Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorota zrob bitki w sosie
Ja przeważnie robię w brokułowym
Mięso rozbijam i ttlko lekko obtaczam w mące lub czasem nawet nie. Podsmażan ba łyżce oleju z każdej strony tylko tyle żeby się białe zrobiło. Zalewam duża ilością wody i duszę z 30 minut. W tym czasie gotuję brokuła. Ugotowanego blenduje z serkiem topionym. Doprawiam i dodaje do tej wody w której się dusi mięso. Duszę do miękkości miecha i mówię Ci danie pychota:-)
Ania mocne kciuki żeby Wam szybko pomogli! Melduj co u was! Klaudia musi być dobrze innej opcji nie ma
Agi to chyba wizytujemy razem bo ja też w przyszły czwartek
U mnie mroźne i śnieżnie:)Tusianka, pomarańczka_33, Ilona92, BP 02, Agiii37, asiq lubią tę wiadomość
-
U mnie znowu w nocy trochę posypało, ale rano już nie było śladu po jakimkolwiek śniegu.
Obudziłam się po 3 na siku i myślałam, że pójdę dalej spać a tu dupka - do 5 się tylko kręciłam. W dodatku ta zgaga mi żyć nie daje, podjedziemy dzisiaj przy okazji do apteki po ten Gaviscon, bo te Reenie i Mantie nic mi nie dają. Przez chwilę lepiej jest po zimnym mleku, ale bardzo szybko znowu to wraca.
Największe szaleństwa mała ma, jak zacznie mi burczeć w brzuchu A tak normalnie to się wypina i przeciąga. I bardzo na męża reaguje. Jak tylko zaczyna coś mówić albo położy rękę na brzuchu to od razu są szaleństwaMagdzia85F, ibishka, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Coś w tym jest ze brzuszki reagują na tatusiow:) mąż mi przed chwilą mówił że jak spałam to się bawił z młodą w najlepsze.
To Marta może ode mnie trochę weźmiesz śniegu? turyści na ferie maja świetna pogodę. A dziś w nocy było prawie - 16, zresztą nawet teraz jeszcze jest - 15 do słońca to już sobie wyobrażam co się na stokach będzie dziś działo
A od którego tygodnia się Wam te paskudne zgaga pozaczynaly?
Spróbuj może też takiego sposobu: łyżka mielonego siemienia lnianego do buzi i dużo popij woda. Ewentualnie zalej woda i wypij. Siostrze to pomagało. A do siemienia można się przyzwyczaić
A to my dziś. Zaczynamy 29tydzien
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e047f801881.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf9c75cb0693.jpg
W ogóle zauważyłam że teraz szybciej przybieram na wadze. Też tak miałyście? Nie jem więcej, a teraz co rano to wyżej. Już mam 7kg na plusie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 08:36
Tęskniąca, Tusianka, Magdzia85F, pomarańczka_33, aga_90, Ilona92, Agiii37, Etoilka lubią tę wiadomość
-
A moja mała zachowuje się zupełnie na odwrót. Jak tylko przychodzi tatuś, to się uspokaja, a jak tylko położy rękę na brzuchu to już nie ma mowy o kopniakach. Jak ja położe rękę na brzuchu to też jest spokojniejsza....może to i dobrze, niech wie, kto tu rządzi czuje respekt
ibishka, Tusianka, Magdzia85F, asiq, pomarańczka_33, aga_90, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość
-
U nas ewidentnie córeczka tatusia
Z tą zgagą, to od półtorej tygodnia mam tak że praktycznie cały czas mnie męczy. Wcześniej było bardzo rzadko. Za 2 tygodnie mam wizytę u swojego lekarza, to przy okazji zwykłych badań zrobię też to, co Ania robiła.
Śniegu poproszę, ale tak z umiarem Żeby się ładny krajobraz zrobił i mi wystarczyibishka, asiq, Magdzia85F lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Dziewczyny tylko nie pijcie mleka na zgage, ono wcale nie pomaga,daje tylko chwilowa ulgę, za to na pewno pomagają migdały.
Mój mały, jak tylko tata położy rękę na brzuchu to udaje, że go nie ma jak weźmie rękę to szaleje dalej. To samo jak chcę te jego harce nagrać, to tez się uspokaja
Ibishka super brzuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 09:29
ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Iza! dziękuję za inspirację, zamienię tylko brokuła na szpinak bo za tym pierwszym nie przepadam będę tylko musiała do sklepu wyskoczyć ale najpierw poczekam na kuriera bo znając życie jak tylko wyjdę z domu to on przyjedzie
Madzia, te zmiany są koszmarne, Ty się nie będziesz musiała przekwalifikować, ale ja jako księgowa i kadrowa niestety łatwo z tymi przepisami nie będę miała, dlatego mam nadzieję, że to jednak nie przejdzie.
ja na szczęście zgagi nie mam (odpukać!)
Nasza Mała na początku na dotyk Tatusia reagowała znieruchomieniem, a teraz coraz częściej się z Nim bawi, wczoraj nawet dostał kopniaka w ucho jak chciał serduszka posłuchać
a mi dzisiaj aplikacja w telefonie pokazała, że zostało nam 20% ciąży! <szok>Ilona92, ibishka, Tusianka, Tęskniąca, Magdzia85F, Etoilka, asiq lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyWitajcie.
Tych jajek w przepisie musi być tyle o to w tym chodzi
Ja witam się w 33 tygodniu, zostało mi 20 % ciąży.
Dzisiaj odebrałam laktator elektryczny zamówiłam na aliexpres za 58 zł, mówię Wam rewelacja, tak tylko na jedno ciągnięcie go włączyłam i jak odkurzacz, myślę że się sprawdzi.
Mój synek się wypina tylko, jak tatuś albo brat mówi do brzucha to jak skamieniały
Czytałam że ma mniej miejsca i ruchy są już inne, ale jak na razie ok wszystko.
Mnie zgaga zaczęła od 32 tyg. biorę rennie i jakoś daję radę, ale ciężko mi już, wczoraj oglądałam filmy na YT o pakowaniu torby do szpitala, tak się nakręciłam już że coś okropnego.
Oficjalnie zakończyłam już pracę, jeszcze przez kilka dni chodziłam do pracy bo musiałam domknąć kilka rzeczy, ale już dzisiaj ostatni dzień, cieszę się że już ok wszystko i mam luz, leżymy teraz z synem.
Umyłam podłogi robię obiad, dzisiaj bez mięsa jajka z ziemniakami i jarzynowa, jutro będę jak Ibishka doradziła bitki robić, uwielbiam, Pomarańczka smacznego.
Ciekawe jak tam Ania nie pisze pewnie nie ma czasu mam nadzieję że ok wszystko.
Idę się relaksować po 15 minut na każdym boku bo dłużej nie daję rady.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 14:25
Magdzia85F, pomarańczka_33, Tusianka, asiq, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja po wizycie. Wszystko ok. Kolejna 05.03 i niestety komunikacją, będę jechać 1,5h w jedną stronę masakra!
Moja Mała to zero wstydu. Tak się pupką wypiela, ze szok. Hehe. Mam skierowanie na próby watrobowe, wszystkie badania te co w 1 trymestrze i zwolnienie do 15.04. Mam nadzieję, że do tej pory Adusia się urodzi.
Ibishka laseczko! Co to te 7 kg. U mnie znowu wzrost o 3,5kg. Wrrr
Dorotko ale bym zjadła schabowego. Mn8am,mniam.
Agiii ja zrobię 10 sztuk, to akurat będzie mniej jajek. A ja i tak zjem ze dwa.
No to teraz leniuchuj. Należy Ci się!
U mnie 65 dni do porodu.
Też jestem ciekawa co u Ani.
A i dziś u mnie ciśnienie 130/80
A ja już siebie nie będę pokazywać, bo nie ma co
Jedynie mogę wypiętą Aduśkę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54f417d795fe.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 14:43
Tęskniąca, pomarańczka_33, Etoilka, ibishka, olKaczucha, Agiii37, Tusianka, Ilona92, aga_90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, a ja mam do Was pytanie z zupełnie innej beczki, taki nie ciążowy czy może któraś z Was ma albo może polecić mi jakiś odkurzacz pionowy? potrzebuję czegoś małego poręcznego żeby samej móc na szybko ogarnąć podłogę i nie musieć walczyć z wielką landarą, która mieszka w szafieKirunia - jesteś już z nami Maleńka
-
nick nieaktualnypomarańczka_33 wrote:Dziewczyny, a ja mam do Was pytanie z zupełnie innej beczki, taki nie ciążowy czy może któraś z Was ma albo może polecić mi jakiś odkurzacz pionowy? potrzebuję czegoś małego poręcznego żeby samej móc na szybko ogarnąć podłogę i nie musieć walczyć z wielką landarą, która mieszka w szafie
Fajne są the phipilsa https://www.ceneo.pl/28616693#mh=F3R4op5h26007philips63cyrsE84zQjobnr3GwACSEkyhOQpTqyyPR--wOnyEcsF-0DDWMQVK-8FoJEWnqQhu_5vSMbqhQAGgZgPYMy4MaLkaeGSAevEak7MAjsSHIjM316W6O6kq6O7Hlsfo9WsaLLjg95TVD_v8y_6DhPvXg09JA6IIZMzwQse3MBDV_8ytWG8aaom9SC8qNrdE2Q0pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPomaranczko ja mam przemysłowego karchera i go kocham, ale taki stojący fajna sprawa, ale nie wiem jakiej firmy polecić.
Madzia Twój brzuch boski, ja nie mam aż tak bardzo wypietego, słodkie to strasznie
Ibishka brzuszek piękny jesteś chudxinka.
Sweetmalenka współczuję wyników a kiedy masz wizytę żeby z lekarzem to omówić.
Trzymam kciuki
Magdzia85F, pomarańczka_33, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
pomarańczka_33 wrote:Dziewczyny, a ja mam do Was pytanie z zupełnie innej beczki, taki nie ciążowy czy może któraś z Was ma albo może polecić mi jakiś odkurzacz pionowy? potrzebuję czegoś małego poręcznego żeby samej móc na szybko ogarnąć podłogę i nie musieć walczyć z wielką landarą, która mieszka w szafie
Ja mam philips pro aqua - jest lekki, poręczny, no i trzy w jednym (duzy odkurzacz, mały -samochodowy i myje podloge). Ja mopa nie uznaje, wiec dla mnie to wygoda ale....no właśnie ma "ale" - pomimo czyszczenia filtra jego moc ssąca czasem mnie wkurza. Okruszki, pyłki, kurz - zbiera bez problemu ale igly z choinki - to juz dla niego za duzoMagdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość