Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak nie zrobi się z tego przepuklina to będzie ok. Na szczęście ból nie dokucza mi non stop także do zniesienia.
Jeśli chodzi o la millou to za pierwsze zakupy -10% (trzeba zapisać się do newslettera). Kupiłam pościel i dwa kocyki, ale jeszcze trochę mi brakuje;) Wychodzę z założenia, że mogę sobie pozwolić zapłacić więcej za rzeczy, które posłużą nam dłużej. Ciuszki kupuje praktyczne, takie, które nie sprawia trudności przy ubieraniu i wygodne, tanie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 17:45
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Gosiczek wrote:Ja miałam wizytacje wczoraj. Dokładnie 27t0d czyli 28 jak nie patrzeć maleństwo waży 1100g wiec chyba ok. Strasznie sie ciesze bo 6 tygodni temu bylo 300g i zagrożenie hipotrofią. Tylko zdziwił mnie fakt jak powiedział że następne usg w 38tygodniu
Super, ze maleństwo rośnie tak jak powinno
Co do usg chyba miał na mysli 36 tc bo 37 to ciąża donoszona i hipotetycznie mozes juz rodzic:)
Etiolka turaj chodzi chyba bardziej o zdrowy rozsądek niz o cierpliwość generalnie wiem, ze na NFZ sa 4 usg w tych najważniejszych tygodniach.
Zaraz pójdę urwać głowę psu no te był był był był doprowadzi mnie do szału i zabiorą mnie w pasach bezpieczeństwa do wariatkowaMagdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Etoilka Mój synek w 27+3 wazyl 1037 g czyli prawie tak samo z roznica 1 dnia i maly byl ulozony glowkowo. Ale jeszcze sie przemiszcza bo w szpitalu mialam kila razy ktg i w innych miejscach puls.. albo wgl uciekal w trakcie zapisu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 18:32
Magdzia85F, Etoilka, Ilona92, BP 02, Tusianka lubią tę wiadomość
-
A dzisiaj mi przyszla paczuszka z hubiworld i w sumie jestem zadowolona pieluszki biale 140g super a te zwykle tetry i flanelki kolorowe to tak jak pepcowe. Chcialam jeszcze muslinowe ale napisali ze nie ma i czy poczekam tydzien i wybiore inny wzor bo tych nie produkuja lub zwroca koszt. Wiec poprosilam o zwrot gotowki
Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Ilona92 wrote:Super, ze maleństwo rośnie tak jak powinno
Co do usg chyba miał na mysli 36 tc bo 37 to ciąża donoszona i hipotetycznie mozes juz rodzic:)
Etiolka turaj chodzi chyba bardziej o zdrowy rozsądek niz o cierpliwość generalnie wiem, ze na NFZ sa 4 usg w tych najważniejszych tygodniach.
Zaraz pójdę urwać głowę psu no te był był był był doprowadzi mnie do szału i zabiorą mnie w pasach bezpieczeństwa do wariatkowa
-
nick nieaktualnyJa na szybko,
synek zdrowiutki wszystko ok, mam mnóstwo zdjęć ale jutro wstawię dzisiaj nie mam już siły i uwaga waga 1820 g ,
więc wielkolud, pięknie pozował, wg usg 30t4d, termin znowu mi się przesunął tym razem na 20 marca, poprzedni 31, a wg @ na 4 kwiecień, jestem szczęśliwa że z synkiem ok, mamy nawet zdjęcie fiutka i jajeczek, słodkie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 20:37
pomarańczka_33, Etoilka, BP 02, Ilona92, Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Hej, nadrabiam od 308 strony:
Magdzia śliczne pazurki - ostatnio mam fazę na miętowy Tak ciuszki z Ewa Klucze maja super jakość. Zdjęcia z porodu moim zdaniem do przesada. Czemu one mają służyć? Pokazać rodzinie, znajomym - bezsensu, żeby samemu oglądać? przecież wtedy najpiekniejsze zdjęcia robimy sercem. Co do zakupów - pajacyk z kotkiem wymiata Zwrot w Smyku jest bezplatny, zwroc i kup taniej
A przede wszystkim dziękuję za troskę !!!!!!!!!!
Sylwia - kawał chłopa z Twojego synka
ibishka - super spadek ciuszkowy mam nadzieje, ze zrowko juz ok?
key_b - zdradziły Twojego meza klapki "Umboro" chyba zadna kobieta by ich nie zalozyła , nawet po domu i Twoj brzuszek i tak jest ładniejszy
Aggii 37 - niebieski kocyk przeuroczy i piekny brzusio okraglutki
pomaranczka - spod kurtki tez juz brzuszek widac no i tekst z tancem i brzuchem mnie powalił Kirunia - cud natury
nie wiem, ktora zaczela temat , ale pływanie malucha to u nas "must do", przy naszym trybie życia, wiec chyba rownolegle z chodzeniem bedzie sie uczyc plywac
a propos planu porodu - blagam dziewszyny egzekwujcie go..jesli my nie bedziemy walczyc o swoje to w zyciu nic sie nie zmieni na porodowkach
Emily - piekny bobasek , slodka buźka , kiss.... Kocyki z Lulalove faktycznie tansze ale nie ma mojego mietowego koloru ;(
grzane wino - kocyk we flamingi - miodzo i mam podobny do Twojego brzuszek ; piekny prezent do meza
Aga 90 - ja tez tesknie za spaniem na brzuchu !!!
sweetmalenka - brzuszek cudo
APrzybylska - bujaczek przecudowny , tez chce taki !!!
Etiolka - jak Twoj mały taki elegant bedzie, to moze moja Patkę z nim zapoznam, jeszcze w rodzinie zostaniemy, haha
Ja sobie sushi nie odmawiam, ale rybe zamieniam na gotowana krewetke a za alko bardzo mi sie teskni...;p
Z chust mi polecano firmę Storchenwiege
No i gratuluje wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za nastepne
Mam nadzieje, ze jestem teraz na bieżąco
Etoilka, BP 02, ibishka, grzanewino, aga_90, Tusianka, pomarańczka_33, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Etoilka wrote:Tęskniąca, a jak Ty się czujesz?
Fizycznie nawet dobrze, psychicznie trochę gorzej, leżenie mnie dobija, wszystko mnie wk.....rwia (sorry, ale inne słowa tego nie oddają), jeszcze trochę problemów miałam z rodziną od strony Tatusia...
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
dzieki dziewczynki za pocieszenia. Rzeczywiście mam nadzieję, że jeszcze się przekręci. Bo cesarki nie chcę. Ale powiem Wam, że jak na początku był na 95 centylu tak teraz poniżej 50 zleciał. Nie wiem czym to spowodowane. W miesiąc przybrał 500 gram.
Key-B. Wca;e nie zdradziły Twojego męża klapki bo ja naprawdę nie zauważyłam że to facet. Jak pisałyście że na zdjęciu mąż to wertowałam pół godziny strony aby dojść gdzie to zdjęcie męża. I nie mogłam No taki ma brzuszek... kształtny-ciążowyTęskniąca, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
sweetmalenka - macie jeszcze 11 tygodni - odwróci się na 100%. Moja mała za to od początku "stoi na głowie" i lekarz też mówił, że to rzadko spotykane i nie do końca fajne, bo naciska właśnie główką na szyjkę i dlatego mam oznaczki porodu od 26 tygodnia ;p
-
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny! My 6 lutego jedziemy do lekarza z certyfikatem i obstawiamy, ile klucha wtedy będzie ważyć Ostatnio mąż doświadczył rannego ADHD małej i aż się zapytał, czy nic jej nie jest że tak się mocno wypina i kopie. Tak jej jest jakieś 4 razy dziennie, więc impreza niezła.
Udało nam się załatwić wczoraj ikeę. Umówiliśmy transport i montaż na wtorek. Współczuję tylko wnoszenia tego wszystkiego na 4 piątro Powiem Wam, że jak staliśmy w kolejce to wielu panów miało lepsze brzuszki ciążowe niż mójMagdzia85F, Ilona92, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Dzien dobry wszystkim
Melduje sie z lotniska- na kilka dni wybieram do rodzicow ale mi wstac bylo ciezko, ale przynajmniej motywacja byla
Tusianka przebilas mnie z waga szkraba, a juz panikowalam mam lekarza certyfikatowego 8go i tez ciekawam co powie
Pieknego czwartkuTusianka, ibishka, Magdzia85F, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry ja melduje sie od lekarza rodzinnego. Siedze tu juz 2godziny w kolejce przyszlam to byla awantura ze babka chce wejsc tylko po pieczatke..wiec nawet nie pytalam czy mnie ktos przepusci bo by mnie zezarli a tu jeszcze za 15min szczepienia dzieci...
-
Sylwia nie krępuj się, ja wychodzę z założenia, że to są 3 ostatnie miesiace kiedy to ja jestem w centrum uwagi i najważniejsza....więc to mi ma byc teraz dobrze a po drugie, niech Cie zjedzą i co z tego....podobno ciężarnej sie nie odmawia, bo kto to robi temu myszy zjedzą dobytek....krzywdy im nie robisz a siebie skazujesz na dyskomfort...pokaż im gdzie ich miejsce i tyle - ja bym tak zrobiła ( ale ostatnio mam mega bojowy nastój - może dlatego )
Magdzia85F, Ilona92, grzanewino, Tusianka, Etoilka, aga_90 lubią tę wiadomość
-
Tęskniąca najważniejsze, ze z Tobą i maluchem wszystko dobrze dobrze, ze nic sie nie pogarsza, moze na następnej wizycie szyjka bedzie choć ciut dłuższa.
Ja w zoraj miałam chyba z 15 skurczów, chociaż po 30
Tyg miga byc one częstsze, ważne by nie bolało , jak zacznie to niedługo porodówka. Zauważyłam, ze jak jest kiepska pogoda to moj organizm złe to znosi. Id wczoraj okropna odwilz, wszystko znow zaczyna pływać, mazać sie:/
Dzis na poprawę humoru na sniadanie wygrzebałam truskawki, maliny i jagody do tego kefir i czuje sie jakby była pełnia lata
Dzis ide montować fotelik kiddy na bazie az nie moge sie doczekać
Sweetmalenka każde dziecko ma inne tempo przyrastają także nie ma co sie przejmować najważniejsze, ze wszystko rozwija sie prawidłowo.
Witam sie juz w 32 tc
I wklejam mojego sierściucha co nue daje mu spokoju od tygodnia ...
Tęskniąca, Magdzia85F, grzanewino, Tusianka, ibishka, Etoilka, Monnn, APrzybylska, aga_90, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość