X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii - zdecydowanie mocniejsze i silniejsze ruchy czuje :) mam wrazenie ze ciagle cos robi i ze wogole nie spi xD

Magdzia85F, Agiii37 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w ostatnim tygodniu Mała jest bardziej wyczuwalna i już się nie kryje tak z kopniakami i wbijaniem nóżek pod żebra - po prawej a wypinanie po lewej - pupcią i pleckami (nawet u ginekologa się wypieła aż lekarz zaczął dotykać brzucha, śmiesznie to wyglądało :P )

A tu po prostu mega góra - wybaczcie za słabą jakość, ale bylam po prostu przerażona!!! :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af24a48579ba.jpg

Mnie w nocy daje spać, ale za to biodra nie.
    Aniu czytałam, że to normalne w III trymestrze te bóle bioder i spojenia - przez hormony i większe dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 19:29

Agiii37, aga_90, Ilona92, BP 02, APrzybylska, ibishka lubią tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bole spojenia tez polecaja tejpy (czy jest cos na co nie polecaja tejpow?;) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 19:48

ibishka lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Na bole spojenia tez polecaja tejpy (czy nest cos na co nie polecaja tejpow?;) )

A jak tam naklejac? Bo tam chyba za sucho w pachwinach nie jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mam podobnie ciągle ale przeważnie po tej stronie co Ty.

Aniu nic nie powiedział, w pierwszej ciąży nie miałam czegoś takiego i trochę mnie to martwi, biorę magnez i leżę ale okropne uczucie.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A jak tam naklejac? Bo tam chyba za sucho w pachwinach nie jest.
    Myślę, że fizjo oklejają gdzieś obok, ale tak, żeby oddziaływać na spojenie :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• ibishka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia wygląda to mniej więcej tak :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7e701503951.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa0adfa3fce6.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1f4e96ae4d9.jpg
    :-)
    W tapingu jest tylko jedno ograniczenie - brak wyobraźni że strony fizjo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 20:24

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia- duży dzieć się wypial. Mój brzuch jak leze jest rozlany i nie ma wybrzuszenia :p jak wstane to pilka wyskakuje :D

Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście już pobudka, trochę się uspokoiłam bo zobaczyłam w książeczce syna że urodziłam go w 40 tyg a nie w 37 jak mi się wydawało, więc mam jeszcze czas :)

Znowu zamówiłam paczkę z przewijakiem i szczotką do włosów.

Jadę dzisiaj wybrać płytki do łazienki, później na chwilę do pracy i do lekarza z synem, więc bardzo pracowity dzień.

Moje śniadanie dzisiaj było bardzo dietetyczne, dwa jajka na boczku, matko jadłam tak chyba z 5 lat temu, nie wiem co się dzieje, a później narzekam że waga w górę, co ten dzieć ze mną robi, ale na szczęście piję koktajle z owoców, mój ukochany to sok pomarańczowy, otręby, kiwi i banan, około 280 kcal, ale pycha :) czasem też dodaję kilka truskawek.

Magdzia85F, Ilona92, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Wizytę przełożyłam na dzis , wczoraj nie dałam rady jechac. Emily mam nadzieje, ze bardziej sie te mięsnie niw rozejdą. Jednak masz pokaźny ten brzuszek :) ale co sie dziwic jak to spory chłopak bedzie.

Magda moja tez sie tak wypina i jest ro bardzo nieprzyjemne dla mnie. Dzis znow mnie łapią skurcze i bardzo tego noe lubie, choć jak popatrzę na kalendarz to duzo mi nie zostało. W poniedziałek zostanie tylko 50dni! Ja z wyprawki musze kupic tetrowki i zamówić kosmetyki, piżamy dla siebie, przewijak i prześcieradła. Przyjdzie komoda to bede prac i układać wszystko:)

A moja juz ma czkawkę , chyba sie wody razem ze mna opila :)
    Agi troche tłuszczu nikomu nie zaszkodziło , a takie koktajle owocowe jak robisz uwielbiam!

Magdzia85F, Agiii37, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :)
    Wrocilam juz z wojazy polskich i ostatnie kilka dni to byl szal naprawiania wszystkiego co schrzaniki jak mnie nie bylo w pracy ;)
    Teraz w ramach zwalniania juz powoli mam wolny czwartek- jak wszystkie w lutym :) no wiec zamiast spac do 10, po 8 zjadlm z mezem sniadanie :D moze sie zdrzemne po poludniu ;)

Zadania na trn tydzien- ogarnac meble do pokoju dzieciecego... juz luty a pokoj w niebycie... przejrzalam juz chyba wazystkie mozliwe strony sklepow meblowych a komody nadal nie ma :( moze ja wybredna jestem :D
    Z dobrych wiesci, poprawily sie troche wyniki morfologii, choc zelazo nadal za niskie. Pewnie beda mi je dawac juz do samego porodu ;)

Magdzia85F, Tusianka, ibishka, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka no u mnie normalnie krzywa piłka, bo Mała nawet już wypięta, jak stoję :P

Ibishka oo z tą różową taśmą nawet ładnie :P

Agiii jaki avatar :D bardzo ładny :)

U mnie przed ciażą nie jadłam pieczywa prawie w ogóle i mącznych a w ciąży jem. Samych owoców nie zjem, nawet w postaci koktajlu, bo mam takie mdłości i muszę zjeść np. kilka plastrów wędliny, żeby treściwie było. A jak to nie pomaga to pół kanapki, po prostu na mdłości. Nawet nie tyle, że z głodu.

No i z moją siostrą rozmawiałam i te bóle okresowe - dzisiaj kilka h mnie już pobolewa i idzie na krzyż, to mogą być skurcze przepowiadające. Czy takie rzeczy to muszą się dziać po wizytach??? Dobrze, że mam kolejną w ten wtorek.

Dopisuję:

Ilona a te skurcze to masz, jakby okres się zaczynał albo był??? O i te wypinania to widzę norma :D uf. Moja Adusia zaczęła już pokazywać co potrafi a Mąż aż wczoraj wzroku oderwać nie mógł, bo normalnie wyglądało jakby nogę przeciągała raz w jedną, raz w drugą stronę!

Daj znać, jak po wizycie!!! :) Trzymam kciuki!:)

BP właśnie się zastanawiałam, czy wróciłaś już do domu, czy jeszcze w PL jesteś. I zazwyczaj tak jest, jak chce się pospać, to się wstaje wcześniej:P
    I super, że wyniki lepsze:P

A ja zaczynam 31 tc!!! Ilona a Ty 33!!! Wow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 08:48

Agiii37, Tusianka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dziękuję za avatar, słodki :)

Ja też czasami mam te skurcze, takie bóle okresowe, w dniu porodu bolało mnie już od samego rana i to mocno i ciągle, tak jakbym miała okres dostać, ja miałam bolesne @ wiec bolało, ciekawe jak będzie tym razem.
    Teraz czasem się pojawiają.

Ja ogólnie z pieczywa starałam się jeść tylko raz dziennie 2-3 kromki razowego, teraz ciągle mięso bym chciała i makarony, mięso tylko pieczone :)

Całe szczęście że owoce i warzywa zaczęły mi znowu wchodzić, te koktajle zastępują mi słodycze, na szczęście :)

Ilona powodzenia na wizycie, trzymam kciuki :)

BP witaj z powrotem, o meblach to niestety kupić coś fajnego trudno czasem znależć, ja na szczęście mam ukochanego brata co robi meble i ciagle go z czymś męczę , ale jest kochany i wspaniały z niego fachowiec :)

Magdzia85F, Tusianka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii no właśnie siostra mi powiedziała, że to skurcze. A ja myślałam, że to będzie jakieś odczucie na macicy:P a tu zwykłe takie bóle miesiączkowe. Niestety u mnie też mega bóle okresowe. Nawet jak w szpitalu leżałam po usunięciu cp, to jak dostałam okres/zaczęłam się oczyszczać, to zasłabłam z bólu i kroplówki dostawałam przeciwbólowe, bo ryczałam, jak nie wiem, co. Oby takiego bólu nie było w trakcie porodu, bo zejdę!!! :( po 1 h takiego bólu zasypiam nieprzytomna.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii zazdraszzam brata fachowca- tutaj jakbym chciala cos zamowic to minimum 5 tyg...

dxomclb10296nsxe.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii, dziękuję za inspirację śniadaniową! Pycha było! ;D

Magdzia85F, Agiii37 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ale szalejecie z tymi dietami. Ja to jem co mam pod ręką. A ostatnio zauważyłam że najbardziej mnie ciągnie do słodkiego i tłustego

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zuzia się wypina i szaleje gdy nikt nie patrzy ;) jak tylko powiem mężowi, że teraz się rusza, to nastaje cisza. Taki mały urwis mi rośnie :)

Agiii zazdroszczę śniadanka :/ tak mi się chce jajko, a nie mogę.

BP komoda się znajdzie gdy już kupisz taką, która będzie "w miarę". :) nie, oczywiście tego Ci nie życzę i mam nadzieję, że w końcu wypatrzysz swój ideał.

Ilona powodzenia na wizycie :) koniecznie daj znać co tam u Was.

Madzia ja też miałam koszmarne bóle okresowe. Przeważnie te dni to kursy łózko-wc. A w szpitalu po poronieniu miałam ketonal co 3 godziny, bo wyłam z bólu. Jednak wszyscy mówią, że ciąża reguluje cykl (o ile ktoś miał nieregularne), a po porodzie miesiączka nie jest taka bolesna, zobaczymy.

Jakiś czas temu któraś pisała (bardzo mi wstyd, że nie pamiętam która i przepraszam), że siostrze pokazał się bladzioch. Jak obecnie sytuacja? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 10:39

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam też kilka słodkości:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2fbacf21dd9.jpg

Magdzia85F, Tęskniąca, Tusianka, machirude, Ilona92, ibishka, Etoilka, Agiii37 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania duze Lubie to za dobor zabawek ;)

Ilona kciuki za wizyte!

jak tak czytam o tym zze te bóle okresowe to skurcze przepowaidajace to sie zaczelam martwic.. u Was to norma bo juz macie 30,31,32,33 tydzien.. a ja kurde ledwo 28 a od jakiegos tygodnia codziennie mne brzuch boli jakbym miala okres dostac. wizyta dopiero 15.02.
    ja tez miałam mega bolesne miesiaczki i do tego nieregularne wiec rzadko kiedy udalo mi sie wylapac moment zeby zazyc leki zanim sie rozkrecilo. a jak sie juz rozkrecilo to juz nie bylo szans z niczym. mój rekord tabletek jak bylam w pracy to bylo w przzeciagu 7,5 godz: 4 ketonale, 2 paracetomale, ibuprom, 2 x aulin i 4 nospy max, do tego jak tylko dawałam rade nadrobic robote to się kładłam na 10 minut na tensy lub lampe sollux a i tak skonczylo sie po pracy kroplowka w szpitalu bo juz nie wytrzymywalam bólu.
    mam nadzieje ze po ciazy sie wszystko uspokoi bo cale zycie mi to wmawiano ze "po dzieciach sie uspokoi". :)

ja dziś kupiłam w koncu proszki do prania - teraz niech leza i czekaja do marca:D
    i kupiłam sobie tez w pepco koszyczki plastikowe do komody, żeby powsadzac w nie pieluchy itp zeby było poręczniej :) a no i standardowo w pepco nie obyło się bez kupienia czegos dla małej, ale dzis skromnie - tylko sliczne rózowe rajstopki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 12:16

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ