X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obżarłam się jak... no, bardzo się obżarłam ;D

a rosół też bym zjadła ale jakby ktoś mi go zrobił bo jakoś nie chce mi się ostatnio gotować ;)

na pewno będzie się Adusi podobać, któż nie lubi bujania ;D

a ja dostałam maila, że jutro paczusia z Gemini dotrze :D

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O z gemini też bym zamówiła rzeczy, ale najpierw pokoik. Potem popiorę. No i wózek odbierzemy.

A ja nie umiałam w ogóle rosołu zrobić a teraz się nauczyłam i ciagle jem. Bez makaronu z warzywami :-P

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje pierwsze pranie dla Malutkiej już chyba nawet wyschło, ale jeszcze chcę kupić takie mniejsze turystyczne żelazko, wtedy poprasuję i wybiorę już ciuszki do szpitala <3

ja z Gemini najbardziej jestem ciekawa termometru, mam nadzieję, że się sprawdzi :) jutro będę na Mężu testować ;)

w ogóle w tym tygodniu to nigdzie wychodzić nie będę tylko na kurierów czekać ;) a we środę idę na pierwsze zajęcia w szkole rodzenia :D

ja nie wiem czy umiem ale coś tam gotuję ;) i jak ugotuję to M się zajada więc chyba najgorzej nie jest ;D

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na SR nie idziemy. Choć BM będzie :)

Mój to wybredny. Więc gotuję pod Niego. Ale zazwyczaj zadowolony. Szczególnie teraz jak codziennie coś jest.

My termometr dostaliśmy od Mikołaja, więc chociaż to było. Hehe

U mnie jedno pranie dla Małej zrobione, ale jeszcze pewnie ze 2

W ogóle zastanawiam się czy nie prać swoicg rzeczy do szpitala w tym Jelpie.

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę Maca ;p

Swoje też planuję wyprać w Loveli. Oczywiście gdy już się zdecyduję. Madzia bardzo fajny bujaczek :)

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje prac swoje koszule i staniki oraz nasza posciel w Loveli :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w loveli będę jeszcze prać moje maskotki, żeby mogły zamieszkać u Kiry w pokoju ;)
    swoje raczej upiorę w zwykłym proszku :)

a to my z wczoraj ;)
    ivxyrs.jpg

grzanewino, Tusianka, Magdzia85F, Etoilka, APrzybylska, Tęskniąca, ibishka, Ilona92, aga_90, Agiii37, machirude lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdeeee, ja teraz też chcę Maca :P choć rosołkiem też bym nie pogardziła, uwielbiam! :)

Mnie chyba też zaczyna męczyć zgaga...

Ja swoje rzeczy do szpitala też będę prać w Loveli. Jak na razie wszystko, co mam dla Małego już wyprane i wyprasowane. We wtorek jadę do rodziców po następną porcję ciuszków - i liczę na to, że za tydzień, dwa będę ze wszystkim na finiszu.

Dorota, ładnie rośniecie! :)

Magdzia85F, pomarańczka_33, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piorę koszule, ręczniki itd - wszystko co może mieć kontakt z maluszkiem w Jelpie. Przynajmniej ten pierwszy kontakt, później myślę że wyluzuje z taką przesadą ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my całą sobotę i pół niedzieli składaliśmy mebelki. Niby tylko asystowałam ale i tak byłam padnięta. Jeszcze muszę je umyć i posprzątać pokój ale to już stopniowo w tygodniu zrobię. Dziś kupiłam też kilka ubranek więc będę mogła zapełniać szafę ;)

Wstępnie powrzucałam rzeczy do koszyka na gemini mam 17szt., i nie bardzo pomysł co jeszcze potrzeba.

Widziałam że pisałyście o sesji ciążowej :) siostra mojego męża zajmuje się trochę fotografią, chce otworzyć firmę i planujemy zrobić za dwa tygodnie sesję, a przy okazji powiększy sobie portfolio.

Magdzia85F, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie nic ciekawego. Wczoraj przyjechała mama wraz z taka Panią i dały rożki , ręczniki i kocyki dla Małej. Stwierdziłam, ze kupowanie @specjalnych" okryć to wyrzucanie pieniedzy w błoto. Jeszcze te okrycia bambusowe za mna chodza bo to jedyne elementy wyprawkowe do kupienia i oczywiscie słynna genini.

Pomaranczka super brzuszek! Co do śmieciowego jedzenia to każdego moze dopaść :)
    BP co do wagi to dziwni sa lekarze. Za duzo złe, w niemie stednio a jak za mało to tez złe. Skoro dziecko dobrze sie rozwija, Teoje wyniki sa w niemie nie ma co sie sugerować opinia :)

Emily super, ze sesja udana.

Myszkaka cieszę sie, ze po wizycie wszystko dobrze.

Co do czkawki moja Mała ja ma, czasem i ze 3 razy dziennie. Ja to czuje dosyc głęboko i w środku bo główkę ns jyz bardzo nisko. Czuc tak samo jak przy naszej czkawce , rytmiczne podskakiwanie w brzuchu :)

Tęskniąca dobrze powiedziane z tymi rozstępami i cięży.
    Ha hak patrzę na swoj cellulit na pośladkach i udach to nie chce siebie widzieć przed porodem :/ ciało strasznie sie wyniszcza, ale cis kosztem czegos.
    Kupiłam tez dwie koszule do szpitala i o dziwo w tej tańszej jest mi wygodniej...

Co do prania rzeczy moich proszkiem dla dzueci to dobry pomysł. Pozniej na pewno bede prac biustonosz i Ew koszulki, to co bedzie miało styczność przy buzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 07:34

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, halo...witamy w nowym tygodniu ;)
    rano, aplikacja Hi Mommy, wysłała mi taki tekst:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c549024a503a.png
    i jak się tu nie rozczulić ;)

pomarańczka_33, Etoilka, Tusianka, ibishka, Magdzia85F, Emily89, Ilona92, aga_90, machirude, grzanewino lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! :)
    U nas dzień się zaczął od tego, że obudziłam się przed 5 i nie mogłam zasnąć, w końcu na trochę mi się jeszcze udało i ostatecznie tuż po 8 wstałam. Na dworze przed blokiem pan rozbiera naszą osiedlową choinkę, już nie będzie nam wieczorami świecić :(
    A ja muszę się ogarnąć do 11 bo dzisiaj dwóch kurierów się spodziewam, jeden z paczką z Gemini a drugi z oponami (bo tam gdzie swoje przechowywaliśmy to się okazało, że zaginęły... Dostaliśmy zastępcze a kilka dni temu w końcu zwrot pieniędzy i zamówiliśmy nowe)

Tak czytam Was i dochodzę do wniosku, że chyba faktycznie staniki i koszule to wypiorę w proszku Małej ;)

Tęskniąca, urocze :D

Magdzia85F, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca rozbawił mnie ten tekst :P
    Ja spałam dzis jak zabita, ale strasznie krzyż mnie bolał i cieżko ni sie obracać :(
    Pomaranczka a co tam ciekawego w gemini zamawialas.

Jeszcze mam pytanie do księgowej, ktora to z Dziewczyn była, Pomaranczka? Skleroza nie boli:)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłasza się księgowa :)

A co do Gemini to m.in. pieluszki tetrowe, termometr, podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, kremy dla Małej i na sutki i takie tam drobiazgi ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas jakaś taka leniwa niedziela, ja mam osłabienie formy, na nic nie mam siły...

Ale dostałam fotkę z bacstage sesji :) Już nie mogę się doczekać efektów od fotografa <3

4f99bb2270aacc7amed.jpg

Magdzia85F, Tęskniąca, pomarańczka_33, ibishka, Tusianka, Etoilka, APrzybylska, machirude, aga_90, gondi, grzanewino, Ilona92, Agiii37, olKaczucha lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo rany - królowa...CUDO !!!!
    Jak bym była młodsza, wyższa i ładniejsza, też bym sobie taką sesje strzeliła ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ooooo rany - królowa...CUDO !!!!
    Jak bym była młodsza, wyższa i ładniejsza, też bym sobie taką sesje strzeliła ;)
    Wariatka ;)

Ja marzyłam o sesji ciążowej od kiedy rozbudził mi się instynkt ciążowy, czyli jakieś.... 12 lat temu, jak moja siostra zaszła w ciążę :)

I choćbym miała przez mieisąc nie jeść to powiedziałam, że jak tylko będzie wszystko ok to ją zrobię... Dla mnie ciąża to taki cudowny okres, magiczny...

I udało się :)

Tęskniąca, pomarańczka_33, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily!! Pięknie!!! I ten kolor! <3

A ja po przejrzeniu miliona zdjęć brzuszkowych doszłam do wniosku, że nie chcę profesjonalnej sesji... bo wszystko jest takie na jedno kopyto... Oczywiście te zdjęcia są piękne! Ale... ja bym chciała jednak coś innego - i nie wiem czy to humory ciążowe czy moja kosmiczna natura ale ostatecznie rezygnujemy z takiej sesji. Mam w głowie pewien pomysł ale jeszcze nie wiemy czy się uda go zrealizować, tak czy siak M jest za więc zobaczymy czy i co nam z tego wyjdzie ;D

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka - można bardzo dostosować swoją sesję - my wybraliśmy takie pomysły, które nam odpowiadały. Marzyła mi się sesja w plenerze, ale pogoda nie dopisała, więc zostało studio :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ