Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTęskniąca wrote:Aniu - wielkie kciuki za Ciebie !!! Trzymaj się , ja wierzę, że będzie dobrze, może trudniej ale ze szczęśliwym rozwiązaniem dla Ciebie i maluszka.
Sweetmaleńka - przypomnij prosze jeszcze raz jak masz na imię, bo tylko Ciebie brakuje na liście
Może lista na 1 stronę??? Hm???Tęskniąca, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Współczuję mdłości, ale drzemki zazdroszczę
odpoczywaj jak masz możliwość skoro organizm się domaga.
Nigdy nie miałam problemów z watrobą. Nie wiem po czym mój lekarz to stwierdził, może przez przyrost wagi? To chyba rutynowo się robi próbę wątrobową w ciąży.
W poniedziałek mówił, że zanim szpital, to da mi jakieś mocne piguły. Zobaczymy co dziś powie.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Magdzia85F wrote:Może lista na 1 stronę??? Hm???
Dziękuję za wsparcieMagdzia85F lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
A ja w ogóle nie miałam przez całą ciąże skierowania na badania wątrobowe. Tylko mocz, morfologia i inne ciążowe w standardzie. Moze nawet nie wiem ze cos mi dolega...
Magda, a może po prostu się czymś zestresowałaś? Czasem takie napięcie może trwać kilka dni. Relax i może dolegliwości odpuszczą.
Ja już unikam wszystkiego co może mnie zdenerwować/zestresować...bo od razu napina sie brzuch, boli a ja dlugo sie nie moge uspokoic, a wkurza mnie juz wszystko nawet bałaganProbuje sobie tlumaczyc/ wmawiać że ten syf ktory mam dookoloa ( no bo leze to nie sprzatam;) ) mi nie przeszkadza....ale bywa ciezko.
Dzis pierwszy raz w zyciu z rana nakrzyczalam na pracownika...az strzelil focha jak dziewczyna ;p ale nalezalo mu sie
Moi pracownicy nie wiedza ze jestem w ciazy..jak jeszcze moglam chodzic to i tak widywalismy sie jak bylam w kurtce (teletubisiu) wiec nie widzieli ;p i sobie pozwalaja na nerwy jak zawsze
-
Magda- like za kopniaka i życzenia powodzenia, przydadzą się
ale absolutnie nie za mdłości i zmęczenie, współczuję mocno i 3mam kciuki że szybko to minie
Ania- mocne kciuki za wyniki!
A lista chętnie, bo ja nadal imion nie ogarniam :d
Miłego dnia DziewczynyMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniu to mnie teraz też zestresowałaś, bo ja sporo przytyłam, jak nie mówiąc, że za dużo! Powiem ginekologowi we wtorek o wątrobie. Bo i ostatnio to osłabienie.
A On nic nie mówił nawet na to, że tyle przytyłam. Choć to trochę na plus, bo bym wyła ciągle
I te leki na pewno pomogą!!! Jestem dobrej myśli!!! :*
Od stresu mdłości??? We wtorek się podenerwowałam - bo jeździłam do mojej pracy i odwaliłam w przychodni, tak że myślałam, że lekarz mi USG nie zrobi...zapomniałam powiadomić na recepcji, ze jestem a potem siedziałam ze łzami w oczach...
Ale dzisiaj pt... a u mnie coraz gorzej. Wstanę to pierwsze co - to jeść. Nigdy tak nie było. Mąż tłumaczy, ze Mała rośnie i po prostu Jej potrzeba. Tylko u mnie apetyt mniejszy (to i dobrze).
Tęskniąca - a dużo masz pracowników? Ja wiem, jak na budowie potrafili się zachowywać... Tylko ja sobie nie szczędziłamteraz bym sił nie miała na kłótnie. A ze sprzątaniem, nie chcesz żeby Ci jakaś Pani posprzątała?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 12:15
-
Co do badań to próby watrobowe robiłam chyba 2 miesiące temu, ale za to nie mialam większości badań ktore teoretycznie sa w pakiecie I trymestru.. cóż, ile lekarzy tyle różnych sposobów prowadzenia ciąży
Teskniaca- za nic w świecie nie pamietam Twojego imienia, wybacza pracownikom skoro sie należało to nie miej wyrzutów
-
nick nieaktualnyU mnie gin z tych rozpisek co są w necie, to miałam robione wszystko. Krew i mocz oraz TSh co wizyta, czyli 4 tygodnie. Toksoplazmozę znowu robiłam teraz. Dzisiaj po wyniki jadę.
Ale jeszcze popatrzę, co to trzeba - ja i tak płacę za badania, więc mi to obojętne. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia trzymam kciuki za Ciebie.
Mam nadzieję że Wszystko się ułoży i lekarz zrobi wszystko co w jego mocy.
Madzia ja też mam mdłości nie wiem czemu. Guma mi pomaga miętowa i jest ok.
Ja też nie pamiętam imion więc lista na pierwszej stronie super pomysł.
Teskniaca czasem nie da się odciąć od wszystkiego, niestety nerwy często towarzyszą. Spokojnego dnia
Ilona u nas też czasem jakiś zwierz, w tamtym roku kot się prxyblakal to mąż go do auta i wywiozl w pola, niestety takie życie.
Jesteśmy ze wsi i mamy podejście gospodarskie do zwierząt, niestety taki jest teraz świat popiepszony całkowicie.
Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Aga_90 - jestem Klaudia.
Magda - No właśnie do sprzątania musze chyba kogos wymyslec ;p Po cichu liczyłam na to, że mama mi to zaproponuje , ale ona znow na kontrakt jedzie w niedziele...i uwaga....umowe ma do 8.04 a ja termin na 9 .04 - co prawda moglam sie tego spodziewac...ale nadzieja umiera ostatnia....
Mam 5 pracowników.
Juz nie moge sie doczekac środy..ciekawam jestem jak tam dzidzia i moja szyjka
-
Aniu, trzymam kciuki, żeby dało się to sprawnie podleczyć jakimiś lekami! Będzie dobrze!
Ja też tych badań wątrobowych nie miałam... całą resztę chyba tak. Na następną wizytę muszę za to zrobić płytki krwi metodą manualną - bo spadają mi w morfologii i musimy kontrolować.
-
nick nieaktualnyAgiii ooo gumę ostatnio kupiłam, to spróbuję dziękuję
Co do tych zwierzaków co piszecie, ja pochodzę ze wsi i faktycznie, jak czasem, jak pokazują, że przyjeżdżają reporterzy z dużego miasta, bo pies na łańcuchu i afera, to mam odruch - popukać się w czoło!!!
Klaudia no to ładnie z Twoją Mamą. Jeszcze jak trochę wcześniej urodzisz, to się obrazi, że nie poczekałaśA lepiej chyba najmij jakąś Panią z zewnątrz, to przynajmniej będzie, jak Ty chcesz.
Etoilka - ooo to a propo małopłytkowści o której pisałaś??? Trzymam też kciuki!!!
Jejku mi już tych kciuków brakujeTęskniąca, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Aniu, mam nadzieję że wystarczą tylko leki i obędzie się bez szpitala!
Też zapobiegawczo sobie zrobię te badania przed wizytą, bo zgaga non stop mnie męczy. W dodatku musiałam się już pozbyć obrączki, bo mi palce spuchły. Ciśnienie mam dobre, bo aż zaczęłam codziennie mierzyć.
Ostatnie 2 dni miałam częściej takie uczucie "jak na okres", ale to pewnie od większego ruchu. Jednak tu trzeba sprzątnąć, rzeczy poprzenosić, jak to przy remoncie. Całe szczęście, że nasz pokój już skończony. Za to łazienka w totalnej demolce
Staram się i tak jak najwięcej odpoczywać, bo gdzieś mi tam w głowie siedzi, że jak przesadzę to w każdej chwili się może zacząć akcja. A rzeczy dla siebie i małej dopiero będę zamawiać.
Magda, u mnie rano zawsze kopniaki. Zwłaszcza, jak zacznie mi burczeć w brzuchuAle faktycznie ostatnio mniej ADHD a dużo więcej przeciągania i wypinania
Marysia, kciuki za wyniki!Etoilka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Klaudia- my wizytujemy we wtorek
za to moja mama zaplanowała sobie urlop od 9.04 zaległe 3tyg. ale chodzą słuchy że moze byc problem z otrzymaniem go
poza tym, zawsze mogę urodzić wcześniej :p
Marta- u mnie obrączka w szkatulce juz tez leży samotna od kilku dnimam nadzieję że po porodzie będzie pasować!
Na gemini poszaleję jutro, jak mąż bedzie w pracy, dziś sie biorę za porządkiMagdzia85F, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość