X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra , pobudka w szpitalu 5:45 gdzie spac idziesz po polnocy bo ostatnie leki o 24.... w domu jak ide o polnocy spac to spie do 10 albo 11 :D

xk81pfk.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, urzadzaj sobie drzemki :)
    Ja tak planuje dzis, tez sie polozylam kolo polnocy a przed 8 mnie dziec obudzil ;) a nie jest to dla mnie akceptoealna pora na pobudke ;)

dxomclb10296nsxe.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi brzuszek masz juz pokaźny :) super.

Sylwia szpital to nie wakacje :) mas cały dzien na spanie, najważniejsze jest zdrowie. Wiem jak jest w szpitalach , ale nie wszędzie także zalezy jak bardzo szpital jest zadłużony :)

Sweetmalenka jak Twój brzuch?
    I jajka u mnie tez tak spadek ciuszków wyglada hehe

Co do porodu zgadzam sie z Emily :)
    Jak wyjdzie okaże sie, ważne ze wiem ze moge na niego liczyć. Wiem, zw bedzie pilnował służbę zdrowia o to sie nie martwię, a jak nie da rady byc przy ostatniej fazie to trudno damy rade, wiem ze bedzie robił tyle ile mkze)

Key super brzuszek .

Ja akurat troche kondycji mam także mnie męczą bardziej zakupy niz spacery.
    Nie lubie tego smrodu w sklepach, światła, muYki i ludzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 09:12

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala noc się męczyłam... Niedobrze było , bolal żołądek aż zaczelam pic dużo wody i chyba trochę puścili. Odkrywalam się ciągle. Ehhh... Brzuch już ok. Myślę ze skurcze miałam bo od 9 do 19 poza domem i na nogach. Potem wymioty czyli zmęczyłam organizm i się zbuntował... Musze zwolnić obroty. Dziękuję ze pytasz :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny maz dziękuję za komplementy na temat jego brzuszka ciazowego :D ciekawe czy ja urodze pierwsza czy on :D

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    Dziewczyny maz dziękuję za komplementy na temat jego brzuszka ciazowego :D ciekawe czy ja urodze pierwsza czy on :D

Tak myślałam że coś nie tak z tym brzuchem, za mały tyłek, ogólnie myślę że podejście do naszego forum trochę nie na miejscu

• key_b Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Tak myślałam że coś nie tak z tym brzuchem, za mały tyłek, ogólnie myślę że podejście do naszego forum trochę nie na miejscu
    W jakim sensie podejście jie na miejscu? ;)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

8p3o43r8mb3ofhge.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Jeju a mnie chyba rozkłada. Zatkany nos, bolą zatoki i gardło.. To było do przewidzenia jak wszyscy na około chorzy :(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam ktg 40min i w tym czasie ze 20ruchow malego. Doktorka mowi ze jest albo za malo aktywny albo przez amortyzajcie tluszczu nie czuje tyle.... i mam isc na inne ktg na sale porodowa....

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    W jakim sensie podejście jie na miejscu? ;)
    Chodzi mi o to że nie jest na miejscu zamieszczanie zdjęć brzucha męża czy zrobił On to sam czy Ty, a później dziękuję że to lubicie, moim zdaniem to takie nasmiewanie a dam dla jaj zdjęcie zobaczę co będzie a później mam polewkę z tego że laski to lubią, tak to odbieram, to forum jest po to żebyśmy dzielily się swoimi spostrzeżeniami czasem bardzo inttmnymi mężczyźni nie zawsze to rozumieją.
    Takie mam zdanie w tym temacie.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka nawet nie wiem co doradzić.( jedyne to odpoczynek i mniej stresu, ale to ile mozna powtarzać, prawda? Jesli nic sie nie zmieni do jutra zadzwoń do lekarza. Oby sytuacja sie poprawiła!

Key nawet nie zauważyłam, ze to Teoj "chłop" ha ha mize bedzie przed Tobą u zda relacje :D

Sylwia malo ruchów? Ponoc 10 i to po posiłku jest ok?
    Dziwne ... trzymam kciuku za dobre wieści

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka, dobrze że już lepiej :)

key_b, mój też ma lepszy ciążowy brzuszek niż ja :D zdziwiły mnie jedynie trochę te spodnie :D

ibishka, dużo zdrowia Ci życzę i oby udało się domowymi sposobami z tym uporać, zrób sobie herbatę z sokiem malinowym/cytryną albo te saszetki Prenalen, mnie to nie raz ratowało

Sylwia, też wydaje mi się, że to dużo, bo wszędzie się zaleca żeby było te 10 ruchów na godzinę w czasie aktywności dziecka

Ilona92 lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie..a ta mi mowi ze malo aktywny. I teraz bylam na innym ktg na porodowce i polozne mowily ze maly ma duzo miejsca i jest tak aktywny ze 3 razy od nowa musialy robic zapis bo maly zmienial miejsce i szukaly pulsu

xk81pfk.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    O Jeju a mnie chyba rozkłada. Zatkany nos, bolą zatoki i gardło.. To było do przewidzenia jak wszyscy na około chorzy :(

Kuruj sie kochana! Dobra zupka z przyprawami , inhalacje i dasz rade. Duzo zdrówka :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Chodzi mi o to że nie jest na miejscu zamieszczanie zdjęć brzucha męża czy zrobił On to sam czy Ty, a później dziękuję że to lubicie, moim zdaniem to takie nasmiewanie a dam dla jaj zdjęcie zobaczę co będzie a później mam polewkę z tego że laski to lubią, tak to odbieram, to forum jest po to żebyśmy dzielily się swoimi spostrzeżeniami czasem bardzo inttmnymi mężczyźni nie zawsze to rozumieją.
    Takie mam zdanie w tym temacie.
    A nie odebrałam tak tego...;) nie bylo zeby sie nasmiewac z kogos tylko
    zeby podzielic sie z wami ze moj mąż zaciazyl razem z nami nawet nie pomyslalam ze nie widac na pierwszy rzut ze to męski :) to tylko tak dla zabawy a nie szyderczi w zamian wrzucam moj :)

66192be60415cfa6med.jpg

Tusianka, Ilona92, Etoilka, Magdzia85F, pomarańczka_33, grzanewino lubią tę wiadomość

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii, key_b, ładne brzuszki :)

Ibishka, zdrówka! Wygrzej się trochę w łóżku!

Mój maluch mi daje dziś nieźle popalić. Nie żebym narzekała, że się za dużo rusza, ale trochę mnie te ruchy zaczynają boleć. Wydaje mi się, że to z tego powodu, że dzidziuś coraz silniejszy, a brzuch ciągle nie za duży. Mogę mieć rację?
    Zaraz mu chyba zaserwuję jakieś kołysanki - godzinna drzemka by nam obojgu dobrze zrobiła ;)

Magdzia85F, aga_90, Agiii37 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Kocyk z lullalove ma moja kolezanka-jest cudowny w dotyku, swietny do otulania. Moim zdaniem warty zakupu (szkoda ze taki drogi, ale zamierzam podrzucić go jako pomysl na prezent skladkowy od rodziny xD). A kupic planuje z allegro kocyk 50% bambus i 50% bawelna dzianinowy -ale nie mialam go w rekach :(

Ja chyba się pokuszę o ten kocyk, bo słyszałam też, że bardzo dobry :)
    Agiii37 wrote:
    Ja mam taki bardzo miękki i milutki.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63e30321af40.jpg

do tego jeszcze rożek

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f002e2fe5d4e.jpg

Agiii a gdzie kupowałaś???

I super brzuszek !!! Na serio podzwiam Cię za to, że chodzisz do pracy, bo na pewno jest już Ci ciężko!!!
    Sylwiaa95 wrote:
    Masakra , pobudka w szpitalu 5:45 gdzie spac idziesz po polnocy bo ostatnie leki o 24.... w domu jak ide o polnocy spac to spie do 10 albo 11 :D

Sylwia - u mnie pobudka była przed 5 rano. :/ bo leki i chcieli mnie spioniozować, byłam półprzytomna.

Co do tego ktg, to bez komentarza. Lepiej chyba się potrafią zaopeikować na położniczym, jak widać.
    ibishka wrote:

Zdrówka!!!! Sok malinowy i czosnek!!! Będzie dobrze :*

Key_b super brzuszek!!! Przynamniej wiemy, że damski :P

Etoilka - Moja to raczej leniuszek, ale jak chodzę to tak mi się układa i dziwne miejscówki robi, że aż mnie też tam wszystko ciągnie.

A my dzisiaj z Mężem byliśmy na zakupach :) No i nie mogłam się powstrzymać i kupiliśmy śpiworek - no na dość chłodny kwiecień, ale przecena ze 130 na 40!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ab92017f8c0.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7041f9c9bd3.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f32c58306521.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f68068e1851.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9470ba3c5b40.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85cbb1c3c21e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 19:13

Etoilka, APrzybylska, Tusianka, pomarańczka_33, aga_90, ibishka, Ilona92, grzanewino, Agiii37 lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, ale śliczności! Szczególnie ten różowy kociak! :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Ale frajdę z Mężem mieliśmy :D i On połowę wybrał - oczywiście ta bardziej chłopięca kolorystka to On :) we wtorek chyba podjedziemy po resztę, póki wyprzedaże - zrobiłam listę, jutro posiedzę posprawdzam, co mam i zaraz będę zamykać ubrankową wyprawkę :)

Etoilka, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę zakupów! Jednak przez internet to nie to samo... no ale nic, ja nadrobię po porodzie! :)
    U nas ubraniowa wyprawka też powoli na finiszu. W tym tygodniu czekam na paczkę ze Smyka. I dwie kuzynki obiecały przygotować ubranka po swoich maluchach. Na początek powinno starczyć :)

Magdzia85F, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ