Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaka śliczna Kira bardzo bym chciała dostać takie zdjęcie, ale mój gin coś na ostatniej wizycie kręcił nosem na nagrywanie, że nam to niepotrzebne i nie chciało mu się buźki szukać o zobaczymy jutro
Ja mam zapas Dady dwa opakowania 1 i Pampersów New Born 2 też dwa opakowania. Pampersy zamawiałam z kodem rabatowym i wyszło 0,45gr za sztukę
Jak się dzisiaj czujecie?
Agiii czekamy na relację z wizyty
Gosia a dla męża medal za "słodki" prezent
Magdzia85F, Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyAgiii wow już 8 miesiąc!!! i zaraz Klub Leniucha!!!
Ja mam prawie 2 całe paki pampersów 1 i chyba nie będę kupować. Mąż wie jakie trzeba kupić: podać w sklepie wagę dziecka i powiedzieć najlepsze hahaha
Pomarańczka ale cudowna Kirunia nosio piękny! A oczkiem tak patrzy - dajcie mi spokój HEHE
O i widzę, że waga podobna jak u dziewczyn
pomarańczka_33, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Czesc
Pomaranczka super zdjecie:)
Moja nawet nie da obejrzeć swojej twarzy za każdym razem odwrócona twarzą do środka.
Ja tsh badałam 2 razy i raz ft 4.
Zbadam jeszcze jakos niedługo i taj zaraz bede rodzic hehe
Co do pampersow to kupie na początek dwie lub 3 firmy i tak nie wiadomo jak zareaguje pupa. Bede brac pampersy, bambusowe z rossmana i dady. Chusteczki tylko do szpitala i wyjście water wipes.
Moj brzuch sie stawia, dlatego wzięłam magnez i nospe. Jakos mało ruchliwa dzis jest. Chociaż ja dzis tez nie najlepiej funkcjonuje.
Emily z jakich firm polecasz chusty?pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
Ilona ja też dzisiaj bardzo słabo się czuję Brzuch coś mnie boli i mimo, że nocka nie najgorsza, to oczy mi się kleją.
Oby jutro było nam lepiejIlona92 lubi tę wiadomość
Ilona92 wrote:
Emily z jakich firm polecasz chusty?
Na początek polecam baaaaardzo chusty z Little Frog i Lenny Lamb.
Ja kupiłam tę:
https://littlefrog.shop/product-pol-5132-Chusta-tkana-Little-Frog-Larimar-4-6-m.html
Na początek warto brać z mniejszą gramaturą, bo jest bardziej miękka, łatwo ją złamać i świetnie się dociąga. Pasy pomagają uczyć się motania, bo widzisz gdzie jest jaka krawędź no i 100% bawełna i spolot skośno-krzyżowy.
Dobre są Moje pierwsze chusty z Lenny Lamb - też mięciutkie od zakupu
Ważne, żeby prać chustę od razu po jej otrzymaniu, koniecznie bez płynu do płukania (ślizga się przez to i utrudnia wiązania).
A po porodzie można się pokusić na kółkową, która jest na szybkie akcje - bardzo szybko i łatwo się mota, ale obciąża jedno ramię, co przy dłuższym noszeniu jest uciążliwe dla noszącego.
I jak klocuszek urośnie, to wtedy zwiększa się gramaturę chusty, można wybrać inny splot i składIlona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziękuję Dziewczyny w imieniu Córci i swoim - dumnej mamy
Nie mogę przestać na Nią patrzeć
Co do pieluszek to ja mam jedno opakowanie 1 z lupilu i poluję na 1 z dady, a reszty na razie nie będę kupować, zobaczymy które okażą się lepsze i potem M poleci i kupi
Emily, bawcie się dobrze, ja na takich filmach smacznie śpię
Chociaż dzisiaj ze snem miałam kłopoty, najpierw obudziłam się o 2:40, potem o 4 a potem o 5:30 jak M wstawał i już nie zasnęłam i w końcu się podniosłam tuż przed 6Ilona92, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Emily wlasnie dokładnie na te firmy patrzyłam
Dziekuje za wskazówki. Kolkowe siedziałam, ze na początek odpadaja. Musze znaleźć jeszcze kogos do pokierowania mnie w tym wszystkim, bo samo czytanie nic nie, a nawet filmiki. Chciałabym bezpośredniego kontaktu zeby wiedziec czy dobrze dociągam, bo ułożenia dziecka jeszcze nie sprawdza, a to na prawde fajna sprawa. Im wiecej o tym czytam, tym bardziej chce chustowac, nie daj bóg nauczy sie na rękach to przynajmniej nauczę ja od poczatku motać i ręce bede miała wolne
Z ta władca pierścienia cóż to za atrakcja?
Magda wybacz...chciałam dobrze a mozesz odstąpić od umowy w przeciągu 10 dni -
nick nieaktualny
-
Ilona92 wrote:Emily wlasnie dokładnie na te firmy patrzyłam
Dziekuje za wskazówki. Kolkowe siedziałam, ze na początek odpadaja. Musze znaleźć jeszcze kogos do pokierowania mnie w tym wszystkim, bo samo czytanie nic nie, a nawet filmiki. Chciałabym bezpośredniego kontaktu zeby wiedziec czy dobrze dociągam, bo ułożenia dziecka jeszcze nie sprawdza, a to na prawde fajna sprawa. Im wiecej o tym czytam, tym bardziej chce chustowac, nie daj bóg nauczy sie na rękach to przynajmniej nauczę ja od poczatku motać i ręce bede miała wolne
Z ta władca pierścienia cóż to za atrakcja?
Magda wybacz...chciałam dobrze a mozesz odstąpić od umowy w przeciągu 10 dni
Więc można, ale to obciążenie noszącego
Nie pamiętam czy Ty mieszkasz w PL, ale jeśli tak to jest masa grup chustowych (na fb zwłszcza) gdzie świrki się spotykają, robią kursy motania itp
No i są prywatni doradcy
A co do Władcy - orkiestra symfoniczna, chór i w tle wyświetlany film - cudowne przeżycia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 11:42
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
I kolejna niespodzianka prezent dla Zuzi od taty
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/303c4fb4a4e0.jpgMagdzia85F, Ilona92, Tusianka, grzanewino, pomarańczka_33, ibishka, Etoilka lubią tę wiadomość
Problem jest taki, ze ja nie istnieje bo nie mam fb zreszta w moim mieście cieżko o cokolwiek, a specjalnie jezdzic do Warszawy juz mi sie nie chce, ale tak czy siak dzieku za podpowiedzi.
Na pewno cos znajde
Magda u Nas nie lepiej z nowym rokiem jesli chodzi o wydatki...nowe podatki, rachunki, ubezpieczenia, jeszcze auto zarejestrowałam ( to tylko 256 rejestracja i 900 ubezpieczenie) także ja znam ten bol:)
APrxybylska super prezentWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 12:02
-
A ja się właśnie skaplam że przegapiłam studniówkę.. Zostało 96 dni
O wydatkach to i ja coś wiem początek roku zawsze gorszy bo opłaty różne, też musiałam prawo zawodu opłacić, opał zamówić na ten rok, doszły jeszcze koszty łazienki zrobić, balustrad, no i sama rata kredytu i opłaty pochłaniają jedna wypłatę. Ale jakoś się daje rade bardziej się martwię jak to będzie jak przejdę na macierzyński no ale jakos się to wszystko ogarnie
Ja już po wizycie położnej. Świetna kobieta. Pierwsze spotkanie to było bardziej organizacyjne, wypełnilam dokumenty. Ona się wypytala o historie co i jak to u mnie wyglądało, posłuchalysmy tętna, dostałam broszurke o żywieniu na nudne wieczory do poduszki. I powiedziała mniej więcej co dalej. Za Miesiąc mamy opracowywac plan porodu, przeszkoli mnie odnośnie porodu, co jak po co i dlaczego, żebym wiedziała co ode mnie chcą jak powiedzą na porodowce to czy tamto, powie na co mam się nie zgadzać na porodowce a na co się upierac. A po porodzie to będzie taki standard, ważenie, pomoc przy laktacji, pomoc przy pielęgnacji itp. także myślę że skorzystam
A jak to jest z tymi miesiącami? Bo bbf mi mówi że to 7 miesiąc już i II trymestr dalej. Aplikacja ciąża mówi że już III trymestr zaczęłam, a na necie pisze w większości że to dopiero od 27t0d więc teraz dalej 6 miesiąc II trymestr
Wiec?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 12:36
APrzybylska, Magdzia85F, grzanewino, Etoilka lubią tę wiadomość
-
ibishka wrote:A ja się właśnie skaplam że przegapiłam studniówkę.. Zostało 96 dni
O wydatkach to i ja coś wiem początek roku zawsze gorszy bo opłaty różne, też musiałam prawo zawodu opłacić, opał zamówić na ten rok, doszły jeszcze koszty łazienki zrobić, balustrad, no i sama rata kredytu i opłaty pochłaniają jedna wypłatę. Ale jakoś się daje rade bardziej się martwię jak to będzie jak przejdę na macierzyński no ale jakos się to wszystko ogarnie
Ja już po wizycie położnej. Świetna kobieta. Pierwsze spotkanie to było bardziej organizacyjne, wypełnilam dokumenty. Ona się wypytala o historie co i jak to u mnie wyglądało, posłuchalysmy tętna, dostałam broszurke o żywieniu na nudne wieczory do poduszki. I powiedziała mniej więcej co dalej. Za Miesiąc mamy opracowywac plan porodu, przeszkoli mnie odnośnie porodu, co jak po co i dlaczego, żebym wiedziała co ode mnie chcą jak powiedzą na porodowce to czy tamto, powie na co mam się nie zgadzać na porodowce a na co się upierac. A po porodzie to będzie taki standard, ważenie, pomoc przy laktacji, pomoc przy pielęgnacji itp. także myślę że skorzystam
Właśnie puszczam z YouTube muzykę dla dzieci w brzuszku i mała chyba tańczy nogi, ręce, wszystko - boję się o skóręibishka, Ilona92, Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość
Co do miesięcy to liczysz 4tyg a dopiero początek 5 zaczyna kolejny miesiąc. Dla mnie nafal jestes w ii trym bo 3 zacznie sie w 28 tyg. BBf dla mnie liczy troche za szybko , te sueski pokazują poprawnie. Bo jesli mam dzis 31+6 to jak moge byc w 37. Ja liczę jak moj lekarz, śle inni moze inaczej. Ciąża trwa 10 miesiący księżycowych. Czasem miałam cykl menstruacyjny tak jak faza księżyca
ibishka lubi tę wiadomość