X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ciągnie do alko. Piwa i tańca-na imprezę bym poszła. Nie wstydzę się tego-jestem tylko człowiekiem. Myślę że po porodzie i połogu, jak się trochę "ogarnę" to załączę laktator i wtedy będę mogła się napić piwka ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmi nam zostanie przy kp :D

Ilona92 lubi tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe Ania, ale za co mamy na Ciebie krzyczeć? że jesteś człowiekiem i masz ludzkie potrzeby? ;D
    ja ogólnie dużo alko nigdy nie piłam, a odkąd nie mogę wina, piwa, szampana i całej reszty to już w ogóle ale jak M zrobił sobie wieczorem whiskey z colą to się sztachałam zapachem ;D uwielbiam!!! :D

Madzia, u mnie może być podobnie, bo jeśli się zdecydujemy na drugie dziecko to nie długo po pierwszym - więc to będzie chyba rekord abstynencji ;D

w sobotę mamy babską imprezę i zamierzam pić! bezalkoholowe drinki ;D

a apropos tańca, próbowałam ostatnio w domu - dopóki nie widziałam się w lustrze to ok ;D

Ilona92, ibishka, Magdzia85F, Tusianka, Agiii37, BP 02 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia czuje się średnio. Nos zatkany itp ale walczę z chorobskiem:)

Sushi nie lubię, tzn nawet nie jadłam ale znając życie że mnie taki Tyfus do jedzenia że i tak bym fanka nie zostala:)

Ale winko... Mmm.. Brakuje mi. Ja smakoszem wina jestem. Nieraz po ciężkim dniu lampka, albo kąpiel z piana, świeczkami, muzyka i lampka wina, o wieczorze wina i seksu nie wspominając :)
    Jesteśmy tylko ludźmi kobietki więc tyle naszego że sobie powzdychamy:-)

pomarańczka_33, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu sie czuc atrakcyjna? Brzuch mam jak stad do tamtąd, cyce mi prawie eksplodują, juz chodzenie nie jest takie miłe. Cieszę z braku opuchlizny (oczywiscie odpukać by nie zapeszyć, tak wierze w niektóre zabobony :)). Dzis mama przywiozła mi Shnuggle ❤️❤️ Kupi tez dwa kocyki i rożek znaczy taka Pani, ktora nazwała sie przyszywaną babcia, cieszy sie jak szalona, az wypadało by znow jechac do niej.
    Ja dziewczyny tez mam ochote na alkohol, pol piwa po całym dniu, troche dobrego wina albo wiśniówka z kolezanka :D wszystko dla ludzi z umiarem :)
    Dzis miałam intensywny dzien. W koncu przerejestrowalam auto jeszcze tylko polisa max do jutra, któraś w ubezpieczeniach jest? :)

Emily moja mała w 30 tc ważyła pidobnie bo 1529 jakis tak :)
    Pomaranczka padłam po przeczytaniu o tańcach i o lustrze :D

pomarańczka_33, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubiłam i lubię tańczyć ale bez brzuszka :D w ciąży nie próbuje nawet :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na szczęście alko nie brakuje, ale bardzo tęsknię za gorącymi kąpielami! ile po porodzie można wejść do takiej gorrącej wanny? :D

a tańczyć tańczymy nawet teraz- włączam jakąś przyjemną muzyczkę i bujamy się do rytmu (ja z synem), a ostatnio nawet mój psiak pieszczoch siedział mi na rękach i się wtulał w szyję, więc tańczyliśmy sobie we trójkę ;d

Dziewczyny, wszystkie jesteśmy piękne! a teraz w szczególności :)

Magdzia85F, grzanewino, pomarańczka_33, Etoilka, Tusianka, BP 02, APrzybylska lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja upolowałam w Biedronce jeszcze kocyk w flamingi i naklejkę tez flaming (bardzo mi się podoba) i do tego jeszcze Owl you need is LOVE i myślę, że będzie to pasowalo do łóżęczka
    https://www.olx.pl/oferta/zestaw-lozeczko-z-szuflada-komoda-biale-sowki-wysylka-48h-CID88-IDlR9Xu.html
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c1d377c0f80.jpg

a co do depilacji bikini, to ja chodzę od wielu już lat na wosk albo pastę cukrową i bardzo jestem zadowolona, tym bardziej teraz w ciąży, kiedy muszę się nieźle nagimnastykować, żeby zobaczyć moją małą :D

a za alko to ja też trochę tęsknię :( doczekać się nie mogę jakiegoś likierku albo naleweczki... mmmmm ;) ale podobnie jak Magdzia85 i Pomaranczka33 niedługo będziemy chcieli drugie dzidzi (głównie z racji wieku), więc jeszcze trochę abstynencji przede mną ;)

Magdzia85F, aga_90, pomarańczka_33, Etoilka, Tusianka, BP 02, APrzybylska lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino a to w ciąży można wosku używać? Ja właśnie z depilatora zrezygnowałam bo mi gin powiedziała że nie zalecane są metody powodujące ból bo że się kortyzol wydziela i to ma zły wpływ na dziecko i dlatego się przeprosilam że zwykłymi kosiarkami:)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny mi też już powoli zaczyna się tęsknić do jakiegoś winka, ale mam o tyle dobrze ze na sam zapach alko mnie odrzuca, gdyby nie to, to pewnie by było trudniej wytrzymac.
    Tutaj w ciazy badania krwi, krzywa itp robi się na oddziale poporodowym i raz jak czekałam na pobranie szedł pan z zaopatrzeniem i Wyobraźcie sobie oprócz standardowo woda, soki, miał też wino, szmpana i piwo i to wszystko do dyspozycji świeżo upieczonych mam.

Ilona, Emily mój mały tez w 3o tyg ważył jakos 1550 i lekarz mówil, że duży jest.

Ibishka wracaj szybko do zdrowia. Polecam napar ze świeżym imbirem i cytryna a na katar inhalacje

Magdzia85F, Ilona92, BP 02, ibishka lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Grzanewino a to w ciąży można wosku używać? Ja właśnie z depilatora zrezygnowałam bo mi gin powiedziała że nie zalecane są metody powodujące ból bo że się kortyzol wydziela i to ma zły wpływ na dziecko i dlatego się przeprosilam że zwykłymi kosiarkami:)
    moja kosmetyczka powiedziała, że można, że dziewczyny chodzą do niej do ostatniego dnia ciąży nawet, więc chodzę i ja i nawet powiem szczerze, że jak mi tak powiedziała, to nie zastanawiałam się czy można

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszła, ale ja mam problem z hodowaniem bobra. Trzeba ze 3 tygodnie. Byłam dwa razy, co się nameczylam. Jak to swedzialo! Buuuu

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tydzień mam usg 3 trymestru, ciekawe ile moja panienka będzie ważyć.

Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzę z tygodniowym zarostem, max 10 dni ;)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala zabralabym jeszcze suszarkę do włosów, bo chyba w szpitalach ich nie ma w standardzie?

Mi najbardziej brakuje słodyczy. Jestem na takim glodzie cukrowym, że szok. Dziś się złamałam i zjadłam kilka pierniczkow... bez alko mogę żyć, nie ma problemu. A sushi robiłam sobie takie vege, bez ryby, całkiem dobre.

Też używam depilatora, tam gdzie mogę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam depilatora, na wosk na bikini zawsze chciałam pójść ale mam okropne opory, jak to wygląda bo nie mam pojęcia tak z gołą leżeć i wogole, jakaś dziwna jestem, pachy i nogi depilację cały czas resztę gole ale ciężko.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam raz na depilacji woskiem bikini. Moje włosy się do tego nie nadają :(
    Mam tak silne cebulki i tak unerwione wszystko, że myślałam, że zejdę tam, albo żywcem wstąpię do nieba :)

Ale warto było, bo efekt długotrwały :) a pach się wogóle nie dało u mnie - zbyt mocne cebulki :/

Także albo laserowo, albo jestem skazana na maszynkę...:/

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby któraś chciała kocyk z LUllalove to na tej stronie jakoś tak tańsze są :)

https://babyboutik.pl/pl/c/Kocyki/781

Nie sprawdzałam dlaczego i czy jest jakiś haczyk - zobaczyłam i wrzucam :)

machirude, Magdzia85F lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily, ja na początku jak tylko zaczęłam chodzić to miałam identycznie, normalnie latałam i wiłam się na tym łóżku ;p ale z każdą wizytą było coraz lepiej, a teraz to już w ogóle luzik, najważniejsza była regularność, no i samozaparcie, wiadomo ;)

Emily89 lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czym różnią sie te kocyki bawełniane z lulla id tych noname z bawełny... haha wasze rozmowy o bobrach doprowadziły mnie do łez ;)
    Ja mam problem, ze po wosku czesto włosy mi sie wrastają, ale jak robiłam to regularnie to bylo ok, nawet odrostu nie było widac.
    Zreszta dopiero od niedawna zaczęły mi rosnąć włosy ... a wczesniej to nawet brwi nie odrastały pomimo odwiecznych krzaczorow :D
    Ja dzis po kebabie zjadłam jeszcze dwie duze gałki lodów były pyszne :) tylko bałam sie o cukier, ale o dziwo było dobrze. Dzis mogą mała jest aktywna cały dzien!!
    Piersi swędzą mnie tak bardzo, jakbym pchły tam miała :/

Co do wosku dostajesz majtki jednorazowe lub swoimi odkrywasz kawałkiem :) dla mnie najdziwniejszy jest tył w pakiecie ha ha

BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ