X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Ja właśnie pobrałam wczorajsze wyniki: ft4 0,67 (norma 0,80), toxo ujemne i miałam zlecone ALT 38,1 (norma 31). Czyli, że mam coś z wątrobą? Dobrze, że w czwartek wizyta.

Ooo miałaś to zlecone? Jestem ciekawa tematu. Bo może sobie wykupię badanie na wątrobę. Mój mi nie zlecił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Sweetmalenka, moja gin. mówi, że w ciąży TSH nie powinno przekraczać 2,5. Gdzieś czytałam, że to dotyczy tylko 1 i 2 trymestru. Ja w pierwszym miałam 1,4, a parę tygodni temu 2,9 i dostałam leki.

Ja chodzę do gin-endo i tak jak u Etoilki poniżej 2 tsh. I całą ciążę. Czytałam, że w 3 trymestrze wzrasta o 50% obciążenie tarczycy. 1 i 2 trymestr to 30%.

Etoilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja też tak teraz myślę-że pierwsze ważenia były przed okres-lipiec, sierpien-wtedy było cieplo i lekkie sukienki się zakładało a teraz zima wiec spodnie, rajstopy, bluzki, bluzy i dlatego na wadze więcej kg :D

Chyba już za późno na te trzymanie wagi. Bo i tak u każdej urosły kg. Ja tam czekam i po urodzeniu się biorę. Parowar i mięso oraz warzywa. Regularne jedzenie. I dużo wody. Mała skorzysta na pewno -> kp.

Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w III trymestrze! :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec6e9da31b4c.png

Mężu pojechał właśnie sam na zakupy i do Ikei ma też pojechać, ciekawe co kupi ;)

co do badań, to ja miałam raz badane TSH i Ft4 i Ft3 i było w normie chyba, lekarz nic nie komentował zbytnio

APrzybylska, Magdzia85F, Tusianka, pomarańczka_33, Ilona92, Etoilka, aga_90, Agiii37 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ooo miałaś to zlecone? Jestem ciekawa tematu. Bo może sobie wykupię badanie na wątrobę. Mój mi nie zlecił.
    Walczę ze sobą żeby internetów nie czytać, bo jeszcze się dowiem nie wiadomo czego. Pocieszam się, że to nieduża wartość.

https://wylecz.to/pl/badania/badania-laboratoryjne/aminotransferaza-alaninowa-badanie-alt.html#

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Walczę ze sobą żeby internetów nie czytać, bo jeszcze się dowiem nie wiadomo czego. Pocieszam się, że to nieduża wartość.

https://wylecz.to/pl/badania/badania-laboratoryjne/aminotransferaza-alaninowa-badanie-alt.html#

Pamiętaj, że w ciąży te przedziały, to są inne. Te z labu są dla zwykłego niestarego, nie w ciąży człowieka. I mogą nam trochę się wyni mi rozjezdzac. Trzymam kciuki!

"Fałszywie podwyższone wyniki ALAT występują w przypadku: ciężkiej pracy fizycznej, wysiłku fizycznego, hemolizy, zażywania pewnych leków, a także u kobiet w trakcie ciąży lub po porodzie. Obniżone wartości poziomu ALT występują m.in. w zakażeniu układu moczowo-płciowego lub w niedoborze witaminy B6 (fosforanu pirydoksalu) np. w niedożywieniu."

Grzanewino super brzusio. A po co mąż pojechał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 12:14

grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A generalnie to pojechał zawieźć L4 do pracy, a szoping to chyba hobbystycznie :D

Magdzia85F, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    A generalnie to pojechał zawieźć L4 do pracy, a szoping to chyba hobbystycznie :D

Hobbystycznie? Mojego do ikei wyciągnąć, to w tygodniu tylko. Ja też tak średnio za tym sklepem.

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze u każdej urosły kg(choć z tego co pamiętam to u Sylwia95 zmalaly) tylko ważne żeby a dużo nie urosły bo jak dobrze wiemy tylko część to dziecko i płyny a druga wchodzi w Nas :/ ale mowie ze spodnie i swetry też swoje ważą a latem letnie sukienki mniej. Bynajmniej u mnie zima nikt nie odejmuje kg za ubiór:D no dla mnie nie będę ukrywała -waga jest ważna i wolałabym nie przytyć za dużo. Bo jasne-można zrzucic ale może tez się nie udać.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Hobbystycznie? Mojego do ikei wyciągnąć, to w tygodniu tylko. Ja też tak średnio za tym sklepem.
    ja też niebardzo chętnie do Ikei pędzę, dlatego pojechał sam, bo chciał :D
    w ogóle to nie mogę wyleczyć tego przeziębienia od świąt i nie wychodzę z domu jak nie muszę ;)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka ja mam już 15 kg na plusie. Czuję się źle z tą wagą. Ale chyba najważniejsze jest dziecko.
    Jak byłam w lo ważyłam 90 kg. Po różnych dietach spadlam do 60. Też mam schizy co do tycia. Manie. Teraz też dziewczynom wiele razy narzekalam. Ale już niedługo 2,5 miesiąca. A podejście może się nie uda, to chyba najgorsze, bo wtedy to się nic nie zrobi.

Grzanewino no co Ty? Aż tyle czasu? A ginekolog co na to?
    A cóż On tam kupuje? Może mi wziąć przegródki do szuflad. Muszę segrefacje zrobić rzeczy Małej.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tsh robione teoretycznie w dniu owu, w cyklu w którym zaszłam, miałam chyba 1,48 czy jakos tak i od tego momentu gin nie kazała mi powtarzać już w trakcie ciąży ani razu jak do tej pory.
    Ja Ikee bardzo lubie ale mnie meczy bo jak juz jestesmy w Krakowie to tylko weekend a tam wtedy szał ciał na całego - ludu że masakra. Ale uwielbiam hot dogi z Ikei :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zrzucilam 60 kg dlatego taka mania i strach. Jasne ze dziecko najważniejsze ale duża waga matki przy porodzie nie rokuje dobrze( w poprzedniej ciąży szlam na porodowke z waga 120 kg). Mój organizm niestety nie chce "chusc" tak jakbym ja tego chciała :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w każdym trymestrze każe robić TSH

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka nie jadłam nigdy hot dogow z Ikei :-P hehe może dlatego że nie jadam na mieście, bo potem jelita bolą i żołądek.

Sweetmalenka no tak ale teraz to do tych 120 to Ci dużo brakuje. Ja dobije pewnie 90kg, mam 170 cm. I planuję zrzucić do 62kg. Muszę i dam radę, bo chcemy kolejne dziecko. A organizm też muszę przyzwyczaić do nowej wagi.

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia - a mówił, że pojedzie zobaczy jakieś mebelki, łóżeczka.... Pewnie coś tam sobie kombinuje, ale nic mi nie mówi ;)
    a lekarz mój jakoś spokojnie, nie martwi się o mój kaszel ;]
    a wiecie, że mój mąż powiedział mi, że wyczytał gdzieś, że sexowanie nie jest wskazane w ciąży wysokiego ryzyka i dlatego już nic nie będzie. I to nic, że moje libido już dłuugo jest na poziomie -1000, ale czasami jednak cośtam by chciała :D

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino bo to prawda. Jednak jak ginekolog pozwala i nie widzi przeciwwskazań, to można. W sumie od 36 tc już można, bojak ciąża donoszona, to na pewno nic złego się nie stanie.

Może mąż szykuje niespodziankę :-)

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz zabronił w I trymestrze tylko, ale jak widać mężu się stresuje ;) i może właśnie coś szykuje, chociaż ja niebardzo lubię niespodzianki

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to jak idziemy na jakiekolwiek zakupy, to byle szybko :D Mamy jechać do ikei, to już powiedział, że mam wydrukować sobie listę jakie meble chcę i koniec :D Może uda mi się go przekonać, żeby jednak kupić jakieś pierdołki, bo jednak codziennie tam nie jesteśmy z racji odległości.

Tak samo jak podejście do remontu: on daje pieniądze i mam sobie wybrać co chce w tym budżecie, żeby było ładnie i pasowało :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuuszę się Wam pochwalić ;D Właśnie odwiedził mnie listonosz i przyniósł to cudo (wylicytowałam na aukcji na rzecz chorego chłopca) :D (jedna z moich ksywek, chyba najbardziej popularna to właśnie kosmitka ;) )
    vn04gj.jpg

A ja Ikei nie lubię i rzadko kiedy znajdę coś tam dla siebie jednak krzesełko do karmienia na pewno tam kupimy bo i nie drogie i praktyczne ;)

A ja czekam z utęsknieniem na 19:00 bo mamy wtedy usg III trymestru <3

APrzybylska, Magdzia85F, grzanewino, Etoilka, Ilona92, aga_90, Tusianka, BP 02, Monnn, gondi lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ