniesienia na pietro.

Z minusów tego łóżeczka, to to, że szuflada nie jest na prowadnicach i nie ma tego przykrycia takiego od góry, ale byłam tego świadoma kupując :) a jest b.porządnie zrobione i stabilne, nie chybocze się jak się dotknie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 21:21

BP 02, Monnn, Ilona92 lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki serdeczne :)
    Nie bylo tortu :( byly paczki- jestem maniazka :D

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra wszystkiego najlepszego! :)

Zamówiłam z HubiWorld pieluszki, dziś przyszły - tetrowe, flanelowe, muślinowe i z bambusa...powiem tak - ponad połowa pójdzie na ścierki - jakość jest tragiczna. Jedna tak zakurzona, że aż szara....strasznie się zawiodłam, aż się boje kupić przez neta coś innego.

Dziś oglądałam po raz setny wózki i chyba wybrałam model wreszcie ;) , z kolorem jeszcze się waham ;) Najporęcznieszy okazał się dla mnie Invictus - wysokość , zwrotność , waga wszystko mi odpowiada. Jedyny minus dla mnie - brak przekładanej rączki. Słyszeliście jeszcze o jakiś minusach ?

Aha...nie było mnie dzień - do nadrobienia miałam chyba ze 4 strony haha ;) - mam 160 cm, zaczynałam od 54 kg choć moja codzienna waga to 49 kg ;) po prostu "przed" troche mi sie przytyło ;) ale lekarz mówi - że właśnie to mi pomoglo, bo lepiej hormony sie mialy - coz, pozostaje mi mu wierzyc na slowo...haha ;)

Mebeli z Pinio były moim faworytem, ale maja dośc duze komody, a ja nie mam duzo miejsca , zdecydowalam sie ostatecznie na mebelki Noukies.

Z wiekszych rzeczy juz mam prawie wszystko upatrzone, pod koniec lutego zamawiam ;) teraz pora rozejrzec sie za "drogiazgami" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 22:28

Ilona92, Monnn, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dzisiaj znowu brzuch stawia... Już chyba 5 raz w ciągu godziny... i krzyż boli.
    Jutro idę do ginekolog, zobaczymy co tam.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Mi się dzisiaj znowu brzuch stawia... Już chyba 5 raz w ciągu godziny... i krzyż boli.
    Jutro idę do ginekolog, zobaczymy co tam.

mi te dolegliwosci minely jak tylko lekarz przepisal mi Luteine . roznica w samopoczuciu kolosalna, moze u Ciebie bedzie podobnie. trzymam kciuki

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    mi te dolegliwosci minely jak tylko lekarz przepisal mi Luteine . roznica w samopoczuciu kolosalna, moze u Ciebie bedzie podobnie. trzymam kciuki
    ja luteinę biorę od początku ciąży... magnez, żelazo i diphergan też.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    ja luteinę biorę od początku ciąży... magnez, żelazo i diphergan też.

No to trzymam kciuki , zeby bylo jeszcze cos co Ci pomoze !!!! Zdrowka zycze i spokojnej nocy

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze jutro masz wizytę to się przynajmniej nie będziesz długo denerwować!
    Mi z kolei przeszło po magnezie.
    Kciuki za jutrzejszą wizytę :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w ogóle Wam nie twardnieje brzuszek? Czy rzadziej po prostu?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca a pieluszki od Hubiworld brałaś te lux 140?

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik osobno koniecznie!
    Większość fotelikow z zestawow 3w1 nie maja zadnych testow.
    I sa chyba tylko do 9kg albo 10kg... chociaz w fotelikach wazniejszy jest wzrost niz waga. Nastepny fotelik moze byc dopiero jak dziecko siedzi i wzrostem pasuje do fotelika (pasy musza poprawnie przechodzic).

Ja wiem, że jestem fotelikowym swirem, ale w zyciu nie wlozylabym dziecka do fotelika bez testow z zalozeniem ze za jakis czas kupie porzadny... dla mnie to tak jakby powiedziec, ze zaczne dziecko kochac za jakis czas, a teraz mi na nim nie zalezy.

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ale w ogóle Wam nie twardnieje brzuszek? Czy rzadziej po prostu?
    U mnie od dwóch tygodni dużo mniej, ale nie wiem szczerze co pomogło, bo luteinę biorę od 8 tygodnia. I do tego teraz tylko 1x dziennie. Może trochę więcej mam czasu na odpoczynek. A Ty masz czas żeby poleniuchować?
    Emily89 wrote:
    Fotelik osobno koniecznie!
    Większość fotelikow z zestawow 3w1 nie maja zadnych testow.
    I sa chyba tylko do 9kg albo 10kg... chociaz w fotelikach wazniejszy jest wzrost niz waga. Nastepny fotelik moze byc dopiero jak dziecko siedzi i wzrostem pasuje do fotelika (pasy musza poprawnie przechodzic).

Ja wiem, że jestem fotelikowym swirem, ale w zyciu nie wlozylabym dziecka do fotelika bez testow z zalozeniem ze za jakis czas kupie porzadny... dla mnie to tak jakby powiedziec, ze zaczne dziecko kochac za jakis czas, a teraz mi na nim nie zalezy.
    Ja wybrałam zestaw, do którego można było wziąć fotelik według uznania, nie ten dodawany seryjnie od producenta.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Owszem, swietuje dzis kolejny rok :)
    Sto lat :) zdrówka, spełnienia marzeń, spokoju i ślicznego bobaska :)

BP 02 lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily- ja nie mowie o foteliku "następnym" tzn gdy dziecko już siedzi. I nie mówię też o foteliku "od producenta" bez atestow. Fotelikiem zajmuje się facet- my starczy ze mam ciężki wybór odnośnie wózka. Jednak będąc szczera.. To nie bardzo wiem czym różni się np. Fotelik od producenta od cybexa czy maxi-cosu. Tzn nie widzę różnic. I wychodzę z założenia ze jeśli nawet w zestawie 3w1 będzie fotelik od producenta i niższa cena to wole kupić zestaw i osobno dokupić inny fotelik np. Używany.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu prosze o usuniecie mnie z pierwszej strony. Zegnam sie z wami i zycze spokojnych ciaz ;) niestety wkurzaja mnie stwierdzenia ze jak nie bede miec fotelika z testami to jestem zla matka i nie kocham swohego dziecka.
    Rownie dobrze moge miec poglad ze jesli nie uzywasz pieluch wielorazowych to nie kochasz swojego dziecka i wogole kto ci te dziecko pozwolil zabrac do domu.. :/
    Mam zdrowe podejscie do zycia i nie dam sie zwariowac ale takie pisanie jest zwyczajnie chamskie. A wiec nie bede miec fotelika testowanego ale bede kochac swoje dziecko bez tego :) i mysle ze kiedys mi nie wypomni patrzac na zdjecie ze byl gorszy i niekochany bo mial fotelik bez gwiazdek :(
    Tak wiec milego oczekiwania na maluszki, duzo zdrowia dla was i dla nich i zeby kwiecien nastapil szybko! :) buziaki

elfiontko lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, ok rozumiem i Tobie również życzę spokojnej reszty ciąży. Zaglądaj jeśli będziesz miała ochotę :)

Wiadomo, tak jak każda rzecz związana z rodzicielstwem, dobór fotelika to sprawa indywidualna, każdy robi według swojego sumienia. A ten watek jest po to aby każda z nas mogla się swobodnie wypowiedzieć i nie była oceniana, ale zrozumiana i wysłuchana. Więc proszę nie obrażamy się i szanujemy wzajemnie, jak już kiedyś pisałam. Nie ma tu alfy i omegi - uczymy się, wymieniamy poglądy, wspieramy :D

Monnn, ibishka, BP 02, Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dziewczyny, nie ma powodów do kłótni, każda z nas sama decyduje o zakupach, a tym co dla nas i dla naszych maluszków będzie najlepsze. Forum i dyskusje są po to, by każda z nas mogła się czegoś dowiedzieć, o coś zapytać a także mieć zdanie zupełnie odmienne od reszty dziewczyn ;)

Siedzę po pierwszym pobraniu i wypiciu glukozy- w smaku do wypicia, ale wczoraj tak się stresowałam tym faktem, ze jestem zupełnie niewyspana- z przerażenia nie mogłam zasnąć ;)

APrzybylska, BP 02, Magdzia85F lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ