X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tak jak pisze Pomarańczka czasem warto do szpitala, tam są osoby co na pewno pomogą, a zawsze to bezpieczniej.

Pomarańczka rozumiem, ja też czasem tylko czytam i nie mam ochoty pisać, a czasem wręcz przeciwnie, też dużo osób odwróciło się ode mnie jak jestem w ciąży, dużo mnie zawiodło, dzisiaj rozmawiałam z siostrą bardzo długo wyżaliłam się i trochę mi lepiej, np moja mama powiedziała do mnie wczoraj żebym się nie martwiła bo wszystko ok, ze pewnie będzie dobrze i nie urodzi się martwy, nosz ku..a , nie wiem co z tymi ludźmi, jestem z Tobą, czasem trzeba chwili w samotności, ściskam:)

Emily super, podziwiam, ja to mam chłopaków pięknie śpiewających, jak synek był mały i mu śpiewałam kołysanki to nie chciała spać, bo tak fałszuję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia u mnie w przychodni też nie ma położnej przed porodem dopiero przychodzi po porodzie, już pytałam, to wiejska mała przychodnia, teraz jak bede za miesiąc to zapytam konkretnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii na stronie nfz znalazłam, że położna srodowiskowa jest i ma dyżury. Przeraża mnie kompetencja pracowników w rejestracji...

Twoja mama to chlapnela ten tekst aż nie wiem co napisać... Już chyba lepiej żeby nic nie mówiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 18:00

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jej teksty powalają ostatnio.

A tu moje nowe dzieło dla Łukaszka, śpiworek.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2364ef1205c8.jpg

grzanewino, Magdzia85F, pomarańczka_33, Etoilka, Tęskniąca, ibishka, Tusianka, aga_90, machirude, Ilona92, BP 02, APrzybylska lubią tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii, dziękuję :*
    a co do tekstu Twojej mamy... to serio, czasem lepiej żeby ludzie się zamknęli i nic nie mówili! brak słów na takie komentarze :/

właśnie złożyłam zamówienie w aptece gemini, czekałam aż znów będą mieli pieluchy tetrowe i się w końcu udało :) ale u mnie skromnie tylko trochę ponad 300 zł ;)

teraz idę na allegro po szlafrok, wanienkę i może coś jeszcze mi się w oczy rzuci :)

Agiii37, Magdzia85F, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudowny, to śpiworek prawda? Ech. Ja nic nie umiem. Pozostaje mi kupowanie.

Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chciałabym poznać położną, którą kazali mi wpisać w deklarację u nas w wiejskim ośrodku zdrowia, mogłam wybrać jedną z jednej :D paranoja chociaż chciałabym ją wcześniej zobaczyć i zdecydować czy szukać gdzieś indziej jak będzie mi mocno na nerwy działała ;] a może być różnie, bo na wsi to jednak inna mentalność ludzi jest, czasami myślę, że cywilizacja tu nie dotarła :D

Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, dzięki, ja mam podobną ilość,
    tylko spadek większy. Ale na razie się nie martwię :)

Agiii, ja ponoć robiłam tak jak Twój syn! Jak już umiałam mówić, to ponoć codziennie było "mama, nie piewaj!". I miałam rację, moja mama okropnie fałszuje! :)
    Śpiworek cudny!

Aniu, trzymamy kciuki, żeby wątroba się jednak namyśliła przez weekend i zaczęła pracować!

Madzia, walcz o tę położną, w końcu się nam należy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 18:23

Agiii37, Magdzia85F, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, pani doktor mi dzisiaj powiedziała, że póki jest powyżej 100 tys to jest ok. jakby spadło poniżej stu to gorzej bo wtedy kobieta przy porodzie np. nie może skorzystać z żadnego znieczulenia

Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wczoraj powiedziała moja, że powyżej 100 tys jest ok :) kazała mi tylko zrobić jeszcze raz same płytki, bo ponoć czasem w zwykłej morfologii ilości nie są dokładne.

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Przysługuje Ci jedno spotkanie tygodniowo w okresie między 21. a 31. tygodniem ciąży, a po 32. tygodniu aż do rozwiązania – dwie wizyty w tygodniu, podczas których położna przygotuje Cię do porodu i połogu, odpowie na wszystkie Twoje pytania dotyczące tego trudnego czasu. Powie Ci, jak powinnaś się przygotować, co zabrać ze sobą do szpitala, spakuje z Tobą torbę czy pomoże skompletować wyprawkę, opowie, jakie są pierwsze symptomy zbliżającego się porodu, jak współpracować z położną prowadzącą poród."

Nie wiem czy to spotkanie jest w domu, czy w przychodni, ale przysługuje tak, czy inaczej...

Etoilka, grzanewino, Magdzia85F, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze tego spotkania nie miałam, ale widzę się z moją położną w laboratorium i mówiła mi, że spotkanie może się odbyć albo w przychodni albo w domu, albo w laboratorium - także chyba kwestia umówienia się.

Magdzia85F, Tusianka, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam pierwsza wizytę położnej w styczniu. I będzie do mnie raz w miesiącu przychodzić. Następna wizyta w lutym.
    Madzia walcz o swoje :)

Magdzia85F, grzanewino, Tusianka, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn których dzieci miały czkawke jak to wygląda, bo mi się wydaje że mój synek miał, tak całym brzuchem delikatnie trzeslo równomiernie przez jakiś czas dość długo to chyba to.

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn których dzieci miały czkawke jak to wygląda, bo mi się wydaje że mój synek miał, tak całym brzuchem delikatnie trzeslo równomiernie przez jakiś czas dość długo to chyba to.

Pewnie to to :) Mój ma kilka razy dziennie. Ja czuję delikatne kilkuminutowe pulsowanie w jednym miejscu - jak się przyłoży rękę, to czuć jeszcze mocniej.

Ilona92, Agiii37, Tusianka lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddam śnieg w dobre ręce :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abf1163e0ca5.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bcc7319a9d6.jpg
    A sypie tak że jutro to chyba drzwi wejściowych nie otworzę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 20:58

Magdzia85F, Ilona92, pomarańczka_33, Etoilka, Agiii37, Tusianka, machirude, APrzybylska lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty u mojej położnej co wizytę u ginekolog. Ponadto mam jej numer i mogę zawsze zadzwonić. Od dziś postanowiłam się zdrowo odżywiać. Gotowanie na parze, warzywa, owoce. Jutro jadę po parowar. Mam nadzieje ze pokonam bulimię i nie poddam się...

Ilona92, BP 02, grzanewino, Etoilka, machirude, APrzybylska lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta - dasz radę, wierzymy w Ciebie !!! Jak chcesz mogę być Twoim osobistym stróżem ;) w pilnowaniu diety innych ( bo swojej juz nie ;) ) jestem dobra ;)

Wróciłam właśnie ze szkoły rodzenia, dziś było o KP - 6 i pół strony notatek. Muszę chyba czytać od czasu do czasu , żeby sobie tą tajemną wiedzę utrwalić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 21:58

BP 02, Magdzia85F, Tusianka, machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

A ja jestem zła. Byłam w przychodni podpytałam o położna. I dupa. Nie ma czegoś takiego jak wizyty w ciąży, dopiero po urodzeniu dziecka. No comment.

Glupia polozna i tyle!

Edit: pozniej doczytalam ze jednak glupie panie e rejestracji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 22:08

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zakupowo :) mam w koncu komode-przewijak i regal- nie do konca takie wymarzone ale sa okay ;) jutro zamowione wiecznosc temu polki na wymiar przyjada wiec mysle ze pokoik bedzie pod koniec weekendu czesciowo gotowy :)
    Ale po trasie dzisiejszej ( 5 sklepow meblowych i 4 dzieciowe) juz pakcem w bucie chgba nie rusze w weekend :D
    Bylam rano u poloznej i smeci ze malo przybieram na wadze..mi sie wydaje ze moje 8 kilo juz jest okay na koniec 30stego tygodnia. Grunt ze kropek rosnie:)

Magdzia85F, pomarańczka_33, Tęskniąca, Tusianka, machirude, APrzybylska, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ