X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Rozwiałyscie moje wątpliwości - to tez piorę wszystko ;)

Na szkole rodzenia polozna mowiła zeby torbe juz kompletowac po 30 tyg.

Po 30 to i w 35 :P tak będę sobie tłumaczyć. hehe
    Ja z gemini dopiero robię zakupy za 3 tygodnie. Nawaliłam już do koszyka za 500 zł. :/

I te saszetki co pisała Agiii muszę dorzucić.

Tusianka lubi tę wiadomość

• asiq Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko was nadrobić jak się nie czyta na bieżąco :)

sweetmalenka my też się niedawno przeprowadziliśmy także wiem ile to roboty, ale spokojnie, rob powoli i dużo przerw a skoro mąż każe odpoczywać to go słuchaj i co się da to jemu zlecaj :)

Co do torby to ja moja już powoli pakuje. Tzn póki co wrzucam to co potrzeba jak leci a na dniach jak już będzie wszystko to to jakoś z sensem poukładam. Na naszym etapie różnie bywa i lepiej być przygotowanym. Za pranie ciuszków dla dziecka tez się biorę niedługo. Koleżanki mówią, że lepiej teraz póki jeszcze są siły i brzuch aż tak nie przeszkadza. Później dojdzie zmęczenie, kręgosłup itd i będzie dużo trudniej to ogarnąć. I będę prac wszystko jak leci i wejdzie do pralki :P

APrzybylska absolutnie się tym lekarzem nie przejmuj. Zobacz sama, większość z nas przytyła na tym etapie podobnie. Zresztą to nie czas na odchudzanie. Jeśli jesz z głową, a dziecko rośnie w normie to nie się czym martwić.

Rozstępów póki co nie mam, ale podobno lubią wyskoczyć na sam koniec albo nawet już po porodzie. No nic trzeba się z tym pogodzić. Licze, że nasi mężowie wszyscy będą reagować tak jak mąż Ibishki, tylko pozazdrościć zdrowego podejścia. No i zawsze zostają lasery i medycyna estetyczna :)

Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Rozwiałyscie moje wątpliwości - to tez piorę wszystko ;)

Na szkole rodzenia polozna mowiła zeby torbe juz kompletowac po 30 tyg.
    To że ja już niby powinnam to zrobić? Uupss! Na razie czekam na wypłatę żeby ruszyć z dalszą częścią zakupów ;) ale wczoraj Mama też mi poradziła żebym już prać zaczęła więc w poniedziałek idę kupić proszek bo póki co nawet tego nie mam ;) ja to w ogóle jeszcze jestem jakoś mocno wyluzowana ;D

Tusianka, Ilona92, Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście! :D

Tęskniąca, dobrze że z Tobą i Maluchem wszystko w porządku :)

Ilona ślicznie wyglądasz, piękny brzusio :)
    mnie też skurcze ostatnio łapią coraz częściej i niekoniecznie wtedy kiedy mogę się położyć, widocznie taki już urok ciąży ;p

BP- podziwiam za te podróże, ja tam samolotem nie lubię latać ogólnie, a co dopiero w ciąży. Udanego pobytu u rodziców :)

Magda- a to nie jest tak że matka zawsze pozna swoje dziecko? (taką mam nadzieję :P bo w sumie przy sn widzisz swojego Malucha, a przy cesarce jest róznie.. moja teściowa do dziś się śmieje że ona syna zobaczyła dopiero kilka h później, także równie dobrze mój mąż mógłby nie być jej dzieckiem :D )

też nie zapisuję nigdzie ruchów, bo rzadko się zdarza jakaś dłuższa przerwa pomiędzy kopniakami, nawet na zakupach Mały dokazuje ;)

APrzybylska- polubiłam za śliczną córeczkę, a dopiero potem odczytałam całość. Straszny dupek z tego lekarza, masakra.. nie przejmuj się nim, bo jak się będziesz stresować jedząc każdy kęs to nic dobrego z tego nie wyniknie :) jeżeli nie jadasz codziennie w Mc'Donaldzie zagryzając blachą ciasta, to niech się ugryzie, bo bez przesady..

sweetmalenka- przeprowadzka na tym etapie ciąży, podziwiam! powodzenia i pamietaj żeby się nie przemęczać mimo wszystko, bo niestety ale organizm się potem upomni o swoje..
    my wczoraj skręcaliśmy meble, ja w sumie skręciłam 4 małe szuflady, ale cały dzień byłam na nogach, trochę posprzątałam, zrobiłam obiad, itp. i powiem Wam że wieczorem miałam ABK (absolutny brak kostek..) i tak popuchnięte dłonie że nie do końca zginam ręce w pięści.. trzyma do teraz :(
    na dziś dostałam przykaz wstawania tylko do wc..

Agiii w takim razie witamy w Klubie Lenia! chociaż jak tak przejrzeć nasze forum, to rzadko kiedy się tu leniuchujemy, to raczej pracowite L4 są :P
    cudny Synuś, tak słodko ziewa :D

za pranie wezmę się jak już będę wszystko miała kupione, także jeszcze trochę :) ale rzeczywiście też wypiorę wszystko jak leci :)
    co do rozstępów to już od dawna mam na piersiach takie jakby "promienie słońca" :/ ale cóż, mąż też twierdzi że w ogóle ich nie widzi :)

a tu Wam pokażę nasz najnowszy zakup, nie mogłam się powstrzymać :D

004477a157b5e394med.jpg

Ps. a na BM idziemy w najbliższą środę :D

Tusianka, APrzybylska, Ilona92, Tęskniąca, pomarańczka_33, Magdzia85F, Monnn, BP 02, Etoilka, Agiii37, grzanewino lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to falowo, bo chwilowo mam "etam to jeszcze dużo czasu", a za chwilę "o matko, zaraz będzie dziecko". Ale Wy też tak macie, prawda? ;)

Prać chyba zacznę jakoś w lutym. Rozstępów (znaczy nowych) u siebie nie widzę, bo na piersiach i wewnątrz ud mam po schudnięciu.

Iza nikt Cię tu nie zostawi :) myślę, że nawet jak już posypią się maluszki, będziemy od czasu do czasu zaglądać. Na pewno ja mam taki plan :)

Tusianka, Ilona92, pomarańczka_33, Magdzia85F, Monnn, ibishka, grzanewino lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po lutowej wypłacie będę zamawiać wszystkie rzeczy dla małej i dla siebie - koszule, podkłady, itp. Żeby już na koniec lutego mieć wszystko przygotowane. W marcu zakupy apteczne i wózek. Teraz cała kasa poszła na remont i auto. Jedno pomieszczenie jeszcze nieskończone, a mnie już do szału doprowadza ten wszechobecny kurz... Ale chociaż będzie wszystko tak, jak chcę i wkrótce będę mogła urządzać pokój po swojemu :)

ibishka, grzanewino lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w co się pakujecie?

Ja najchętniej wzielabym walizke na kółkach, kabinowkę, albo ciut większą, żeby mi się rzeczy po całej torbie nie walały, ale slyszalam, że krzywo patrzą na takie walizki w szpitalach. Nie wiem czy to jest prawda czy plotka, bo nie wiem z jakiego powodu. Że więcej miejsca zajmuje czy o co chodzi?

Monnn lubi tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też najchętniej spakowalabym się w walizkę, No właśnie ale nie wiem czy to nie dziwnie..... Jestem tak niezorganizowana i "mało pedantyczna" wiec w takiej torbie to będę mieć straszny bajzel;)

Dziewczyny powiedzcie mi jak to z tymi ciuszkami..... wymyśliłam sobie, że najwygodniej będzie mi ubierać w body plus spodenki No i nie mam żadnych takich jednoczęściowych śpiochów,pajacy i kaftaników tez nie mam. Czy będzie ok?

Ibishka też mi się wydaje że jakoś na końcu za dziewczynami z tym terminem jestem;)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn ja korzystałam z tego trochę :) Fakt, że to letnia (więc mam jeszcze śpiochy takie grubsze, no i na wyjście ciepły kombinezon).

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f86d9d2f7a9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 12:52

Monnn, Ilona92, Tusianka, ibishka, grzanewino lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W planach mam spakować małą walizkę. Wydaje mi się, że będzie praktyczniejsze niż torba.

Pomyślcie sobie, ile dziewczyn przed Wami przetrze szlaki i będziecie czerpać z naszego doświadczenia :D Ja pewnie będę jeszcze w marcu miała cesarkę, bo lekarz mówił, że umawiają gdzieś na 38t.

Ilona92, ibishka, Monnn lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dysponuje tylko dwoma walizkami (mała i duża) i torbą. Wybrałam torbę, bo mogłam ją uprać w pralce ;) a mała walizka odpadła bo za mała a duża była ze mną w bardzo dziwnych miejscach typu Etiopia czy Kambodża i inne ;) i nie wiem jaki niewidoczny nadbagaż mogłam w niej przywieść a wyprać się nie da ;) więc drogą eliminacji zostaje torba, choć walizka jest wygodniejsza moim zdaniem.

Ania mam identycznie - zależy od dnia...spoko jeszcze ponad dwa miesiące, a za moment....o kurde to może być nawet i za 3 tygodnie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 13:37

Ilona92, Tusianka, APrzybylska, Monnn lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się będę pakować w torbę z tego względu, że potem po powrocie ze szpitala będę mogła ją uprać. Porodówka to nie oddział zakaźny ale zarazków tam nie brakuje więc będę spokojniejsza jak po powrocie do domu wszystko wrzucę do pralki :)

Tęskniąca, Ilona92, Tusianka, Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    Też najchętniej spakowalabym się w walizkę, No właśnie ale nie wiem czy to nie dziwnie..... Jestem tak niezorganizowana i "mało pedantyczna" wiec w takiej torbie to będę mieć straszny bajzel;)

Dziewczyny powiedzcie mi jak to z tymi ciuszkami..... wymyśliłam sobie, że najwygodniej będzie mi ubierać w body plus spodenki No i nie mam żadnych takich jednoczęściowych śpiochów,pajacy i kaftaników tez nie mam. Czy będzie ok?

Ibishka też mi się wydaje że jakoś na końcu za dziewczynami z tym terminem jestem;)

To chyba pożyczę torbę, bo specjalnie do szpitala nie chce kupować :)

Wiesz to zalezy od temp pomieszczenia i dziecka. Mi sie wydaje, ze body i spodenki (polspiochy) to troche mało. Nie wyobrażam sobie gdyby co brac dziecko ciagle opatulone w kocyk czy rożek. W niektórych szpitalach sa mega przeciągi w innych upał.
    Ja pomimo tego, ze jestem w domu, mam 20 pare stopni pewnie, ale na sobie mam koszulkę na ramiączka wkasana i do tego bluzę sportowa z kapturem , do tego spodnie, skarpetki plus kapcie , a dziecko potrzebuje dodatkowej warstwy.

Co do terminu ja chyba powinnam byc marcowka, ale lepiej czuje sie w kwietniu (to przez moje nieregularne cykle)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 14:07

Tusianka, ibishka, pomarańczka_33, APrzybylska, Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też najchętniej spakowałabym się w walizkę, mam już swój sprawdzony system i lubię mieć wszystko ładnie poukładane. Torba jakoś kojarzy mi się z bałaganem. Poza tym jej nie posiadam, bo weszłam w posiadanie torby gdy akurat siostra rodziła i jakoś już do mnie nie wróciła.

Muszę to jeszcze przemyśleć. Gdy już trochę wypiorę, to wtedy zdecyduję w co i czy już się pakować.

Tusianka, Magdzia85F, Ilona92, Monnn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, minusem walizki jest to, że nie można jej później wyprać.

Monnn, też mam póki co glownie bodziaki i polspiochy/legginsy, i pajacyki (te pizamki takie jednoczesciowe), dwa sweterki bawelniane rozpinane z przodu i dwa kombinezony na wyjscie, ale nie sa jakies strasznie grube.

Kaftanikow i tych śpiochów na szelkach nie będę w ogóle kupowala.

Natomiast obawiam się że będę miała tonę kocyków i bambusowych otulaczy. Sa takie sliczne. Właśnie zamówiłam pierwszy kocyk.
    Dla zainteresowanych na Lullalove jest teraz limitowany rabat: 80 zniżek 20% na hasło MINT i 500 zniżek 15% na hasło PINK. Były jeszcze 35% i 25% ale już wykorzystane. Nie dotyczy kosmetyków i rzeczy przecenionych oraz chyba 2 gat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 14:43

Magdzia85F, Tusianka, Monnn lubią tę wiadomość

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha dobre torbe spakowana ( żeby nie było śmieje sie z siebie a nie z was) ja to nie mam nawet kupione i tak sobie myślę że tę torbe to ja chyba też będę musiała kupić :-d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 15:08

APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    242a3v4.jpg

U nas łóżeczko i rożek testuje Julian ;)

pomarańczka_33, Tęskniąca, Magdzia85F, Monnn, ibishka, aga_90, Tusianka, Agiii37, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Hahahaha dobre torbe spakowana ( żeby nie było śmieje sie z siebie a nie z was) ja to nie mam nawet kupione i tak sobie myślę że tę torbe to ja chyba też będę musiała kupić :-d
    Ale w ogóle nic nie masz? ;) to po trochu już powinnaś coś kupować :)

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka, my też mamy przewijak z zebrami tylko niebieski ;D

Etoilka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym tygodniu też planuję już zacząć pranie, prasowanie i pakowanie do szpitala. Wg USG I trymestru termin mam na koniec marca, także na początku/w połowie lutego chciałabym już być gotowa.

Magdzia85F, ibishka, Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ