Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
BP 02 wrote:Dzien dobry wszystkim
Melduje sie z lotniska- na kilka dni wybieram do rodzicow ale mi wstac bylo ciezko, ale przynajmniej motywacja byla
Tusianka przebilas mnie z waga szkraba, a juz panikowalam mam lekarza certyfikatowego 8go i tez ciekawam co powie
Pieknego czwartkuBP 02 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!
Teskniąca uff, że u Ciebie ok! Dziękuję za komplement dot.pazurków. Też lubię miętowy.
Od kwietnia mają podobno wprowadzić nowe procedury okoloporodowe. No ciekawe jak to wyjdzie w praniu.
Ilona super wyglądasz! Ja zaczęłam 30 tc. Ty w sumie będziesz rodzić za 6 tygodni, tak?
Twój kot ma minę jakby był zły hehe
BP szczęśliwej podróży i udanego pobytu u rodziców!
A my ćwiczymy na Rudolfie. Hehe
Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIlona92 wrote:Na poczatku myślałam, ze chodzi o piłkę, pozniej o ćwiczenie osobowości a tu rozek z maskotka ha ha
Bo zdjęcie się nie chciało dodać. Całe 25 zł rożek, do szpitala. Dziecko jak mi przyniosą, to przynajmniej poznam.
Szczerze, to ciekawe jak to będzie. Po kilku h przyniosą Adę a ja się będę zastanawiać, czy to Ona na pewno :-oIlona92, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b98342f96ce.jpg
Magdzia85F, Ilona92, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
Ja to juz zgłupiałam jak to kęsy po narodzinach. Wszędzie piszą, zw dziecko kładą na piersi i ma zostać z matka nawet do 2h . To jak to jest? Rodzę, przytulam oni je zabierają , "ogarniają" , ja rodzę łożysko, zszywają mnie gdyby co, przewożą na salw? Czy inaczej to wyglada?
Monnn lubi tę wiadomość
-
2 h ma być maleństwo na Twojej piersi i w międzyczasie rodzisz łożysko i ewent. Cie szyją, oceny wstepnej (skala Apgar) też na Twojej piersi. Możesz nawet wtedy je nakarmić. Dopiero po tych 2 h biorą do wazenia i mierzenia itd.
Magdzia85F, Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
Ilona92 wrote:Udanej podróży, uważaj na siebie! I pamiętaj , ze po 30 tc mogą Ciebie na pokład nie wpuścić
Wpuscili i dolecialam wzielam od lekarza papier ze nie mam przeciwwskazan (od 28 tyg wymagane wszedzie). LOT pozwala do 36 tygodnia, a po tylko ze specjalnym formularzem podpisanym przez lekarza.Magdzia85F, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak jak Teskniąca napisała. Tylko skalę apgar robią różnie albo na piersi, albo obok matki.
Ale to przy sn. Przy cc podobno te 2 h nie wchodzą w grę. Tylko często pokazują, zabierają Maleństwo i przynoszą sporo później. Ojciec moze kangurować.
W szpitalu w którym chcę rodzić, ojciec może być przy cc.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBP 02 wrote:Wpuscili i dolecialam wzielam od lekarza papier ze nie mam przeciwwskazan (od 28 tyg wymagane wszedzie). LOT pozwala do 36 tygodnia, a po tylko ze specjalnym formularzem podpisanym przez lekarza.
No to super. Szybko!Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
machirude wrote:Hej, czy korzystacie z jakiejś aplikacji do liczenia, zapisywania ruchów dziecka? Możecie coś polecić?
Hej, ja nie zapisuję, bo mój jest na tyle aktywny, że nie mam takiej potrzeby
Czasem po całym dniu mam już dość, ale wolę tak, niż jakbym miała się zamartwiać, że się nie ruszaTusianka, Ilona92, Monnn, Etoilka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Ja też nie zapisuję, czasu i energii by nie starczyło
U mnie dziś dzień wyjściowy. Kupiliśmy łóżeczko, materac, przewijak - ale się cieszę! Teraz już odpoczywam i czekam aż mężu zrobi naleśnikiTęskniąca, Monnn, Magdzia85F, Ilona92, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość