Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
sweetmalenka wrote:No ale ile przybrałaś, że aż tak? i napisz może jaki był Twój jadłospis dzienny
Wiem, że nie trzymam idealnie diety, mniej się ruszam, ale od początku ciąży mam stały przyrost wagi i wcześniej aż tak mnie nie objeżdżałIlona92 lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
APrzybylska wrote:Zaczynałam od 61kg, teraz mam 74kg. Jem normalnie, nie napycham się słodkimi czy tłustymi rzeczami, zazwyczaj 3 posiłki dziennie. Jem prawdopodobnie jak każda z Was. A od niedzieli unikam słodyczy. Odkąd mam tą okropną zgagę jem dużo mniejsze porcje.
Wiem, że nie trzymam idealnie diety, mniej się ruszam, ale od początku ciąży mam stały przyrost wagi i wcześniej aż tak mnie nie objeżdżał
Nie rozumiem tego. Każdy organizm tyje tyle ile potrzebuje...
Powoli przestaje wierzyc w lekarzy;/
-
No normalnie się zdenerwowałam!!!!
Takie pipeprzenie "dobrze jakbyś przytyła tyle i tyle, albo jeszcze ze 2 kilo..." nosz k***a jakbym mogła sobie wybrać ile chce przytyć w ciąży to bym sobie schudła!!!!
Ps. Widzę ze większość z nas przytyła podobnie i mało tego jak patrzę po różnych stronach, to mieściny się w normach:)Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAPrzybylska w ciąży jak się przejesz - to odchorujesz. Więc mniej się człowiek opycha. Cóż - hormony działają na niekorzyść, ale to chodzi aby Maluszki były zdrowe.
A to ALT to coś Cię wątroba bolała (wiem, ze nie boli, ale się tak mówi).
Monnn - ja nie ale zrzucęWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 18:38
-
Dzięki dziewczyny Dobrze, że Was mam.
Wątroba nie funkcjonuje jak należy, plus niedoczynność tarczycy też powoduje wzrost wagi.
Teraz się nie da napchać, bo się normalnie nie mieści
Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
Dzieki Dziewczyny!
Lot znioslam bardzo dobrze- dodam ze jest juz 7 lot w ciazy- jak nie ma problemow nie ma sie czego bac
Dziec tez byl grzeczny- troche pokopal po kawie a obsluga pokladowa bardzo przyjazna
Ania nie przejmuj sie waga! Lekarz niech se sam zajdzie w ciaze a potem moze komentoeac! A Zuzia slicznaAPrzybylska, Magdzia85F, Tusianka, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Mi tsh skoczylo z 1,1 do 2,16 bo nie mialam przez poltora tyg euthyroxu. Ale juz mam zapas do konca ciazy wiec licze ze znow wroci do 1
U mnie waga 3cyfrowa i dieta cukrzycowa wiec schudlam najpierw 7kg potem przytylam pol i w szpitalu znowu spadlo mi 1,3kg. I juz jestem na granicy do dwucyfrowej ciekawe ile bede miala po ciazyAPrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Gdybyś przytyła 30kg na tym etapie, to bym zrozumiała. Ale tylko tyle i taki komentarz? Poza tym na to wpływa wiele czynników - zatrzymywanie wody w organizmie, predyspozycje do tycia. Jeżeli wiesz, jak jesz i że się nie objadasz tortem bezowym na każdy posiłek, to się nie przejmuj! Ciekawe ile on by przytył w ciąży. Zuzia słodka jest
Ilona92, Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Emily, specjalistko, tym razem ja mam pytanie do Ciebie odnośnie do fotelików Dostaliśmy w spadku od rodziny fotelik 0-13kg niemieckiej firmy Hauck. Niestety bez wkładki niemowlęcej, której teraz poszukuję. Znalazłam coś takiego:
http://www.hauck-polska.pl/foteliki-akcesoria/1294-hauck-hug-me-wkladka.html
- tylko że jest to wkładka dla niemowląt od 9kg... W związku z tym moje pytanie, czy wiesz, czy są jakieś uniwersalne do wszystkich fotelików? czy wziąć taką? czy co robić? Będę wdzięczna za radę
-
sweetmalenka - chłopak ma racje - nie forsuj się !!!
Dziewczyny, zaczełam pranie, jako że gin mówi, że mam być już gotowa w razie "w" chociaż z z torbą do szpitala, stad moje pytanie, kocyki, rozki , beciki, komplety do wozka i lozeczka - wszystko pierzecie, prawda? Pytam bo obawiam ze ze mi sie cos zniszczy, zbryli w praniu, ale bez prania sobie nie wyobrazam....Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Ania nie przejmuj się tym fajfusem okropnym! Należałoby mu wsadzić Glowice usg dowcipnego nie powiem gdzie!
A co do diety. Przejdź raczej na 5 posiłków, ale co 3 godz, to bardzo usprawnia metabolizm (kiedyś schudlam 13 kg tylko regularnoscia posiłków właśnie co 3h) pij dużo wody i absolutnie się gościem nie przejmuj! Problem z wątroba to zbieg okoliczności a jego zachowanie.. Ehh ale mnie rosjuszyl...
Nie przytyłas za dużo! Masz jeszcze zapasu kilka kg a nawet jak przytyujesz 25 to i tak kij z tego. Po porodzie to zrzucisz. Mała jest wagowo ok, nie przerosnieta. Więc jak gościu jest niedopieszczony i dawno nie umoczyl to niech się nie wyzywa na Bogu ducha winnej pacjentce!
Głową do góry!Tusianka, Ilona92, Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Hej!
Ania, tak jak dziewczyny piszą olej dziada, coś mu się ewidentnie poprzestawiało, masz Śliczną Córcię i to najważniejsze
Tęskniąca, ja będę prała wszystko, innej opcji nie widzę
A ja byłam dzisiaj na warsztatach Bezpieczny Maluch i było super sporo się dowiedziałam, dostaliśmy dużo gadżetów a ja jeszcze dodatkowo dostałam nagrodę wyróżnienie za wierszyk przy okazji jeszcze doszedł mi szpital do porodu bo warunki są tam super a pani położna powiedziała że oni nie odsyłają więc w razie W mamy alternatywę
A oto i moja nagroda
Tusianka, Ilona92, ibishka, Magdzia85F, APrzybylska, Tęskniąca, Etoilka, Monnn, grzanewino lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyWitajcie ja jak widać pobudka, jestem po wczorajszej wizycie, mam od dzisiaj L4 ale jeszcze dzisiaj na chwilę wpadnę do pracy zamknąć niektóre sprawy, rozmawiałam wczoraj z lekarzem i powiedziałam że chcę CC mówił że ok, jak wszystko dobrze pójdzie to około 20 marca, zrobił mi posiew na paciorkowca, zbadał szyjkę długa i zamknięta, jest ok.
Ja wpadam powoli w panikę, towarzyszy mi niepokój czy sobie dam rade itp, ach te moje dylematy.
Aniu nie przejmuj się tym wariatem lekarzem, mój o dziwo na razie nie krzyczy, chociaż mam wizyty co 3 tygodnie i na każdej mam 2kg więcej, ogólnie od początku ciąży mam 14 plus, na karcie ciąży mam wpisany kg więcej więc mój gim myśli że na plusie 13, uważam że nie jest źle,naprawdę znam kobiety co tyły po 30 kg, ja w poprzedniej bardzo dużo utyłam, jem tak jak Ibischka pisze 5 posiłków dziennie, co 3 godziny czasem nawet 6 , nie jem praktycznie słodyczy, jem owoce i warzywa, zero majonezu mało mąki, prawdę mówiąc ograniczam się nie pozwalam sobie na maksa, ale przyznam grzechy się zdarzają, dobrze że Zuzia zdrowa i różowa i będzie ok.
A tak na marginesie właśnie pochłaniam kanapkę z masłem i żółtym serem, ale żeby nie było chleb razowy
Ilona odnośnie SN, to po porodzie kładą Ci dziecko po zabezpieczeniu pępowiny, takie jeszcze umazane lekko tylko przetrą , dali mi synka na dwie godziny na brzuch, matko jakie wspaniałe uczucie, nie karmiłam go wtedy, dziecko jest opite wodami i tak wymordowane że tylko leży i śpi, pamiętam jak odklejałam mu uszka od główki bo miał takie płaskie, dotykałam paluszki, ach aż mam łzy w oczach, szyli mnie wtedy jak synek leżał na mnie tez wtedy rodzisz łożysko, dopiero później go zabierają, ja wtedy pod prysznic poszłam, nie zapomnijcie o Tantum Rosa koniecznie, później dali mi go na salę i spać.
A i piękny brzusio
Odnośnie zaleceń lekarza to mam leżeć wypoczywać, zero sprzątania, mogę obiady gotować, czasem jeszcze do mnie nie dochodzi że w ciąży.
tez mi napiera synek na pęcherz i jak odę siku to nawet jak wstaję z ubikacji to czasem jeszcze mi leci, więc mocno naciska,
Mam nową dolegliwość,bardzo boli mnie pępek i skórę nad pępkiem mam jakby zdrętwiała i denerwuje mnie to przy dotyku, staram sie nie dotykać, ale nawet ubrania drażnią , mówiłam o tym lekarzowi jakoś dziwnie na mnie popatrzył, pewnie mięśnie się rozeszły.
Wysyłam zdjęcia, Pani doktor mówiła żę model z naszego Łukaszka, dostaliśmy tez zdjęcie jajeczek i fiutka ale to zachowam już dla siebie.
Najważniejsze że jest zdrowiutki i wielki chłopak z niego, ale myślę że trochę przeszacowany odnośnie wagi.
Miłego oglądania
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b3a05dbeb94.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b300e60a0f6.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af563fe98a5f.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51931fd9fe56.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55b2abeefac4.jpg
Zdjecia robiłam telefonem więc jakość kiepska.Ilona92, ibishka, Tusianka, Magdzia85F, APrzybylska, pomarańczka_33, Tęskniąca, Etoilka, Monnn, BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgiii, ale cudne zdjęcia!!! Piękny synek
Z pępkiem też ma problem Monnn, więc możesz Jej podpytać, co i jak.
No i witaj w Klubie Lenia
Tęskniąca - ja piorę wszystko. Choć tu dobre pytanie - mam kupiony ten kombinezon ciepły z H&M i nie wiem, czy go prac, bo taka kurtka. Sama nie wiem.
Poamarańczka a gdzie Ty się zapisałaś do tego bezpiecznego malucha, ja co patrzę, to terminy pozajmowane i pewnie nie pójdziemy
Ibishka - hehe dobre to o lekarzu. Racja ja na regularnych posiłkach, ale jednak miałam dietę, bo u mnie pieczywo to zło (ogólnie mąka) też zrzuciłam kg.
Mój Mąż to mnie wczoraj rozczulił! Jak się kładliśmy spać, to powiedział: Kocham Cię Madziu i Ciebie Adusiu!!! aż miałam łzy w oczach. Normalnie kochany facet z NiegoTusianka, ibishka, Ilona92, APrzybylska, pomarańczka_33, Etoilka, Agiii37, aga_90, Monnn, grzanewino lubią tę wiadomość