Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Grzanewino, moja babcia też zawsze powtarzała, że chciałaby dożyć do mojego ślubu i do narodzin prawnuczki/prawnuka, ale niestety nie dane jej to było
Udało mi się kupić kocyk w Biedronce. Wzięłam w chmurki, więc jedna rzecz z listy wyprawkowej już jestgrzanewino, Magdzia85F lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Tak jak mowi machirude - facet przyda sie zwlaszcza gdy beda zadawac miliony pytan, gdy o cos trzeba bedzie zapytac, pojsc po pomoc... pomasowac plecy, podac wode, pomov wstac, pojsc pod prysznic... a w kazdym momencie mozecie przeciez poprosic by wyszedl, powiedziec ze chcecie zostac same. I w kazdym momencie moga wrocic jesli bedziecie tego chcialy ja właśnie tak to widze - i tak samo dziala w druga strone - moj maz wie, ze jak bedzie mial dosc to moze wyjsc sie przewietrzyc, uspokoic... ja jeszcze niedawno chcialam doule a teraz im bardziej przyzwyczajam sie do mysli rodzenia z mezem tym bardziej czuje ze bede go potrzebowac na razie ostatnia faze mamy nieuzgodniona - jesli da radę to będzie ze mna, jesli nie-obydwoje zgadzamy sie na to zeby wtedy sobie poczekal na zewnatrz
grzanewino, Etoilka, Tusianka, Magdzia85F, machirude, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Emily89 wrote:Tak jak mowi machirude - facet przyda sie zwlaszcza gdy beda zadawac miliony pytan, gdy o cos trzeba bedzie zapytac, pojsc po pomoc... pomasowac plecy, podac wode, pomov wstac, pojsc pod prysznic...
Dokladnie masz rację. Pracuje na porodowce i widzę, ze w niektórych przypadkach mąż jest niezastąpiony. Kiedyś miałam pacjentke, co miała już tak silne skurcze przy przyjęciu, że nie była w stanie odpowiadać na pytania na szczęście mąż pomógł, nawet wiedział jaka miała długość cykli miesiaczkowych czy regularne czy nie wydaje się zabawne, ale w takiej sytuacji pomocne. A z drugiej strony też raz mi facet zemdlal, bo przecenil swoje możliwości bardzo chciał być dla żony, ale niestety na skurczach partych poległ, jest to niebezpieczne bo mógł się głowa o coś uderzyć, ale na szczęście go ktoś złapał. Także różnie to jest i faceta nie można naciskać, sam ma chcieć i czuć się gotowy.
APrzybylska, machirude, BP 02 lubią tę wiadomość
-
ibishka wrote:Duży chłopak!!
A ja dziś dostałam spadek od sióstr ubrankowy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e38f075fac3d.jpg
Dziś zaliczyliśmy krótki spacer na rynek, a teraz leżę jak długa na kanapie. Podczas chodzenia boli mnie podbrzusze, też tak macie? No i oczywiście przeszłam kawałek i sapałam jak lokomotywa
Sylwia to już kawał synaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 14:10
ibishka lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyHej.
Agi mój mąż akurat rolnikiem nie jest, po prostu był u mojej siostry a ona jak wyszła za maz, to poszła na gospodarkę. Więc dla niego to było przeżycie
Ale Ty kobieto masz sił do tej pracy! Wow
Tusianka ja też kupiłam kocyk, ale w gwiazdki w sumie dobry będzie do brudzenia, bo taki za 150 zł z lulalove, to szkoda by go było.
Prezent na Dzień Babci - albo wypas bombonierka albo książka. To dwie rzecz, które moja Babcia uwielbia. Ma już 92 lata. Obiecała poczekać na Adę.
Emily świetnie to napisałaś!
Sylwia duży chlopak! A coś mówili, jak długo będziesz leżeć?
Ibishka ale dobytek! Super!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 17:00
Tusianka, machirude lubią tę wiadomość
-
W siatkach centylowych akurat jest a ile nie wiem.. powiedziala mi pielegniarka ze mam od polnocy nic nie jesc ani nie pic. Pytalam czy bedzie krzywa czy co to ona nie wie ... ale raczej dobowy pomiar glikemii . Diabetolog w poniedzialek a wiecej nie powiedzieli.
-
Ibishka spadek super
machirude skoro babcia nie lubi rzeczy typu książki itp to myślę, że taki zestaw z witaminami dla seniorów i jakieś dobroci bedzie dobrym pomysłem. Można to ładnie zapakować w jakiś kosz i prezent gotowy. Starsi ludzi zazwyczaj mówią, że oni to już nic nie potrzebują itd a taki koszyk ze smakolykiami to wydaje mi się, że wykorzysta na pewno.
Key b śliczny brzuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 18:04
machirude lubi tę wiadomość
-
Ja dziś zjadłam pierwszy raz barszcz ukraiński...tylko wodę i tak mi na żołądku stanął... Byłam teraz zwymiotować i pojawił się straszny ból krocza i podbrzusza. Iść nie mogłam. Leze ledwo co. Boli jak przy miesiączce. Wzięłam no-spe i leze. Boli i puszcza... Mam nadzieje ze to tylko przemęczenie...
-
nick nieaktualnyAsiq, no właśnie, babcia nigdy nic nie chce i nic nie potrzebuje. Staram się zawsze podpatrzeć czego jej brakuje albo co by jej uprzyjemnilo zycie, ale w tym roku trochę za późno się obudziłam. Więc stanęło na witaminach+parę rzeczy z Krakowskiego Kredensu. Mam nadzieję, że będzie zadowolona.
Odebralismy też już wózek i fotelik.
A propos kocyków, czy któraś z was ma lub widziała na żywo te kocyki bambusowe albo bawelna+bambus np. z Lullalove ale nie tylko, bo dużo firm teraz takie ma. Polecacie jakieś konkretne?
APrzybylska, mnie przy poruszaniu boli ale raczej miednica, a konkretnie to spojenie, pachwiny i właściwie wszystko aż do pupy. Lekarka mówiła, że to raczej typowe i ze może trzeba więcej odpoczywać. Mi wydaje się, że trochę inaczej zaczęłam chodzić, bardziej jak pingwin i po prostu jakieś inne mięśnie mi pracują. -
Kocyk z lullalove ma moja kolezanka-jest cudowny w dotyku, swietny do otulania. Moim zdaniem warty zakupu (szkoda ze taki drogi, ale zamierzam podrzucić go jako pomysl na prezent skladkowy od rodziny xD). A kupic planuje z allegro kocyk 50% bambus i 50% bawelna dzianinowy -ale nie mialam go w rekach
machirude, Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam taki bardzo miękki i milutki.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63e30321af40.jpg
do tego jeszcze rożek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f002e2fe5d4e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 06:33
Ilona92, BP 02, Tusianka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny