X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia najbardziej ucieszyłaby się jakby zobaczyła mnie w ciąży, ale niestety nie dożyła tego :(

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino, moja babcia też zawsze powtarzała, że chciałaby dożyć do mojego ślubu i do narodzin prawnuczki/prawnuka, ale niestety nie dane jej to było :(

Udało mi się kupić kocyk w Biedronce. Wzięłam w chmurki, więc jedna rzecz z listy wyprawkowej już jest :)

grzanewino, Magdzia85F lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mowi machirude - facet przyda sie zwlaszcza gdy beda zadawac miliony pytan, gdy o cos trzeba bedzie zapytac, pojsc po pomoc... pomasowac plecy, podac wode, pomov wstac, pojsc pod prysznic... a w kazdym momencie mozecie przeciez poprosic by wyszedl, powiedziec ze chcecie zostac same. I w kazdym momencie moga wrocic jesli bedziecie tego chcialy :) ja właśnie tak to widze - i tak samo dziala w druga strone - moj maz wie, ze jak bedzie mial dosc to moze wyjsc sie przewietrzyc, uspokoic... ja jeszcze niedawno chcialam doule a teraz im bardziej przyzwyczajam sie do mysli rodzenia z mezem tym bardziej czuje ze bede go potrzebowac :) na razie ostatnia faze mamy nieuzgodniona - jesli da radę to będzie ze mna, jesli nie-obydwoje zgadzamy sie na to zeby wtedy sobie poczekal na zewnatrz :)

grzanewino, Etoilka, Tusianka, Magdzia85F, machirude, BP 02 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Makira Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Tak jak mowi machirude - facet przyda sie zwlaszcza gdy beda zadawac miliony pytan, gdy o cos trzeba bedzie zapytac, pojsc po pomoc... pomasowac plecy, podac wode, pomov wstac, pojsc pod prysznic...

Dokladnie masz rację. Pracuje na porodowce i widzę, ze w niektórych przypadkach mąż jest niezastąpiony. Kiedyś miałam pacjentke, co miała już tak silne skurcze przy przyjęciu, że nie była w stanie odpowiadać na pytania na szczęście mąż pomógł, nawet wiedział jaka miała długość cykli miesiaczkowych czy regularne czy nie wydaje się zabawne, ale w takiej sytuacji pomocne. A z drugiej strony też raz mi facet zemdlal, bo przecenil swoje możliwości bardzo chciał być dla żony, ale niestety na skurczach partych poległ, jest to niebezpieczne bo mógł się głowa o coś uderzyć, ale na szczęście go ktoś złapał. Także różnie to jest i faceta nie można naciskać, sam ma chcieć i czuć się gotowy.

APrzybylska, machirude, BP 02 lubią tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Duży chłopak!! :)

A ja dziś dostałam spadek od sióstr ubrankowy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e38f075fac3d.jpg
    Takie piękne i różowe :D

Dziś zaliczyliśmy krótki spacer na rynek, a teraz leżę jak długa na kanapie. Podczas chodzenia boli mnie podbrzusze, też tak macie? No i oczywiście przeszłam kawałek i sapałam jak lokomotywa :/

Sylwia to już kawał syna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 14:10

ibishka lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietka obok ma termin na 31marca i jej synek 1400 g :)

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Agi mój mąż akurat rolnikiem nie jest, po prostu był u mojej siostry a ona jak wyszła za maz, to poszła na gospodarkę. Więc dla niego to było przeżycie :-P
    Ale Ty kobieto masz sił do tej pracy! Wow

Tusianka ja też kupiłam kocyk, ale w gwiazdki :-) w sumie dobry będzie do brudzenia, bo taki za 150 zł z lulalove, to szkoda by go było.

Prezent na Dzień Babci - albo wypas bombonierka albo książka. To dwie rzecz, które moja Babcia uwielbia. Ma już 92 lata. Obiecała poczekać na Adę.

Emily świetnie to napisałaś!

Sylwia duży chlopak! A coś mówili, jak długo będziesz leżeć?

Ibishka ale dobytek! Super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 17:00

Tusianka, machirude lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się właśnie, który wybrać. I nawet myślę, czy nie kupić jeszcze tego w gwiazdki jak gdzieś dostanę, bo takie pieniądze to grosze. Więc nawet gdyby coś, to nie będzie szkoda tego kocyka :)

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W siatkach centylowych akurat jest :D a ile nie wiem.. powiedziala mi pielegniarka ze mam od polnocy nic nie jesc ani nie pic. Pytalam czy bedzie krzywa czy co to ona nie wie ... ale raczej dobowy pomiar glikemii . Diabetolog w poniedzialek a wiecej nie powiedzieli.

xk81pfk.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciazowy brzuszek.... ;-D

e57ca5f77b8fc6d9med.jpg

Magdzia85F, ibishka, aga_90, Tusianka, Ilona92, Etoilka, machirude lubią tę wiadomość

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka spadek super :)

machirude skoro babcia nie lubi rzeczy typu książki itp to myślę, że taki zestaw z witaminami dla seniorów i jakieś dobroci bedzie dobrym pomysłem. Można to ładnie zapakować w jakiś kosz i prezent gotowy. Starsi ludzi zazwyczaj mówią, że oni to już nic nie potrzebują itd a taki koszyk ze smakolykiami to wydaje mi się, że wykorzysta na pewno.

Key b śliczny brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 18:04

machirude lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zjadłam pierwszy raz barszcz ukraiński...tylko wodę i tak mi na żołądku stanął... Byłam teraz zwymiotować i pojawił się straszny ból krocza i podbrzusza. Iść nie mogłam. Leze ledwo co. Boli jak przy miesiączce. Wzięłam no-spe i leze. Boli i puszcza... Mam nadzieje ze to tylko przemęczenie...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch twardy...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka, i jak brzuch? Dalej twardy? Jak tak, to podjedź na ip, niech sprawdzą czy czasem nic się nie dzieje.

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Już lepiej. Teraz tylko znowu rzygam :/ już nie mam sily... Głupi barszcz a dokładniej "woda" i takie skutki...:( wzięłam krople żołądkowe i miętowe i czekam... Nie życzę nikomu takiej męczarni

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiq, no właśnie, babcia nigdy nic nie chce i nic nie potrzebuje. Staram się zawsze podpatrzeć czego jej brakuje albo co by jej uprzyjemnilo zycie, ale w tym roku trochę za późno się obudziłam. Więc stanęło na witaminach+parę rzeczy z Krakowskiego Kredensu. Mam nadzieję, że będzie zadowolona.

Odebralismy też już wózek i fotelik.

A propos kocyków, czy któraś z was ma lub widziała na żywo te kocyki bambusowe albo bawelna+bambus np. z Lullalove ale nie tylko, bo dużo firm teraz takie ma. Polecacie jakieś konkretne?

APrzybylska, mnie przy poruszaniu boli ale raczej miednica, a konkretnie to spojenie, pachwiny i właściwie wszystko aż do pupy. Lekarka mówiła, że to raczej typowe i ze może trzeba więcej odpoczywać. Mi wydaje się, że trochę inaczej zaczęłam chodzić, bardziej jak pingwin i po prostu jakieś inne mięśnie mi pracują.

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu daja 6 tabletek nospy :o jak ja w domu wcale nie biore...

xk81pfk.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk z lullalove ma moja kolezanka-jest cudowny w dotyku, swietny do otulania. Moim zdaniem warty zakupu (szkoda ze taki drogi, ale zamierzam podrzucić go jako pomysl na prezent skladkowy od rodziny xD). A kupic planuje z allegro kocyk 50% bambus i 50% bawelna dzianinowy -ale nie mialam go w rekach :(

machirude, Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki bardzo miękki i milutki.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63e30321af40.jpg

do tego jeszcze rożek

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f002e2fe5d4e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 06:33

Ilona92, BP 02, Tusianka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ja grubaska

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60b8c6920bbd.jpg

Ilona92, BP 02, Tusianka, Magdzia85F, aga_90, Etoilka, APrzybylska, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ