Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAPrzybylska wrote:Ja właśnie pobrałam wczorajsze wyniki: ft4 0,67 (norma 0,80), toxo ujemne i miałam zlecone ALT 38,1 (norma 31). Czyli, że mam coś z wątrobą? Dobrze, że w czwartek wizyta.
Ooo miałaś to zlecone? Jestem ciekawa tematu. Bo może sobie wykupię badanie na wątrobę. Mój mi nie zlecił. -
nick nieaktualnymachirude wrote:Sweetmalenka, moja gin. mówi, że w ciąży TSH nie powinno przekraczać 2,5. Gdzieś czytałam, że to dotyczy tylko 1 i 2 trymestru. Ja w pierwszym miałam 1,4, a parę tygodni temu 2,9 i dostałam leki.
Ja chodzę do gin-endo i tak jak u Etoilki poniżej 2 tsh. I całą ciążę. Czytałam, że w 3 trymestrze wzrasta o 50% obciążenie tarczycy. 1 i 2 trymestr to 30%.Etoilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:Ja też tak teraz myślę-że pierwsze ważenia były przed okres-lipiec, sierpien-wtedy było cieplo i lekkie sukienki się zakładało a teraz zima wiec spodnie, rajstopy, bluzki, bluzy i dlatego na wadze więcej kg
Chyba już za późno na te trzymanie wagi. Bo i tak u każdej urosły kg. Ja tam czekam i po urodzeniu się biorę. Parowar i mięso oraz warzywa. Regularne jedzenie. I dużo wody. Mała skorzysta na pewno -> kp.Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Witamy się w III trymestrze!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec6e9da31b4c.png
Mężu pojechał właśnie sam na zakupy i do Ikei ma też pojechać, ciekawe co kupi
co do badań, to ja miałam raz badane TSH i Ft4 i Ft3 i było w normie chyba, lekarz nic nie komentował zbytnioAPrzybylska, Magdzia85F, Tusianka, pomarańczka_33, Ilona92, Etoilka, aga_90, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Ooo miałaś to zlecone? Jestem ciekawa tematu. Bo może sobie wykupię badanie na wątrobę. Mój mi nie zlecił.
https://wylecz.to/pl/badania/badania-laboratoryjne/aminotransferaza-alaninowa-badanie-alt.html#14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyAPrzybylska wrote:Walczę ze sobą żeby internetów nie czytać, bo jeszcze się dowiem nie wiadomo czego. Pocieszam się, że to nieduża wartość.
https://wylecz.to/pl/badania/badania-laboratoryjne/aminotransferaza-alaninowa-badanie-alt.html#
Pamiętaj, że w ciąży te przedziały, to są inne. Te z labu są dla zwykłego niestarego, nie w ciąży człowieka. I mogą nam trochę się wyni mi rozjezdzac. Trzymam kciuki!
"Fałszywie podwyższone wyniki ALAT występują w przypadku: ciężkiej pracy fizycznej, wysiłku fizycznego, hemolizy, zażywania pewnych leków, a także u kobiet w trakcie ciąży lub po porodzie. Obniżone wartości poziomu ALT występują m.in. w zakażeniu układu moczowo-płciowego lub w niedoborze witaminy B6 (fosforanu pirydoksalu) np. w niedożywieniu."
Grzanewino super brzusio. A po co mąż pojechał?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 12:14
grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pewnie ze u każdej urosły kg(choć z tego co pamiętam to u Sylwia95 zmalaly) tylko ważne żeby a dużo nie urosły bo jak dobrze wiemy tylko część to dziecko i płyny a druga wchodzi w Nas ale mowie ze spodnie i swetry też swoje ważą a latem letnie sukienki mniej. Bynajmniej u mnie zima nikt nie odejmuje kg za ubiór:D no dla mnie nie będę ukrywała -waga jest ważna i wolałabym nie przytyć za dużo. Bo jasne-można zrzucic ale może tez się nie udać.
-
Magdzia85F wrote:Hobbystycznie? Mojego do ikei wyciągnąć, to w tygodniu tylko. Ja też tak średnio za tym sklepem.
w ogóle to nie mogę wyleczyć tego przeziębienia od świąt i nie wychodzę z domu jak nie muszę -
nick nieaktualnySweetmalenka ja mam już 15 kg na plusie. Czuję się źle z tą wagą. Ale chyba najważniejsze jest dziecko.
Jak byłam w lo ważyłam 90 kg. Po różnych dietach spadlam do 60. Też mam schizy co do tycia. Manie. Teraz też dziewczynom wiele razy narzekalam. Ale już niedługo 2,5 miesiąca. A podejście może się nie uda, to chyba najgorsze, bo wtedy to się nic nie zrobi.
Grzanewino no co Ty? Aż tyle czasu? A ginekolog co na to?
A cóż On tam kupuje? Może mi wziąć przegródki do szuflad. Muszę segrefacje zrobić rzeczy Małej.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam tsh robione teoretycznie w dniu owu, w cyklu w którym zaszłam, miałam chyba 1,48 czy jakos tak i od tego momentu gin nie kazała mi powtarzać już w trakcie ciąży ani razu jak do tej pory.
Ja Ikee bardzo lubie ale mnie meczy bo jak juz jestesmy w Krakowie to tylko weekend a tam wtedy szał ciał na całego - ludu że masakra. Ale uwielbiam hot dogi z IkeiIlona92 lubi tę wiadomość
-
No ja zrzucilam 60 kg dlatego taka mania i strach. Jasne ze dziecko najważniejsze ale duża waga matki przy porodzie nie rokuje dobrze( w poprzedniej ciąży szlam na porodowke z waga 120 kg). Mój organizm niestety nie chce "chusc" tak jakbym ja tego chciała
-
nick nieaktualnyIbishka nie jadłam nigdy hot dogow z Ikei hehe może dlatego że nie jadam na mieście, bo potem jelita bolą i żołądek.
Sweetmalenka no tak ale teraz to do tych 120 to Ci dużo brakuje. Ja dobije pewnie 90kg, mam 170 cm. I planuję zrzucić do 62kg. Muszę i dam radę, bo chcemy kolejne dziecko. A organizm też muszę przyzwyczaić do nowej wagi.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Magdzia - a mówił, że pojedzie zobaczy jakieś mebelki, łóżeczka.... Pewnie coś tam sobie kombinuje, ale nic mi nie mówi
a lekarz mój jakoś spokojnie, nie martwi się o mój kaszel ;]
a wiecie, że mój mąż powiedział mi, że wyczytał gdzieś, że sexowanie nie jest wskazane w ciąży wysokiego ryzyka i dlatego już nic nie będzie. I to nic, że moje libido już dłuugo jest na poziomie -1000, ale czasami jednak cośtam by chciała -
nick nieaktualny
-
Mój to jak idziemy na jakiekolwiek zakupy, to byle szybko Mamy jechać do ikei, to już powiedział, że mam wydrukować sobie listę jakie meble chcę i koniec Może uda mi się go przekonać, żeby jednak kupić jakieś pierdołki, bo jednak codziennie tam nie jesteśmy z racji odległości.
Tak samo jak podejście do remontu: on daje pieniądze i mam sobie wybrać co chce w tym budżecie, żeby było ładnie i pasowało
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Muuuszę się Wam pochwalić Właśnie odwiedził mnie listonosz i przyniósł to cudo (wylicytowałam na aukcji na rzecz chorego chłopca) (jedna z moich ksywek, chyba najbardziej popularna to właśnie kosmitka )
A ja Ikei nie lubię i rzadko kiedy znajdę coś tam dla siebie jednak krzesełko do karmienia na pewno tam kupimy bo i nie drogie i praktyczne
A ja czekam z utęsknieniem na 19:00 bo mamy wtedy usg III trymestruAPrzybylska, Magdzia85F, grzanewino, Etoilka, Ilona92, aga_90, Tusianka, BP 02, Monnn, gondi lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka