Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy Wy tez macie wrażenie, że nagle czas przyspieszył? Jeszcze niedawno same siebie powstrzymywałyśmy że za wcześnie a teraz delikatna panika sie wkrada czy zdążę ze wszystkim "przed" - przynajmniej ja tak mam ;p
Etoilka, Ilona92, ibishka, Tusianka, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Etoilka wrote:Emily, specjalistko, tym razem ja mam pytanie do Ciebie odnośnie do fotelików Dostaliśmy w spadku od rodziny fotelik 0-13kg niemieckiej firmy Hauck. Niestety bez wkładki niemowlęcej, której teraz poszukuję. Znalazłam coś takiego:
http://www.hauck-polska.pl/foteliki-akcesoria/1294-hauck-hug-me-wkladka.html
- tylko że jest to wkładka dla niemowląt od 9kg... W związku z tym moje pytanie, czy wiesz, czy są jakieś uniwersalne do wszystkich fotelików? czy wziąć taką? czy co robić? Będę wdzięczna za radęEtoilka lubi tę wiadomość
-
Emily89 wrote:To mnie teraz zagielas... z wkladka niestety nie pomoge ale sprawdzilabym najpierw co to za fotelik, kiedy byl wyprodukowany (foteliki maja swoj termin przydatnosci i nie powinno sie uzywac ich "po terminie"), czy ma testy zderzeniowe. Jezeli bylby bez testow i/lub po terminie to nie polecam uzywac go tylko zalecam zakup nowego.
Ok, dzięki! Posprawdzam wszystko i podpytam jeszcze w sklepie
-
nick nieaktualnyChciałam się pochwalić że kupiłam łóżeczko z szufladą, wypatrzylam rano na olx i pojechałam i wzielam takie jak chciałam nowe z wysyłką 330 ja zapłaciłam 90, tylko będę je malować farbą kredową, jeszcze trochę rzeczy mi trzeba, ale myślę że wszystko teraz kupię, a wózek w marcu na początku.
Czy któraś z was kupowala używany wózek czy wszystkie noweEtoilka, ibishka, pomarańczka_33, Tusianka, Ilona92, grzanewino, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Śmieszna sprawa. Nie wiem czy to wpływ relaksyny na rozluźnienie połączeń stawowych, ale jak kicham to mnie boli mostek jakby mi się miały zebra od mostka poodrywac:-D
A drugie pytanie, czy wy też czujecie kopy w szyjke i pęcherz? Bo kurcze młoda była wyżej tak czułam, na ostatniej wizycie się mnie nawet pytała gin czy zelzalo parcie na pęcherz bo że teraz powinno zelzec i wtedy powiedziałam że tak a od jakiegoś tygodnia czuje często kopy w samym dole jakby próbowała noge na zewnątrz wystawić, parcie na pęcherz a czasem klucie jakby szyjki. Też tak macie? Na ostatniej wizycie 18.01 szyjka była ok, zamknięta, ale nie wiem ile miała bo usg nie mierzyła tylko ręcznie sprawdzała.
Zaczynam sobie chyba wkręcac że coś się zaczyna dziać. Bo kurde nie powinno być tak że teraz młoda raczej wysoko powinna być? -
Agiii37 wrote:Czy któraś z was kupowala używany wózek czy wszystkie nowe
ibishka wrote:A drugie pytanie, czy wy też czujecie kopy w szyjke i pęcherz?Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Ibishka ostatnio właśnie o tym pisałam;) Na szczęście dziś już kopie normalnie tj. tak raczej koło pępka. A właśnie jednego dnia miałam prawdopodobnie taj jak Ty, miałam wrażenie ze jest tak nisko, ze ręka albo noga za chwile będzie na zewnątrz. To było dziwne kopanie, raczej nieprzyjemne i momentami to aż grymas miałam na twarzy;)
-
Ibishka nie chce generalizować i mówić ze na pewno wszystko jest Ok ale ja mam tak często. Przechodzi po jakiś czasie kiedy mam wrażenie ze mała się podniosła trochę wyżej . Wiem, te kłucia na dole nie są przyjemne ale ja się już chyba do nich przyzwyczaiłam.
ibishka lubi tę wiadomość
-
Czasem tak mi się chce siku, że nie mogę wytrzymać, a jak pójdę to poleci parę kropelek. Często też mnie kuje w szyjce, parcie na pęcherz czuję jak wstaję. Na wizycie było wszystko w porządku, lekarz powiedział że to mała się bawi i próbuje wpychać paluchy tam gdzie nie trzeba. Wczoraj jak mi wsadziła nogę gdzieś w żebra, to potem jeszcze ze 2 godziny mnie bolały przy zmianie pozycji
ibishka lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Dzień doberek,
u mnie hormony szaleją na całego, znowu mam wku......rwa bez powodu i na wszystko. Do tego jeszcze okropna noc, którą chyba sobie sama zafundowałam, bo po 18.00 promotor wysłała mi pracę sprawdzoną z komentarzami a ja zamiast zignorować wiadomość i zająć się tym dziś, to od razu przeczytałam i całą noc myślałam o tym ile mam jeszcze do zrobienia.
Jak mi się już nie chce tego robić...bbbrrr....teraz mam zupełnie inne priorytety i wkurza mnie to że ktoś zawraca mi głowę takimi głupotami jeszcze......ale szkoda mi zmarnować 6 lat pracy i nie rzuce tego ot tak....ale co się nadenerwuje przy tym to szok.
Wczoraj byłam na szkole rodzenia. To moje jedyne wyjscie z domu raz w tygodniu wiec traktuje to jak świeto Naprawdę sporo można się dowiedzieć. A im więcej się dowiaduje tym więcej pytań się rodzi i tym bardziej dociera do mnie, że nie wszystko jest takie oczywiste, intuicyjne i proste.
Pogoda u nas dziś pod psem, mleczna mgła i wilgoć....
Miłego weekendu dziewczynyMagdzia85F, Ilona92, Tusianka, BP 02, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Hej!
Tęskniąca, ja jestem podminowana od momentu kiedy śnieg się zaczął topić i mróz puścił i zyskałam nową ksywkę od M “bombeczka” tydzień zimy to dla mnie zdecydowanie za mało.
Moja ciążowa skleroza przybiera coraz większe rozmiary - miałam jechać dzisiaj rano do laboratorium na badania i co? Zapomniałam kupić pojemnik na mocz i gazę... I dupka, będę musiała sama jechać w tygodniu jakoś a dzisiaj to by M ze mną pojechał autkiem. No ale trudno, już teraz nic nie zrobię. Dzisiaj mamy babską imprezę i od rana robię sałatki bo wczoraj miałam dzień lenia, ale takiego lenia że szok! Cały dzień na kanapie taka rozmemłana, nawet z psem nie wyszłam tylko dopiero M jak wrócił z pracy no nic, podobno czasem tak bywa - oby tylko nie za często
Miłego weekendu dziewczyny i spokojnego, bez wizyt w szpitalach i innych tego typu atrakcjiMagdzia85F, Ilona92, Tusianka, Agiii37, BP 02, Etoilka lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
To te z Was które pragną zimy zapraszam na południe u mnie rano było prawie - 7! Biało i słonecznie
To udanej imprezy
Klaudia dasz radę. Pomysl że tak blisko zakończenia tematu jak teraz to jeszcze nie byłaś! Mam nadzieję że szybko uporasz się z robotą
Miłego weekendu dziewczyny my z M mamy w planach jedynie blogie lenistwoIlona92, Tusianka, BP 02, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Hej,
Agi ja mam używany wózek, ale babka dzien przed zakupem mi go prała jest wręcz w idealnym stanie, jedyne co dokupie to nowy materac do gondoli i psiknac wd 40 w amortyzatory i te wszystkie sprężyny:) fotelik mam tez 1.5 roczny, ale jeszcze na gwarancji i ubrania, laktator spadkowe
Jeszcze Emily ma używany po kimś z rodziny.
Ibishka Co do kopania, Twoje dziecię jest na tyle małe, ze moze przemieszczać sie jeszcze po całym brzuchu, wiec jesli znajdzie sobie dogodne miejsce to harcuje ile moze. Pęcherz Ciebie boli i szczypie przy oddawaniu moczu? Wiem, ze moja czasami głowa mnie naciśnie na pęcherz, ale to chwilowo. Nogi jej czuje juz pod żebrami i żołądkiem, szczerze to straszne uczucie...nacisk ba żołądek, ledwo co zjesz i juz nue mozna oddychać plus oczywiscie nacisk na przeponę
Jesli bedzie Ciebie dalej to niepokoić dzwon do lekarza.
Tęskniąca wierze, ze niedługo zakończysz prace i broń Boże sie poddawać! Rok temu sie broniłam i myślałam, ze mnie szlak trafi! Oczywiscie nie na doktora ale ile mozna było tego poprawiać...
Jak cos dawaj znac bedziemy dzialac
Pomaranczka udanej imprezy i smacznego jedzonka .
A ja znow mam problem z woda no nie powiem co niech ich trafi z tych pieprzonych wodociągów. W kato przeróbka u bede brac wode ze studni bo to człowieka cholera strzela
My gości mamy jutro także troche szykowania mam, ake dobrze, ze większość podszykowana bedzie botwinka taki rarytas miałam w zamrażarce i żeberka jelenia no i chodza za mna faworki, ale to smalcu na nie musze dokupić ( Taja tradycjonalistką karnawałowych słodkości ga ha)
Udanego weekendu Wam wszystkim zycze ❤️Magdzia85F, ibishka, gondi, Tusianka, Agiii37, BP 02, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry My dziś od rana porobiliśmy porządki i teraz odpoczywamy.
Wczoraj z tego wszystkiego wybrałam się z mężem na siłownię, pospacerowałam na bieżni i czuję się jak nowo narodzona od razu jestem 100kg lżejsza Jutro chyba zaliczymy basen.
Odnośnie wózeczka to u nas pojawił się nowy, ale to też ze względu na to, że mamy baaardzo mało dzieci w rodzinie i chcieliśmy aby była nówka-nieśmigana żeby ewentualnie posłużył kolejnym bobasom. Chociaż mój mąż jak sam powiedział, na razie skupia się na tym, aby jedno przyszło szczęśliwie na świat
Kopniaki i kuksańce czuję w całym brzuchu, a pęcherz to jedna z ulubionych zabawek. Lekarz mi powiedział, że to niemożliwe abym czuła ją pod żebrami, ale chyba to ja mam tego małego człowieka w środku.
Udanego weekendu mamuśkiibishka, Ilona92, Tusianka, Agiii37, BP 02, Etoilka lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]