X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alescie mi humor na koniec dnia poprawily :) a dzien byl beznadziejny, o 19.30 wrocilam z pracy, takie mialam urwanie glowy...
    Kilka osob startowalo w wyscigu kogo mam poerwszego mordowac, szli leb w leb :D
    Pomaranczka- lustrem sie nie przejmuj ;)

Ja juz za sushi od kilku miesiecy placze... juz powiedzialam mezowi ze jak wyjde ze szpitala to idziemy na sushi. Natychmiast :D
    Wina tez mi brak dobrego- piwniczka sie wzbogaca i czeka na kwiecien... z karmi mnie nie pocieszacie, bo piwa niecierpie :D

pomarańczka_33, Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u was wyniki Tsh w 3 trymestrze. Ja dziś odebrałam i 2,5... Niby mieszczę się w widełkach ale chyba to sa widelki dla "normalnego" człowieka. Jak myślicie? Ok?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi endo powiedziała ze po 26tyg. jak juz dziecko ma swoją tarczycę, to mi moze tsh nawet do 3 skoczyć, a na dziecko to wpływu nie ma. Kontynuuję dawkę jaką ustalilysmy wcześniej i mam się z nią spotkać na miesiąc przed porodem żeby ustalić dawkę na po porodzie :)
    Ale chętnie się dowiem co mówią Wasi endo :)

I przypomniało mi się! Tęsknię za spaniem na brzuchu xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 22:03

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra w tym szpitalu...od soboty schudlam 1,3kg :D dzisiaj licze na wypis bo od poczatku pobytu tutaj mam idealne cukry :P

ibishka lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) mam dzisiaj lenia ide sie jeszcze położyć ;*

ibishka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Masakra w tym szpitalu...od soboty schudlam 1,3kg :D dzisiaj licze na wypis bo od poczatku pobytu tutaj mam idealne cukry :P
    Poszłaś tam chyba w sobotę? To co to jest 1 dzien babdietetyka i diabetologa? W szpitalu pilnują godzin i dawek( czy to leków, czy jedzenia) także w szpitalu cukry sa przeważnie dobre. Nie chce straszyć, ale cukrzyca to mozliwosc nabycia wielu problemow związanych z porodem. Nawet tylko taki, ze dziecko tyje, a sie nie rozwija. Uwierz, ze zeby wyrównać cukrzyce trzeba wiele poświecić. Zrozum swoj organizm a to nie lada wyzwanie. A uwierz, ze przez doświadczenie nam wiecej wiedzy nuz lekarze. Przed wizytaa postępuje krok na przod jesli cos sie dzieje.

Ja jakos nie przepadam za sushi, ale to prwnie dlatego, ze sa tam beznadziejne hodowlane ryby :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ja cukry sobie kontroluje od wrzesnia , zajelo mi ogarniecie co i jak prawie 3tyg i bardzo rzadko mam wynik ponad norme. I moj lekarz prowadzacy tak czy siak skierowal mnie na krzywa ktora nie dziwne ze wyszla za wysoka :D i nie chcial sluchac ze mam w domu ok tylko szpital i koniec. A w szpitalu konsultacje diabetolog i dietetyk - nic nowego mi nie powiedzieli bo wszystko wiem juz :D dzis do domu, trzymac diete i mierzyc cukry.

Ilona92 lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A jak u was wyniki Tsh w 3 trymestrze. Ja dziś odebrałam i 2,5... Niby mieszczę się w widełkach ale chyba to sa widelki dla "normalnego" człowieka. Jak myślicie? Ok?

U mnie ostatnio było 0,8. Ale ja biorę dużą dawkę 150. Nie mam połowy tarczycy i bardzo mi szalało tsh.

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore 50 i wynik teraz mam 2,16 ale to przez to ze prawie poltora tyg nie bralam bo nie mialam jak sie dostac po recepte

xk81pfk.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:

Ja zaczęłam brać minimalną dawkę 25 miesiąc temu mając TSH 1,9. Teraz mam 1,5. Moja gin pilnuje, żeby wynik zbliżał się do 1, a nie 2 - ale to pewnie zależy od lekarza.

Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Ja zaczęłam brać minimalną dawkę 25 miesiąc temu mając TSH 1,9. Teraz mam 1,5. Moja gin pilnuje, żeby wynik zbliżał się do 1, a nie 2 - ale to pewnie zależy od lekarza.

U mnie jest dokładnie tak samo.

Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jeszcze wrócę do depilacji, to tak podczas zabiegu dostajesz jednorazowe gatki, które zasłaniają to, co najgorsze ;) No i faktycznie kluczowa jest regularność na początku. A z każdym kolejnym zabiegiem cebulka jest coraz słabsza. U mnie na brwiach to widać, bo paznokcie co 3 tygodnie, a brwi co drugą wizytę.

Nie wiem co się dzieje z moją wagą, chyba robi mi na złość, bo miałam na nią nie włazić ;) Dziś pokazała 75kg, a wczoraj miałam dietę i zjadłam tylko jednego cukierka (nie batonika) MilkyWay. Może woda mi się zebrała.

Mi lekarz zleca badanie ft4, a TSH jeszcze nie robiłam.

Dziś kolęda i muszę ogarnąć trochę w chałupce.

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś kolęda - przynajmniej z czystym sumieniem mogę wstać z łóżka ;)

Ja ft4 robiłam raz na początku ciąży i było ok, potem już nie powtarzałam.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do depilacji, oczywiście majtaski są. Ja tam depiluje wszystko, łącznie z zadkiem. :-)

U mnie ft4 też było 2 razy badane i miałam dobre.

Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę żadnych leków w związku z tarczyca- dlatego moje pytanie.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie młody dzisiaj skacze jak szalony. I mocno kopie-aż boli. A czkawkę to ma chyba z 3 razy dziennie :D

Tusianka, Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio TSH było 1,3 i powiedział lekarz, że jest super i nie trzeba już sprawdzać, ft4 też było w porządku.

U nas od wczoraj wesoło, bo dostałam zaproszenie na policję w celu złożeniu wyjaśnień w sprawie zakupu jakiegoś klucza do gry na Allegro :D Co najlepsze, przyszło na adres w Wadowicach, mimo że tam od ponad dwóch lat nie mieszkam. Ale już rozmawiałam z policjantem i wyślą mi na nowy adres wezwanie i przekierują sprawę do Zielonej Góry. Podobno to jakaś zmasowana akcja, że wszystkie duże firmy przyczepiły się do tych, co sprzedawali na Allegro klucze do gier o kilka złotych taniej niż na oficjalnej stronie, a firmy rejestrowane były gdzieś na Seszelach :D A że tych gier z mężem kupujemy raczej sporo, to niebawem zamieszkam chyba na komendzie :D

U nas kolęda dopiero w przyszłą środę. Plan jest taki, że za tydzień we wtorek zamontują nam meble w pokoju i nasze rzeczy tam przeniesiemy. A te z salonu, który stał się tymczasowym składzikiem rzeczy wszelakich, do pokoju w którym obecnie śpimy. Jeszcze jutro musimy do Poznania jechać i umówić się z tymi meblami.

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak teraz myślę-że pierwsze ważenia były przed okres-lipiec, sierpien-wtedy było cieplo i lekkie sukienki się zakładało a teraz zima wiec spodnie, rajstopy, bluzki, bluzy i dlatego na wadze więcej kg :D

grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie pobrałam wczorajsze wyniki: ft4 0,67 (norma 0,80), toxo ujemne i miałam zlecone ALT 38,1 (norma 31). Czyli, że mam coś z wątrobą? Dobrze, że w czwartek wizyta.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka, moja gin. mówi, że w ciąży TSH nie powinno przekraczać 2,5. Gdzieś czytałam, że to dotyczy tylko 1 i 2 trymestru. Ja w pierwszym miałam 1,4, a parę tygodni temu 2,9 i dostałam leki.

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ