Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie w ostatnim tygodniu Mała jest bardziej wyczuwalna i już się nie kryje tak z kopniakami i wbijaniem nóżek pod żebra - po prawej a wypinanie po lewej - pupcią i pleckami (nawet u ginekologa się wypieła aż lekarz zaczął dotykać brzucha, śmiesznie to wyglądało )
A tu po prostu mega góra - wybaczcie za słabą jakość, ale bylam po prostu przerażona!!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af24a48579ba.jpg
Mnie w nocy daje spać, ale za to biodra nie.
Aniu czytałam, że to normalne w III trymestrze te bóle bioder i spojenia - przez hormony i większe dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 19:29
Agiii37, aga_90, Ilona92, BP 02, APrzybylska, ibishka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madzia wygląda to mniej więcej tak :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7e701503951.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa0adfa3fce6.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1f4e96ae4d9.jpg
W tapingu jest tylko jedno ograniczenie - brak wyobraźni że strony fizjoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 20:24
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa oczywiście już pobudka, trochę się uspokoiłam bo zobaczyłam w książeczce syna że urodziłam go w 40 tyg a nie w 37 jak mi się wydawało, więc mam jeszcze czas
Znowu zamówiłam paczkę z przewijakiem i szczotką do włosów.
Jadę dzisiaj wybrać płytki do łazienki, później na chwilę do pracy i do lekarza z synem, więc bardzo pracowity dzień.
Moje śniadanie dzisiaj było bardzo dietetyczne, dwa jajka na boczku, matko jadłam tak chyba z 5 lat temu, nie wiem co się dzieje, a później narzekam że waga w górę, co ten dzieć ze mną robi, ale na szczęście piję koktajle z owoców, mój ukochany to sok pomarańczowy, otręby, kiwi i banan, około 280 kcal, ale pycha czasem też dodaję kilka truskawek.Magdzia85F, Ilona92, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Hej,
Wizytę przełożyłam na dzis , wczoraj nie dałam rady jechac. Emily mam nadzieje, ze bardziej sie te mięsnie niw rozejdą. Jednak masz pokaźny ten brzuszek ale co sie dziwic jak to spory chłopak bedzie.
Magda moja tez sie tak wypina i jest ro bardzo nieprzyjemne dla mnie. Dzis znow mnie łapią skurcze i bardzo tego noe lubie, choć jak popatrzę na kalendarz to duzo mi nie zostało. W poniedziałek zostanie tylko 50dni! Ja z wyprawki musze kupic tetrowki i zamówić kosmetyki, piżamy dla siebie, przewijak i prześcieradła. Przyjdzie komoda to bede prac i układać wszystko:)
A moja juz ma czkawkę , chyba sie wody razem ze mna opila
Agi troche tłuszczu nikomu nie zaszkodziło , a takie koktajle owocowe jak robisz uwielbiam!Magdzia85F, Agiii37, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny
Wrocilam juz z wojazy polskich i ostatnie kilka dni to byl szal naprawiania wszystkiego co schrzaniki jak mnie nie bylo w pracy
Teraz w ramach zwalniania juz powoli mam wolny czwartek- jak wszystkie w lutym no wiec zamiast spac do 10, po 8 zjadlm z mezem sniadanie moze sie zdrzemne po poludniu
Zadania na trn tydzien- ogarnac meble do pokoju dzieciecego... juz luty a pokoj w niebycie... przejrzalam juz chyba wazystkie mozliwe strony sklepow meblowych a komody nadal nie ma moze ja wybredna jestem
Z dobrych wiesci, poprawily sie troche wyniki morfologii, choc zelazo nadal za niskie. Pewnie beda mi je dawac juz do samego porodu
Magdzia85F, Tusianka, ibishka, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySweetmalenka no u mnie normalnie krzywa piłka, bo Mała nawet już wypięta, jak stoję
Ibishka oo z tą różową taśmą nawet ładnie
Agiii jaki avatar bardzo ładny
U mnie przed ciażą nie jadłam pieczywa prawie w ogóle i mącznych a w ciąży jem. Samych owoców nie zjem, nawet w postaci koktajlu, bo mam takie mdłości i muszę zjeść np. kilka plastrów wędliny, żeby treściwie było. A jak to nie pomaga to pół kanapki, po prostu na mdłości. Nawet nie tyle, że z głodu.
No i z moją siostrą rozmawiałam i te bóle okresowe - dzisiaj kilka h mnie już pobolewa i idzie na krzyż, to mogą być skurcze przepowiadające. Czy takie rzeczy to muszą się dziać po wizytach??? Dobrze, że mam kolejną w ten wtorek.
Dopisuję:
Ilona a te skurcze to masz, jakby okres się zaczynał albo był??? O i te wypinania to widzę norma uf. Moja Adusia zaczęła już pokazywać co potrafi a Mąż aż wczoraj wzroku oderwać nie mógł, bo normalnie wyglądało jakby nogę przeciągała raz w jedną, raz w drugą stronę!
Daj znać, jak po wizycie!!! Trzymam kciuki!
BP właśnie się zastanawiałam, czy wróciłaś już do domu, czy jeszcze w PL jesteś. I zazwyczaj tak jest, jak chce się pospać, to się wstaje wcześniej:P
I super, że wyniki lepsze:P
A ja zaczynam 31 tc!!! Ilona a Ty 33!!! WowWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 08:48
Agiii37, Tusianka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzia dziękuję za avatar, słodki
Ja też czasami mam te skurcze, takie bóle okresowe, w dniu porodu bolało mnie już od samego rana i to mocno i ciągle, tak jakbym miała okres dostać, ja miałam bolesne @ wiec bolało, ciekawe jak będzie tym razem.
Teraz czasem się pojawiają.
Ja ogólnie z pieczywa starałam się jeść tylko raz dziennie 2-3 kromki razowego, teraz ciągle mięso bym chciała i makarony, mięso tylko pieczone
Całe szczęście że owoce i warzywa zaczęły mi znowu wchodzić, te koktajle zastępują mi słodycze, na szczęście
Ilona powodzenia na wizycie, trzymam kciuki
BP witaj z powrotem, o meblach to niestety kupić coś fajnego trudno czasem znależć, ja na szczęście mam ukochanego brata co robi meble i ciagle go z czymś męczę , ale jest kochany i wspaniały z niego fachowiecMagdzia85F, Tusianka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgiii no właśnie siostra mi powiedziała, że to skurcze. A ja myślałam, że to będzie jakieś odczucie na macicy:P a tu zwykłe takie bóle miesiączkowe. Niestety u mnie też mega bóle okresowe. Nawet jak w szpitalu leżałam po usunięciu cp, to jak dostałam okres/zaczęłam się oczyszczać, to zasłabłam z bólu i kroplówki dostawałam przeciwbólowe, bo ryczałam, jak nie wiem, co. Oby takiego bólu nie było w trakcie porodu, bo zejdę!!! po 1 h takiego bólu zasypiam nieprzytomna.
-
Moja Zuzia się wypina i szaleje gdy nikt nie patrzy jak tylko powiem mężowi, że teraz się rusza, to nastaje cisza. Taki mały urwis mi rośnie
Agiii zazdroszczę śniadanka tak mi się chce jajko, a nie mogę.
BP komoda się znajdzie gdy już kupisz taką, która będzie "w miarę". nie, oczywiście tego Ci nie życzę i mam nadzieję, że w końcu wypatrzysz swój ideał.
Ilona powodzenia na wizycie koniecznie daj znać co tam u Was.
Madzia ja też miałam koszmarne bóle okresowe. Przeważnie te dni to kursy łózko-wc. A w szpitalu po poronieniu miałam ketonal co 3 godziny, bo wyłam z bólu. Jednak wszyscy mówią, że ciąża reguluje cykl (o ile ktoś miał nieregularne), a po porodzie miesiączka nie jest taka bolesna, zobaczymy.
Jakiś czas temu któraś pisała (bardzo mi wstyd, że nie pamiętam która i przepraszam), że siostrze pokazał się bladzioch. Jak obecnie sytuacja?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 10:39
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Mam też kilka słodkości:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2fbacf21dd9.jpgMagdzia85F, Tęskniąca, Tusianka, machirude, Ilona92, ibishka, Etoilka, Agiii37 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Ania duze Lubie to za dobor zabawek
Ilona kciuki za wizyte!
jak tak czytam o tym zze te bóle okresowe to skurcze przepowaidajace to sie zaczelam martwic.. u Was to norma bo juz macie 30,31,32,33 tydzien.. a ja kurde ledwo 28 a od jakiegos tygodnia codziennie mne brzuch boli jakbym miala okres dostac. wizyta dopiero 15.02.
ja tez miałam mega bolesne miesiaczki i do tego nieregularne wiec rzadko kiedy udalo mi sie wylapac moment zeby zazyc leki zanim sie rozkrecilo. a jak sie juz rozkrecilo to juz nie bylo szans z niczym. mój rekord tabletek jak bylam w pracy to bylo w przzeciagu 7,5 godz: 4 ketonale, 2 paracetomale, ibuprom, 2 x aulin i 4 nospy max, do tego jak tylko dawałam rade nadrobic robote to się kładłam na 10 minut na tensy lub lampe sollux a i tak skonczylo sie po pracy kroplowka w szpitalu bo juz nie wytrzymywalam bólu.
mam nadzieje ze po ciazy sie wszystko uspokoi bo cale zycie mi to wmawiano ze "po dzieciach sie uspokoi".
ja dziś kupiłam w koncu proszki do prania - teraz niech leza i czekaja do marca:D
i kupiłam sobie tez w pepco koszyczki plastikowe do komody, żeby powsadzac w nie pieluchy itp zeby było poręczniej a no i standardowo w pepco nie obyło się bez kupienia czegos dla małej, ale dzis skromnie - tylko sliczne rózowe rajstopki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 12:16