Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga_90 ja tez jestem okropnie niezdarna ostatnio co juz mnie zaczelo irytowac. Smialam sie ze Ten na gorze dba o moja forme, bo mam tak dziurawe rece ze co chwile cos mi spada i musze sie schylac, a to juz sie ciezej i ciezej robi
aga_90, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie.
Mnie też ostatnio od 2 tygodni bolała pępek, po prostu mięśnie się rozchodzą i tam mam najcieńszą skórę, teraz jest trochę mniejszy ten ból ale tez czasem jest siny, więc to normalne.
Matko ja wczoraj ciągle się łapałam na tym że dzisiaj do pracy, jeszcze do mnie to nie dociera, muszę iść coś robić bo zwariuję, chcę zrobić dzisiaj pierogi ruskie i zawieźć mężowi do pracy obiad bo poszedł dzisiaj na 18 h, czyli cały dzień wolnego, chciałabym zrobić porządek w szafie ale aż się boję, tam jest jakby bomba wybuchła, no ale muszę.
Takiego dostałam syndromu wicia gniazda jak jakaś głupia, w sobotę przestawiliśmy meble w sypialni żeby dostosować do dziecka, tak się przestronnie zrobiło, jeszcze bym coś robiła ale sama nie wiem co, chyba pójdę i pooglądam ubranka
Ja kupiłam wypełnienie na 120x90, syn miał taką i fajnie się sprawdziła, uszyłam już 3 komplety pościeli na zmianę, mam rożek i ochraniacze na szczebelki też uszyje ale teraz się zastanawiam że tylko chyba na tylną ścianę i boki łóżeczka żeby widzieć go od przodu, z poprzednim synkiem maiłam baldachim teraz nie planuję, na początku mały spał tylko w rożku, zresztą w domu jest ciepło więc zbytnio nie trzeba za dużo tak jak piszecie kocyki i otulacze na początek wystarcząIlona92, ibishka, Magdzia85F, Etoilka, Tusianka, aga_90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzytałam ten artykuł o śmierci łóżeczkowej, dzięki Etoilka bardzo przydatny, na szczęście nie doczytałam się niczego strasznego czego bym robiła źle przy synku, więc myślę że teraz też będzie dobrze, odnośnie ochraniacza, to ogólnie są dostępne takie miękkie z włókniną w środku, ja chcę zrobić taki twardy z gąbką w środku, gdzieś w necie znalazłam i super to wygląda, uważam że nie jest niebezpieczne, mój syn strasznie buszował w łóżeczku i ciągle obijał głową o szczebelki więc myślę że teraz też się przyda.
Ilona92, Magdzia85F, Etoilka, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry ja dzisiaj jadę do laboratorium na kolejną próbę wątrobową. W nocy mała szalała i była wszędzie
Ja mam ochraniacze na łóżeczko i komplet pościeli też dostałam, ale na początku dziecko i tak z tego nie korzysta. Mam też śpiworek do spania.
Odnośnie zabawek sensorycznych, to pokazywałam Wam kostkę. Mam też kocyk i zastanawiam się nad zakupem kart kontrastowych. Wiecie coś na ich temat?Magdzia85F, ibishka, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Ania ja jestem na tak i mam to wpisane w budżet wyprawkowy:-)
Waham się tylko między zestawem z czuczu (ok. 11-17zl - 20 kart) a zestawem A kuku (ok 8-11zl - 17kart ale za to z poradnikiem)
Tu jest recenzja wersji A kuku. I że względu na poradnik skłaniam się bardziej do niej
http://mlodygiercownik.blog.pl/2017/09/15/recenzja-a-kuku-kontrastowe-obrazki/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 09:06
Etoilka, Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!!!
U mnie nic ciekawego. Weekend z Mężem serialowo. Jutro mam badanie USG 3 trymestru W końcu Malutką porządnie podejrzymy
Tęskniąca - świat dziecka ma teraz gazetkę promocyjną, zobacz co tam taniej mają. Wiem, że na foteliki jest -15%. Co do zakupów wózka - mój wyszedł taniej w sklepie niż przez internet. Nie wiem, dlaczego, ale anex tak jakoś dziwnie wycenił
Ibishka - z tą łyżeczką to faktycznie, każdy tak robi
Ilona a jak zrobiłaś te smakołyki, o których pisałaś, to się nie dziwię, że tyle podjadłaś. U mnie niestety zjedzenie większej ilości jedzenia powoduje, takie rozrywanie brzucha od środka, że masakra. Wczoraj zjadłam więcej na śniadanie (tzn.tyle co jadłam wcześniej) i już miałam przewalone cały dzień + zgaga!!!
Agiii odwyk od pracy niedługo się przestawisz
A właśnie dziewczyny - jak dziecko śpi w takim śpiworku one nie mają nakrycia na rączki, to jak wtedy na noc kłaść Maleństwo?ibishka, Tusianka, Ilona92, grzanewino, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
od poniedziałku robię test pamieci
APrzybylska - Ania
Magdzia85 - Magda
Emily 89 - Kamila
BP_2 - Sandra
Grzanewino - Agnieszka
Pomaranczka 33 - Dorota
Agii 37 - Agata
Tusianka - Marta
Etiolka - Marysia
ibishka - Iza
aga 90 - Agnieszka
asig - Asia
machirude - Natalia
Ilona 92 - Ilona
Sylwia95 - Sylwia
Sweetmalenka - Judyta
Gosiaczek - Gosia
Monnn - Monika
myszkaka - Kinga
Przepraszam , jeśli się pomyliłam albo nie pamietam Dziewczyny "bezimienne" póki co dla mnie przypomnijcie się proszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 11:44
Magdzia85F, ibishka, Etoilka, Ilona92, aga_90, Agiii37, APrzybylska, BP 02 lubią tę wiadomość
-
No Klaudia całkiem nieźle Ci poszło no i ściąga będzie :-p:-)
Ja jestem Iza
Madzia wiesz co wydaje mi się że wtedy warto dać niedrapki, bo pod tym kątem pytasz nie? Bo dzieci przeważnie śpią z rękami e górze ale to może też wypowiedza się nie swiezynki:) ja mam jeden śpiworek, i otulacz (swaddle up- udało mi się załapać na bezpłatny egzemplarz w ramach testowania)Tęskniąca, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Magdzia85F - to Ty jestes z "budowlanki", dobrze pamietam?
Zobacz jaką pierwszą kamizelka BHP wyczaiłam na necie dla naszych pociech
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e76c8a3c00f.pngibishka, Etoilka, Magdzia85F, Tusianka, Ilona92, aga_90, grzanewino, Agiii37, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyibishka wrote:No Klaudia całkiem nieźle Ci poszło no i ściąga będzie :-p:-)
Ja jestem Iza
Madzia wiesz co wydaje mi się że wtedy warto dać niedrapki, bo pod tym kątem pytasz nie? Bo dzieci przeważnie śpią z rękami e górze ale to może też wypowiedza się nie swiezynki:) ja mam jeden śpiworek, i otulacz (swaddle up- udało mi się załapać na bezpłatny egzemplarz w ramach testowania)
Dokładnie o to. No właśnie bo w łapki i rączki będzie Malutka "marzła". A nie chcę śwpiworka z długim rękawem.
Tęskniąca - tak jestem heheh fajne (szczerze mam nadzieję, że Ada wybierze inną drogę )Tęskniąca, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, za mną ciężka noc. Zasnęłam po 2, bo męczyła mnie taka zgaga że nic nie pomagało. A jak już coś było lepiej, to musiałam siku i po położeniu się do łóżka znowu to samo od początku. A pobudka po 6, jak mąż z pracy wrócił. Nawet nie opłacało mi się kłaść dalej, bo o 8 przyszedł pan od remontu. Jeszcze się wczoraj wkurzyłam, bo zamówiłam 8 sztuk list przypodłogowych, otwieram paczkę, a tam tylko 4 sztuki. Dzwoniłam do sklepu i mi babka powiedziała, że oni to liczą inaczej - listwa ma 2m, a 1 sztuka to 1 metr bieżący. Oczywiście informacji w opisie o tym żadnej.
Filmy Zawitkowskiego poleciła mi już wcześniej koleżanka, wg mnie fajnie wytłumaczone
Magda, powodzenia i pochwal się, jak malutka! My dopiero w przyszły wtorek jedziemy.
Tak w ogóle, to Marta jestemibishka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Cześć
Co do zimnych rak i nog polecam: https://www.rodzice.pl/czkawka-u-noworodka-i-inne-przypadlosci/
Najważniejszy jest kark:) człowiek to dziwny ssak , ktory jako jedyny pi narodzinach potrzebuje bliskości i zajecia sie nim 24h/dobę.
Tusianka współczuje nocy mnie denerwuje przekręcanie , za każdym razem po udka na siku tez min 2 razy. Juz mógłby minąć ten miesiąc ... a wtedy to moge rodzic
Co do listew i innych dupereli to wszystko jest juz na metry liczone.
Magda zamiast jelenia upiekłam kaczkę, mniej z nia roboty haha co do jedzenia mam identycznie jak art...pękam po małych ilosciach jedzenia a czasem oczy widza brzuch nie przyjmuje
Agi zazdroszczę zdolności manualnych do szycia
Ten pępek to mnie tak dziwnie bolał, ze szok jakby srodek chciał mi eksplodować.
ibishka, Tusianka, Magdzia85F, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marta ja wiem coś o strasznych nocach, bo większość moich to jak z Twojego opisu tak więc bardzo Ci współczuję. Niestety nie mam na to rady. A miałaś robioną próbę wątrobową?
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
U mnie noce też wiele do życzenia pozostawiają.
A ja u siebie zauważyłam dziwny objaw...czy któraś się ślini jak małe dziecko ? Kąciki ust mi przeciekają
Rozebrałam choinkę - rany jakie to energochłonne, padam ze zmęczenia....oj to tym leżeniu to do formy bede wracac chyba miesiacami..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 11:23
-
A ja jak nie trudno się domyślić jestem Asia
Ja na szczęście póki co w miarę dobrze śpię wnocy, ale krótko i fakt najgorsze jest przekrecanie, coraz trudniej juz.
Żadnych ochraniaczy i pościeli póki co nie planuje kupować, może później jak dziecko będzie bardziej mobilne. Póki co zamierzam używać rozka i spiworka.
Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Ja już mam po wszystkim. Zastanawiam się jaki będzie dzisiejszy wynik. Już tak się pilnuję, że bardziej chyba się nie da.
Ale żeby nie było, to jest chyba przesłanka do CC. Więc jakiś pozytyw w tym jest14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]