X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_90 ja tez jestem okropnie niezdarna ostatnio co juz mnie zaczelo irytowac. Smialam sie ze Ten na gorze dba o moja forme, bo mam tak dziurawe rece ze co chwile cos mi spada i musze sie schylac, a to juz sie ciezej i ciezej robi :D

aga_90, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Mnie też ostatnio od 2 tygodni bolała pępek, po prostu mięśnie się rozchodzą i tam mam najcieńszą skórę, teraz jest trochę mniejszy ten ból ale tez czasem jest siny, więc to normalne. :)

Matko ja wczoraj ciągle się łapałam na tym że dzisiaj do pracy, jeszcze do mnie to nie dociera, muszę iść coś robić bo zwariuję, chcę zrobić dzisiaj pierogi ruskie i zawieźć mężowi do pracy obiad bo poszedł dzisiaj na 18 h, czyli cały dzień wolnego, chciałabym zrobić porządek w szafie ale aż się boję, tam jest jakby bomba wybuchła, no ale muszę.

Takiego dostałam syndromu wicia gniazda jak jakaś głupia, w sobotę przestawiliśmy meble w sypialni żeby dostosować do dziecka, tak się przestronnie zrobiło, jeszcze bym coś robiła ale sama nie wiem co, chyba pójdę i pooglądam ubranka :)

Ja kupiłam wypełnienie na 120x90, syn miał taką i fajnie się sprawdziła, uszyłam już 3 komplety pościeli na zmianę, mam rożek i ochraniacze na szczebelki też uszyje ale teraz się zastanawiam że tylko chyba na tylną ścianę i boki łóżeczka żeby widzieć go od przodu, z poprzednim synkiem maiłam baldachim teraz nie planuję, na początku mały spał tylko w rożku, zresztą w domu jest ciepło więc zbytnio nie trzeba za dużo tak jak piszecie kocyki i otulacze na początek wystarczą :)

Ilona92, ibishka, Magdzia85F, Etoilka, Tusianka, aga_90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ten artykuł o śmierci łóżeczkowej, dzięki Etoilka bardzo przydatny, na szczęście nie doczytałam się niczego strasznego czego bym robiła źle przy synku, więc myślę że teraz też będzie dobrze, odnośnie ochraniacza, to ogólnie są dostępne takie miękkie z włókniną w środku, ja chcę zrobić taki twardy z gąbką w środku, gdzieś w necie znalazłam i super to wygląda, uważam że nie jest niebezpieczne, mój syn strasznie buszował w łóżeczku i ciągle obijał głową o szczebelki więc myślę że teraz też się przyda.

Ilona92, Magdzia85F, Etoilka, Tusianka lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja dzisiaj jadę do laboratorium na kolejną próbę wątrobową. W nocy mała szalała i była wszędzie ;)

Ja mam ochraniacze na łóżeczko i komplet pościeli też dostałam, ale na początku dziecko i tak z tego nie korzysta. Mam też śpiworek do spania.

Odnośnie zabawek sensorycznych, to pokazywałam Wam kostkę. Mam też kocyk i zastanawiam się nad zakupem kart kontrastowych. Wiecie coś na ich temat?

Magdzia85F, ibishka, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja jestem na tak i mam to wpisane w budżet wyprawkowy:-)
    Waham się tylko między zestawem z czuczu (ok. 11-17zl - 20 kart) a zestawem A kuku (ok 8-11zl - 17kart ale za to z poradnikiem) :-)

Tu jest recenzja wersji A kuku. I że względu na poradnik skłaniam się bardziej do niej :)

http://mlodygiercownik.blog.pl/2017/09/15/recenzja-a-kuku-kontrastowe-obrazki/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 09:06

Etoilka, Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!!

U mnie nic ciekawego. Weekend z Mężem serialowo. Jutro mam badanie USG 3 trymestru :D W końcu Malutką porządnie podejrzymy :)

Tęskniąca - świat dziecka ma teraz gazetkę promocyjną, zobacz co tam taniej mają. Wiem, że na foteliki jest -15%. Co do zakupów wózka - mój wyszedł taniej w sklepie niż przez internet. Nie wiem, dlaczego, ale anex tak jakoś dziwnie wycenił :P

Ibishka - z tą łyżeczką to faktycznie, każdy tak robi :P

Ilona a jak zrobiłaś te smakołyki, o których pisałaś, to się nie dziwię, że tyle podjadłaś. U mnie niestety zjedzenie większej ilości jedzenia powoduje, takie rozrywanie brzucha od środka, że masakra. Wczoraj zjadłam więcej na śniadanie (tzn.tyle co jadłam wcześniej) i już miałam przewalone cały dzień + zgaga!!!

Agiii odwyk od pracy :P niedługo się przestawisz :D

A właśnie dziewczyny - jak dziecko śpi w takim śpiworku one nie mają nakrycia na rączki, to jak wtedy na noc kłaść Maleństwo?

ibishka, Tusianka, Ilona92, grzanewino, APrzybylska lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    od poniedziałku robię test pamieci ;)

APrzybylska - Ania
    Magdzia85 - Magda
    Emily 89 - Kamila
    BP_2 - Sandra
    Grzanewino - Agnieszka
    Pomaranczka 33 - Dorota
    Agii 37 - Agata
    Tusianka - Marta
    Etiolka - Marysia
    ibishka - Iza
    aga 90 - Agnieszka
    asig - Asia
    machirude - Natalia
    Ilona 92 - Ilona
    Sylwia95 - Sylwia
    Sweetmalenka - Judyta
    Gosiaczek - Gosia
    Monnn - Monika
    myszkaka - Kinga

Przepraszam , jeśli się pomyliłam albo nie pamietam ;) Dziewczyny "bezimienne" póki co dla mnie przypomnijcie się proszę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 11:44

Magdzia85F, ibishka, Etoilka, Ilona92, aga_90, Agiii37, APrzybylska, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Klaudia całkiem nieźle Ci poszło no i ściąga będzie :-p:-)
    Ja jestem Iza :)

Madzia wiesz co wydaje mi się że wtedy warto dać niedrapki, bo pod tym kątem pytasz nie? Bo dzieci przeważnie śpią z rękami e górze ale to może też wypowiedza się nie swiezynki:) ja mam jeden śpiworek, i otulacz (swaddle up- udało mi się załapać na bezpłatny egzemplarz w ramach testowania) :)

Tęskniąca, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F - to Ty jestes z "budowlanki", dobrze pamietam?
    Zobacz jaką pierwszą kamizelka BHP wyczaiłam na necie dla naszych pociech ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e76c8a3c00f.png

ibishka, Etoilka, Magdzia85F, Tusianka, Ilona92, aga_90, grzanewino, Agiii37, APrzybylska lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja jestem Marysia :)

Magdzia85F, Tusianka, Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    No Klaudia całkiem nieźle Ci poszło no i ściąga będzie :-p:-)
    Ja jestem Iza :)

Madzia wiesz co wydaje mi się że wtedy warto dać niedrapki, bo pod tym kątem pytasz nie? Bo dzieci przeważnie śpią z rękami e górze ale to może też wypowiedza się nie swiezynki:) ja mam jeden śpiworek, i otulacz (swaddle up- udało mi się załapać na bezpłatny egzemplarz w ramach testowania) :)

Dokładnie o to. No właśnie bo w łapki i rączki będzie Malutka "marzła". A nie chcę śwpiworka z długim rękawem.

Tęskniąca - tak jestem :) heheh fajne :) (szczerze mam nadzieję, że Ada wybierze inną drogę :P)

Tęskniąca, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby niedrapki spadały to moje siostry skarpetki zakladaly też :-)

Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, za mną ciężka noc. Zasnęłam po 2, bo męczyła mnie taka zgaga że nic nie pomagało. A jak już coś było lepiej, to musiałam siku i po położeniu się do łóżka znowu to samo od początku. A pobudka po 6, jak mąż z pracy wrócił. Nawet nie opłacało mi się kłaść dalej, bo o 8 przyszedł pan od remontu. Jeszcze się wczoraj wkurzyłam, bo zamówiłam 8 sztuk list przypodłogowych, otwieram paczkę, a tam tylko 4 sztuki. Dzwoniłam do sklepu i mi babka powiedziała, że oni to liczą inaczej - listwa ma 2m, a 1 sztuka to 1 metr bieżący. Oczywiście informacji w opisie o tym żadnej.

Filmy Zawitkowskiego poleciła mi już wcześniej koleżanka, wg mnie fajnie wytłumaczone :)

Magda, powodzenia i pochwal się, jak malutka! My dopiero w przyszły wtorek jedziemy.

Tak w ogóle, to Marta jestem :D

ibishka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)

Co do zimnych rak i nog polecam: https://www.rodzice.pl/czkawka-u-noworodka-i-inne-przypadlosci/
    Najważniejszy jest kark:) człowiek to dziwny ssak , ktory jako jedyny pi narodzinach potrzebuje bliskości i zajecia sie nim 24h/dobę.

Tusianka współczuje nocy :( mnie denerwuje przekręcanie , za każdym razem po udka :/ na siku tez min 2 razy. Juz mógłby minąć ten miesiąc ... a wtedy to moge rodzic :D
    Co do listew i innych dupereli to wszystko jest juz na metry liczone.
    Magda zamiast jelenia upiekłam kaczkę, mniej z nia roboty haha co do jedzenia mam identycznie jak art...pękam po małych ilosciach jedzenia :( a czasem oczy widza brzuch nie przyjmuje :P
    Agi zazdroszczę zdolności manualnych do szycia :)

Ten pępek to mnie tak dziwnie bolał, ze szok jakby srodek chciał mi eksplodować.

ibishka, Tusianka, Magdzia85F, Agiii37 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem Agata :)

Też mi się ciężko przekrecac na boki w nocy, jeszcze jeden dzień i nowy materac będziemy mieli, kupiliśmy w Ikei i czeka teraz 72 h na użytkowanie.

Zrobiłam pół szafy i nie chce mi się nic

Ilona92, ibishka lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja wiem coś o strasznych nocach, bo większość moich to jak z Twojego opisu :/ tak więc bardzo Ci współczuję. Niestety nie mam na to rady. A miałaś robioną próbę wątrobową?

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noce też wiele do życzenia pozostawiają.
    A ja u siebie zauważyłam dziwny objaw...czy któraś się ślini jak małe dziecko ? ;) Kąciki ust mi przeciekają ;)

Rozebrałam choinkę - rany jakie to energochłonne, padam ze zmęczenia....oj to tym leżeniu to do formy bede wracac chyba miesiacami..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 11:23

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to się będzie powtarzało, to zrobię przed kolejną wizytą. Chociaż wydaje mi się, że takie silne zgagi mam po zjedzeniu mięsa. Muszę to poobserwować.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak nie trudno się domyślić jestem Asia :)

Ja na szczęście póki co w miarę dobrze śpię wnocy, ale krótko i fakt najgorsze jest przekrecanie, coraz trudniej juz.

Żadnych ochraniaczy i pościeli póki co nie planuje kupować, może później jak dziecko będzie bardziej mobilne. Póki co zamierzam używać rozka i spiworka.

Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam po wszystkim. Zastanawiam się jaki będzie dzisiejszy wynik. Już tak się pilnuję, że bardziej chyba się nie da.

Ale żeby nie było, to jest chyba przesłanka do CC. Więc jakiś pozytyw w tym jest ;)

‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ