Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też jestem ciekawa jak z tym bezpiecznym maluchem bo się zapisałam i dostałam maila ze dostane potwierdzenie czy się zakwalifikowałam i cisza. Tylko że u mnie termin dopiero 14 marzec to mają czas.
No faktycznie kochany
Mnie też rozczulilo jak pierwszy raz przed snem usłyszałam zamiast 'kocham Cie' to 'kocham Was'. I też oczywiście świeczki w oczachMagdzia85F, pomarańczka_33, Tusianka, aga_90, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Aniu co do lekarza to jeden wielki konowal i uwazam, ze Ibishka ma racje! Zreszta tak jak piszą dziewczyny jazdy organizm jest inny, kazdy reaguje inaczej, ma swoje rożne słabe punkty. Nie przejmuj sie! Nie glodz sie przypadkiem bo organizm sam sie zjada. Poza tym ja ZAWSZE POWTARZAM, ze tyjemy przez za duza podaż kalorii ( no i oczywiscie produkty "zakazane" przy rożnych chorobach). Także Ty wiesz swoje, a on jest kretynem cieszę sie, ze na wizycie wszystko dobrze i ba dodatek piękne zdjecie.
Agi odpoczywaj teraz, zreszta juz wiesz co to znaczy ciąża, zycze ostatniego i szybkiego dnia w pracy! Zdjecia cudowne! Nie pisałas nic o wadze? Blad pomiaru jest spory także to nic pewnego
Dziekuje za odpowiedz odnośnie porodu ❤️
Co do prania, ja bede prała wszystko, kurtki tez, w tych sklepach zostały ryle razy dotknięte, ze chciałabym sie pozbyc tego brudu, przynajmniej częściowo, wszystkie ubranka, kocyki, rożki, śpiworki , tetrowki, ręczniki, chusty tez. Co to kołyski to tez wypięte ta nakładkę i prześcieradła na pewno! Materac juz zostawię bo jeszcze pojdzie do kosza po. Wózek miałam świeżo prany także daruje no i fotelik musze ogarnąć
U mnie tez jest na dzien dobry lub na dobranoc : kocham Was moje dziewczyny, będziesz super mama dla naszych dzieci (dobrze, ze juz zdecydowane ze bedzie wiecej poza mna oczywiscie haha) .Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 08:52
APrzybylska, Magdzia85F, Tusianka, pomarańczka_33, ibishka, Agiii37, Monnn lubią tę wiadomość
-
Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za słowa dobre słowa przyznam szczerze, że trochę mi "narył" w głowie tymi swoimi tekstami i mam trochę doła, ale jak to grubas - przetrawię to i wrócę do cieszenia się ciążą.
Odnośnie prania, to ja będę prać wszystko jak leci.
Sweetmalenka korzystaj z tego, że facet każe Ci odpoczywać wiadomo, że chce się pomóc, a zwłaszcza remonty/przeprowadzki skończyć jak najszybciej, ale Ty uważaj na siebie.
Agiii prześliczny bobas Witamy w Klubie lenia
Mój brzuszek się ostatnio dowiedział, że nie musi słuchać mamy, ale taty zawsze mam nadzieję, że akurat wtedy miała główkę gdzieś bardzo mocno wciśniętą
Ilona92, Magdzia85F, Tusianka, ibishka, pomarańczka_33, aga_90, Monnn lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Agi na następnej wizycie wejdz, przywitaj sue i powiedz" ooo widze, ze i doktorek dobrze odżywiaj sie w ostatnich tygodniach bo tak okrągłych policzków jeszcze u doktora nie widziałam" . Aniu daj na luz! Apropo wielkosci brzucha moj jest juz na tyle duzy, ze służy mi na lozku jako stolik haha
Co do słuchania sie dzieci, pamiętacie jakis we wtorek pisałam, ze mała mali aktywna i miałam straszne skurcze. Wyobraźcie sobie, ze jak tatuś wrócił z pracy i go usłyszała nagle w brzuchu lambada, az mi sue smutno zrobili bo chyba miała mnie dosc
A no i jest bardzo towarzyska. Jak jadę w gości i sa dzueci to od razu wariuje w brzuchu . Mam nadzieje , ze gwar po porodzie nie bedzie jej przeszkadzałWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 09:09
Magdzia85F, pomarańczka_33, APrzybylska, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Co do bezpiecznego malucha, to ja się rejestrowałam od razu jak tylko ruszyły zapisy na nowy rok i tego samego dnia dostałam potwierdzenie. Teraz pewnie, im bliżej terminu, to mniej miejsc, zwłaszcza w dużych miastach. U nas dopiero będzie za miesiąc.
Prać też zamierzam wszystko, gdzieś pewnie od marca jak się remont skończy. Bo prócz naszego pokoju, potem będzie jeszcze łazienka, ubikacja i salon. Więc trochę to potrwa.
To już wszystkie jesteśmy w klubie lenia czy któraś jeszcze pracuje?
Też bardzo lubię słuchać jak mąż mówi, że idzie tulić swoje dziewczyny i że nas kochaMagdzia85F, Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ja się na te warsztaty chyba jeszcze w listopadzie zapisywałam, zainteresowanie jest ogromne ale wcale się nie dziwię bo naprawdę warto. Madzia, w tym roku w Wawie mają być jeszcze 22 spotkania, może Ci się uda na któryś załapać Ibishka, jak jeszcze nie dostałaś maila to najpewniej jesteś zapisana na liście rezerwowych bo ja od razu dostałam potwierdzenie że mam miejsce zarezerwowane.
A właśnie w PnŚ był wczorajszy prowadzący i pokazywał pierwszą pomoc dla maluchów
Agii, cudny synuś i witamy w klubie Lenia
Mój M też już ciągle mówi do mnie w liczbie mnogiej i to cudne jest!Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyPomarańczka właśnie widziałam tego Pana hehe i pomyślałam, czy Go nie widziałaś może.
No jest lista rezerwowa z tego co patrzyłam.
Zapisałam się. Udało się!!! Na 15.02 Mąż ma wolneWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 09:27
pomarańczka_33, Agiii37, Tusianka, aga_90 lubią tę wiadomość
-
Ja też od razu dostałam maila, że jestem na liście uczestników warsztatów.
Najpierw idziemy na wizytę, a potem warsztaty.Magdzia85F, pomarańczka_33, Tusianka lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Pytanko: kiedy planujecie pakować torbę do szpitala?
Czytałam, że jak torba stoi gotowa, to tym bardziej nie można się doczekać i się dłuży. Ale w sumie od 35t, to już czas być przygotowanym. Jak uważacie?14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
nick nieaktualnyTeskniaca tamtum Rosa, miałam w saszetkach i rozrabialam w butelce po wodzie pod prysznicem, bardzo fajnie się wszystko goi, bo po porodzie SN jednak to jedna wielka rana jest, więc polecam.
Ilona mój synek waży 1820 g.Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie przed chwilą dostałam od klientki która już straciła 3 ciążę i tak ostatnio się ucieszyła jak mnie zobaczyła z brzuszkiem i tak pogadalysmy, dostałam dwie pary body różowych chusteczki i oliwke, matko jak mnie zaskoczyła, wysciskalysmy się i powiedziałam żeby moje ciążowe fluidy na nią przeszły.
Bardzo to miłe.
Ja jak inne dziewczyny piore wszystko, bez wyjątku i to konieczne.
APrzybylska, Magdzia85F, Tusianka, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAPrzybylska wrote:Pytanko: kiedy planujecie pakować torbę do szpitala?
Czytałam, że jak torba stoi gotowa, to tym bardziej nie można się doczekać i się dłuży. Ale w sumie od 35t, to już czas być przygotowanym. Jak uważacie?
Aniu ja myślę że do połowy lutego to już musi być, zacznę powoli już teraz. -
nick nieaktualnyAPrzybylska - no ja czytałam, że po 33 tc trzeba spakować. Ja spakuję chyba za miesiąc. Termin połowa kwietnia niech stoi.
Agiii miło z Jej strony
A z wózkiem??? Kurcze - fotelik cały wkład mogę wyprać, bo taki wzięliśmy, nie każdy podobno nadaje się do prania.
Dobra piorę ten kombinezon. -
ja też bede prała jak leci, ale dopiero w marcu jak już będę mieć wszystko. zresztą ja jestem w daleko tyle po Was i na forum zostanę ja i świerszcze więc mam czasu więcej
odkopałam tego maila z bezpiecznego malucha i chyba niepotrzebnie sobie sama panike zasiałam, bo teraz patrzę że mam napisane:
"Dzień dobry,
Dziękujemy za zainteresowanie Kampanią Bezpieczny Maluch.
Potwierdzamy zarejestrowanie Pani/Pana na liście uczestników bezpłatnych warsztatów, które odbędą się w:
Nowy Sącz, Hotel Beskid, ul. Limanowskiego 1
dnia 14.03.2018. w godzinach: 17:00 -20:30.
Do punktu recepcyjnego zapraszamy między 16:30 a 16:50.
Kilka dni przed wydarzeniem prześlemy Państwu szczegóły dotyczące spotkania."
czyli jednak mielonka zamiast mózgu już jest
kurcze tak sie cieszyłam, że nie mam rozstępów i że smarowanie daje rezultaty. a Tu przed wczoraj zauważyłam na prawej piersi od spodu takie małe dziwne coś (dziwne bo to taka kreska bardziej w poziomie a nie w pionie), z początku myślałam że to może jakieś zmiany barwnikowe od otoczek czy coś powiększających się, ale teraz bardziej wydaje mi się, że to jednak rozstęp. No i nad pępkiem po prawej stronie zrobiło mi się taki jakby mały dołek, podejrzewam że to mięśnie zaczęły się rozchodzić, i w miejscu tym się wydawało że skóra jest bardziej napięta i dziś smarując zauważyłam, że taka ciemniejsza kreska ok. 1 cm i też mi to wygląda na rozstęp ;-(
Rano zaczęłam jojczeć i mówie mojemu że zaczynają się rozstępy i jak będę miała po ciąży takie "rany wojenne" to mu się będę mniej podobać. A Mężu na to odpowiedź warta Nobla: rozstępy nie mają dla mnie znaczenia i nie będą mieć, najważniejsze że będzie Gabi".
I jak tu jojczeć dalej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 10:30
Magdzia85F, Agiii37, Tusianka, pomarańczka_33, aga_90, APrzybylska, Monnn, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO ludu!!! Pisałam i jakieś coś mi wyskoczyło!!! wrrr
Ibishka super Mąż!!! Ci Nasi faceci to potrafią Nas w ciąży mile zaskoczyć
Co do rozstępów (mam po dejrzewaniu na biuście, na udach wew. i na biodrach) jak będę mieć na brzuchu - idę na lasery! Pierdzielę
"Mielonka zamiast mózgu" haahahaa dobreibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość