X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepuej wejdź do lekarza i powiedz, ze jestes w ciazy to Ciebie wezmą! Dlaczego masz wdychać te zarazki i smrody innych? Ja rozumiem 1i 2 trym ale nie polowe 3!

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Dzien dobry wszystkim :)
    Melduje sie z lotniska- na kilka dni wybieram do rodzicow :) ale mi wstac bylo ciezko, ale przynajmniej motywacja byla :)
    Tusianka przebilas mnie z waga szkraba, a juz panikowalam :D mam lekarza certyfikatowego 8go i tez ciekawam co powie :)
    Pieknego czwartku :)
    Udanej podróży, uważaj na siebie! I pamiętaj , ze po 30 tc mogą Ciebie na pokład nie wpuścić :)

BP 02 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka piękny brzuszek
    a sierściuch przesłodki nawet z tą groźną miną ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona-ale pięęęęękny! też kiedyś miałam brytyjczyka-a nawet 2-długi i krókowłosy <3
    Brzuszek piękny!

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Teskniąca uff, że u Ciebie ok! Dziękuję za komplement dot.pazurków. Też lubię miętowy.
    Od kwietnia mają podobno wprowadzić nowe procedury okoloporodowe. No ciekawe jak to wyjdzie w praniu.

Ilona super wyglądasz! Ja zaczęłam 30 tc. Ty w sumie będziesz rodzić za 6 tygodni, tak?
    Twój kot ma minę jakby był zły hehe

BP szczęśliwej podróży i udanego pobytu u rodziców!

A my ćwiczymy na Rudolfie. Hehe

Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b98342f96ce.jpg

Tusianka, Ilona92, grzanewino, Monnn, Etoilka, aga_90, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Na poczatku myślałam, ze chodzi o piłkę, pozniej o ćwiczenie osobowości a tu rozek z maskotka ha ha

Magdzia85F, ibishka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Na poczatku myślałam, ze chodzi o piłkę, pozniej o ćwiczenie osobowości a tu rozek z maskotka ha ha

Bo zdjęcie się nie chciało dodać. Całe 25 zł rożek, do szpitala. Dziecko jak mi przyniosą, to przynajmniej poznam.
    Szczerze, to ciekawe jak to będzie. Po kilku h przyniosą Adę a ja się będę zastanawiać, czy to Ona na pewno :-o

Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Misie testują ;) a my czekamy pod gabinetem :)

Magdzia85F, Ilona92, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska czekamy na relację!

Agiii czekamy na fotki!

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to juz zgłupiałam jak to kęsy po narodzinach. Wszędzie piszą, zw dziecko kładą na piersi i ma zostać z matka nawet do 2h . To jak to jest? Rodzę, przytulam oni je zabierają , "ogarniają" , ja rodzę łożysko, zszywają mnie gdyby co, przewożą na salw? Czy inaczej to wyglada? :)

Monnn lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 h ma być maleństwo na Twojej piersi i w międzyczasie rodzisz łożysko i ewent. Cie szyją, oceny wstepnej (skala Apgar) też na Twojej piersi. Możesz nawet wtedy je nakarmić. Dopiero po tych 2 h biorą do wazenia i mierzenia itd.

Magdzia85F, Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja opowiem z perspektywy CC- nie dostałam dziecka ani na chwilę. Zabrali i dopiero na sali po porodowej po jakiś 4h dali mi ja ... Wiec przepisy przepisami a robią jak chcą...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Udanej podróży, uważaj na siebie! I pamiętaj , ze po 30 tc mogą Ciebie na pokład nie wpuścić :)

Wpuscili i dolecialam :D wzielam od lekarza papier ze nie mam przeciwwskazan (od 28 tyg wymagane wszedzie). LOT pozwala do 36 tygodnia, a po tylko ze specjalnym formularzem podpisanym przez lekarza.

Magdzia85F, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Teskniąca napisała. Tylko skalę apgar robią różnie albo na piersi, albo obok matki.

Ale to przy sn. Przy cc podobno te 2 h nie wchodzą w grę. Tylko często pokazują, zabierają Maleństwo i przynoszą sporo później. Ojciec moze kangurować.
    W szpitalu w którym chcę rodzić, ojciec może być przy cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Wpuscili i dolecialam :D wzielam od lekarza papier ze nie mam przeciwwskazan (od 28 tyg wymagane wszedzie). LOT pozwala do 36 tygodnia, a po tylko ze specjalnym formularzem podpisanym przez lekarza.

No to super. Szybko!

Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy korzystacie z jakiejś aplikacji do liczenia, zapisywania ruchów dziecka? Możecie coś polecić?

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP_02 - a jak zniosłaś lot? Wszystko ok? Zmiany ciśnienia nie wywołały żadnych dolegliwości? Nogi nie puchły ?

Sorry , że się tak wypytuje ale ja to panikara jestem i nie wiem czy bym sie odważyła ;)

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Hej, czy korzystacie z jakiejś aplikacji do liczenia, zapisywania ruchów dziecka? Możecie coś polecić?

Hej, ja nie zapisuję, bo mój jest na tyle aktywny, że nie mam takiej potrzeby :)
    Czasem po całym dniu mam już dość, ale wolę tak, niż jakbym miała się zamartwiać, że się nie rusza :)

Tusianka, Ilona92, Monnn, Etoilka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie zapisuję, czasu i energii by nie starczyło ;)

U mnie dziś dzień wyjściowy. Kupiliśmy łóżeczko, materac, przewijak - ale się cieszę! Teraz już odpoczywam i czekam aż mężu zrobi naleśniki :)

Tęskniąca, Monnn, Magdzia85F, Ilona92, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ