X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no właśnie jest gigantyczna! My będziemy kąpać w łazience.

Ja w gemini mam już na tyle kasy, że aż mi słabo. Ale nie brałam nic dziwnego. No prócz odżywki do włosów z ziaji dla siebie za 7 zł.

W marcu kupię dostawkę. I wtedy też wanienkę ze stojakiem, kokon.

Klaudia dziękuję popatrzę na te produkty.

W ogóle dzisiaj w świecie dziecko śpiworek z motherhood który kosztuje w smyku 89 zł kosztował 130 zł. Ładna przebitka!

machirude lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Emily, co to za staniki, ktorych nie polecasz? Ja chciałam na początek zamówić z Baby Ono. I pytanie do dziewczyn, które już są mamami, czy to prawda, że biust się dopiero po porodzie powiększy jak ruszy laktacja? Trzeba zamawiać większy rozmiar niż obecnie?

Aga_90 ja też nie mogę się zdecydować, tzn. wszystko co wybralam mi się podoba a wiem, że coś muszę odrzucić :)

Podłączam się do pytań.

machirude lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, no trochę kasy na to wszystko idzie...ja nie dałabym rady finansowo, żeby w jeden miesiąc wszystko kupić, więc te największe wydatki ogarnelismy na początku, teraz tylko takie "drobiazgi"-ubranka, pościel, pieluszki, prześcieradła, jakieś dekoracje.

Jutro jedziemy do teściowej, bo kuzynka męża przygotowała dla nas rzeczy po swoich dzieciach i mamy je odebrać. W sumie, widzialam ja raz w życiu jakieś 10 lat temu, więc miło z jej strony. Myślicie, że czekoladki jako podziękowanie wystarczą? W każdym razie w poniedziałek pewnie przejrzę to wszystko i popiorę i będę miała jakiś ogląd co dokupić, więc akurat jak przyjdzie wypłata, będę mogła ruszyć z zamówieniami :)

Do wanienek Maltex Baby, tych, które mają korki, można dokupić też wężyk. Myślę, że to też wygodne, bo wystarczy go skierować do wanny i nic nie trzeba nosić. My i tak będziemy kąpać w łazience, bo nie mamy za bardzo miejsca i nie wyobrażam sobie kombinacji z noszeniem wanienki albo wiader z wodą:)

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o wanienkę to ja kupiłam taką http://allegro.pl/wanienka-100-duza-wanna-dziecieca-farma-zielona-i7026122443.html?fromVariant=6424855562
    a termometr będziemy mieli osobny, dostaniemy od siostry ;)

co do niezdecydowania to ja na szczęście nie mam takiego problemu, a jak jest coś nad czym dumam to i tak mi M nie pomoże bo On jest jeszcze bardziej niezdecydowany ;) ja mam np. mega problem z wyborem majtek poporodowych - w końcu będzie tak, że w ostatniej chwili kupię cokolwiek :P

i staniki do karmienia też u mnie wiszą bo totalnie nie mam pojęcia jaki rozmiar wziąć, ostatecznie chyba wybiorę się do jakiegoś stacjonarnego sklepu i kupię ze dwie sztuki a resztę po porodzie już

a jeśli chodzi o fotelik to coraz bardziej się przekonuję do klippana, pan i tak powiedział, żebyśmy przyjechali w połowie marca, żeby gwarancja się nie marnowała więc mamy jeszcze trochę czasu ale z tego co czytałam (zapomniałam przez to psu dać jeść!!) chyba się na niego zdecydujemy

machirude, Magdzia85F lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas remont przepdokoju w pełni, tynki, gładzie, nowe płytki i drzwi w drodze, ale dziś się zmobilizowałam i zamówiłam wreszcie łóżeczko, materacyk, komodę, wykładzinę, i na razie tyle, w przyszłym tygodniu powinno już być wszystko u nas

Emily - koniecznie pochwal się później zdjęciami z sesji :) ja tez dziś właśnie pisałam do fotografa, że dam znać jak remont się skończy i będzie można do domu wejść :D mam nadzieję, że zdążymy przed porodem :D

Magdzia85F, machirude, ibishka lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png

Wysłany: 3 lutego 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino, nie zazdroszczę remontu, oczywiście fajnie bo będzie po nim super ładnie i w ogóle ale jak przypomnę sobie nasze wykańczanie mieszkania to mam ciarki na plecach ;)

my jutro w końcu mam nadzieję wybierzemy fotografa i będę się próbować w poniedziałek umawiać na jakiś termin. dzisiaj M mnie zostawił i pojechał sobie na piwo :P no dobra, tak po prawdzie to ja go wypchnęłam na to spotkanie ze znajomymi ;D delikatnie mu uświadomiłam, że za dwa miesiące nie będę już taka dobra :P siedzę i oglądam 4funGold bo nic kompletnie nie ma w tv i uświadamiam sobie jaka ja już stara jestem! :P

grzanewino, ibishka lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota- uśmiałam się że zapomniałaś nakarmić psa :D biedny piesio co prawda, ale ogólnie zabawne ;) mi większość dnia dziś na allegro zeszła, więc rozumiem że to było możliwe ;d

co do majtek to też tak miałam, ostatecznie wzięłam wielorazowe: 2pack spodenek i 2pack takich zwykłych i 6pack jednorazowych :P na każdą ewentualność :D nie ma to jak zdecydowanie w ciąży xD

pomarańczka_33, grzanewino lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli widzę zakupowa sobota dziś :D ja sobie rano poczytałam forum marcówek i lutówek, lutówki rozpakowują się jedna po drugiej i chyba to mnie trochę pogoniło do zakupów, bo uświadomiłam sobie że to już lada moment! ;)

machirude, grzanewino lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka, ja wybralam z Canpolu, te takie siateczkowe, bokserki, pakowane po 2 sztuki, bo miałam okazję je zobaczyć na żywo w SR i były OK.

A wannę mamy taką:
    wtdkbr.jpg

pomarańczka_33, Tęskniąca, Etoilka lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 lutego 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja mam mega wyrzuty sumienia! ale już za późno, więc za to dostanie jutro śniadanie i jeszcze dorzucę mu jakiś bonusik ;D

i chyba wezmę z Ciebie przykład jeśli chodzi o gaciochy ;)

aga_90 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:

A wannę mamy taką:
    wtdkbr.jpg

Śliczna, bardzo w moim stylu !!!

I oczywiście nasunęło mi się pytanie...jak często szoruje się taką wanienkę, codziennie? i czym - CIF , może być ?

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia cifem nie. Wrzątkiem opłucz.I będzie ok.

Tęskniąca, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ! :) ja wam powiem ze mój brzuch już mnie przytłacza. Duży, ciężki i ciągnie po bokach. A wejść do wanny i wyjąć to kabaret jakiś :D a tu jeszcze ponad 2 msc... Ciężko nawet siedzieć :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiać mi się chce z samej siebie...zawsze jak widziałam kobiety z dużym brzuchem i sapiące to patrzyłam trochę krytycznie na nie, mówiąc "wielkie mi rzeczy, nie takie ciężary dzwigam na siłowni ;p jakieś słabe i niewysportowane są..." i co ? teraz się los ze mnie śmieje i udowadnia , że byłam wredną i niewyrozumiałą s..... ;)
    oj, życie uczy pokory ...;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nigdy nie patrzyłam w ten sposób. I zawsze starałam się pomagać. Dobro może nie wraca, ale za to mnie to cieszyło.

Teraz chyba jeszcze nie jest ze mną źle.

Tęskniąca, grzanewino lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- można alugastrin w ciąży?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    chyba nie za bardzo niestety, zobacz to http://zapytaj-farmaceute.blogspot.com/2013/08/zgaga-w-ciazy.html

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:

podobno nie można, kiedy przyjmuje się żelazo, a w preparatach dla ciężarnych często jest- zobacz czy w Twoich też.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelazo to ja przyjmuje jeszcze dodatkowo oprócz tabletek dla ciężarnych... Eh... Rennie już nie pomaga...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzieś czytałam albo u nas, albo u reszty Kwietniówek, dziewczyny polecały jakiś specyfik, przejrzyj sobie klika-kilkanaście stron wstecz (więcej raczej nie), może akurat znajdziesz :)

f2wl9vvje61wiuku.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ