X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam! Mam uzywany od bratowej, gdybym kupowala to tez uzywany.

Kupilismy fotelik!!! Najwazniejsza inwestycja wykonana :) jesteśmy turbo zadowoleni, pasuje do obydwu aut, ma świetne wkladki dla noworodka i jest nalzejszym fotelikiem na rynku :)

APrzybylska, Tęskniąca, Magdzia85F, ibishka, Tusianka, Ilona92, Agiii37, BP 02, Etoilka lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja też czuję dzidzię pod żebrami :)
    a my wczoraj byliśmy na szopingu caaaaały dzień, najpierw w Ikei, pooglądałam komody i chyba wezmę największą jaką mają :D Mężowi bardzo się podoba i to on mi ją pokazał, "no i jest naprawdę drewniana", więc chyba ją kupimy. Gorzej z łóżeczkiem, bo nie możemy dojść do kompromisu, ale powiem, że skoro mężu wybrał komodę, to ja wybiorę łóżeczko :D
    a później pojechaliśmy do Lidla/Biedronki i tam obok akurat był ciuchland i rzeczy dla dzieci były po 1 zł i tyyyle kupiliśmy fajnych rzeczy, że w końcu będę miała co włożyć do komody (jak ją już kupimy i po remoncie ustawimy) :D
    a póki co, to mężu pojechał jeszcze po płytki, bo tak sobie pomyśleliśmy, że może jeszcze przedpokój odświeżymy ;) malutki jest, więc powinno pójść sprawnie, a będzie o wiele ładniej :) Tylko najgorzej, że ja nie znoszę wszelkich przeróbek w domu, bo tyle pyłu zawsze wszędzie, że mnie szlag trafia, no ale chyba lepiej teraz niż po porodzie ;)
    a i w tych wszelkich wrażeń wczorajszych, na obiad zjadłam wczoraj 10 pierogów z podrobami :O i do tego jeszcze zestaw surówek <wow> jak nigdy wcześniej i kompot oczywiście :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c45d82d958fa.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f766227aedc8.jpg
    a to mój ciasteczokwy potwór, w ciąży wsuwam dużo więcej słodkiego niż przed, i już +12kg ;)

a my wózek i fotelik też mamy używane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 12:53

Tęskniąca, APrzybylska, Magdzia85F, ibishka, Tusianka, Ilona92, Agiii37, BP 02, Etoilka lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też będziemy mieć używany wózek. Jak nie od koleżanki, od której ciuszki weźmiemy, to mam kilka upatrzonych na olx ;)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily, Avionaut?

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my uzywany dostalismy od kuzyna ;)

xk81pfk.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    I my uzywany dostalismy od kuzyna ;)
    Tak! Kupilismy avionauta ultralite :)

Tusianka lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino niezły spust he he ja bym nie miała jak oddychać po takim obiedzie :) ale to dobrze, ważne żebyś sie dobrze czuła. Ja ze słodyczami sie ograniczam zeby mi cukier nie wywalał w kosmos :/ bo tak żarłam jak chora haha

Ja teraz musze jeszcze zamówić jakas komodę i zacząć powoli prac bo mam tego sporo :/ a ja tam nienawidzę prasować !
    Aniu moja tez juz wkłada nogi pod zebra, skoro brzuch unosi mi sie na pare cm do gory to na pewno nasze dziewczyny spokojnie dosięgają do żeber :) a lekarze to kazda traktują ksiazkowo wiec co oni tam wiedza :)

Magdzia85F, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz przeprowadzeni i staram się ogarnąć to wszystko... Jej-dużo tego. Niby człowiek nic nie ma a gdy się przeprowadza to tych klamotow tuzin. A kuchennych to... Multum. Staram się co jakiś czas odpoczywać ale kiedyś trzeba to ogarnąć... Zezarlam cala tabliczkę czekolady :x na raz! Jeszcze dziś będziemy jechać do starego domu zwierzaki przenieść i parę drobiazgów. Mój młody znowu atakuje mi główka wątrobę... Szczególnie gdy dużo się nadchodzę

Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Tak mnie wczoraj nastraszylyscie że późno i dzisiaj zalicxylam też ciuchland, kupiłam masę ubranek, trochę na wagę a trochę wycenionych i później jeszcze pepco czapki i skarpety dwa body i takie tam i powiem Wam szczerze że nie bardzo się opłaca nowe, bo te z wyceny mimo że używane to jakość tkanin bez porównania.

Dokupilam też pampersy, farbę do łóżeczka, materac, wypełnienie mam już sporo jeszcze będę polować na trochę ciuchów, no i sobie kilka rzeczy do szpitala.

Jestem wykończona, zauważyłam że brzuch mi dretwieje wieczorem jak dużo pochodzę i porobie, pewnie to macica u mnie tak reaguje.

Odnośnie kopania w pęcherz to tragedia i szyjka też, żebra są ok, ale czasem taką słodką dupinke mam z boku brzucha wypychana.

Wózek też planuję używany podoba mi się kilka byłam w sklepie i widziałam fajne, myślę o tym babetto tylko gdzieś.mam nazwę zapisaną.

Ilona Twój wózek wizualnie super stan.

Ja chyba kupię dopiero w marcu, bo teraz jeszcze łazienkę kończymy a i tak sporo wydalam ale super tak się cieszę już nie mogę się doczekać, mój starszy syn co tylko przyniosę do domu to wszystko mierzy wchodził wczoraj w fotelik, dzisiaj ubrał sliniak, czapkę i łapki i tak chodzi, słodkie to :)
    Życzę Wam miłego weekendu.

BP 02, Magdzia85F, Ilona92, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!

Ja leniwie i spokojnie- spacerek po Monciaku zaliczylam :)
    Z dzieciowego frontu- nasz Privia juz przyszla do tesciow, do nas dotrze we wtorek- juz sie nie moge doczekac coby zobaczyc :) fotelik mamy nowy, wozek tez, ale chyba tez dlatego ze ceny uzywanych ma Wegrzech sa pokrecone- ludzie mysla ze sprzedadza po cenie co kupili nowy... bez urazy ale za taka sama cene to wole miec jeszcze gwaranxje sklepu ;)
    Za to uzywanej szukamy bazy izofix do samochodu- wydaje mi sie ze jej na bezpieczenstwie nie ubywa, ale Emily jak jest inaczej to nas naprostuj :)
    Mama mi kupila szlafrok do torby porodowej, wiec powoli zbieram fanty :)
    No i zaraz rodzinna kolacja obie moje siostry z mezami/niemezami przyjada :)

Ilona92, Tusianka, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca- dasz rade! Tyle juz zrobilas! Wiem ze teraz sie raczej nie chce ale wierze w Ciebie!
    APrzybylska- nie przesadz z tym sportem- tylko tyle ile sprawia ci frajde ;)
    Agi- grunt ze do przodu :)

Ilona92, Agiii37, Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP_02 - jezeli kupowalabys od osoby znajomej, ktora zapewni Ci, ze samochod z zamontowana baza nie mial nawet stluczki (nie mowiac juz o wypadku) to spoko- mozesz kupowac uzywana :) z racji ze obcym ludziom w takich kwestiach nie ufam to ja bym nie kupila uzywanej :( konstrukcja zaczepow isofix czy noga mogla ulec mikrouszkodzeniom niewidocznym dla oka i wtedy przy wypadku moze nie zadzialac poprawnie i np wypiac... skutki tego moga byc przykre... oczywiście nie bede negowac zakupu uzywanego, mam kolezanke, ktora kupila uzywany fotelik z baza bo nie miala innej opcji... ja po prostu bym nie ryzykowala, ale jak wiecie mam fisia na tym punkcie ;)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Ale w ogóle nic nie masz? ;) to po trochu już powinnaś coś kupować :)

Mam wózek, fotelik i troche ubranek

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Chciałam się pochwalić że kupiłam łóżeczko z szufladą, wypatrzylam rano na olx i pojechałam i wzielam takie jak chciałam nowe z wysyłką 330 ja zapłaciłam 90, tylko będę je malować farbą kredową, jeszcze trochę rzeczy mi trzeba, ale myślę że wszystko teraz kupię, a wózek w marcu na początku.

Czy któraś z was kupowala używany wózek czy wszystkie nowe

Pamiętaj że do malowania łóżeczka musi byc specjalna farba z atestami dla dzieci

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Belly mi pokazuje dziś: "75% completed" ;) to już naprawdę ostatnia prosta...

Za 10 dni mam wizytę i po niej już zamierzam zamówić grubsze rzeczy (łóżeczko, komodę, wózek, fotelik, materacyk, przewijak, wanienkę za stojakiem, aspiratorek do noska, ręczniczki itd...) - już nie mogę się doczekać ;) A później mój bank znowu będzie wydzwaniał z propozycję zwiększenia debetu ...haha...;)

W jednym z naszych 4 sklepów w mieście dla maluchów ( szaleństwo normalnie ;) ) są dni otwarte 16-17 luty i będę promocje i rabaty więc chyba zrobie sobie przepustkę od "aresztu domowego" i wtedy zaszaleje z zakupami ;)

Znów mam opryszczkę - średnio raz na trymestr, więc może to ostatni raz ;p

Moja mała coś spokojna ostatnio, wyliczyć jej te 6 ruchów trzy razy dziennie bywa trudno ;) ma fazy szaleństwa ale regularne to one nie są - cóż kobieta....zrozumieć się podobno nie da ;)

Wszystko co mam dla malucha mam juz poprane i kończę prasowanie. Ale to i tak kropla w morzu...Najwięcej ciuszków mam na 62 - dużo za duże będą na noworodka? Dokupić jeszcze na 56 ?

Spokojnej niedzieli wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 10:04

Tusianka, Magdzia85F, Etoilka, aga_90, machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia widzę że przed Tobą szaleństwo zakupowe :)
    Ja teraz zamówiłam na Smyku rożek, opaskę i 2 pary leginsow, teraz w lutym ciąg dalszy zakupów i już na marzec i kwiecień zostają pojedyncze rzeczy jak termometr zestaw do wózka czy kostka sensoryczna :)

Ja na 56 mam dosłownie kilka - to co do szpitala 3 zestawy i tyle.
    Czy 62 dużo za duże? Hmm ciężko powiedzieć bo zależy jaka się urodzi Twoja gwiazda. Dla przykładu siostr moich : synek siostry urodził się mając 62 cm! A drugie dziecko 55 ale mało ważyła i nawet w 56 wyglądała na luzaka. A druga siostra urodziła 56 cm babeczke tylko więcej wazaca i praktycznie od razu ubierają 62 bo 56 to takie przymalawe się wydawało :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Pamiętaj że do malowania łóżeczka musi byc specjalna farba z atestami dla dzieci

Tak, wiem kupiłam taką wczoraj w Castoramie za 45 zł, niezła cena połowa łóżeczka, ale wczoraj malowałam i dzisiaj rano, malowałam w łazience i mój syn też malował, bez otwierania okna, wcale nie śmierdzi i jest zmywalna wodą więc rewelacja, wyszło pięknie, specjalna farba do zabawek i mebli dziecięcych :)

Tusianka, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kostka sensoryczna - człowiek się uczy całe życie ;p musiałam wygooglować ;)

ibishka, Tusianka, Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :)
    No tak to już jest ze każdy ma fiola ma punkcie rzeczy na których się zna :) tak jak Emily przykłada uwagę do fotelików, tak dla mnie mega ważna jest stymulacja rozwoju poprzez odpowiednie zabawki, zabawy, pielęgnację, karmienie itp :) ale to tylko z racji tego że w pracy mogłam obserwować jakie to ważne dla maluchów i jakie są tego efekty :-)
    Wcześniej nie zdawałam sobie sprawy ze jest odpowiednia 'technika karmienia łyżeczka', albo że odpowiednio chwytane dziecko podczas przewijania czy ubierania może mieć przy okazji torowane umiejętności obrotu itp :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 11:01

Tusianka, Magdzia85F, Emily89, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka no to dawaj, podziel się wiedzą ;)

Na początek zainteresowało mnie to przewijanie i karmienie
    a później proszę wymień zabawki między 0-2 m , 2-6 m itd ...
    Ładnie proszę ;)

Tusianka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ