X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    Hej

Dziewczyny, nie ma powodów do kłótni, każda z nas sama decyduje o zakupach, a tym co dla nas i dla naszych maluszków będzie najlepsze. Forum i dyskusje są po to, by każda z nas mogła się czegoś dowiedzieć, o coś zapytać a także mieć zdanie zupełnie odmienne od reszty dziewczyn ;)

Siedzę po pierwszym pobraniu i wypiciu glukozy- w smaku do wypicia, ale wczoraj tak się stresowałam tym faktem, ze jestem zupełnie niewyspana- z przerażenia nie mogłam zasnąć ;)
    Trzymam kciuki za pozytywne wyniki :) Na pewno będzie dobrze. Może po powrocie do domu się zdrzemnij.

Ja dziś wstałam o 4.00 na siusiu i już nie zasnęłam. Najpierw krew z nosa mi leciała, a potem Zuzia urządziła na nowo moje organy, teraz grzecznie śpi :) Dziś w planach tylko kluski leniwe, i poza tym lenistwo ;)

Monnn lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rana jakoś nie jarze za bardzo, nie pokazuje mi nicku osoby z wiadomości o usunięciu?

Monn może niewyspanie pomogło :) ja zdecydowałam że idę we wtorek :-)

Monnn lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Z rana jakoś nie jarze za bardzo, nie pokazuje mi nicku osoby z wiadomości o usunięciu?

dziewiec.zero (Gosia) usunęła konto i dlatego nie pokazuje nicku.

• ibishka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa. Szkoda. Gosia spokojnej ciąży :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ja kupuję wózek 3w1 tako. Moja pozostała dwójka ma nowe foteliki z najlepszymi wynikami ADAC. Ale na początku też mieli foteliki Tako i pojezdzili w nim zaledwie kilka miesięcy i to raczej w koło komina bo nie planujemy raczej wycieczek z tak maleńkim dzieckiem. Ale każdy ma inny tok myślenia

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:

Być może mam to wszystko gdzieś bo tak mi się spać chce;) za to Mała chyba skrzydeł dostała po glukozie bo szaleje ostro :D

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP_02, wszystkiego najlepsiejszego i pączusiowego (w ciąży też jestem ich maniaczką ;) ) :D

Monn, trzymaj się dzielnie - dacie radę :) tylko nie zaśnij ;D

Magdzia, zdrówka! mam nadzieję, że już dzisiaj z Tobą lepiej :)
    W wolnej chwili przyjmij moje zaproszenie proszę ;)

Dziewczyny a ja mam takie może nietypowe, może śmieszne pytanie ale od wczorajszego wieczora mnie nurtuje :P czy można rodzić w skarpetkach? ;)

Ilona92, BP 02, Magdzia85F lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Hmmm ja kupuję wózek 3w1 tako. Moja pozostała dwójka ma nowe foteliki z najlepszymi wynikami ADAC. Ale na początku też mieli foteliki Tako i pojezdzili w nim zaledwie kilka miesięcy i to raczej w koło komina bo nie planujemy raczej wycieczek z tak maleńkim dzieckiem. Ale każdy ma inny tok myślenia
    Gosia skoro już przetestowane na młodszych i się sprawdziło, to super :) Warto czasem posłuchać doświadczonego ;)

U mnie to pewnie będzie jedynie trasa ze szpitala do domu i potem się zabarykaduję, bo już słyszę te nauki mojej siostry ;P

ibishka lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=pomarańczka_33

Dziewczyny a ja mam takie może nietypowe, może śmieszne pytanie ale od wczorajszego wieczora mnie nurtuje :P czy można rodzić w skarpetkach? ;)[/QUOTE]

Internety głoszą, że można ;) a skąd takie pytanie Cię naszło?

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Internety głoszą, że można ;) a skąd takie pytanie Cię naszło?
    a bo ja jestem maniaczką skarpetkową - ja nawet śpię w skarpetkach i nie zakładam ich tylko w upały do sandałów lub japonek ;D a wczoraj wieczorem czytałam artykuł w gazecie "m jak mama" na temat porodu właśnie i tak jakoś o tych skarpetkach zaczęłam myśleć a tam o tym akurat nie było ;D

BP 02, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spie w skarpetkach :D zawsze mi w stopy zimno jest :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    przepraszam że się tutaj tak wtrącam, ale szukam lekarza do prowadzenia ciąży w Poznaniu - są tutaj jakieś poznanianki i mogą kogoś polecić ?

APrzybylska lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Dzień dobry wszystkim :)
    przepraszam że się tutaj tak wtrącam, ale szukam lekarza do prowadzenia ciąży w Poznaniu - są tutaj jakieś poznanianki i mogą kogoś polecić ?
    Witaj i gratuluję :) Trochę Was podglądam na różowej stronie ;) i kibicuję wszystkim staraczkom.

Odnośnie prowadzenia ciąży w Poznaniu niestety nie pomogę :/

Siwulec lubi tę wiadomość

• gondi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spie w skarpetkach i raczej bym wolala nie martwic sie marznacymi stopami w trakcie porodu:)

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam!
    Przeczytałam Wszystki wczoraj, ale nie miałam siły, ani chęci na pisanie ;)
    Wczoraj pojechałam po spadek dla siebie i dzidzi. Tyle tego jest, ze jestem w szoku, dostałam tez fotelik ale musze go sprawdzic(a propo dziewięć.zero ktora zniknęła z tego powodu. Nie ma sensu emocjonalnie podchodzić do zdania innych. Ja czasami jednym uchem słucham, drugim wypuszczam , jak cos czytam to czasami krew mnie zaleje, ale pozniej myśle poci na to odpisywać, z drugiej strony argumenty sa ważne. Co do Rych testów bezpieczeństwa jak na wszystko trzeba patrzeć z przymrużeniem oka. A jak było z żywnością dla dzieci gdzie był mom? Przekroczone limity metali ciężkich? Jedna kupi to druga tamto. Mnie denerwują stwierdzenia: zobaczysz nie będziesz miała czasu, nic nie zrobisz i będziesz nie wyspana? No rady zycia poprostu :) to jest ludzkie, ale niech kazdy wychowuje jak chce. To dziecko bedzie miało pretensje gdyby co tylko do rodzicow niw do innych. Mnie denerwuje jak matka leci do niemowlęcia jak ju oczy otwiera bo sie budzi. No jak? Stek i stoimy jak słupy . Także luz u chill)

Moj tez mowi, ze wie kiedy mała poczelismy, chociaż były oryginalnie 3dni:D ale mowi o jednej sytuacji i bedzie siw upierał, chociaż jest to super bo tak sie przejmuje i juz od tamtej pory czuje satysfakcję haha moj tez jest z tych super dobrych! Takiego nie widziałam u nikogo jeszcze w moim środowisku:)

Brzuch sie napina bo macica ćwiczy przed porodem to normalne, ale jesli nadwyzezamy ścięgna, mięsnie unosimy ręce i robimy skręty ro wtedy jest jeszcze gorzej. Ja mam pare rzeczy których nie powinnam juz robic bo brzuch jak skala, ale nawet dziecko powoduje napierania.

Dziewczynki Wy wszystkie macie ju spore brzuchy:) nie ma co sie oszukiwać, miedzy mna a niektórymi jest nawet 4tyg różnicy wiec co sie dziwic.

Dzis bede "pięknic" paznokietki i nie moge sie doczekać haha
    Co do łóżeczka to na razie chce Shnuggle . A pozniej kupie cos innego . Komodę chce taka by jej nie wywalić po doku tylko zostawić dla małej. Podobają mi sie takie kolonialne kolorowe komody :)
    Ja startowałam z 49 przy 170, a rydz temu miałam 58. Biust urósł mi prawie 3 rozmiary , a tak reszta jest ciagle taka sama, legginsy ciagle te same , niektóre koszulki, niektóre zrobiły sie poprostu przy krótkie na brzuchu, ale dziwnie by było gdyby nie urósł.
    Co do sr ro nie wiem czy chce wgl chodzić . W moim miesiące rodzic niw bede, a tylko jedna ma rozkład i w sumie nic ciekawego tam nie ma...jedynie najbardziej interesuje mnie oddech i ewentualnie gdyby było chustowanie. Co do podnoszenia, ćwiczeń wolałabym isc na zajecia do fizjoterapeuty bo oni super pokazują co i jak jak nosić, podnosić, przekręcać. zreszta jest tyle poradników, filmów. A ludzi to i tak mam po dziurki w nosie zeby sie socjalizować :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 09:31

APrzybylska, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie BP wszystkiego najwspanialszego! Duzo zdrowia, miłości, spokoju, bezproblemowego rozwiazania, pociechy z męża i rodziny i aby wszystko szli zgodnie z Twoimi planami !

Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Tęskniąca a pieluszki od Hubiworld brałaś te lux 140?

tak, dokładnie te.

sweetmalenka - zdecydowanie rzadziej i o mniejszym nasileniu.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam sie w 30 tc
    52c2bd591836c518med.jpg

pomarańczka_33, APrzybylska, Etoilka, Tusianka, Tęskniąca, Magdzia85F, ibishka, aga_90, grzanewino, Monnn lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Witaj i gratuluję :) Trochę Was podglądam na różowej stronie ;) i kibicuję wszystkim staraczkom.

Odnośnie prowadzenia ciąży w Poznaniu niestety nie pomogę :/

dziękuję :)
    staraczki to są mega fighterki - podziwiam je baaardzo :)

Wam tutaj wszystkim życzę szybkiego porodu i zdrowia dla Was i maluszków

pomarańczka_33, APrzybylska, Etoilka, Monnn lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka wyglądacie wspaniale :D

Klaudia mam nadzieję, że wystawiłaś im odpowiedni komentarz odnośnie pieluszek.

Ja zamówiłam na Gemini te 140g/m2, jutro powinny być to dam znać.

Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ