Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAga no właśnie jest gigantyczna! My będziemy kąpać w łazience.
Ja w gemini mam już na tyle kasy, że aż mi słabo. Ale nie brałam nic dziwnego. No prócz odżywki do włosów z ziaji dla siebie za 7 zł.
W marcu kupię dostawkę. I wtedy też wanienkę ze stojakiem, kokon.
Klaudia dziękuję popatrzę na te produkty.
W ogóle dzisiaj w świecie dziecko śpiworek z motherhood który kosztuje w smyku 89 zł kosztował 130 zł. Ładna przebitka!machirude lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymachirude wrote:Emily, co to za staniki, ktorych nie polecasz? Ja chciałam na początek zamówić z Baby Ono. I pytanie do dziewczyn, które już są mamami, czy to prawda, że biust się dopiero po porodzie powiększy jak ruszy laktacja? Trzeba zamawiać większy rozmiar niż obecnie?
Aga_90 ja też nie mogę się zdecydować, tzn. wszystko co wybralam mi się podoba a wiem, że coś muszę odrzucić
Podłączam się do pytań.machirude lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga, no trochę kasy na to wszystko idzie...ja nie dałabym rady finansowo, żeby w jeden miesiąc wszystko kupić, więc te największe wydatki ogarnelismy na początku, teraz tylko takie "drobiazgi"-ubranka, pościel, pieluszki, prześcieradła, jakieś dekoracje.
Jutro jedziemy do teściowej, bo kuzynka męża przygotowała dla nas rzeczy po swoich dzieciach i mamy je odebrać. W sumie, widzialam ja raz w życiu jakieś 10 lat temu, więc miło z jej strony. Myślicie, że czekoladki jako podziękowanie wystarczą? W każdym razie w poniedziałek pewnie przejrzę to wszystko i popiorę i będę miała jakiś ogląd co dokupić, więc akurat jak przyjdzie wypłata, będę mogła ruszyć z zamówieniami
Do wanienek Maltex Baby, tych, które mają korki, można dokupić też wężyk. Myślę, że to też wygodne, bo wystarczy go skierować do wanny i nic nie trzeba nosić. My i tak będziemy kąpać w łazience, bo nie mamy za bardzo miejsca i nie wyobrażam sobie kombinacji z noszeniem wanienki albo wiader z wodą -
jeśli chodzi o wanienkę to ja kupiłam taką http://allegro.pl/wanienka-100-duza-wanna-dziecieca-farma-zielona-i7026122443.html?fromVariant=6424855562
a termometr będziemy mieli osobny, dostaniemy od siostry
co do niezdecydowania to ja na szczęście nie mam takiego problemu, a jak jest coś nad czym dumam to i tak mi M nie pomoże bo On jest jeszcze bardziej niezdecydowanyja mam np. mega problem z wyborem majtek poporodowych - w końcu będzie tak, że w ostatniej chwili kupię cokolwiek
i staniki do karmienia też u mnie wiszą bo totalnie nie mam pojęcia jaki rozmiar wziąć, ostatecznie chyba wybiorę się do jakiegoś stacjonarnego sklepu i kupię ze dwie sztuki a resztę po porodzie już
a jeśli chodzi o fotelik to coraz bardziej się przekonuję do klippana, pan i tak powiedział, żebyśmy przyjechali w połowie marca, żeby gwarancja się nie marnowała więc mamy jeszcze trochę czasu ale z tego co czytałam (zapomniałam przez to psu dać jeść!!) chyba się na niego zdecydujemymachirude, Magdzia85F lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
u nas remont przepdokoju w pełni, tynki, gładzie, nowe płytki i drzwi w drodze, ale dziś się zmobilizowałam i zamówiłam wreszcie łóżeczko, materacyk, komodę, wykładzinę, i na razie tyle, w przyszłym tygodniu powinno już być wszystko u nas
Emily - koniecznie pochwal się później zdjęciami z sesjija tez dziś właśnie pisałam do fotografa, że dam znać jak remont się skończy i będzie można do domu wejść
mam nadzieję, że zdążymy przed porodem
Magdzia85F, machirude, ibishka lubią tę wiadomość
-
grzanewino, nie zazdroszczę remontu, oczywiście fajnie bo będzie po nim super ładnie i w ogóle ale jak przypomnę sobie nasze wykańczanie mieszkania to mam ciarki na plecach
my jutro w końcu mam nadzieję wybierzemy fotografa i będę się próbować w poniedziałek umawiać na jakiś termin. dzisiaj M mnie zostawił i pojechał sobie na piwono dobra, tak po prawdzie to ja go wypchnęłam na to spotkanie ze znajomymi
delikatnie mu uświadomiłam, że za dwa miesiące nie będę już taka dobra
siedzę i oglądam 4funGold bo nic kompletnie nie ma w tv i uświadamiam sobie jaka ja już stara jestem!
grzanewino, ibishka lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Dorota- uśmiałam się że zapomniałaś nakarmić psa
biedny piesio co prawda, ale ogólnie zabawne
mi większość dnia dziś na allegro zeszła, więc rozumiem że to było możliwe ;d
co do majtek to też tak miałam, ostatecznie wzięłam wielorazowe: 2pack spodenek i 2pack takich zwykłych i 6pack jednorazowychna każdą ewentualność
nie ma to jak zdecydowanie w ciąży xD
pomarańczka_33, grzanewino lubią tę wiadomość
-
czyli widzę zakupowa sobota dziś
ja sobie rano poczytałam forum marcówek i lutówek, lutówki rozpakowują się jedna po drugiej i chyba to mnie trochę pogoniło do zakupów, bo uświadomiłam sobie że to już lada moment!
machirude, grzanewino lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Śmiać mi się chce z samej siebie...zawsze jak widziałam kobiety z dużym brzuchem i sapiące to patrzyłam trochę krytycznie na nie, mówiąc "wielkie mi rzeczy, nie takie ciężary dzwigam na siłowni ;p jakieś słabe i niewysportowane są..." i co ? teraz się los ze mnie śmieje i udowadnia , że byłam wredną i niewyrozumiałą s.....
oj, życie uczy pokory ...
-
nick nieaktualny