Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAniu tak jak pisze Pomarańczka czasem warto do szpitala, tam są osoby co na pewno pomogą, a zawsze to bezpieczniej.
Pomarańczka rozumiem, ja też czasem tylko czytam i nie mam ochoty pisać, a czasem wręcz przeciwnie, też dużo osób odwróciło się ode mnie jak jestem w ciąży, dużo mnie zawiodło, dzisiaj rozmawiałam z siostrą bardzo długo wyżaliłam się i trochę mi lepiej, np moja mama powiedziała do mnie wczoraj żebym się nie martwiła bo wszystko ok, ze pewnie będzie dobrze i nie urodzi się martwy, nosz ku..a , nie wiem co z tymi ludźmi, jestem z Tobą, czasem trzeba chwili w samotności, ściskam:)
Emily super, podziwiam, ja to mam chłopaków pięknie śpiewających, jak synek był mały i mu śpiewałam kołysanki to nie chciała spać, bo tak fałszuję
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgiii na stronie nfz znalazłam, że położna srodowiskowa jest i ma dyżury. Przeraża mnie kompetencja pracowników w rejestracji...
Twoja mama to chlapnela ten tekst aż nie wiem co napisać... Już chyba lepiej żeby nic nie mówiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 18:00
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak, jej teksty powalają ostatnio.
A tu moje nowe dzieło dla Łukaszka, śpiworek.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2364ef1205c8.jpg
grzanewino, Magdzia85F, pomarańczka_33, Etoilka, Tęskniąca, ibishka, Tusianka, aga_90, machirude, Ilona92, BP 02, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Agiii, dziękuję :*
a co do tekstu Twojej mamy... to serio, czasem lepiej żeby ludzie się zamknęli i nic nie mówili! brak słów na takie komentarze
właśnie złożyłam zamówienie w aptece gemini, czekałam aż znów będą mieli pieluchy tetrowe i się w końcu udało ale u mnie skromnie tylko trochę ponad 300 zł
teraz idę na allegro po szlafrok, wanienkę i może coś jeszcze mi się w oczy rzuciAgiii37, Magdzia85F, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualny
-
ja też chciałabym poznać położną, którą kazali mi wpisać w deklarację u nas w wiejskim ośrodku zdrowia, mogłam wybrać jedną z jednej paranoja chociaż chciałabym ją wcześniej zobaczyć i zdecydować czy szukać gdzieś indziej jak będzie mi mocno na nerwy działała ;] a może być różnie, bo na wsi to jednak inna mentalność ludzi jest, czasami myślę, że cywilizacja tu nie dotarła
Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Dorota, dzięki, ja mam podobną ilość,
tylko spadek większy. Ale na razie się nie martwię
Agiii, ja ponoć robiłam tak jak Twój syn! Jak już umiałam mówić, to ponoć codziennie było "mama, nie piewaj!". I miałam rację, moja mama okropnie fałszuje!
Śpiworek cudny!
Aniu, trzymamy kciuki, żeby wątroba się jednak namyśliła przez weekend i zaczęła pracować!
Madzia, walcz o tę położną, w końcu się nam należy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 18:23
Agiii37, Magdzia85F, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Marysia, pani doktor mi dzisiaj powiedziała, że póki jest powyżej 100 tys to jest ok. jakby spadło poniżej stu to gorzej bo wtedy kobieta przy porodzie np. nie może skorzystać z żadnego znieczulenia
Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
"Przysługuje Ci jedno spotkanie tygodniowo w okresie między 21. a 31. tygodniem ciąży, a po 32. tygodniu aż do rozwiązania – dwie wizyty w tygodniu, podczas których położna przygotuje Cię do porodu i połogu, odpowie na wszystkie Twoje pytania dotyczące tego trudnego czasu. Powie Ci, jak powinnaś się przygotować, co zabrać ze sobą do szpitala, spakuje z Tobą torbę czy pomoże skompletować wyprawkę, opowie, jakie są pierwsze symptomy zbliżającego się porodu, jak współpracować z położną prowadzącą poród."
Nie wiem czy to spotkanie jest w domu, czy w przychodni, ale przysługuje tak, czy inaczej...Etoilka, grzanewino, Magdzia85F, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze tego spotkania nie miałam, ale widzę się z moją położną w laboratorium i mówiła mi, że spotkanie może się odbyć albo w przychodni albo w domu, albo w laboratorium - także chyba kwestia umówienia się.
Magdzia85F, Tusianka, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agiii37 wrote:Mam pytanie do dziewczyn których dzieci miały czkawke jak to wygląda, bo mi się wydaje że mój synek miał, tak całym brzuchem delikatnie trzeslo równomiernie przez jakiś czas dość długo to chyba to.
Pewnie to to Mój ma kilka razy dziennie. Ja czuję delikatne kilkuminutowe pulsowanie w jednym miejscu - jak się przyłoży rękę, to czuć jeszcze mocniej.Ilona92, Agiii37, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Oddam śnieg w dobre ręce :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abf1163e0ca5.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bcc7319a9d6.jpg
A sypie tak że jutro to chyba drzwi wejściowych nie otworzę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 20:58
Magdzia85F, Ilona92, pomarańczka_33, Etoilka, Agiii37, Tusianka, machirude, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Ja mam wizyty u mojej położnej co wizytę u ginekolog. Ponadto mam jej numer i mogę zawsze zadzwonić. Od dziś postanowiłam się zdrowo odżywiać. Gotowanie na parze, warzywa, owoce. Jutro jadę po parowar. Mam nadzieje ze pokonam bulimię i nie poddam się...
Ilona92, BP 02, grzanewino, Etoilka, machirude, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Judyta - dasz radę, wierzymy w Ciebie !!! Jak chcesz mogę być Twoim osobistym stróżem w pilnowaniu diety innych ( bo swojej juz nie ) jestem dobra
Wróciłam właśnie ze szkoły rodzenia, dziś było o KP - 6 i pół strony notatek. Muszę chyba czytać od czasu do czasu , żeby sobie tą tajemną wiedzę utrwalićWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 21:58
BP 02, Magdzia85F, Tusianka, machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:
A ja jestem zła. Byłam w przychodni podpytałam o położna. I dupa. Nie ma czegoś takiego jak wizyty w ciąży, dopiero po urodzeniu dziecka. No comment.
Glupia polozna i tyle!
Edit: pozniej doczytalam ze jednak glupie panie e rejestracjiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 22:08
-
A ja dzisiaj zakupowo mam w koncu komode-przewijak i regal- nie do konca takie wymarzone ale sa okay jutro zamowione wiecznosc temu polki na wymiar przyjada wiec mysle ze pokoik bedzie pod koniec weekendu czesciowo gotowy
Ale po trasie dzisiejszej ( 5 sklepow meblowych i 4 dzieciowe) juz pakcem w bucie chgba nie rusze w weekend
Bylam rano u poloznej i smeci ze malo przybieram na wadze..mi sie wydaje ze moje 8 kilo juz jest okay na koniec 30stego tygodnia. Grunt ze kropek rosnie:)Magdzia85F, pomarańczka_33, Tęskniąca, Tusianka, machirude, APrzybylska, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość