X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka śliczna Kira :D bardzo bym chciała dostać takie zdjęcie, ale mój gin coś na ostatniej wizycie kręcił nosem na nagrywanie, że nam to niepotrzebne i nie chciało mu się buźki szukać :/ o zobaczymy jutro

Ja mam zapas Dady dwa opakowania 1 i Pampersów New Born 2 też dwa opakowania. Pampersy zamawiałam z kodem rabatowym i wyszło 0,45gr za sztukę :)

Jak się dzisiaj czujecie?

Agiii czekamy na relację z wizyty :)

Gosia a dla męża medal za "słodki" prezent :)

Magdzia85F, Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii wow już 8 miesiąc!!! :D i zaraz Klub Leniucha!!!
    Ja mam prawie 2 całe paki pampersów 1 i chyba nie będę kupować. Mąż wie jakie trzeba kupić: podać w sklepie wagę dziecka i powiedzieć najlepsze :D hahaha

Pomarańczka ale cudowna Kirunia :D nosio piękny! A oczkiem tak patrzy - dajcie mi spokój :P HEHE
    O i widzę, że waga podobna jak u dziewczyn :)

pomarańczka_33, grzanewino lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    Pomaranczka super zdjecie:)
    Moja nawet nie da obejrzeć swojej twarzy :) za każdym razem odwrócona twarzą do środka.

Ja tsh badałam 2 razy i raz ft 4.
    Zbadam jeszcze jakos niedługo i taj zaraz bede rodzic hehe

Co do pampersow to kupie na początek dwie lub 3 firmy i tak nie wiadomo jak zareaguje pupa. Bede brac pampersy, bambusowe z rossmana i dady. Chusteczki tylko do szpitala i wyjście water wipes.

Moj brzuch sie stawia, dlatego wzięłam magnez i nospe. Jakos mało ruchliwa dzis jest. Chociaż ja dzis tez nie najlepiej funkcjonuje.

Emily z jakich firm polecasz chusty?

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dostałam email z inf ze w smyku stacjonarnie do rabatu 50% jest kolejne 20% chyba z karta.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś USG na 12 ale na NFZ wiec pewnie szybko szybko i kolejna :/

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ja też dzisiaj bardzo słabo się czuję :/ Brzuch coś mnie boli i mimo, że nocka nie najgorsza, to oczy mi się kleją.

Oby jutro było nam lepiej :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:

Emily z jakich firm polecasz chusty?

Na początek polecam baaaaardzo chusty z Little Frog i Lenny Lamb.
    Ja kupiłam tę:
    https://littlefrog.shop/product-pol-5132-Chusta-tkana-Little-Frog-Larimar-4-6-m.html

Na początek warto brać z mniejszą gramaturą, bo jest bardziej miękka, łatwo ją złamać i świetnie się dociąga. Pasy pomagają uczyć się motania, bo widzisz gdzie jest jaka krawędź :) no i 100% bawełna i spolot skośno-krzyżowy.

Dobre są Moje pierwsze chusty z Lenny Lamb - też mięciutkie od zakupu :)

Ważne, żeby prać chustę od razu po jej otrzymaniu, koniecznie bez płynu do płukania (ślizga się przez to i utrudnia wiązania).

A po porodzie można się pokusić na kółkową, która jest na szybkie akcje - bardzo szybko i łatwo się mota, ale obciąża jedno ramię, co przy dłuższym noszeniu jest uciążliwe dla noszącego.

I jak klocuszek urośnie, to wtedy zwiększa się gramaturę chusty, można wybrać inny splot i skład :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś idziemy na Władcę Pierścieni:Drużyna Pierścienia z muzyką na żywo <3

Będzie cudownie :)))

APrzybylska, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    A i dostałam email z inf ze w smyku stacjonarnie do rabatu 50% jest kolejne 20% chyba z karta.

O to mnie zabiłaś :( zrobiłam wczoraj zakupy online!!! shit!!!

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    94ee95aba5c8257fmed.png
    e71c03af3c07a30amed.png
    6701fe37e8141458med.png
    ce2ff7db41c0f547med.png

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dziękuję Dziewczyny w imieniu Córci i swoim - dumnej mamy ;D
    Nie mogę przestać na Nią patrzeć <3

Co do pieluszek to ja mam jedno opakowanie 1 z lupilu i poluję na 1 z dady, a reszty na razie nie będę kupować, zobaczymy które okażą się lepsze i potem M poleci i kupi :)

Emily, bawcie się dobrze, ja na takich filmach smacznie śpię ;D
    Chociaż dzisiaj ze snem miałam kłopoty, najpierw obudziłam się o 2:40, potem o 4 a potem o 5:30 jak M wstawał i już nie zasnęłam i w końcu się podniosłam tuż przed 6 :P

Ilona92, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily wlasnie dokładnie na te firmy patrzyłam :)
    Dziekuje za wskazówki. Kolkowe siedziałam, ze na początek odpadaja. Musze znaleźć jeszcze kogos do pokierowania mnie w tym wszystkim, bo samo czytanie nic nie, a nawet filmiki. Chciałabym bezpośredniego kontaktu zeby wiedziec czy dobrze dociągam, bo ułożenia dziecka jeszcze nie sprawdza, a to na prawde fajna sprawa. Im wiecej o tym czytam, tym bardziej chce chustowac, nie daj bóg nauczy sie na rękach to przynajmniej nauczę ja od poczatku motać i ręce bede miała wolne :)

Z ta władca pierścienia cóż to za atrakcja?

Magda wybacz...chciałam dobrze :( a mozesz odstąpić od umowy w przeciągu 10 dni

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona - trudno, może znajdę coś innego:P hehe. Kupiłam i tak dużo rzeczy i wyszło mi 200 zł zaoszczędzone:)

Ale na razie stopuję z zakupami, bo musiałam sporo opłacić i uprawnienia na ten rok, a to trochę idzie.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Emily wlasnie dokładnie na te firmy patrzyłam :)
    Dziekuje za wskazówki. Kolkowe siedziałam, ze na początek odpadaja. Musze znaleźć jeszcze kogos do pokierowania mnie w tym wszystkim, bo samo czytanie nic nie, a nawet filmiki. Chciałabym bezpośredniego kontaktu zeby wiedziec czy dobrze dociągam, bo ułożenia dziecka jeszcze nie sprawdza, a to na prawde fajna sprawa. Im wiecej o tym czytam, tym bardziej chce chustowac, nie daj bóg nauczy sie na rękach to przynajmniej nauczę ja od poczatku motać i ręce bede miała wolne :)

Z ta władca pierścienia cóż to za atrakcja?

Magda wybacz...chciałam dobrze :( a mozesz odstąpić od umowy w przeciągu 10 dni
    Moja koleżanka już miesięczne dziecko wkładała do kółkowej, jak np szła na szczepienie i motanie się w przychodni w długą nie jest najlepsze jak ogony walają się po ziemi :)
    Więc można, ale to obciążenie noszącego :)

Nie pamiętam czy Ty mieszkasz w PL, ale jeśli tak to jest masa grup chustowych (na fb zwłszcza) gdzie świrki się spotykają, robią kursy motania itp :)

No i są prywatni doradcy :)

A co do Władcy - orkiestra symfoniczna, chór i w tle wyświetlany film - cudowne przeżycia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 11:42

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejna niespodzianka :) prezent dla Zuzi od taty :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/303c4fb4a4e0.jpg

Magdzia85F, Ilona92, Tusianka, grzanewino, pomarańczka_33, ibishka, Etoilka lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem jest taki, ze ja nie istnieje bo nie mam fb :) zreszta w moim mieście cieżko o cokolwiek, a specjalnie jezdzic do Warszawy juz mi sie nie chce, ale tak czy siak dzieku za podpowiedzi.
    Na pewno cos znajde :)
    Magda u Nas nie lepiej z nowym rokiem jesli chodzi o wydatki...nowe podatki, rachunki, ubezpieczenia, jeszcze auto zarejestrowałam ( to tylko 256 rejestracja i 900 ubezpieczenie) także ja znam ten bol:)

APrxybylska super prezent :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 12:02

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie skaplam że przegapiłam studniówkę.. Zostało 96 dni :)

O wydatkach to i ja coś wiem :) początek roku zawsze gorszy bo opłaty różne, też musiałam prawo zawodu opłacić, opał zamówić na ten rok, doszły jeszcze koszty łazienki zrobić, balustrad, no i sama rata kredytu i opłaty pochłaniają jedna wypłatę. Ale jakoś się daje rade :) bardziej się martwię jak to będzie jak przejdę na macierzyński no ale jakos się to wszystko ogarnie :)

Ja już po wizycie położnej. Świetna kobieta. Pierwsze spotkanie to było bardziej organizacyjne, wypełnilam dokumenty. Ona się wypytala o historie co i jak to u mnie wyglądało, posłuchalysmy tętna, dostałam broszurke o żywieniu na nudne wieczory do poduszki. I powiedziała mniej więcej co dalej. Za Miesiąc mamy opracowywac plan porodu, przeszkoli mnie odnośnie porodu, co jak po co i dlaczego, żebym wiedziała co ode mnie chcą jak powiedzą na porodowce to czy tamto, powie na co mam się nie zgadzać na porodowce a na co się upierac. A po porodzie to będzie taki standard, ważenie, pomoc przy laktacji, pomoc przy pielęgnacji itp. :) także myślę że skorzystam :)

A jak to jest z tymi miesiącami? Bo bbf mi mówi że to 7 miesiąc już i II trymestr dalej. Aplikacja ciąża mówi że już III trymestr zaczęłam, a na necie pisze w większości że to dopiero od 27t0d więc teraz dalej 6 miesiąc II trymestr
    Wiec?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 12:36

APrzybylska, Magdzia85F, grzanewino, Etoilka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    A ja się właśnie skaplam że przegapiłam studniówkę.. Zostało 96 dni :)

O wydatkach to i ja coś wiem :) początek roku zawsze gorszy bo opłaty różne, też musiałam prawo zawodu opłacić, opał zamówić na ten rok, doszły jeszcze koszty łazienki zrobić, balustrad, no i sama rata kredytu i opłaty pochłaniają jedna wypłatę. Ale jakoś się daje rade :) bardziej się martwię jak to będzie jak przejdę na macierzyński no ale jakos się to wszystko ogarnie :)

Ja już po wizycie położnej. Świetna kobieta. Pierwsze spotkanie to było bardziej organizacyjne, wypełnilam dokumenty. Ona się wypytala o historie co i jak to u mnie wyglądało, posłuchalysmy tętna, dostałam broszurke o żywieniu na nudne wieczory do poduszki. I powiedziała mniej więcej co dalej. Za Miesiąc mamy opracowywac plan porodu, przeszkoli mnie odnośnie porodu, co jak po co i dlaczego, żebym wiedziała co ode mnie chcą jak powiedzą na porodowce to czy tamto, powie na co mam się nie zgadzać na porodowce a na co się upierac. A po porodzie to będzie taki standard, ważenie, pomoc przy laktacji, pomoc przy pielęgnacji itp. :) także myślę że skorzystam :)
    Ale fajna sprawa :) mam nadzieję, że dużo skorzystasz z pomocy. Aż się zastanawiam czy nie wybrać się do mojej przychodni i zapytać jak to u nas wygląda.

Właśnie puszczam z YouTube muzykę dla dzieci w brzuszku i mała chyba tańczy :) nogi, ręce, wszystko - boję się o skórę ;)

ibishka, Ilona92, Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do miesięcy to liczysz 4tyg a dopiero początek 5 zaczyna kolejny miesiąc. Dla mnie nafal jestes w ii trym bo 3 zacznie sie w 28 tyg. BBf dla mnie liczy troche za szybko , te sueski pokazują poprawnie. Bo jesli mam dzis 31+6 to jak moge byc w 37. Ja liczę jak moj lekarz, śle inni moze inaczej. Ciąża trwa 10 miesiący księżycowych. Czasem miałam cykl menstruacyjny tak jak faza księżyca :)

ibishka lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz 26 tygodni skończonych, czyli nadal II trymestr :)

ibishka lubi tę wiadomość

‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ