Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEmily, a to gin Ci wykrył to rozejście? Masz jakieś objawy?
Tęskniąca, ja też zauważyłam w tym tygodniu takie okresowe skurcze, ale też takie minimalne i krótkie. Daj znać co powie lekarz, bo ja mam wizytę dopiero pod koniec lutego
Ja od wczoraj mam kolejny temat na tapecie-maty. Chciałam kupić jakąś do aktywności w ciągu dnia, leżenia na plecach, na brzuchu, zabawy (dla dziecka) no i się naczytalam o swinstwach w tych matach piankowych i już sama nie wiem. Temat długi i szeroki. Niby są jakieś normy i jak coś ma CE EN 71, to powinno być OK dla dziecka. Ale nie wiem czy nie zdecyduje się na taką zrobioną z materiału. Chociaż pewnie gorzej amortyzuje uderzenia niż pianka. Macie jakąś wiedzę w tym temacie?
-
Nie mam wiedzy na temat mat, ale wiem ze przy piankowej trzeba sprawdzac czy material z ktorego jest wykonana ma atesty czy certyfikaty. Ja chyba kupie ta materialowa ale to po porodzie
a rozejscie kresy moze zauwazyc gin ale u mnie sprawdzala to fizjoterapeutka i ona trz mnie oklejala
machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Ja raczej też zdecyduję się na materiałową z bajerami
nie mogę się doczekać jak będziemy z Zuzią wylegiwać się na balkonie.
Próbowałyście nagrać swój brzuszek jak faluje?Ja chciałam mężowi pokazać jak Mozart małą rusza, ale za każdym razem jak włączam nagrywanie, to przestaje. Bawi się z mamusią
Moja siostra ma tą:
https://nodik.pl/mata-edukacyjna-plac-zabaw-deluxe-z-pileczkami-bright-starts-p-9618.html
Można z niej zrobić basen z piłeczkami, a słonik na szczycie jest zdejmowany i towarzyszy w każdej podróży, bo w 1 sekundę uspokaja RadziaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 13:45
Tęskniąca, machirude, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyO formamidzie w piankach Eva.
Np. w matach Skiphop parę lat temu wykryto przekroczone normy:
http://www.cleankids.de/2012/01/20/ruckruf-formamid-in-skip-hop-playspot-spielteppich-puzzlematte/19012
Teraz niby są ok, ale czy chce ryzykować? Chyba niebardzo. W końcu dziecko taka mate liże, gryzie pewnie.
Więc chyba jednak zdecyduje się na taką tekstylną. -
Super Emily że Ci to fizjo wykryła i wdrożyła tejpy, szybciej wrócisz do formy po porodzie
. Ja teraz pomagam koleżance która urodziła we wrześniu, w dodatku przez cc, trochę zaniedbala temat i na ten moment jest 5 miesięcy po porodzie a ma rozejscie mięśni na ok 3.5-4cm i brzuch przez to większy od mojego no i taka rehabilitacja trwa dłużej przez to że doszło aż do takiego stanu.
-
Tejpy maja niesamowite działanie (oczywiście jeśli są dobrze założone
). Działają na powiezie, mięsień i receptory w nich przez co wzbudzają odpowiednie napiecie w strukturze która obklejaja i dodatkowo 'asekuruja'. Ale bardzo ważne jest przy nich też profilaktyka codzienna. Czyli to co wspominałaś. Wstawanie z łóżka przez obrocenie się na bok, jak coś dźwignac, to kucamy i podnoszona rzecz trzymamy przy samym ciele - nie na prostych rękach, itd. Ale to już pisałaś
a po porodzie ćwiczenia pod kontrolą i będzie ok
największe rozejscie jakie udało mi się scalic u pacjentki to było ponad 5 cm! Ale trwało to bardzo długo przez to że zaniedbala mocno sprawę i zgłosiła się jak już nie ogarniala prostych czynności. Także dziewczyny brać przykład z Emily i czujność przede wszystkim
grzanewino, Emily89, APrzybylska, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Tak tak
świetnie się sprawdzają plastry przy nawale pokarmu, zmniejszają wtedy napięcie i tak już obrzmialych tkanek w piersiach i dzięki temu łatwiejszy jest przepływ w kanałach mlecznych. Aplikacje wyglądają jak jakiś biustonosz, ale efekty tez były super
tylko to dopiero od kilku lat się staje bardziej popularne bo kobiety przestają się 'wstydzic' i głośniej się mówi o tym że można w łatwy sposób pomóc i ulżyć
Ilona92, Magdzia85F, Tęskniąca, Tusianka, machirude lubią tę wiadomość
-
No Teraz jest na to czas później będzie gorzej. Ale samo oklejanie nie trwa długo więc jeśli pojawi się konieczność - a życzę Ci żebyś nie potrzebowała - to myślę że nie będzie problemu umówić się z fizjo na szybka konkretną wizytę z maluszkiem. Jeśli np pracują w większej grupie osób to zawsze ktoś może wspomóc. U nas jak np maluch akurat wtedy zaczynał płakać jak byłyśmy w trakcie aplikacji to wolałam koleżankę z gabinetu obok albo z sali i na te parę minut zawsze któraś przyszła i 'zagadala' maluszka
Nic co ludzkie nie jest nikomu obcezdarzało mi się prowadzić terapię i ćwiczenia i kontrolując pacjentek husiac wózek z malizna w tym czasie więc wiesz, głowa do góry nie ma się co martwić na zapas
Emily89, Ilona92, Magdzia85F, Tęskniąca, Tusianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmily ja właśnie wstaję jak foka jakaś. Na bok i dopiero siad. Już dawno mi za ciężko na takie wstanie.
Mam nadzieję, że te plastry pomogą!
Aniu to do końca ciąży, to jeszcze wrócisz do wagi startowej
Ale dla bezpieczeństwa i żeby tylko do szpitala nie jechać to trzymam kciuki!
APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oczywiście w nadmiarze czasu, w odmętach internetów wyczytałam, że w ciąży żaden spadek wagi nie jest wskazany, więc już podwójnie się martwię.
Ja po basenach i siłowni czułam się lżejsza i łatwiej było mi się przekładać w łóżku. Teraz od dwóch dni przy zmianie stron (bo strasznie mi biodra cierpną), czuję okropny ból w kroczu.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyMnie też te biodra dobijaja. Ciągle się budzę.
Aniu ale miałabyś się czym martwić, jakbyś nie przytyła i chudła. A tak jak spadnie Ci ze 3 kg, to nic się nie stanie. Organizm reaguje na zmianę diety. Stąd spadek.
U mnie to zapewne wskazane już chudniecie. Cóż. Póki gin nie krzyczy, to nie mam sił.
Tym bardziej, że jak na posiłek nie zjem mięsa, to mam takie mdłości, że szok. -
nick nieaktualnyAle naskrobalyscie, odnośnie wstawania to też od dawna z boku wstaje bo tak to nie dam rady.
APrzybylska nie martw się tym że chudniesz tak jak Madzia pisze na pewno taki spadek nie zaszkodzi.
Mi Łukaszek tak wypina pupę na boki aż kanciasty brzuch mam ciągle, dalej męczy mnie dretwienie brzucha na wysokości pępka, okropne uczucie jak mnie ktoś dotknie przypadkiem to boli, nie wiem co myśleć, jak leżę to lepiej, ale musiałbym ciągle leżeć a trudno tak.
Dzisiaj dostałam paczkę od HubiWorld zamówiłam pieluchy tetra 140 i flanela, fajne chociaż tetra trochę cienka, jeszcze mi zostały takie pierdoly w aptece i na razie odpuszczam, wózek nie wiem kiedy, może dopiero po porodzie, zobaczę jak wyjdzie.
Jutro będę miała wynik na paciorkowca, ciekawa jestem, muszę zadzwonić do lekarza bo zapomniała mi Pani w rejestracji dać skierowanie jakie badania zrobić.APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmily fajne zdjęcie, słyszałam dużo dobrego o tej metodzie, dobrze żeby pomogło.
Dobrze ze mamy Ibishke która tak super wszystko tłumaczy, super forum
Czy też zauważyłyscie że Wasze dzieci inaczej się ruszają, takie mocniejsze ruchy, ale kiedyś jakby było ich więcej, nie wiem może mi się wydaje.Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Ja czuję mocniejsze ruchy, ale też więcej. Mam też najczęściej po prawej stronie wypchnięty brzuch jakimś malutkim tyłeczkiem
A co powiedział lekarz na to drętwienie?machirude, Tusianka lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]