X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn współczuję:(

Etoilka super, że się poprawia szyjka i że Maleństwo ładnie rośnie :)

Ilona Ty USG nie masz na każdej wizycie? Dobrze, że u Was ok :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/107be22509e7.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4323ffee80dd.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22a0aa276a13.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0b19d3411cb.jpg

Etoilka, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie wiem czy trzeba, ale ja wolę mieć przy sobie, wiem że mi tych podkładów na łóżko trochę poszło kilka dziennie ale tak norma to jeden rano jeden wieczorem

Ilona dobrze ze wszystko ok, czemu myślisz że będziesz miała wcześniej poród, czy ty że względu na swoją cukrzycę będziesz miała cc.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tak to już jest że ciągle myślimy czy wszystko dobrze z dziećmi to normalne, ale dopiero później będzie więcej na głowie, teraz to luz jeszcze :)

Edytuje bo mam wyniki posiewu na paciorkowca, ok wszystko, cieszę się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 18:16

Tęskniąca, Magdzia85F, Etoilka, Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do oddania kupon z HM na 25% ważny do jutra, któraś reflektuje?

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniąca akurat spłukana jestem. Ech.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz nie wazy małej na każdej wizycie, ale zawsze sprawdza przepływy, serce i wszystkie narządy :) czuc i widac ze jest większa. "Wymacał" mi dzis brzuch i od razu przed usg stwierdził, ze główka nisko chyba juz w kanale.

Tak boje sue przez cukrzyce, ale narazie wszystko dobrze, niech rośnie.

Aga super, ze posiew pozytywny :)
    Za 4 tyg nam usg 36 tc! :O!

Problemy to sie zaczną pi narodzinach :) to fakt

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam, nadrabiam :D

mi się zawsze podobały te maty piankowe z dużych puzzli, wykładzin/dywanów w domu nie mam, więc myślałam że to będzie fajne rozwiązanie, ale rzeczywiście w tych piankach sporo bakterii się zbiera. A gdyby tak wymieniać na nowe co jakiś czas? Przecież takie puzzle nie kosztują milionów monet? :P

Ania- ja swój brzuszek wiele razy próbowałam nagrywać i w momencie włączenia kamery nagle robi się cisza "na morzu", wyłączam i znów sztorm xD na tej samej zasadzie jest szaleństwo gdy tata nie patrzy, jak spojrzy to cisza :D ale chociaż jak przykłada rękę to czuje :)

dobrze że mówicie żeby nie wstawać na prosto, niby banał a niekoniecznie się nad tym zastanawiałam, od wczoraj się z tym pilnuję :P

bóli okresowych nie mam, za to od paru dni co jakiś czas (chociaż rzadko) mam bóle w rodzaju jelitowych i tłumaczyłam to sobie kopniakami w jelita, ale może definiujemy ten sam rodzaj bólu w różny sposób.. mówicie że to nic złego? norma w ciąży? :)

Agata- też czuję mocniejsze ruchy, są wolniejsze ale jakby bardziej celowane i z większym impetem ;d i mój syn nie śpi! albo kopie przez sen, bo caaaały dzień, a nawet w nocy gdy wstaję do wc czuję jak tak w środku imprezuje, łudzę się że będzie odsypiać po porodzie xD

Magda- cudowna "górka", u mnie to bardzo rzadkie zjawisko, raczej faluje cały brzuch :)

o tym, że po porodzie bóle okresowe będą dużo słabsze też mi naopowiadano i też mocno na to liczę, bo u mnie też jazda, chociaż pod kroplówką to nigdy nie lądowałam z tego powodu..

Etoilka- super że po wizycie same dobre wieści :) ja raczej stawiam na położną "która się trafi" na dyżurze, będzie co ma być :)
    pięknie rośniecie :)

Tęskniąca- dziekuję za listę, ja o nią prosiłam :) a potem zobaczyłam, że list więcej, więc dziękuję za wszystkie, muszę się w nie dobrze wczytać i w końcu zrobić swoją :d

Ilona- super że po wizycie same pozytywne informacje :)

a my wczoraj byliśmy na BM, ogólnie bez szału, głównie reklamy, ale i pomiędzy można było wyciągnąć przydatne informacje. Jak tak się słucha o pierwszej pomocy u takiego malucha to włos się jeży na głowie, oby nigdy nie było to potrzebne!

Ps. ogarnęłam kilka stron, jestem z siebie dumna :P

Tęskniąca, Etoilka, Tusianka, Ilona92, Agiii37, Magdzia85F lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pociesze Was- u mnie po porodzie bóle okresowe zostały tak samo mocne.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi młoda dziś daje do wiwatu. Tak mnie bebechy bolą, żołądek jelita że musi nieźle się rozpychac. Leżę i zdycham:)

Ale była też zabawna sytuacja. Mężu leżał przy brzuchu, gadał do młodej a ona do niego fikala a jak on do niej 'no już dobra grubasku spokoj' to nagle cisza jak makiem zasial - rasowa kobieta strzeliła focha. Po paru minutach mężu zrozumiał błąd mówi 'dobra przepraszam wcale nie jesteś grubaskiem' i wiecie co? Szaleństwo zaczęło sie od nowa :-D wiem że to zbieg okoliczności ale wyszło genialnie :-)

Etoilka, aga_90, Tusianka, Ilona92, Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj straszna noc... Skurcze tak mnie lapaly i były dość mocne. Aż promieniuja na kregoslup. Dodatkowo w brzuchu coś mi się przelewało:/ teraz leze , wzięłam magnez i chyba będę mierzyła te skurcze...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja dzisiaj straszna noc... Skurcze tak mnie lapaly i były dość mocne. Aż promieniuja na kregoslup. Dodatkowo w brzuchu coś mi się przelewało:/ teraz leze , wzięłam magnez i chyba będę mierzyła te skurcze...
    Kurczę ja bym skurczy z Nilem kręgosłupa nie bagatelizowała. Mam nadzieje, ze to tylko skurcze bh, bo to za wcześnie na porod jak sie teraz czujesz? Wzięłas moze nospe?

A ja walczę z jakimś kundlem, ktory przyszedł... id wczoraj u sąsiadki, narobił jej pod drzwi, dzis od rana u mnie. Gmina mi mowi, ze w schronisku nie ma miejsc, moze to nie bezpański, baba zadzwoni fo sołtysowej ... no poj*%#^* ludzie. Jestem w 8 miesiącu i mam sie obawiać czy mnie nie ugryzie i mam sie bać by wyjsć z posesji. Izolatka odpada, odstrzał tez... a jak zrobisz cos sam to Ciebie scigna, ze postępujesz nieetycznie i jeszcze wlepia Ci karę... ludzie na wsi nie maja co jesc , a ru z pieskiem mam sie kochać ...co za czasy.
    Dziekuje wypłakałam sie, juz mi lepiej :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona- przeszło. Teraz lepiej. No mam nadzieje ze do porodu jeszcze posiedzi :D wydaje mi się ze te ostatnie dni- przeprowadzka, ogarniecie nowego m potem sprzątnięcie starego m damy taki efekt.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ilona- przeszło. Teraz lepiej. No mam nadzieje ze do porodu jeszcze posiedzi :D wydaje mi się ze te ostatnie dni- przeprowadzka, ogarniecie nowego m potem sprzątnięcie starego m damy taki efekt.

Na pewno! Ja mam tak samo. Jesli za duzo sie narobie i stresuje to macica szaleje.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew oddana na ALAT i kwasy żółciowe, trzymajcie kciuki za wyniki.

ibishka lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Krew oddana na ALAT i kwasy żółciowe, trzymajcie kciuki za wyniki.
    Kciuki zaciśnięte! :)

Ja dziś kolejna porcja prania i prasowania :)

Ale najpierw idę na spacer bo piękna pogoda :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie musicie, dziś ALAT 70 :( od poniedziałku wzrosło 30 jednostek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auuu :( od czego to tak rośnie??? I co teraz? :(

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wątroba się poddaje :/ czekam jeszcze na wynik kwasów i będę dzwonić do lekarza żeby powiedział co dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga powodzenia z wyprawką! :) ja chyba podpbiorę kilka pomysłów od Ilony i Tęskniącej, i dorzucę do koszyka:)

A ja wracam z dolegliwościami do 1 trymestru :( mdłości do 14, zmęczenie - i drzemanie od 19 w łóżku już. Masakra jakaś... Mam taki spadek forymy, że szok. Nawet kawa mi zaczyna znowu śmierdzieć :(

I dzisiaj nad ranem moja Niunia uraczyła mnie pierwszym kopniakiem - pobudką! :P w żebro!!!

aga_90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Moja wątroba się poddaje :/ czekam jeszcze na wynik kwasów i będę dzwonić do lekarza żeby powiedział co dalej.

A coś mówił, gdyby jednak wątrobą się nie regenerowała? Kurcze a Ty wcześniej miałaś z Nią problemy?
    I po czym wiadomo, ze coś nie tak?

Ja trzymam kciuki, żeby było ok!!!! Nawet jakby szpital, to żeby Ci dali jakieś leki super i żeby było ok!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 11:40

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ