X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka śliczna Kira :D bardzo bym chciała dostać takie zdjęcie, ale mój gin coś na ostatniej wizycie kręcił nosem na nagrywanie, że nam to niepotrzebne i nie chciało mu się buźki szukać :/ o zobaczymy jutro

Ja mam zapas Dady dwa opakowania 1 i Pampersów New Born 2 też dwa opakowania. Pampersy zamawiałam z kodem rabatowym i wyszło 0,45gr za sztukę :)

Jak się dzisiaj czujecie?

Agiii czekamy na relację z wizyty :)

Gosia a dla męża medal za "słodki" prezent :)

Magdzia85F, Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii wow już 8 miesiąc!!! :D i zaraz Klub Leniucha!!!
    Ja mam prawie 2 całe paki pampersów 1 i chyba nie będę kupować. Mąż wie jakie trzeba kupić: podać w sklepie wagę dziecka i powiedzieć najlepsze :D hahaha

Pomarańczka ale cudowna Kirunia :D nosio piękny! A oczkiem tak patrzy - dajcie mi spokój :P HEHE
    O i widzę, że waga podobna jak u dziewczyn :)

pomarańczka_33, grzanewino lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    Pomaranczka super zdjecie:)
    Moja nawet nie da obejrzeć swojej twarzy :) za każdym razem odwrócona twarzą do środka.

Ja tsh badałam 2 razy i raz ft 4.
    Zbadam jeszcze jakos niedługo i taj zaraz bede rodzic hehe

Co do pampersow to kupie na początek dwie lub 3 firmy i tak nie wiadomo jak zareaguje pupa. Bede brac pampersy, bambusowe z rossmana i dady. Chusteczki tylko do szpitala i wyjście water wipes.

Moj brzuch sie stawia, dlatego wzięłam magnez i nospe. Jakos mało ruchliwa dzis jest. Chociaż ja dzis tez nie najlepiej funkcjonuje.

Emily z jakich firm polecasz chusty?

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dostałam email z inf ze w smyku stacjonarnie do rabatu 50% jest kolejne 20% chyba z karta.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś USG na 12 ale na NFZ wiec pewnie szybko szybko i kolejna :/

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ja też dzisiaj bardzo słabo się czuję :/ Brzuch coś mnie boli i mimo, że nocka nie najgorsza, to oczy mi się kleją.

Oby jutro było nam lepiej :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:

Emily z jakich firm polecasz chusty?

Na początek polecam baaaaardzo chusty z Little Frog i Lenny Lamb.
    Ja kupiłam tę:
    https://littlefrog.shop/product-pol-5132-Chusta-tkana-Little-Frog-Larimar-4-6-m.html

Na początek warto brać z mniejszą gramaturą, bo jest bardziej miękka, łatwo ją złamać i świetnie się dociąga. Pasy pomagają uczyć się motania, bo widzisz gdzie jest jaka krawędź :) no i 100% bawełna i spolot skośno-krzyżowy.

Dobre są Moje pierwsze chusty z Lenny Lamb - też mięciutkie od zakupu :)

Ważne, żeby prać chustę od razu po jej otrzymaniu, koniecznie bez płynu do płukania (ślizga się przez to i utrudnia wiązania).

A po porodzie można się pokusić na kółkową, która jest na szybkie akcje - bardzo szybko i łatwo się mota, ale obciąża jedno ramię, co przy dłuższym noszeniu jest uciążliwe dla noszącego.

I jak klocuszek urośnie, to wtedy zwiększa się gramaturę chusty, można wybrać inny splot i skład :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś idziemy na Władcę Pierścieni:Drużyna Pierścienia z muzyką na żywo <3

Będzie cudownie :)))

APrzybylska, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    A i dostałam email z inf ze w smyku stacjonarnie do rabatu 50% jest kolejne 20% chyba z karta.

O to mnie zabiłaś :( zrobiłam wczoraj zakupy online!!! shit!!!

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    94ee95aba5c8257fmed.png
    e71c03af3c07a30amed.png
    6701fe37e8141458med.png
    ce2ff7db41c0f547med.png

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dziękuję Dziewczyny w imieniu Córci i swoim - dumnej mamy ;D
    Nie mogę przestać na Nią patrzeć <3

Co do pieluszek to ja mam jedno opakowanie 1 z lupilu i poluję na 1 z dady, a reszty na razie nie będę kupować, zobaczymy które okażą się lepsze i potem M poleci i kupi :)

Emily, bawcie się dobrze, ja na takich filmach smacznie śpię ;D
    Chociaż dzisiaj ze snem miałam kłopoty, najpierw obudziłam się o 2:40, potem o 4 a potem o 5:30 jak M wstawał i już nie zasnęłam i w końcu się podniosłam tuż przed 6 :P

Ilona92, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily wlasnie dokładnie na te firmy patrzyłam :)
    Dziekuje za wskazówki. Kolkowe siedziałam, ze na początek odpadaja. Musze znaleźć jeszcze kogos do pokierowania mnie w tym wszystkim, bo samo czytanie nic nie, a nawet filmiki. Chciałabym bezpośredniego kontaktu zeby wiedziec czy dobrze dociągam, bo ułożenia dziecka jeszcze nie sprawdza, a to na prawde fajna sprawa. Im wiecej o tym czytam, tym bardziej chce chustowac, nie daj bóg nauczy sie na rękach to przynajmniej nauczę ja od poczatku motać i ręce bede miała wolne :)

Z ta władca pierścienia cóż to za atrakcja?

Magda wybacz...chciałam dobrze :( a mozesz odstąpić od umowy w przeciągu 10 dni

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona - trudno, może znajdę coś innego:P hehe. Kupiłam i tak dużo rzeczy i wyszło mi 200 zł zaoszczędzone:)

Ale na razie stopuję z zakupami, bo musiałam sporo opłacić i uprawnienia na ten rok, a to trochę idzie.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Emily wlasnie dokładnie na te firmy patrzyłam :)
    Dziekuje za wskazówki. Kolkowe siedziałam, ze na początek odpadaja. Musze znaleźć jeszcze kogos do pokierowania mnie w tym wszystkim, bo samo czytanie nic nie, a nawet filmiki. Chciałabym bezpośredniego kontaktu zeby wiedziec czy dobrze dociągam, bo ułożenia dziecka jeszcze nie sprawdza, a to na prawde fajna sprawa. Im wiecej o tym czytam, tym bardziej chce chustowac, nie daj bóg nauczy sie na rękach to przynajmniej nauczę ja od poczatku motać i ręce bede miała wolne :)

Z ta władca pierścienia cóż to za atrakcja?

Magda wybacz...chciałam dobrze :( a mozesz odstąpić od umowy w przeciągu 10 dni
    Moja koleżanka już miesięczne dziecko wkładała do kółkowej, jak np szła na szczepienie i motanie się w przychodni w długą nie jest najlepsze jak ogony walają się po ziemi :)
    Więc można, ale to obciążenie noszącego :)

Nie pamiętam czy Ty mieszkasz w PL, ale jeśli tak to jest masa grup chustowych (na fb zwłszcza) gdzie świrki się spotykają, robią kursy motania itp :)

No i są prywatni doradcy :)

A co do Władcy - orkiestra symfoniczna, chór i w tle wyświetlany film - cudowne przeżycia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 11:42

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejna niespodzianka :) prezent dla Zuzi od taty :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/303c4fb4a4e0.jpg

Magdzia85F, Ilona92, Tusianka, grzanewino, pomarańczka_33, ibishka, Etoilka lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem jest taki, ze ja nie istnieje bo nie mam fb :) zreszta w moim mieście cieżko o cokolwiek, a specjalnie jezdzic do Warszawy juz mi sie nie chce, ale tak czy siak dzieku za podpowiedzi.
    Na pewno cos znajde :)
    Magda u Nas nie lepiej z nowym rokiem jesli chodzi o wydatki...nowe podatki, rachunki, ubezpieczenia, jeszcze auto zarejestrowałam ( to tylko 256 rejestracja i 900 ubezpieczenie) także ja znam ten bol:)

APrxybylska super prezent :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 12:02

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie skaplam że przegapiłam studniówkę.. Zostało 96 dni :)

O wydatkach to i ja coś wiem :) początek roku zawsze gorszy bo opłaty różne, też musiałam prawo zawodu opłacić, opał zamówić na ten rok, doszły jeszcze koszty łazienki zrobić, balustrad, no i sama rata kredytu i opłaty pochłaniają jedna wypłatę. Ale jakoś się daje rade :) bardziej się martwię jak to będzie jak przejdę na macierzyński no ale jakos się to wszystko ogarnie :)

Ja już po wizycie położnej. Świetna kobieta. Pierwsze spotkanie to było bardziej organizacyjne, wypełnilam dokumenty. Ona się wypytala o historie co i jak to u mnie wyglądało, posłuchalysmy tętna, dostałam broszurke o żywieniu na nudne wieczory do poduszki. I powiedziała mniej więcej co dalej. Za Miesiąc mamy opracowywac plan porodu, przeszkoli mnie odnośnie porodu, co jak po co i dlaczego, żebym wiedziała co ode mnie chcą jak powiedzą na porodowce to czy tamto, powie na co mam się nie zgadzać na porodowce a na co się upierac. A po porodzie to będzie taki standard, ważenie, pomoc przy laktacji, pomoc przy pielęgnacji itp. :) także myślę że skorzystam :)

A jak to jest z tymi miesiącami? Bo bbf mi mówi że to 7 miesiąc już i II trymestr dalej. Aplikacja ciąża mówi że już III trymestr zaczęłam, a na necie pisze w większości że to dopiero od 27t0d więc teraz dalej 6 miesiąc II trymestr
    Wiec?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 12:36

APrzybylska, Magdzia85F, grzanewino, Etoilka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    A ja się właśnie skaplam że przegapiłam studniówkę.. Zostało 96 dni :)

O wydatkach to i ja coś wiem :) początek roku zawsze gorszy bo opłaty różne, też musiałam prawo zawodu opłacić, opał zamówić na ten rok, doszły jeszcze koszty łazienki zrobić, balustrad, no i sama rata kredytu i opłaty pochłaniają jedna wypłatę. Ale jakoś się daje rade :) bardziej się martwię jak to będzie jak przejdę na macierzyński no ale jakos się to wszystko ogarnie :)

Ja już po wizycie położnej. Świetna kobieta. Pierwsze spotkanie to było bardziej organizacyjne, wypełnilam dokumenty. Ona się wypytala o historie co i jak to u mnie wyglądało, posłuchalysmy tętna, dostałam broszurke o żywieniu na nudne wieczory do poduszki. I powiedziała mniej więcej co dalej. Za Miesiąc mamy opracowywac plan porodu, przeszkoli mnie odnośnie porodu, co jak po co i dlaczego, żebym wiedziała co ode mnie chcą jak powiedzą na porodowce to czy tamto, powie na co mam się nie zgadzać na porodowce a na co się upierac. A po porodzie to będzie taki standard, ważenie, pomoc przy laktacji, pomoc przy pielęgnacji itp. :) także myślę że skorzystam :)
    Ale fajna sprawa :) mam nadzieję, że dużo skorzystasz z pomocy. Aż się zastanawiam czy nie wybrać się do mojej przychodni i zapytać jak to u nas wygląda.

Właśnie puszczam z YouTube muzykę dla dzieci w brzuszku i mała chyba tańczy :) nogi, ręce, wszystko - boję się o skórę ;)

ibishka, Ilona92, Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do miesięcy to liczysz 4tyg a dopiero początek 5 zaczyna kolejny miesiąc. Dla mnie nafal jestes w ii trym bo 3 zacznie sie w 28 tyg. BBf dla mnie liczy troche za szybko , te sueski pokazują poprawnie. Bo jesli mam dzis 31+6 to jak moge byc w 37. Ja liczę jak moj lekarz, śle inni moze inaczej. Ciąża trwa 10 miesiący księżycowych. Czasem miałam cykl menstruacyjny tak jak faza księżyca :)

ibishka lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz 26 tygodni skończonych, czyli nadal II trymestr :)

ibishka lubi tę wiadomość

‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ