Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Potwierdzam! Mam uzywany od bratowej, gdybym kupowala to tez uzywany.
Kupilismy fotelik!!! Najwazniejsza inwestycja wykonana jesteśmy turbo zadowoleni, pasuje do obydwu aut, ma świetne wkladki dla noworodka i jest nalzejszym fotelikiem na rynkuAPrzybylska, Tęskniąca, Magdzia85F, ibishka, Tusianka, Ilona92, Agiii37, BP 02, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Ania, ja też czuję dzidzię pod żebrami
a my wczoraj byliśmy na szopingu caaaaały dzień, najpierw w Ikei, pooglądałam komody i chyba wezmę największą jaką mają Mężowi bardzo się podoba i to on mi ją pokazał, "no i jest naprawdę drewniana", więc chyba ją kupimy. Gorzej z łóżeczkiem, bo nie możemy dojść do kompromisu, ale powiem, że skoro mężu wybrał komodę, to ja wybiorę łóżeczko
a później pojechaliśmy do Lidla/Biedronki i tam obok akurat był ciuchland i rzeczy dla dzieci były po 1 zł i tyyyle kupiliśmy fajnych rzeczy, że w końcu będę miała co włożyć do komody (jak ją już kupimy i po remoncie ustawimy)
a póki co, to mężu pojechał jeszcze po płytki, bo tak sobie pomyśleliśmy, że może jeszcze przedpokój odświeżymy malutki jest, więc powinno pójść sprawnie, a będzie o wiele ładniej Tylko najgorzej, że ja nie znoszę wszelkich przeróbek w domu, bo tyle pyłu zawsze wszędzie, że mnie szlag trafia, no ale chyba lepiej teraz niż po porodzie
a i w tych wszelkich wrażeń wczorajszych, na obiad zjadłam wczoraj 10 pierogów z podrobami i do tego jeszcze zestaw surówek <wow> jak nigdy wcześniej i kompot oczywiście
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c45d82d958fa.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f766227aedc8.jpg
a to mój ciasteczokwy potwór, w ciąży wsuwam dużo więcej słodkiego niż przed, i już +12kg
a my wózek i fotelik też mamy używaneWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 12:53
Tęskniąca, APrzybylska, Magdzia85F, ibishka, Tusianka, Ilona92, Agiii37, BP 02, Etoilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Grzanewino niezły spust he he ja bym nie miała jak oddychać po takim obiedzie ale to dobrze, ważne żebyś sie dobrze czuła. Ja ze słodyczami sie ograniczam zeby mi cukier nie wywalał w kosmos bo tak żarłam jak chora haha
Ja teraz musze jeszcze zamówić jakas komodę i zacząć powoli prac bo mam tego sporo a ja tam nienawidzę prasować !
Aniu moja tez juz wkłada nogi pod zebra, skoro brzuch unosi mi sie na pare cm do gory to na pewno nasze dziewczyny spokojnie dosięgają do żeber a lekarze to kazda traktują ksiazkowo wiec co oni tam wiedzaMagdzia85F, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość
-
My juz przeprowadzeni i staram się ogarnąć to wszystko... Jej-dużo tego. Niby człowiek nic nie ma a gdy się przeprowadza to tych klamotow tuzin. A kuchennych to... Multum. Staram się co jakiś czas odpoczywać ale kiedyś trzeba to ogarnąć... Zezarlam cala tabliczkę czekolady :x na raz! Jeszcze dziś będziemy jechać do starego domu zwierzaki przenieść i parę drobiazgów. Mój młody znowu atakuje mi główka wątrobę... Szczególnie gdy dużo się nadchodzę
Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie,
Tak mnie wczoraj nastraszylyscie że późno i dzisiaj zalicxylam też ciuchland, kupiłam masę ubranek, trochę na wagę a trochę wycenionych i później jeszcze pepco czapki i skarpety dwa body i takie tam i powiem Wam szczerze że nie bardzo się opłaca nowe, bo te z wyceny mimo że używane to jakość tkanin bez porównania.
Dokupilam też pampersy, farbę do łóżeczka, materac, wypełnienie mam już sporo jeszcze będę polować na trochę ciuchów, no i sobie kilka rzeczy do szpitala.
Jestem wykończona, zauważyłam że brzuch mi dretwieje wieczorem jak dużo pochodzę i porobie, pewnie to macica u mnie tak reaguje.
Odnośnie kopania w pęcherz to tragedia i szyjka też, żebra są ok, ale czasem taką słodką dupinke mam z boku brzucha wypychana.
Wózek też planuję używany podoba mi się kilka byłam w sklepie i widziałam fajne, myślę o tym babetto tylko gdzieś.mam nazwę zapisaną.
Ilona Twój wózek wizualnie super stan.
Ja chyba kupię dopiero w marcu, bo teraz jeszcze łazienkę kończymy a i tak sporo wydalam ale super tak się cieszę już nie mogę się doczekać, mój starszy syn co tylko przyniosę do domu to wszystko mierzy wchodził wczoraj w fotelik, dzisiaj ubrał sliniak, czapkę i łapki i tak chodzi, słodkie to
Życzę Wam miłego weekendu.BP 02, Magdzia85F, Ilona92, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny!
Ja leniwie i spokojnie- spacerek po Monciaku zaliczylam
Z dzieciowego frontu- nasz Privia juz przyszla do tesciow, do nas dotrze we wtorek- juz sie nie moge doczekac coby zobaczyc fotelik mamy nowy, wozek tez, ale chyba tez dlatego ze ceny uzywanych ma Wegrzech sa pokrecone- ludzie mysla ze sprzedadza po cenie co kupili nowy... bez urazy ale za taka sama cene to wole miec jeszcze gwaranxje sklepu
Za to uzywanej szukamy bazy izofix do samochodu- wydaje mi sie ze jej na bezpieczenstwie nie ubywa, ale Emily jak jest inaczej to nas naprostuj
Mama mi kupila szlafrok do torby porodowej, wiec powoli zbieram fanty
No i zaraz rodzinna kolacja obie moje siostry z mezami/niemezami przyjadaIlona92, Tusianka, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Teskniaca- dasz rade! Tyle juz zrobilas! Wiem ze teraz sie raczej nie chce ale wierze w Ciebie!
APrzybylska- nie przesadz z tym sportem- tylko tyle ile sprawia ci frajde
Agi- grunt ze do przoduIlona92, Agiii37, Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
BP_02 - jezeli kupowalabys od osoby znajomej, ktora zapewni Ci, ze samochod z zamontowana baza nie mial nawet stluczki (nie mowiac juz o wypadku) to spoko- mozesz kupowac uzywana z racji ze obcym ludziom w takich kwestiach nie ufam to ja bym nie kupila uzywanej konstrukcja zaczepow isofix czy noga mogla ulec mikrouszkodzeniom niewidocznym dla oka i wtedy przy wypadku moze nie zadzialac poprawnie i np wypiac... skutki tego moga byc przykre... oczywiście nie bede negowac zakupu uzywanego, mam kolezanke, ktora kupila uzywany fotelik z baza bo nie miala innej opcji... ja po prostu bym nie ryzykowala, ale jak wiecie mam fisia na tym punkcie
-
Agiii37 wrote:Chciałam się pochwalić że kupiłam łóżeczko z szufladą, wypatrzylam rano na olx i pojechałam i wzielam takie jak chciałam nowe z wysyłką 330 ja zapłaciłam 90, tylko będę je malować farbą kredową, jeszcze trochę rzeczy mi trzeba, ale myślę że wszystko teraz kupię, a wózek w marcu na początku.
Czy któraś z was kupowala używany wózek czy wszystkie nowe
Pamiętaj że do malowania łóżeczka musi byc specjalna farba z atestami dla dzieciTusianka lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Dzień dobry,
Belly mi pokazuje dziś: "75% completed" to już naprawdę ostatnia prosta...
Za 10 dni mam wizytę i po niej już zamierzam zamówić grubsze rzeczy (łóżeczko, komodę, wózek, fotelik, materacyk, przewijak, wanienkę za stojakiem, aspiratorek do noska, ręczniczki itd...) - już nie mogę się doczekać A później mój bank znowu będzie wydzwaniał z propozycję zwiększenia debetu ...haha...
W jednym z naszych 4 sklepów w mieście dla maluchów ( szaleństwo normalnie ) są dni otwarte 16-17 luty i będę promocje i rabaty więc chyba zrobie sobie przepustkę od "aresztu domowego" i wtedy zaszaleje z zakupami
Znów mam opryszczkę - średnio raz na trymestr, więc może to ostatni raz ;p
Moja mała coś spokojna ostatnio, wyliczyć jej te 6 ruchów trzy razy dziennie bywa trudno ma fazy szaleństwa ale regularne to one nie są - cóż kobieta....zrozumieć się podobno nie da
Wszystko co mam dla malucha mam juz poprane i kończę prasowanie. Ale to i tak kropla w morzu...Najwięcej ciuszków mam na 62 - dużo za duże będą na noworodka? Dokupić jeszcze na 56 ?
Spokojnej niedzieli wszystkim.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 10:04
Tusianka, Magdzia85F, Etoilka, aga_90, machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Klaudia widzę że przed Tobą szaleństwo zakupowe
Ja teraz zamówiłam na Smyku rożek, opaskę i 2 pary leginsow, teraz w lutym ciąg dalszy zakupów i już na marzec i kwiecień zostają pojedyncze rzeczy jak termometr zestaw do wózka czy kostka sensoryczna
Ja na 56 mam dosłownie kilka - to co do szpitala 3 zestawy i tyle.
Czy 62 dużo za duże? Hmm ciężko powiedzieć bo zależy jaka się urodzi Twoja gwiazda. Dla przykładu siostr moich : synek siostry urodził się mając 62 cm! A drugie dziecko 55 ale mało ważyła i nawet w 56 wyglądała na luzaka. A druga siostra urodziła 56 cm babeczke tylko więcej wazaca i praktycznie od razu ubierają 62 bo 56 to takie przymalawe się wydawałoTusianka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiczek wrote:Pamiętaj że do malowania łóżeczka musi byc specjalna farba z atestami dla dzieci
Tak, wiem kupiłam taką wczoraj w Castoramie za 45 zł, niezła cena połowa łóżeczka, ale wczoraj malowałam i dzisiaj rano, malowałam w łazience i mój syn też malował, bez otwierania okna, wcale nie śmierdzi i jest zmywalna wodą więc rewelacja, wyszło pięknie, specjalna farba do zabawek i mebli dziecięcychTusianka, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Haha
No tak to już jest ze każdy ma fiola ma punkcie rzeczy na których się zna tak jak Emily przykłada uwagę do fotelików, tak dla mnie mega ważna jest stymulacja rozwoju poprzez odpowiednie zabawki, zabawy, pielęgnację, karmienie itp ale to tylko z racji tego że w pracy mogłam obserwować jakie to ważne dla maluchów i jakie są tego efekty
Wcześniej nie zdawałam sobie sprawy ze jest odpowiednia 'technika karmienia łyżeczka', albo że odpowiednio chwytane dziecko podczas przewijania czy ubierania może mieć przy okazji torowane umiejętności obrotu itpWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 11:01
Tusianka, Magdzia85F, Emily89, Ilona92 lubią tę wiadomość