X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Myszkaka my zaczęliśmy remont i też po pewnym czasie padałam. Masakra, jak teraz się człowiek szybko męczy i zaraz wszystko boli.

Ilona ja też mam koszyk z gemini zapakowany, czekam na przelew. No ale jeszcze Nam trochę rzeczy zostało... ech.

Tęskniąca fajny cytat z apki :) motywujący :) co do celullitu, ja tam zawsze gdzieś go miałam...rozstępy mam na biodrach. Przywykłam. A nigdy laska nie byłam...

Dorotko super brzuszek!!! :)

Emily super wyglądasz:) Ja już pisałam co do sesji - źle się w tym czuję. Nie umiem pozować, męczy mnie to...wyglądam nienaturalnie. I to nie moje klimaty.

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    U Nas jakaś taka leniwa niedziela, ja mam osłabienie formy, na nic nie mam siły...

Ale dostałam fotkę z bacstage sesji :) Już nie mogę się doczekać efektów od fotografa <3

4f99bb2270aacc7amed.jpg
    Kama cudownie :) nie mogę się nagapić :)

Emily89 lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jaki dziś miałam dziwny sen:
    śniło mi się, że urodziłam córeczkę z zębami już, która gadała. Ja nic z porodu nie pamiętałam ale podświadomie wiedziałam, że była cesarka. Podeszłam do lustra i szukałam blizny, której nie mogłam znaleść , była maleńka i niewidoczna ;) a mój brzuch wyglądał lepiej niż przed ciążą. Pamiętam, że myślałam : "wow, jak ze stali, super i nic mnie nie boli" ale jednocześnie byłam zawiedziona, że nic z porodu nie pamietam.
    Aha i jeszcze nianką do mojej córeczki była Natalia Siwiec ;););)

machirude, Tusianka, Emily89, pomarańczka_33, APrzybylska, Sylwiaa95, Etoilka, aga_90, Magdzia85F, ibishka, grzanewino, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem kim jest Natalia Siwiec ale cały sen całkiem fajny, szkoda tylko że mało realistyczny ;D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Dorota na co Ty??? :D

https://d.wpimg.pl/704232094-311662054/natalia-siwiec.jpg to selebrytka :P

Tęskniąca no sen świetny :P

Zastanawiam się nad zakupem koła poporodowego ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Hehehe Dorota na co Ty??? :D

https://d.wpimg.pl/704232094-311662054/natalia-siwiec.jpg to selebrytka :P

Tęskniąca no sen świetny :P

Zastanawiam się nad zakupem koła poporodowego ;)
    no nie znam tej Pani ;D ale ja to w ogóle nie przywiązuję wagi do takich znanych osób, jako ciekawostkę mogę Wam powiedzieć, że bardzo długo nie wiedziałam jak wygląda nasz prezydent - wtedy to był Komorowski - taka ze mnie ignorantka! :P

a te koło poporodowe to co to?

powiem Wam, że nudzi mi się dzisiaj, tzn mogłabym oczywiście wymyślić sobie jakieś praktyczne zajęcie, ale kanapa dość mocno trzyma mnie w swych objęciach ;D

a kurier zrobił nam niespodziankę, miał być między 11:30 a 13:30 a przyjechał przed 10 ;) wszystko super tylko przysłali mi różową szczoteczkę i grzebyczek do włosków :P no ale będę musiała jakoś ten róż przełknąć, na szczęście wpada trochę w morelkę więc nie jest tragicznie ;D

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh to za dużo nie straciłaś z prezydentem :P

Mnie czasem zastanawia, po co mi jakies durne i niepotrzebne informacje :P

Koło poporodowe - to koło pompowane pod duspko, jak rodzisz sn. Żeby nie bolało przy siadaniu.

Też mam dzisiaj lenia. Nawet do sklepu nie chce mi się pójść.

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo nie głupie te koła, będę musiała to przemyśleć, ja cały czas mam nadzieję, że uda mi się naturalnie urodzić, do cesarki nie mam żadnych wskazań no chyba, że Malutka się uprze i ułoży miednicowo ;)

Madzia, ja już wytrenowałam swój mózg, który filtruje informacje jakie do mnie docierają i jak są jakieś zbędne to je szybko wyrzuca, całkiem przydatna umiejętność :)

ja się dzisiaj poza spacerem z psem to chyba nigdzie nie ruszę ale we czwartek obowiązkowo po pączki ;D duuuużoooo pączków ;D

Magdzia85F, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Kamila, super zdjęcie, czekamy na więcej :) ja też się cały czas zastanawiam nad sesją ciążową, ale chyba odpuszczę - nie chce mi się ogarniać makijażu, fryzury itp i trochę się boję, źe to już jednak nie na moje obecne siły. Także najprawdopodobniej zdecydujemy się dopiero na sesję noworodkowo-rodzinną.

Tęskniąca, fajny sen! U mnie też ostatnio ciekawe rzeczy, jadę na hulajnodze przez autostradę, strzela do mnie gigantyczny pies z pistoletu, paw chodzi po pokoju... Dzieci mi się nie śnią jak na razie ;)

Ilona92, pomarańczka_33, Emily89, Tęskniąca lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pączki planuję robić domowe :) bo pytałam już w cukierni u Nas i co? nie będzie żadnych nowych, to nie! :P

Mój mąż ma taka zdolność - ale On chyba wszystko filtruje, bo ciągle o wszystkim zapomina, jak Mu mówię :P

No na blogu mamaginekolog pisała, żeby kupić koło pompowane dziecięce :) też nie mam przeciwskazań do sn. Ale czekam jeszcze, bo jak mi Mała wystrzeli z wagą, to żebym się nie zaskoczyła, że jednak cc.

Na innym forum - dziewczynie przez 3 tygodnie dziecko z wagi 1500 do 2300 podrosło!!! SZOK!!!

Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, a masz może jakiś sprawdzony przepis na pączki? Bo ja nigdy nie robiłam a też mnie kuszą takie domowe

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Magda, a masz może jakiś sprawdzony przepis na pączki? Bo ja nigdy nie robiłam a też mnie kuszą takie domowe

Nie mam, szczerze mówiąc, ale na moje wypieki jest dużo. Na pewno stamtąd coś wezmę.
    Tzn. kiedyś robiłam praktycznie jak na ciasto drożdżowe i tylko smażyłam w oleju.

Etoilka lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila super sukienka, skojarzyła mi sie z tej reklamy plusa: zieleń mozna w tym sezonie ;)

Ja tez mam mega lenia...wypadam z formy :( nawet mnie to doścignęło :( w nocy przekręcanie sue po 2-3 razy, jestem takim klocem, ktory musi sie obudzić do przekręcania :D

Ja kupiłam nowy wałek to zrobie faworki! Bede tłuc i zobacYmy czy sie rączka urwie jak w zeszłym roku haha :D

Magda waga Teojej córeczki bedzie akurat do SN :) wierze w to.

Ja tez czesto nie wiem kto jest kto w tv bo jej najzwyczajniej nie mam, ale jestem na bieżąco ofc .

Co do wyglądu byłego prezydenta to fakt duzo nie straciła.
    Tęskniąca aby masz ekstra! Mnie tez sie ciagle śni jak nie porod, to ze dziecko od razu siada, to raz nie mam pokarmu, pozniej Wszystki gra. To juz oznaki obawy przed porodem :)
    Pochwale sie duperelami dla Małej
    b653c97d5e7c0a21med.jpg

Magdzia85F, Etoilka, pomarańczka_33, Emily89, APrzybylska, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja co roku robiłam (kombinowałam) sama bo kupnych nie mogłam ale tym razem jako że ciąża mi zminimalizowała moje nietolerancje odpuszczam sobie szaleństwo w kuchni i będę jadła kupne, na dodatek w piątek jednak jedziemy do mojej Mamy więc na domowe pączki też się załapię ;D

Marysia, cudne masz sny! ;D

Madzia, mój M ma to samo :P w sobotę wychodził na to piwo ze znajomymi, więc tuż przed wyjściem (stał już w kurtce) przypominałam Mu, żeby zapytał kumpeli czy się zajmie naszym psem jak będę rodzić i co? zapomniał! :P dzisiaj ma się w pracy zapytać czy w piątek może wziąć wolne - ustawił sobie przypomnienie więc jest szansa, że tym razem nie zapomni :P

Magdzia85F, Ilona92, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Na paczki ciasto musi byc rzadsze niz drożdżowe i temp 170stopni
    A ja robiłam w zeszłym roju z "mojewypieki" tradycyjne z róża i nawet obrączka mi wyszła . Trzeba tez pamietać o bardzo długim wyrabianiu i dokładnym. No i ja smażyłam na smalcu.

Etoilka, pomarańczka_33, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos pączków - rada od mojej Mamy cukierniczki ;) jeśli chcecie mieć piękne jasne paski na pączkach to pozwólcie im porządnie wyrosnąć, i takie wyrośnięte nie chłoną też za dużo tłuszczu :)

Magdzia85F, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ja bym pieczone zrobiła :D
    U mnie wyrabiam maszyną :D taka wygodnicka jestem - więc 1,5 h :P

W ogóle ale masz tych rożków!!! :D

dziękuję, musimy z Adą porozmawiać, żeby się nie wygłupiała. Nóżki ma póki co tak dlugie, że o 1,5 tygodnia do przodu reszta ok :P (ale Mąż ma długie, ja też w miarę)

Pomarańczka mnie takie wychodziły. Teraz w ciąży to zakalce mi wychodzą:/ ale drożdżowe lubię i dużo robię:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 13:06

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pączkowe rady!

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Emily wyglądasz bosko.
    Ja nie robię sesji ciążowej, jakoś jestem daleka od tego, nawet sobie uświadomiłam że nie mam chyba nawet żadnego wspólnego zdjęcia z moimi chłopakami w stanie błogosławionym.

Ja zaraz jadę z synem do lekarza, w tym tygodniu mamy dużo lekarzy, ale ja wizytuje dopiero w następny czwartek.

Odnośnie pączków to nie jem w tłusty czwartek już od kilku lat, nie lubię bo wtedy uważam że są najgorsze idą na ilość, robię za to faworki bo u mnie chłopaki uwielbiają, za to siostra męża robi najlepsze paczki na świecie,mam przepis ale mi takie nie wychodzą.

No i mam winowajce moich mdłości, dopadlo i w końcu mnie. Jest mi niedobrze bo mam zgage.
    Muszę coś kupić bo nie mam nic, a tak się cieszyłem że w tej ciąży mnie ominie, ale jednak nie.

Dostałam paczkę od Gemini, przyszedł też przewijak, słodki z sowa, miałam szyć pokrowiec ale chyba datuje sobie bo taki ładny, zobaczę jeszcze, właściwie z wyjątkiem wózka mam już wszystko, bardzo okroilam moje zamówienie z Gemini i z 400 zrobiło się 120,
    Teraz jak patrzę na ilość tych rzeczy to jestem w szoku że cała szafa.

Zmykam zrobić obiad i do lekarza na 15, miłego dzionka :)

Magdzia85F, pomarańczka_33, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    powiem Wam, że nudzi mi się dzisiaj, tzn mogłabym oczywiście wymyślić sobie jakieś praktyczne zajęcie, ale kanapa dość mocno trzyma mnie w swych objęciach ;D
    Dorotka - jeśli ten stan się utrzyma, to służe pomocą i podeśle pracę do edycyjnego ogarniecia , hahahahahaha ;)

Ilonka - ja mam dwa rożki i myslałam, że to o jeden za dużo ;)
    Marysia - super sen ;)

Etoilka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ